Wilders vreest voor nieuwe “wir schaffen das”: ‘Merkel zegt het al, Rutte zal wel volgen. Ik zeg: grenzen dicht!’

Terwijl de situatie in Afghanistan met het uur penibeler wordt, begint het ook te rommelen in Europa. Welke knopen zullen Europese leiders doorhakken? De Duitse bondskanselier Angela Merkel lijkt opnieuw de Duitse grenzen open te willen stellen voor vluchtelingen, dit tot grote schrik van PVV-leider Geert Wilders. De politicus meent dat we door “politieke dwazen” worden bestuurd. Rutte zal uiteraard braaf hetzelfde doen als zijn collega Merkel. 

Volgens interne CDU-bronnen wil Merkel 10.000 Afghanen evacueren uit het land. Het zou gaan om 2.500 Afghanen die de Duitsers hebben geholpen, de overige 7.500 Afghanen zouden advocaten of mensenrechtenactivisten moeten zijn. Hiermee gaat ze lijnrecht in tegen eerdere opmerkingen van Paul Ziemiak, de secretaris-generaal van het CDU.

Ziemiak zei gisteren nog op televisie dat een herhaling van ‘wir schaffen das’ geen oplossing is: ‘We gaan de Afghaanse kwestie niet oplossen door migratie naar Duitsland’. Ondertussen pleit Merkel voor wat anders. PVV-leider Geert Wilders ziet de bui al hangen, na de pro-migratie-oproep van de Duitse bondskanselier weet hij als geen ander dat Europa een nieuwe ‘wir schaffen das’-fiasco tegemoet gaat.

De recente geschiedenis heeft ons laten zien dat Mark Rutte keer op keer braaf de lijn van zijn Duitse collega volgt. Dus als Merkel pleit voor het openzetten van de grenzen, zal Rutte dit hoogstwaarschijnlijk ook gaan doen.

Open grenzen voor Merkel, Wilders wil meer controle

Eerder dit weekend werd al duidelijk waarom Wilders pleit voor het hermetisch sluiten van onze landsgrenzen. De PVV-leider vreest voor een opleving van islamitische terreurorganisaties die helaas nog steeds veel aantrekkingskracht hebben op Europese jongeren. De PVV’er zou zelf geen risico nemen en direct de grenzen streng laten bewaken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terwijl Westerse politici tot op heden vrij radeloos lijken te reageren op de escalatie in Afghanistan begint het opnieuw te rommelen binnen de gelederen van het CDU. Merkel pleit nu al voor open grenzen, terwijl andere partijprominenten hier juist niet aan moeten denken. Zij kunnen zich nog allemaal herinneren wat dat opleverde in 2015.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. LifeBuddy

  Ook grenzen dicht! voor het oprukkende Ebola. Of laten we onze kinderen door de VVD/CDA/D66 ook nog besmetten door een sLinkse Nep regering.

  1. rasecht wappie

   Maak je niet druk LifeBuddy want we zijn allang verloren.

 2. rasecht wappie

  Ik dacht..ik ga is neuzen op DDS, maar het gros schijnt nog in hun nest te liggen.

  1. ikweetwatikwil

   Wappie het gros heeft ook nog iets anders te doen.

 3. Ritter

  Talibanleider werd in 2014 door Obama vrijgelaten uit Guantanamo Bay

  Toen de toenmalige president Barack Obama in 2014 vijf Taliban-commandanten uit de Guantanamo Bay-gevangenis vrijliet in ruil voor een Amerikaanse deserteur, verzekerde hij een oplettend publiek dat de gevaarlijke vijandelijke strijders naar Qatar zouden worden overgebracht en dat ze geen problemen zouden veroorzaken in Afghanistan.

  In feite werden ze vrijgelaten om de plundering van Kabul op zondag te bewerkstelligen.

  Kort na het verkrijgen van hun vrijheid beloofden enkele van de beruchte Taliban Five terug te keren om de Amerikanen in Afghanistan te bestrijden en legden daar contacten met actieve Taliban-militanten. Maar de regering-Obama-Biden sloot de ogen voor de verontrustende rapporten van inlichtingendiensten, en het duurde niet lang voordat de vrijgelaten gevangenen Qatar als basis gebruikten om een regime in ballingschap te vormen.

  Uiteindelijk werden ze tijdens recente ‘vredesgesprekken’ door westerse diplomaten erkend als officiële vertegenwoordigers van de Taliban.

  ht*ps://nypost.com/2021/08/16/taliban-leader-was-freed-from-guantanamo-in-2014-swap-by-obama/

  1. Monty

   Iets recenter
   hxxps://www.nytimes.com/2019/09/08/world/asia/afghanistan-trump-camp-david-taliban.html

   1. Beukman

    Interessant @Monty, zeker als je beseft dat tot een jaar of acht terug politici, Americaanse maar ook Nederlandse, de mantra hanteerden: “Met de taliban onderhandel je niet.”
    Dit werd destijds hier op DDS keurig nagepreveld.

    1. Monty

     Maar het zal hier wel afgedaan worden als ‘fakenews’ en het gebruikelijke, bla bla bla.

     Waar dus eigenlijk mee gezegd wordt ”je hebt gelijk”.

     1. ElGuapo

      Meer als gespetter van konty.

 4. Ritter

  NIEUW RAPPORT: Biden negeerde inlichtingendiensten die zeiden dat de Taliban Afghanistan snel zouden overnemen

  ABC News meldt dat Amerikaanse functionarissen hen vertellen dat Biden de beoordeling negeerde van verschillende inlichtingendiensten die voorspelden hoe snel de Taliban het land zouden overnemen als we ons terugtrekken:

  ht*ps://twitter.com/disclosetv/status/1427245083888340994

  1. Monty

   Wie is er überhaupt op het idee gekomen om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Afghanistan?

   1. september

    Dat was het idee toch van President Biden,hij wou ze uiterlijk 11 september terugtrekken ,dan hadden ze er 20 jaar gezeten

    1. Beukman

     Welnee, Biden voerde gewoon het akkoord uit dat Trump op 2 februari 2020 had gesloten.

     Op 19 april twitterde Trump ook nog eens:

     I wish Joe Biden wouldn’t use September 11 as the date to withdraw our troops from Afghanistan, for two reasons. First, we can and should get out earlier. Nineteen years is enough, in fact, far too much and way too long.

     Interessant is dat de GOP nu aan revisionisme doet, door webpagina’s te verwijderen waarop Trump door hen wordt geprezen voor zijn afspraken met de Taliban:

     newsweek.com/gop-removes-webpage-praising-trumps-historic-peace-deal-taliban-1619605

     The Republican National Committee has removed a webpage from 2020 in which it praised Donald Trump for signing a “historic peace agreement with the Taliban.”

     1. Monty

      ”Biden voerde gewoon het akkoord uit dat Trump op 2 februari 2020 had gesloten”

      Maar Biden had het toch gewoon naast zich neer kunnen leggen.
      Dan hadden de republikeinen kunnen zeggen dat hij oorlog bleef voeren en onnodig Amerikaanse levens zou op offeren.

      Nu is het volgens die zelfde republikeinen ook niet goed.

      Wat had Biden moeten doen?

     2. vlekkenoplosser

      wat een gelúl bukhol. Wat een dom gewauwel, biden had toch alle voorstellen van Trump geschrapt malloot !

      Je verkondigt weer fake nieuws domme jongen. Overigens wordt in Amerika de demente ziel zijn oren gewassen en is de kritiek op zijn functioneren niet mals. De demente seniele idioot komt niet verder om de Afghanen zelf de schuld te geven. Wat een nitwit !

     3. Emile Takma

      “wat een gelúl bukhol. Wat een dom gewauwel, biden had toch alle voorstellen van Trump geschrapt malloot !”

      Ja, Vlekkenoplosser, Biden heeft de meeste onzin van Trump geschrapt maar dit punt heeft hij het beleid van Trump gehandhaafd. Ben je daar niet tevreden over?

     4. Beukman

      wat een gelúl bukhol. Wat een dom gewauwel, biden had toch alle voorstellen van Trump geschrapt malloot !

      Kun je niet lezen, Vlekkenman? Begint je maculadegeneratie weer op te steken? Drijven er gele vlekken op je ogen rond?

      Biden voert het akkoord uit dat Trump op 2 februari 2020 met de taliban had gesloten.

      Ergo:
      1. Het gaat niet om een voorstel maar om een akkoord.
      2. Biden heeft zelfs niet alle akkoorden van Trump geschrapt.

      Hoe simpel kunnen we het voor jou maken zodat jij het nog begrijpt?

  2. Emile Takma

   Heeft Ritter zich al kunnen neerleggen bij de smadelijke verkiezingsnederlaag van Donald Trump?

   1. vlekkenoplosser

    welke nederlaag strónt vlé®k , verschillen van tienden van procenten domme jongen !

    1. Emile Takma

     Ook Vlekkenoplosser heeft het trauma nog niet verwerkt.

     😄

     1. vlekkenoplosser

      inhoudelijk wat te melden strónt vlé®k ? slechts tienden van procenten verschil domme jongen van een smadelijke verkiezingsnederlaag kan derhalve geen sprake t@rrél !

    2. Beukman

     Biden won by a landslide. (quote van Trump)

     1. Poemien Noegien

      Biden won by fraud

  3. Branzino

   @Ritter
   Als je dan toch een Zwarte Piet wilt uitdelen, het nut ervan begrijp ik niet, kun je ook de volgende benadering kiezen. In de 20 jaar, dat de Taliban in Afghanistan bleef bestaan, onder de radar weliswaar, maar wel in staat om zich te organiseren, te bewapenen en een leger op te bouwen, waren er vier presidenten die dit hebben gemist. Die presidenten waren Bush (Rep., 7 jaar), Obama (Dem., 8 jaar), Trump (Rep., 4 jaar) en Biden (Dem., minder dan 1 jaar)

   1. vlekkenoplosser

    blabla bladieblablablabla

 5. sonny

  Merkel denkt dat de door haar toedoen, al jaren gaande zijnde toestroom de krappe arbeidsmarkt kan bedruipen! Europa vergrijst, en de massa’s ‘vluchtelingen’ zijn grotendeels onbruikbaar voor de arbeidsmarkt, de arbeidsethos is laag, taalbeheersing zero en integratie onwillig!

  1. Pauline Kummer

   Oe oe, hoe weet u wat mevr. Merkel denkt? Gedachten lezer?

   1. Poemien Noegien

    Aldus Kummer Takma Welsh Vanduinen

 6. Bunky01

  Afghaantje kom maar binnen met je knecht zal het wel weer worden. Hoe lang denkt het politiek gespuis dit nog vol te houden? Madam Merkel en de heer Rutte (en in hun kielzog alle deugfiguren) weten als geen ander dat opvang van deze horden alleen nog maar meer ellende oplevert. Als een volk en hun “leiders” geen weerstand willen bieden aan de Taliban of joost weet wie hoe deze barbaren genoemd dienen te worden, dan heeft de heer Biden gelijk dat ze aldaar hun eigen rotzooi maar moeten opruimen. De opvang van gelukzoekers dient hier en nu te stoppen. Ga je eigen land maar eens opbouwen in plaats van hier de door ons gevulde staatsruif leeg te vreten.

 7. Monty

  ”Ik zeg: grenzen dicht!”

  Hopelijk blijven de grenzen van onze buurlanden wel open mocht er in ons land een burgeroorlog uitbreken en mensen willen vluchten.

 8. right

  Europese en VS politici zijn verbijsterd door de snelle Taliban machtsovername, maar de veiligheidsdiensten wereldwijd, waren wel op de hoogte, en hadden alsook ervoor gewaarschuwd!
  Vreemd!
  Voor Europa moet het sluiten van grenzen, nu een primair aandachtspunt zijn/worden!
  Immers het Afghaanse manvolk is niet van plan de wapens op te nemen, maar verlaat naarstig land, vrouw en kinderen!
  Men gaat ervan uit dat de VS en Europa wederom, hun kastanjes uit het vuur gaat halen!
  Veilig een uitkering genieten en soms, hier of daar een westerling beroven is minder risicovol!
  Het is gajes! Grenzen dicht!

 9. right

  Europese en VS politici zijn verbijsterd door de snelle Taliban machtsovername, maar de veiligheidsdiensten wereldwijd, waren wel op de hoogte, en hadden alsook ervoor gewaarschuwd!
  Vreemd!
  Voor Europa moet het sluiten van grenzen, nu een primair aandachtspunt zijn/worden!
  Immers het Afghaanse manvolk is niet van plan de wapens op te nemen, maar verlaat naarstig land, vrouw en kinderen!
  Men gaat ervan uit dat de VS en Europa wederom, hun kastanjes uit het vuur gaat halen!
  Veilig een uitkering genieten en soms, hier of daar een westerling beroven is minder risicovol!
  Het is gajes! Grenzen dicht!

  1. sonny

   Boris Johnson ligt niet wakker van Afghanistan, hij is ongestoord bezig, zonder EU bemoeizucht, de UK hermetisch af te sluiten voor potverteerders!
   En ik weet zeker dat hij erin gaat slagen, het volk zal hem dankbaar zijn voor dit specifieke voordeel van de Brexit!

   1. sonny

    Ik ga erover nadenken, mezelf inclusief AOW/pensioen te exporteren naar de UK!
    Aldaar gaat het rustiger worden op immigratiemarkt, dan in Nederigland!

    1. Emile Takma

     Goed plan, Sonny. Mensen die ons land haten kunnen we missen als kiespijn.

     1. vlekkenoplosser

      dus je gaat ons verlaten strónt vlé®k ? neem je windmolens, bio-massa centrales en al die leegvretende gelukszoekers mee domme jongen. Veel plezier in je verdere leven in verwegistan.

     2. Joko

      “….Mensen die ons land haten kunnen WE missen als kiespijn.” Deze zin zegt alles over de persoon Takma. Hij vereenzelvigt (met een T) zich met het incompetente volk dat meent ons (inderdaad ONS) volk straffeloos naar de slachtbank te leiden (met EI Tak!). Het brein van Tak is voortdurend bezig met de vraag hoe het zijne eigenlijk werkt, althans wat ervan resteert..

    2. Pauline Kummer

     U zou ook nog aan Duitsland kunnen denken. Machtige bossen, goede wijnen, mooie steden. Trier, Moezel, Beieren. Lekker lunchen, große Teller met pasta. En in een wip naar het mooie Nederland waar alles toch beter is.

     1. ElGuapo

      Hoi schlemieltje!
      Even je alterego aan het uitlaten?

 10. Jannes-46

  Wilders heeft groot gelijk. Stop de islamisering van Nederland. Stop met het faciliteren en financieren van die achterlijke doctrine!

  1. vlekkenoplosser

   vind ik ook , minder, minder, minder

   minder is-lam
   minder moslims
   minder islamitische cultuur , 3 x minder dus !

  2. Beukman

   Welnee.
   Geert zei dit:

   Er is niets mis met de islam. Het is een te respecteren godsdienst. Ook de meeste moslims zijn goede burgers waar niets mis mee is. Ik heb niets tegen de islam

   1. vlekkenoplosser

    Ik heb ook niets tegen de is-lam of moslims bukhóer echter ik heb grote problemen met de inhoud van hun ideologie

    Overigens gaat het niet over wat Geert zegt maar wat ik vind domme jongen.

    dommer dan bukhol vind je ze niet dat is een zekerheidje

   2. Jannes-46

    Beukman, je kletst uit je nek. Kijk maar naar wat er in Afghanistan gebeurt. 75.000 Taliban lopen in luttele dagen 300.000 regeringssoldaten onder de voet. Bij wijze van spreken dan want ze hebben zich gewoon overgegeven of zijn naar de Taliban overgelopen. Iets soortgelijks gaat ook hier gebeuren als de tijd daar is dat de islamieten ons getalsmatig de baas zijn geworden. Dan blijken het ineens allemaal vrome moslims te zijn en wordt de sharia ingevoerd. Koop maar vast een bidkleedje en een paar van die pinguinpakken voor je vriendinnen, zou ik zeggen.

    1. Beukman

     Onzin.
     Waarom denk jij eigenlijk dat die regeringssoldaten het verdomden om hun regering te verdedigen, Jannes?
     Wat weet jij er eigenlijk van?

    2. Monty

     ”Iets soortgelijks gaat ook hier gebeuren als de tijd daar is”

     Dat ziet Baudet toch heel anders.
     Die is er van overtuigd dat wij een ‘neocommunistische samenleving ‘ krijgen.

     1. ElGuapo

      Zo sprak de spettermeester.

 11. Sando

  Moslims zijn het grootste gehaate mensen in de wereld zelfs in de eigen moslim landen. Of weet je een ander ras.

  1. Appelstroop

   moslims zijn geen ras, het is gewoon een geloof.

   1. ElGuapo

    “moslims zijn geen ras, het is gewoon een geloof.”

    Etnische groep en aanhangers van de islam ideologie bedoel je appelstroop?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.