Arrogantie van de macht: Spaanse ministers vieren feest dag na uitroepen noodtoestand

Spanje heeft nu zijn eigen variant van een ‘Grapperhausje’. Een dag na het uitroepen van de noodtoestand vanwege het coronavirus kwamen tientallen prominente politici en topbestuurders gezellig bijeen in een restaurant. Op de foto’s is te zien dat de geldende regels massaal worden genegeerd, men draagt geen mondkapjes en de anderhalve meter wordt niet echt gewaarborgd. De Spaanse kranten waren niet te spreken over het gedrag van de politieke en bestuurlijke elite van het land. Ze zouden juist in deze tijd het goede voorbeeld moeten nemen. Een woordvoerder van de regering heeft al meteen gezegd dat de kritiek terecht is en dat dit natuurlijk niet door de beugel kan.

Agelopen weekend werd nog de noodtoestand uitgeroepen door premier Sánchez. Deze noodtoestand geeft de regionale overheden flink wat macht, zij kunnen ervoor kiezen om in een algehele lockdown te gaan. Waar het volk van Spanje een onzekere tijd tegemoet gaat, gaat de politieke elite gewoon lekker verder met hun leventje. Dit is natuurlijk een dikke middelvinger richting het volk.

Het is dan ook meer dan terecht dat de bevolking en de media dit gedrag niet goedkeuren. Toch probeert de regering de fouten van enkele ministers goed te praten.

,,Het evenement voldeed aan alle regels, maar nadat we zagen op wat voor een manier erover is bericht, is het tijd voor zelfreflectie. We zijn ons ervan bewust dat we een voorbeeld moeten zijn voor het grote publiek. We willen niet het onderwerp zijn van dit nieuws.”

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Jack Flash

  Ach ja, weldenkenden hier weten wel hoe de vork in de steel zit.

 2. SubTec

  Het is ook helemaal geen echte Noodtoestand.
  Het is puur een politieke actie om de bevolking te onderdrukken
  Het Corona seizoen is al 2 maanden voorbij!

 3. vandaag

  ach , elk weldenkend mens weet hoe het zit. Prins pils omarmt door zijn favoriete kok op de foto en grapjeshuis viert zijn bruiloft met onder de genodigden alle kopstukken van de veiligheidsregio’s .

  Vecht uw rechten , stop de corona terreur.

 4. Blondie

  Spaanse opdracht voltooid, het is nu wachten op de bonus.

 5. Cycle25

  Ambtenaren anno 2020….dodelijker dan covid…

  Wat een shitvolk is dit geworden…

  1. vandaag

   de weder geboorte van de bruinhemden

 6. Weethetbeter

  Tis komkommertijd bij de DDS sinds FvD in een vrije val naar beneden zit…

 7. Cootje

  Uit eten geweest van de bijdragen van de werkende gulle Nederland , viele dank Merkel/ Pinokkio

 8. de ziender

  Wederom een kei-hard bewijs dat het hier gaat om een wereldwijd coronaschandaal! Het is om wereldwijd de burgers er “onder” te krijgen. De dictatuur is in aantocht en zelfs de DDS snurkt onverdroten door, speelt mee met het spel van de bangmakerij.. Erg hoor!

  Wereldwijd verzamelen zich advocaten om dit schandaal aan de kaak te stellen; voorop dezelfde Duitse advocaat die het diesel-sjoemelschandaal met succes afrondde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.