Oostenrijkse bondskanselier Kurz niet bereid Afghaanse vluchtelingen op te vangen: ‘Mensen die slecht integreren zijn een gigantisch probleem voor ons land.’

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz heeft in tegenstellig tot zijn Duitse collega Angela Merkel kenbaar gemaakt niet bereid te zijn extra Afghaanse vluchtelingen te willen opvangen. In het verleden hebben Afghaanse vluchtelingen al genoeg integratieproblemen veroorzaakt in Oostenrijk en zolang hij nog aan de macht is wil hij geen mensen opvangen die slecht integreren. 

Waar de Duitse bondskanselier Angela Merkel vorige week al zei dat Duitsland bereid is om Afghaanse vluchtelingen op te nemen, heeft de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz juist de deur gesloten voor vluchtelingen. Zolang Kurz het voor het zeggen heeft in zijn land gaat hij géén Afghanen binnenhalen.

Oostenrijk heeft al de grootste Afghaanse populatie van de Europese Unie in het land wonen, de afgelopen jaren bleek dat de integratie van deze groep uiterst slecht is verlopen. Nu de Taliban de macht hebben gegrepen ziet Sebastian Kurz de bui al hangen, dat meldt HLN. In een interview was de Oostenrijkse politicus duidelijk: er gaan groepen mensen worden opgevangen die slecht integreren.

“Dat zal niet gebeuren onder mijn verantwoordelijkheid. Mensen opvangen die niet geïntegreerd kunnen worden is een gigantisch probleem voor ons land.”

Kurz benadrukte dat de situatie in Afghanistan penibel is, maar grote groepen mensen hiernaartoe halen heeft geen zin. Wat wél werkt, aldus de bondskanselier, is de situatie in het land zien te verbeteren. Hij is dan ook van mening dat de internationale gemeenschap een vuist moet maken tegen de Taliban.

Sebastian Kurz gaat grenzen Oostenrijk niet openzetten

Oostenrijk heeft al jaren een groot integratieprobleem met Afghanen, die uitermate slecht zijn geïntegreerd. Nog meer Afghanen naar Oostenrijk halen zal alléén maar meer interne problemen, en verdeeldheid, opleveren. Bovendien los je daarmee het probleem in Afghanistan niet op. Het extremisme van de Taliban verdwijnt niet, de excessen blijven bestaan en de theocratische dictatuur zal het land alleen maar verder in de problemen helpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van Kurz’ realisme kunnen veel West-Europese leiders nog flink wat opsteken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Cootje

  Geweldig dit eensgezinde Europa , en weetje wat het mooiste is de 5 de en 6 de Corona golf in Europa geeft de klap op de vuurpijl met dat ongeregelde zooitje heerlijk de boel uit elkaar spelen , de bouwsteentjes worden er rustig tussen uitgehaald , en mensen kunnen zien wat echt rechts beleid is

 2. HD

  Hier zijn ze altijd welkom, en ze kunnen bij alle linkse klaplopers een liefdevol ontvangst verwachten in hun gezinnen en woningen.
  En ze mogen van alles gebruik maken, incluis dochters en zonen.

  1. GvdGvd

   En de hond en de kippen en de rest wat er nog 4 poten rondloopt.

 3. 56RdK

  Ja, maar Kürz is wel een populist hé, een nazi. Maar dus wel iemand met verstand!
  Wat velen in de EU ontberen!

  Gooi er maar een 100.000 commando’s tegen aan en veeg die Taliban daar hun graf, nu zou dat nog kunnen. Nu nog wel!

  1. usb3.0

   Blijkbaar kunnen die wél gewoon nee zeggen

   1. ElGuapo

    Nu de rest nog.

   2. Poemien Noegien

    @USB: En hoe zit het eigenlijk met Iran, Pakistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan? Dat zijn de buurlanden, die doen verder niets voor hun buren?

    1. Brenda Welsh

     Zoals met buren in het algemeen, een hoge schutting voorkomt veel ongenoegen. Bij sommigen moet de rechter er aan te pas komen.

     1. ElGuapo

      Brendaatje, Brendaatje, Brendaatje, sok/trekpopje ga maar rustig in je kooitje liggen….

     2. Harry Haller2

      Ik ben het met Brenda eens: een onneembaar hoge schutting en muur rondom Afghanistan zal veel ellende voor de rest van de wereld voorkomen.

     3. usb3.0

      Zo staat brendaatje in het zielige leven, geen contact met mensen

    2. Billyslurf

     Tzatzikistan, is dat niet opgeëist door het schuldenvrije Griekenland?

   3. hans-e-pans

    Sebastian Kurz heeft alleen voor de bühne iets te willen want het zal hem door de EU gewoon door de strot worden gewrongen, zoals dat steeds gaat.

    Hij doet me altijd met zijn praatjes en maniertjes aan Mark R. denken, hier in Nederland weten we onderhand wel hoe standvastig die is.

  2. Cootje

   Volgens mij ben je niet zo slim , de Russen hebben het jaren geprobeerd de Amerikanen met hun hulptroepjes ook ondersteund met het modernste materiaal , maar met de mentaliteit van die gasten was Srebrenica nooit gevallen , en die commando’s vegen ze inderdaad omver , maar dan ben je er nu ven van af , ze hebben ook steun onder die bevolking en hebben ijzig geduld en de baarmoeders zorgen voor nieuwe krijgers , die geloofsmentaliteit in het midden oosten wordt zwaar onderschat ze zijn onberekenbaar ISIS komt ook ergens weer boven drijven , het zijn net insecten

   1. Cootje

    Even

   2. Emile Takma

    “Volgens mij ben je niet zo slim”

    😂

    1. vlekkenoplosser

     dat was een slimme constatering van Cootje strónt vlé®k !

     je bent een arrogante decadente t@rrél met dedain gedrag die nagenoeg geen dossier kennis bezit ! Dat heeft Cootje dus goed gezien.

    2. Cootje

     Maar je kan het niet weerleggen , het heeft uhm zijn zoon gekost

  3. siemoon

   wat een opmerking “nazi” 100.000 commando”s redden het daar niet .rusland ging af usa ging af . de steuntroepen die daar kwamen “helpen” werden ook beschoten. laat china hier maar de boel opknappen.

   1. RvdBe

    China heeft geen belang om dit op te knappen, die zijn slechts geïnteresseerd in het Lithium en andere grondstoffen, of ze daarmee met de taliban moeten aanpappen zal hun de anus oxideren.

  4. Brenda Welsh

   Bedoelt u misschien “opofferen” Het ix maar een vraag.

   1. ElGuapo

    Kooi nu!

   2. Cootje

    Het was overig begrijpelijk Nederlands want ik kun het thuis brengen

  5. Emile Takma

   “ Kürz is wel een populist hé, een nazi.”

   Onzin, Kürz is een gematigde christendemocraat.

 4. Mikse

  Als het Duitse vluchtelingen waren, dan was het een ander verhaal.

 5. vlekkenoplosser

  QUOTE In het verleden hebben Afghaanse vluchtelingen al genoeg integratieproblemen veroorzaakt in Oostenrijk en zolang hij nog aan de macht is wil hij geen mensen opvangen die slecht integreren. END

  BAM !!

  QUOTE “Dat zal niet gebeuren onder mijn verantwoordelijkheid. Mensen opvangen die niet geïntegreerd kunnen worden is een gigantisch probleem voor ons land.” END

  WEDEROM BAM !!

  QUOTE Oostenrijk heeft al jaren een groot integratieprobleem met Afghanen, die uitermate slecht zijn geïntegreerd. Nog meer Afghanen naar Oostenrijk halen zal alléén maar meer interne problemen, en verdeeldheid, opleveren. Bovendien los je daarmee het probleem in Afghanistan niet op. Het extremisme van de Taliban verdwijnt niet, de excessen blijven bestaan en de theocratische dictatuur zal het land alleen maar verder in de problemen helpen. END

  WEDEROM BAM !!

  3 X BAM IS SCHEEPSRECHTS !

  1. Emile Takma

   SCHEEPSRECHT

   1. vlekkenoplosser

    game – set – match

    strónt vlé®k staat weer schaakmat

   2. ElGuapo

    BergRijpt…..studeer….de de…..

   3. usb3.0

    tamil heeft geen weerwoord

  2. Heinzelmann

   Je krijgt er het Ram Bam van @Flekkieid

   1. Heinzelmann

    Flekkieid moet uiteraard zijn Flekkie

 6. JoopvdJoop

  Góh,als er een feit gemeld wordt zijn de linkse kletsmajoors in geen velden of wegen te bekennen.
  Mooi dat er al meer problemen benoemd gaan worden.
  Dat wegkijken is de overgrote meerderheid zat.

 7. 56RdK

  @Vlekkenoplosser: 3 x raak, 3 x chapeau!

 8. 56RdK

  En inderdaad, Rusland is daar op de bek gegaan, net zoals de dus de andere internationale troepen. Het ook door Nederland zwaar gesubsidieerde én gefaciliteerde regeringsleger is niet betrouwbaar gebleken, wat deskundigen al voorspelden. (Maar ja, dat zijn deugpoliticy die een hele andere agenda erop nahouden!) Want er is maar één rode draad in dat Afganistan en dat is de islam! Vandaar dat men weer terug bij af is, terug in de middeleeuwen. Met een zéér groot draagvlak onder de bevolking daar.
  En wat doet Nederland, alle ‘zielige’ personen koste wat het kost hierheen halen, ook al kost dat onze veiligheid, vrijheid en welzijn! Nee, dan die Kürz, die staat achter en voor zijn eigen volk, hadden wij maar zo’n premier!

 9. 56RdK

  (Maar ja, dat zijn g e e n deugpoliticy etc.)

 10. KippiX

  Kijk dat is iemand die van zijn fouten leert en verantwoording voor zijn volk neemt.

 11. Joko

  Kurz heeft een scherpe geest.

 12. Vrijedenkert

  De VS/Navo hebben hun luchtbrug vanuit Kabul Afghanistan zo ingericht dat de meeste vluchtelingen zullen arriveren in Ramstein Duitsland oftewel West-Europa zal grotendeels weer opdraaien voor het opvangen van vluchtelingen en landen op andere continenten zullen weinig tot niks bijdragen…

  h**ps://frontpage.fok.nl/nieuws/849456/1/1/50/duitsland-gaat-met-vs-samenwerken-op-ramstein-voor-evacuaties-uit-afghanistan.html
  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/265429556/live-amerikaanse-burgers-in-kabul-geslagen-door-talibanstrijders

  Of Kurz nu wil of niet ook Oostenrijk zal zijn deel krijgen dit is allang besloten door de grote mogendheden VS, VK, Duitsland, Frankrijk, EU-leiding etc die de dienst uitmaken en kleinere landen zoals Nederland of Oostenrijk wordt niks gevraagd en hebben maar te slikken.
  Rusland, India en China zullen ten koste van de VS hun invloed gaan vergroten in de regio en niks opvangen zoals altijd!

 13. sonny

  Sebastian Kurz is een intelligente, realistische man, en zeer zeker niet behept met de woke-ideologie!
  De jonge vluchtende Afghanen moeten een vuist maken tegen de Taliban, en vooral niet piepen om hulp van de VS en de EU!
  Stelletje lafaards zijn het!

  1. vlekkenoplosser

   mooi gesproken !

 14. Mistgabel

  Isis heeft in Syrië veel mensen doen vluchten naar Europa. Rusland stelde orde op zaken.
  Hoor dat Isis nu luchthaven in Afghanistan wil aanvallen, dus die zitten daar al.

  Gevolg kun je zo uitstippelen…

 15. Xyz1234

  Kurz is een verrader van grondrechten, dus trap er niet in zou ik als tip willen meegeven.

 16. Smek

  Geweldig die man.

 17. Jannes-46

  De Oostenrijkse Bondskanselier: KURZ MAAR KRACHTIG!

  1. ElGuapo

   Ok die is wel leuk😂

 18. Jopie

  Ga sluipschutters opleiden en geef ze de beste wapens.
  guerrilla tegen guerrilla!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.