Neergeschoten oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) overleden aan verwondingen

Ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad is op 35-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij in de nacht van zaterdag op zondag opliep bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost.

Hoefdraad werd maandag ook al doodverklaard, maar toen liet de politie Amsterdam weten dat het ging om foutieve berichtgeving. Dinsdag is de ex-voetballer van onder andere Ajax Amsterdam en Almere City alsnog overleden aan zijn verwondingen.

De aanleiding van de schietpartij in een gehuurde feestruimte op de Stekkenbergweg was een ruzie die Hoefdraad volgens getuigen wilde sussen. Naar verluid werd Hoefdraad door zijn hoofd geschoten.

De politie heeft inmiddels een 34-jarige verdachte aangehouden in België, vlak over de Nederlandse grens. De verdachte kwam in beeld na meerdere getuigenverklaringen en werd met de hulp van de Belgische recherche opgepakt. De man zit voorlopig in een Belgische cel in hechtenis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. 56RdK

  Allochtonenfeestje hé. Tja, …

 2. 56RdK

  Niet dat ik mij racistisch wilde uiten, maar dit was het eerste wat in mij opkwam.

 3. Wally

  Dat is verschrikkelijk, hij wilde en probeerde een ruzie te sussen. En dan wordt je als een soort konijn neergeknald door een of andere gek die zonodig een pistool bij zich moet hebben. Ik kan niet aan een pistool komen, maar waarom dit tuig dan wel?

  1. usb3.0

   Jawel ook jij kan daaraan komen

   1. ElGuapo

    Te gemakkelijk helaas. Wapenbezit zou gelijk een straf van 30 jaar moeten opleveren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.