Illegale immigratie in de lift: stijging van 59 procent in de EU

De grensbewakers van de EU, Frontex, komen met somber nieuws: de illegale immigratie is flink gestegen. In de maand juli zag men een stijging van maar liefst 59 procent ten opzichte van afgelopen jaar. Daar waar de coronamaatregelen versoepelen gaan ook de landsgrenzen weer openen. 

Afgelopen maanden doken al sporadisch nieuwsberichten op dat de migratiestromen langzaamaan weer begonnen. De EU-grensbewakers hebben op Twitter laten weten dat vorige maand de rappe stijging in het aantal migranten goed te zien is. 59 procent meer illegale migranten ten opzichte van een jaar eerder – zo’n 17.000 mensen trokken illegaal de EU-grenzen over.

Met de groeiende onrust in het Midden-Oosten (Afghanistan) is het natuurlijk de vraag hoeveel wij hier in Europa daar van gaan merken. De migratiestromen lijken weer op volle gang te komen en met het oprukken van de Taliban kan men daarbij ook een nieuwe migratieontwikkeling verwachten. De grote vraag is natuurlijk hoe en of de EU gaat reageren op deze illegale migratie.

Terecht merkt PVV’er Auke Zijlstra op dat dit nieuws nauwelijks is belicht in de Europese pers. Terwijl we inmiddels allemaal weten wat de gevolgen zijn van grote migratiestromen naar de EU. Juist nu, met de spanningen in Afghanistan, moet men hier tijdig op reageren.

Europese politici lijken probleem illegale immigratie nog niet te snappen

Ironisch genoeg belicht een Amerikaans nieuwsnetwerk dit eerder dan veel Europese nieuwsnetwerken. We zagen de afgelopen maanden dat sommige EU-lidstaten, zoals Griekenland, genoeg gedoe hadden. Veel landen zit al met de grote migratiekampen in hun maag, een opleving van de migratiestromen zoals in 2015 kunnen dit soort landen niet aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De EU heeft laten zien het probleem rondom de illegale migratie niet succesvol weten aan te pakken. Als ons continent opnieuw te maken krijgt met grote stromen aan migranten wie weet wat er dan wel niet gaat gebeuren. Landen als Italië en Griekenland hebben laten zien wat voor een kopzorgen het met zich meebrengt. Ondertussen lijken onze kartelpartijen het naderende probleem nog steeds niet te zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. por favor no borres

  In de maand juli zag men een stijging van maar liefst 59 procent ten opzichte van afgelopen jaar.

  Hoe krijgt iemand het uit zijn pen/toetsenbord ?

  1. ElGuapo

   Verklaar je nader berenklauw chirurg.

   1. por favor no borres

    Verklaren ElPavlov?
    Wat dacht u van zelf nadenken?
    Oh. sorry, u heeft een instinct, geen rede.

   2. ElGuapo

    Ok gepensioneerde kroket virtuoos .
    Geen verklaring dus….dat is wel jammer dat je de po*p die je schrijft niet kan verklaren.

  2. usb3.0

   59% is nog aan de lage kant natuurlijk, want dit gaat slechts over de “geregistreerden” illegale migranten

 2. trutje

  Paar vraagjes waarom zijn moslims die altijd roepen islam is vrede overal ter wereld op de vlucht. Waarom willen ze naar landen die ze haten. Waarom ook naar landen waar vrijheid is wat ze niet willen maar er wel misbruik van maken. Waarom niet naar bv. Dubai of Saoudi Arabie die superrijk zijn en waar hun broeders ook zijn.

  1. Emile Takma

   Moslims redeneren niet anders dan andere mensen: als het gevaarlijk wordt of te armoedig gaan ze op zoek naar plekken die er veiliger en welvarender uitzien.

   1. Joko

    Nadat ze ‘en masse’ hun eigen situatie naar de gallemiezen hebben geholpen! Uit het moslimvolk komt niets, maar dan ook niets wat nog enigszins positief is. Dat was ooit anders, ik weet het. Moslimlanden voelen zich niet verantwoordelijk voor het helpen van geloofsgenoten. Dat mag het westen dan doen, dat zich door goedmensengedrag naar de ondergang katipuleert. Wie dit niet inziet, is niet meer te helpen.

    1. Emile Takma

     Op dit soort stupide racistisch gewauwel ga ik niet in.

     1. vlekkenoplosser

      uiteraard heb je geen inhoudelijke reactie strónt vlé®k ! je voldoet voor 100% aan de verwachtingen miesgasser

     2. Harry Haller2

      “Op dit soort stupide racistisch gewauwel ga ik niet in.”

      Als Takma niet verder komt dan dit obligate zinnetje, weet je dat hij volledig uitgelüld is.

   2. ElGuapo

    Schlemieltje is voorstander van het binnenhalen van zoveel mogelijk kanspareltjes.
    Schlemiel draagt ook bij aan al de kosten die daaraan verbonden zijn via zijn uitkering.
    Schlemiel drinkt af en toe een borreltje.

    1. Flengan

     De schlemiel is het met zichzelf eens.

     🙂

   3. LifeBuddy

    Takkeventje , heb je al geld gestort voor de kickboxlessen die ze gaan krijgen van de VVD/CDA/D66. Ik doe niet mee met die Heks!

   4. Cootje

    Artiesten voor de dinsdag avond programmering genoeg of ze kunnen het voor de kijkcijfers wel elke avond uitzenden 7 dagen in de werk , dan zelf nog artiesten genoeg.

   5. vlekkenoplosser

    moslims zijn gek op uitkeringen strónt vlé®k , zie cbs.nl

   6. Vanduinen

    Helemaal mee eens. Beter had ik het niet kunnen zeggen…Over immigratie of emigratie twijfel ik nog. Maar illegaal vind ik ronduit bespottelijk.

  2. usb3.0

   tamil en de islam, vergis je niet, tamil is een echte islamverheerlijker en een zeer warme pleitbezorger van deze satanische ideologie

 3. KippiX

  Ik wil die vluchtelingen alvast waarschuwen.
  Er komen allemaal luchtweginfecties deze kant op allemaal nieuwe virussen waar we nog geen vaccin tegen hebben en we zijn nog niet eens helemaal van corona af! Zegt een jankbek van het OMT.
  Blijf thuis!!! Wij zijn in het najaar allemaal heel erg besmet!
  Ik herhaal: Blijf thuis!!!

 4. Brenda Welsh

  Het lijkt er op, of heeft er alle schijn van, dat aan mensen die hun positie willen verbeteren verboden wordt zich hier voor in te zetten. Voorheen werden ze landverhuizers genoemd.
  Pioniers die de armoede ontvluchtten. Hieruit ontstond het Amerikaanse volk. Trots volk.
  Dat volk kidnapten nog inwoners uit een ander continent om er meer mensen aan toe te voegen.
  Tegen hun wil.

  1. vlekkenoplosser

   domme trut is kennelijk nog steeds niet op de hoogte dat 85% in de uitkering blijft hangen. Het gewauwel van de strónt vlé®k is weer tenen krommend

   Amerikaanse pioniers gingen naar het beloofde land om zelfstandig hun geluk te beproeven in plaats van hun hand ophouden stomme hork !

   1. usb3.0

    Ja en niet gefuckcineerd natuurlijk, naast het gegeven dat “zij” hun positie verbeteren en de Nederlanders de tering naar de nering krijgen

    1. Brenda Welsh

     Together Again (Buck Owens) deVlek & deSleutel. Altijd bovenop de actualiteit.

     1. Flengan

      Alter Ego

     2. vlekkenoplosser

      strónt vl®kje heeft inhoudelijk niets te melden

      minder, minder, minder (Geert Wilders)

   2. Heinzelmann

    “Amerikaanse pioniers, beloofde land” U bent in de war, dat waren de Israeli’s.

 5. Bes Tolen

  Emile Takma is iemand, die misschien pas gezond wordt als hij een jaar onder de Taliban heeft door gebracht. Aan te bevelen Takma, daar.

 6. Bes Tolen

  Brenda Welsh lekker bezopen. Zo mag ik haar wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.