Lange Frans haalt keihard uit naar Arjen Lubach: ‘Ik spuug hem in zijn gezicht als ik hem tegenkom’

Arjen Lubach maakt al een tijd harde grappen over Lange Frans, die hij als een complotwaanzinnige beschouwt. Oftewel, een “wappie.” “Ik sta op het punt dat ik bijna medelijden krijg met al deze lui,” zei hij bijvoorbeeld in oktober vorig jaar, toen hij ook fragmenten van de podcast van Lange Frans liet zien. Die werd kort daarna direct door YouTube geband. Nou, in de radioshow van Patrick Kicken heeft Frans op zijn beurt nu hard uitgehaald naar Lubach. 

“Nou, een hekel is een groot woord, maar ik spuug hem wel in zijn gezicht als ik hem tegenkom,” aldus Lange Frans toen Kicken hem vroeg wat hij van Lubach vond. Het antwoord ging gepaard met een lach, maar het was toch ook wel duidelijk dat er wel degelijk zeer zit. Niet zo gek, want Lubach is er vrijwel zeker medeverantwoordelijk voor dat Frans van YouTube gegooid werd, terwijl hij daar net enorm succesvol bezig was met een goed beluisterde/bekeken podcast.

En tja, zei Frans, eigenlijk is de VPRO-‘ster’ niet meer of minder dan een mislukte rapper. “Lubach kan aardig rappen als hij hier in een veilige radio-omgeving zit,” aldus Frans. “Dan kan Lubach een soort theatraal rapje doen, maar Lubach is natuurlijk een mislukte Lange Frans. “Als hij het in de hiphopscène gemaakt had, dan was hij nooit grapjas geworden waarschijnlijk, maar dat is blijkbaar niet gelukt. Dat is ook een beetje waar de schoen wringt ofzo.”

“Om een rapper en een hiphopartiest te zijn, heb je meer nodig dan alleen maar rapskills,” ging Frans verder. “Het moet ook ergens over gaan en je moet vanuit een bepaalde straatwaardigheid gedragen worden. Die vind je niet in de sloot van Friesland. Niet van Arjen Lubach in elk geval.”

Zo, die kan Lubach in zijn jeweetwel steken – de plek waar de zon niet schijnt. Of die daarvan onder de indruk is valt overigens nog maar te bezien. Arroganter dan Lubach worden ze namelijk écht niet gemaakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Overigens had Frans ook nog een belangrijke boodschap voor de burger: “Censuur is reëel en we leven gewoon in een soort Orwelliaanse samenleving en als je nog nooit dat soort boeken hebt gelezen, is het echt de tijd om dat te gaan doen. Dan kun je je nog een klein beetje wapenen tegen wat er gaat komen.”

Zie dat maar als uitsmijter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. janrama

  Proest, Lange Frans, we zien DDS steeds verder zakken naar de plek waar de zon nooit schijnt.

  1. Harry Haller2

   Mooi moment om definitief af te haken JanDrama!

  2. Nikita

   Mogen we daaruit opmaken jandrama dat je ons gaat verlaten ??? ik laat er geen traan om jongen het ga je goed… NOT.

  3. Emile Takma

   Eens, janrama, met dit soort artikelen maakt DDS zich volslagen belachelijk.

   1. Harry Haller2

    Mooi moment om definitief af te haken Takma. Doeiii!

    1. Emile Takma

     Het is mijn christenplicht om hier de allergrootste waanzin te corrigeren, beste Haller.

     1. september

      Hallo Emile je moet hier echt niet weggaan ,maar hou dat Christelijke maar voor je.

     2. Emile Takma

      Het was ironisch bedoeld, september.

     3. Flengan

      Jezelf voorzien van antwoord, ja dan ben je natuurlijk ook gewoon een forummongool.

     4. ElGuapo

      Christenplicht zegt de zolderkamerimam x.

  4. usb3.0

   De zieke gedachtegangen die tamil hier etaleert is stuitend te noemen..

 2. Branzino

  Lees eerst eens dat boek van Orwell waarnaar verwezen wordt, 1984. Onze samenleving heeft helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets gemeen met de daarin beschreven maatschappij. Het klinkt allemaal heel leuk, zo’n vergelijking, maar raakt kant noch wal.

  1. Harry Haller2

   Je kletst onzin Branzino.

  2. Harry Haller2

   “Orwell beschrijft een staat waarin de overheid elk aspect van het menselijk leven bewaakt en contro*leert. Het hoofdpersonage, de timide Winston Smith, poogt hiertegen te rebelleren, maar ondervindt dat de macht van de regering verder reikt dan hij zich had kunnen voorstellen. In de strijd tegen de Partij en Big Brother gaat de enkeling kansloos ten onder.”

   Dat lijkt me aardig op deze tijd van toepassing. Alleen in de uiterlijkheden zitten verschillen, de kern is zeker van toepassing.

   1. Emile Takma

    “Alleen in de uiterlijkheden zitten verschillen”

    Dat lijkt me een understatement.

    🙄

   2. Branzino

    @Harry hakker
    Als je maar voldoende afstand neemt, zodat alleen de grote contouren zichtbaar worden en de onderliggende principes verborgen blijven, lijkt het er misschien wel een heel klein beetje op. Maar op dezelfde manier zou Thomas More in zijn “Utopia” ruim 500 jaar geleden ook onze samenleving beschreven kunnen hebben, maar dan juist als de ideale samenleving. Want 500 jaar geleden werkte More al een idee uit voor een samenleving waarin kinderopvang, onderwijs, democratie, euthanasie, getrouwde partners, gelijke kansen voor man en vrouw en meer waren geregeld. Wat zien we vandaag in ons land? Het is maar net wat je wilt zien.

    Beide vergelijkingen slaan m.i. de plank flink mis. Bij beide vergelijkingen moet je de details laten voor wat ze zijn, namelijk overbodig om de essentie te willen laten zien. In Mores “Utopia” is dat een samenleving waarin alles nauwkeurig met regels is georganiseerd tot voordeel van iedereen. Ieders rol is duidelijk geregeld, zodat mensen zich vrij kunnen leven en ontwikkelen. In “1984” is die essentie de allesoverheersende overheid, die de individu uitschakelt en vernietigt indien nuttig voor het geheel. Dat het geheel niemand, behalve de Leider dan, zal aanspreken is blijkbaar niet van belang. Ook de MSM krijgen een heel eigen inkleuring.

    Ik zou zeggen, lees vooral “1984”, maar lees daarna ook “Utopia”. De conclusie zal dan geen andere zijn, dan dat het wonen in het Nederland van vandaag onpeilbaar prettiger is dan in de samenleving uit “1984”.

    1. Harry Haller2

     Ik heb beide boeken gelezen Branzino, ‘1984’ in de loop der jaren drie keer.

     Het valt niet te ontkennen dat de overheid op een dwangmatige manier ieder facet van de burger wil contro*leren. Camera’s op snelwegen en in steden, paspoorten met vingerafdrukken, volledige tracking via de mobiele telefoon. (Ik maakte twee dagen geleden met m’n mobiel in een plaats hier dichtbij een paar foto’s: automatisch verscheen bij de afbeeldingen niet alleen de tijd, maar ook de plaatsnaam, straat en zelfs huisnummer). Het opslaan van surfgedrag en alle emails, afluisteren van telefoonverkeer, enz., enz.

     Dat is obsessioneel en getuigt ervan dat de overheid de burger wantrouwt en in elk facet wil contro*leren. Dat is ook een essentie van 1984. Wie kan nog aan die contro*le ontsnappen?

     1. Emile Takma

      “Ik maakte twee dagen geleden met m’n mobiel in een plaats hier dichtbij een paar foto’s: automatisch verscheen bij de afbeeldingen niet alleen de tijd, maar ook de plaatsnaam, straat en zelfs huisnummer”

      Dat heeft niets met contrólegedrag van de Overheid te maken. Dat zijn cookies van Apple of Android waarmee die bedrijven jouw surfgedrag willen beïnvloeden. Het is overigens met wijziging van de instellingen uit te zetten.

     2. Emile Takma

      “Het valt niet te ontkennen dat de overheid op een dwangmatige manier ieder facet van de burger wil contro*leren”

      Ik ben het eens met de kritiek van Haller op de verregaande aantasting door de Overheid van onze privacy met de middelen en maatregelen die hij noemt. Ik geloof echter niet dat dat deze maatregelen zijn ingegeven door een behoefte van de Overheid om de burger te contrôleren. Het is ingegeven door een neurotische blik op onze veiligheid.
      Rechts roept al jaren tegen de feiten in dat Nederland een onveilig land is geworden en dat dat de criminaliteit hand over hand toeneemt. De Overheid reageert op die neurotische demagogie met steeds met dit soort maatregelen en steeds meer politie op straat.

     3. Branzino

      @Hakker en Takma
      Met geschikte foto-instellingen, een VPN, anonimiteit op blogs en vermijden van social media kom je al een heel eind.

      Maar het belangrijkste lijkt me om je een houding aan te leren waarmee niet achter elke actie van wie dan ook iets heel negatiefs wordt geprojecteerd. De overheid doet zeker niet alles goed, maar is ook niet elk uur van de dag bezig om mij te volgen. Daarvoor ben ik te onbelangrijk, jij ook. Dat idee schept rust, kan ik je zeggen.

      Die camera’s overal spreken mij ook niet zo aan, maar soms blijken ze ook wel handig, zoals bijvoorbeeld recent het snel oppakken van de daders van de moord op De Vries lieten zien.

     4. Harry Haller2

      Ik weet dat ik dat via instellingen uit kan zetten, Takma. Het bewijst vooral dat je mobiel een tracking device is die tot op de meter kan signaleren waar je je bevindt. Het uitzetten van deze gegevens betekent natuurlijk niet dat de functie ook is uitgezet: alleen de zichtbare notatie is uitgeschakeld.

     5. Emile Takma

      “maar soms blijken ze ook wel handig, zoals bijvoorbeeld recent het snel oppakken van de daders van de moord op De Vries lieten zien.”

      Dat ‘succes’ zal er toe leiden dat we steeds meer camera’s krijgen.

      Het is een vicieuze cirkel.

     6. Emile Takma

      “Het bewijst vooral dat je mobiel een tracking device is die tot op de meter kan signaleren waar je je bevindt.”

      Het ging er mij meer om dat die tracking niet plaatsvindt door de Overheid en zeker niet met het oogmerk je te contrõleren.

      Overigens ben ik het eens met je kritiek op dit punt. Het is een veronrustende ontwikkeling die de technologische mogelijkheden volgt, in enerzijds vanwege een commercieel motief en anderzijds vanwege een neurotisch veiligheidsidee.

    2. usb3.0

     Je moet niet dom lúllen branzebinootje met je politiek correcte genuanceerde gezwets, sws ben je niet goed bij je hoofd om als een paling in een emmer snot je in allerlei kronkels te kronkelen en maar vol te blijven houden dat de overheid wel meevalt, te vertrouwen is, geen cöntröle over mensen wil hebben, je privacy respecteert, vandaag de dag wordt, doormiddel van de corjona leugen massaal dna verzameld van ggd passanten, medisch geheim.
     Wat Haller beschrijft is ook slechts het topje van de ijsberg.
     tamil, branzebinootje, nrukhoër zijn van die types die het verkrachten van de privacy aanjuichen, het zijn niet voor niets dé nieuwe hïtlertjes in onze samenleving, deze zieke gasten hebben niets maar dan ook helemaal niets goeds voor met mensen die hun privacy bewaken.
     Zij zijn onderdeel van dit probleem in onze maatschappij.

  3. Emile Takma

   Inderdaad, Branzino, het is niet alleen stupide om deze vergelijking te maken maar het is vooral leugenachtig. Het behoort tot de bizarre categorie waarin Rutte wordt vergeleken met Hítler en Klaver met Pol Pot.

   1. usb3.0

    En tamil is een nieuw hïtlertje

 3. ZWAAR13

  GODVERDOMME WAT LEVEN WE IN EEN BOZE WERELD MAIKEL VAN DER GALIEN! SCHRIJF ALSJEBLIEFT MEER!

 4. HD

  Gelijk heeft Frans, Akwasarium zou het anders doen en dat mag ook van het OM, oeps dat is ook zo Frans is helaas BLANK en hetero.
  En die linkse hufter van een Lubach heeft machtige D666 vrinden, dus die zullen Frans blijven bedreigen.

  1. AS210854

   👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  2. september

   Arjen Lubach heeft van mij gelijk en die Lange Frans die Rapper is een domme wappie

 5. roodkapjelusttaart

  Jezus zal ons redden, vrede zij met u.

  1. Emile Takma

   Ik dacht dat Hij dat met zijn verzoenende bloed aan het kruis al had gedaan.

   1. september

    Aldus alle Christelijken die hier zijn

  2. Harry Haller2

   “Ik zou graag christen en verlost willen zijn, als de christenen er wat verloster uitzagen’.

   Dixit: Simon Carmiggelt.

 6. Nikita

  Herpes denkt dat je op je tel google vervolging uit kunt zetten. Tja dommer dan dom he.

  1. september

   Gelukkig heb ik alleen maar een fototoestel en geen mobiel waar mee ik foto,s kan maken

  2. Emile Takma

   Je kunt in elk geval je telefoon weggooien.

   1. Flengan

    Aldus de domme zuigmarmot.

   2. Stanly2000

    Waar moet ik dan mijn Covid-QR-code opslaan?

 7. DubbelZout

  Tja, met dat soort lui moet je het als wappie maar doen
  Het is ook niet makkelijk allemaal

  1. Flengan

   Aldus DubbelDebiel de bruinridder van de forummongool.

 8. Lucky Luke

  Lange Frans, is dat niet die idioot die uit een psychiatrische instelling is ontsnapt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.