PVV-leider Geert Wilders wil grenzen sluiten wegens dreiging Taliban – Van der Plas (BBB) wil vanavond Kamerdebat over situatie Afghanistan

De situatie in Afghanistan lijkt helemaal te escaleren, de Taliban rukken al op naar de hoofdstad Kabul. Vanwege de dreiging die zulke terreurorganisaties veroorzaken in Europa wil PVV-voorman Geert Wilders de grenzen zo snel mogelijk sluiten. BBB-leider Caroline van der Plas vindt het onbegrijpelijk dat er pas dinsdag een Kamerdebat op de agenda staat. Zij wil vanavond of uiterlijk morgenochtend een spoeddebat.

BoerBurgerBeweging-politica Van der Plas heeft zojuist een Kamerdebat aangevraagd dat het liefst vanavond of morgenochtend plaatsvindt. De politica stelt dat de regering nu aan het werk gaat om Nederlanders zo snel mogelijk uit het land te krijgen of in veiligheid te brengen. Het zogeheten Afghanistan-debat dat dinsdag op de agenda staat moet zo snel mogelijk plaatsvinden. De Taliban is al gesignaleerd in voorsteden van Kabul, wachten tot dinsdag kan dus niet.

Het Kamerlid stelt terecht dat men in Den Haag nu moet doorpakken om zo snel mogelijk zo véél mogelijk mensen in veiligheid te brengen.

PVV-leider Geert Wilders roept op tot het sluiten van de grenzen. Hij ziet namelijk de bui al hangen, we hebben allemaal kunnen zien wat de opleving van ISIS heeft veroorzaakt in Europa. Wilders wil dit voorkomen door zo snel mogelijk de landsgrenzen te sluiten. Wilders stelt dat de Taliban, net als andere terreurorganisaties uit is op Westers bloed.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kamerdebat is noodzakelijk

De regering is tot heden verdacht stil, en dat is nogal kwalijk te noemen. Men moet in Den Haag nu ingrijpen, het liefst door zo snel mogelijk een Kamerdebat aan te kondigen. Nederlanders, hier in het land en in Afghanistan, willen natuurlijk zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen. Iedereen ziet dat de situatie compleet uit de hand loopt. Wachten en treuzelen kan niet langer meer. De oproep van Van der Plas om het liefst vandaag nog een Kamerdebat te houden moet zo snel mogelijk door andere fracties worden gesteund.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

137 reacties

 1. Joko

  Het feit dat Rutte in deze niet het voortouw heeft genomen, maakt duidelijk dat de man onbekwaam is en mijns inziens passé. Nederlanders en wat je verder aan westers bloed nog mee kunt nemen, snel inschepen en weg! De wezens die door ons leger zijn opgeleid, zijn alle gezakt voor het examen. Een ‘helper’ heeft mij de situatie geschetst van oerdom volk dat ook nog eens corrupt is. Het volk verdient niet beter.

  1. Antihedo

   De grenzen dicht? Houdt dat in dat ik over 2 weken niet meer naar Duitsland kan? Hoe ziet Geert dat voor zich?

   1. vlekkenoplosser

    alleen essentiële reizen flapdrol , gewoon thuis blijven dus !

    1. Antihedo

     Dat bepaal jij niet. Ik ga ook zeker niet thuisblijven omdat Geert de weg kwijt is.

     1. vlekkenoplosser

      dat zegt je voorganger rutte en zijn debiele linkerhand hugo goebbels. Geert speelt geen rol

   2. usb3.0

    Je bent een domme boer antigedo

   3. september

    Het is gewoon mogelijk om met de auto naar Duitsland te gaan.En je moet maar niks aantrekken van vlekkenoplosser.Hij kan het heen en weer krijgen.

  2. Antihedo

   De waarheid heeft dit bericht al weer achterhaald. Denkt onze Caroline nou echt dat men wacht op een kamerdebat totdat ze actie ondernemen? Wel erg naïef.

   1. september

    En er zijn nog nooit kamerdebatten op zondag gehouden ,wegens de zondagrust.Dus het kan niet eerder dan maandag

 2. Monty

  ”Wilders stelt dat de Taliban, net als andere terreurorganisaties uit is op Westers bloed.”

  Probeer Wilders nu mensen angst in te boezemen.

  1. ElGuapo

   Elke spettertje uit konty laat weer domheid zien.

   1. ElGuapo

    Elk

  2. ikweetwatikwil

   Monty. Wilders is 1 van de weinigen die zijn ogen open heeft en waarschuwt. De burgers angst aan jagen dat hebben anderen al gedaan daarom wordt het voor de taliban een makkie.

   1. Monty

    Hoelang waarschuwt Wilders al?

    Ik kan ook jaren lang gaan waarschuwen voor een overstroming en als deze er dan eindelijk komt roepen ‘zie je nu wel ik waarschuwde hier toch al jaren voor’.

    1. ElGuapo

     Wat zou hij dan moeten doen volgens konty?

     1. Monty

      Elk spettertje uit ElGuapo laat weer domheid zien.

     2. ElGuapo

      Awww naast te dom om een antwoord te geven is konty ook te dom om zelf iets te kunnen verzinnen.

      Ga zo door ouwe spetterkoning.

  3. Duckday

   Nee hoor is volledig de WAARHEID wat hij weergeeft.

  4. LifeBuddy

   Vluchtelingen uit Afghanistan die in Nederland wonen en op vakantie gaan naar Afghanistan? Wie zal dat betalen?

 3. Vrijedenkert

  Het pas willen vergaderen als de Taliban al lang en breed het land inclusief hoofdstad heeft veroverd geeft aan wat voor dwaallichten wij als landsbestuur hebben…

 4. 56RdK

  Het is al te laat. Het satanische monster, de islam, heeft Kabul al veroverd.
  Ambassadepersoneel zal nog wel weg kunnen komen, overige wacht het lot van de islam: de dood, de duisternis en de slavernij!

  1. Vrijedenkert

   Een woordvoerder van de Taliban heeft bekend gemaakt dat alle buitenlanders probleemloos kunnen vertrekken en hun geen haar wordt gekrenkt!
   Ook zullen vrouwenrechten worden gerespecteerd en worden Afganen opgeroepen het land niet te verlaten en zal de Taliban geen onnodig geweld gebruiken tijdens overname en opvolgend bestuur.

   Iets met ‘ongelovigen’ iets beloven….

 5. 56RdK

  En wederom zal Wilders worden genegeerd, wederom zal de islam in dit land nog meer de ruimte krijgen en faciliteiten.
  Gewoon, omdat regeringen en besturen in dit land verrot en ziek van geest zijn!

 6. O.k.

  Taliban is nooit weggeweest en hebben dit al 20 jaar tot in detail kunnen plannen. Nu een debat voeren is voor de bühne en bewijst maar weer eens hoe kortzichtig de politiek is.

 7. por favor no borres

  PVV-leider Geert Wilders wil grenzen sluiten wegens dreiging Taliban

  Grenzen dicht?
  Dat had je moeten roepen toen België en Duitsland hun overtollige regenwater in je eigen Limburg hadden gedropt.
  Dan hadden we nu die enorme schade niet gehad.

  1. ElGuapo

   De nutteloze bijdrage van de ondernemende frikandelslurper rechtstreeks vanuit casa del idiota.

  2. Joko

   Neem het die Borres s.v.p. niet kwalijk. Mee willen praten en dan volkomen misplaatste vergelijkingen te berde brenge, is slechts voorbehouden aan eenvoudigen van geest. ‘No borres’? Uitwissen deze man.

   1. ElGuapo

    Borres borrelnootje aka banned c*ck 1-6 heeft niks te melden en zal zich erg vervelen daar.

  3. ikweetwatikwil

   Hoe dom kun je zijn, por favor no borres. Als het achtereind van een koe.

  4. Emile Takma

   😂

  5. Cootje

   Jij had er wel in mogen liggen , de rommel moeten ze toch opruimen.

  6. Flengan

   Fijn te lezen dat het bejaarde cockje alleen verdiende reacties krijgt.

  7. usb3.0

   Maar porfafar, domoor, de grenzen (lees: sluizen) stonden dicht, waarom denkt poerfafoer dat er zoveel schade is in Duistland en België

 8. Magyar

  Kijk even wat die debiel van een Biden 30 dagen geleden uit zijn bek kon krijgen…..

  h**ps://twitter.com/emilykschrader/status/1426811465642741763

 9. Cootje

  Wat je er ook van vind .de Russen een roemloze aftocht Afghanistan , het westen en zijn beroemde bondgenoten met hun westerse ideologie , een massa pro westerse Afghanen heeft de miljarden eerlijk onder elkaar verdeeld met goed vinden of het beroemde wegkijken er van en krijg de deksel op hun neus een twintig jaar later , je zal ex generaal UHM wezen en oude foto’s bekijken , voor niets geweest , met bermbommetjes en verhoudingsgewijs kwa uitrusting met klapper pistooltjes en 20 jaar geduld net als de Russen ze weer een plekje terug op de wereldkaart zetten nuttelozen levens die voor een nutteloze missie zijn gesneuveld ., net als vroeger de missionarissen kan je iemand een adere cultuur niet opdringen ,

  1. Cootje

   Andere

 10. Winfrida

  Vreselijk al die oorlogen. Nu weer terug in Afghanistan vanwege terugtrekking westerse troepen. Daar in dat land zullen mensen het ook nooit leren.

  1. Cootje

   Er is helemaal geen oorlog , de oorspronkelijke bewoners met hun culturen keren terug , moslim berggeiten kan je niet rooms katholiek maken, kan je geen westerse normen willen aanmeten , die leven als wij 150 jaar terug. En 100 jaar terug kon je kind in Nederland ook misbruikt worden door de macht , maar dat ligt 5 meter onder het vloerkleed en zo ligt er wel meer onder het tapijt wij zijn vaak roomser dan de paus , maar zelfs die zijn in het verleden van een zeer bedenkelijk niveau

   1. Winfrida

    @Cootje

    Ik vind de Taliban vergelijkbaar met oorlog voeren. Vreselijk volk!

    1. O.k.

     Als de regeringstroepen wegrennen zoals nu gebeurt is er geen oorlog. Zelfs de ministers rennen gewoon weg. Iedereen in dat land is erin getrapt dat het ging veranderen,maar als makke schapen geven ze alles op,zelfs het militaire materieel wordt aan de Taliban gegund.

     1. Cootje

      Lijkt Srebrenica wel .

    2. Cootje

     Moet je eens goed verdiepen in de taliban misère . Die kwamen pas aan de macht toen de Russen uit Afghanistan waren verdreven met aanslagen met Amerikaanse wapens , is net als Libië en Irak een land van krijgsheren en na de verjaging Rusland liet men het land aan zijn lot over omdat er niets te halen is , en de taliban met Amerikaanse en westerse wapens de macht nam , omdat de moedjahedien er een burgeroorlog van hebben gemaakt , de taliban was door het westen geaccepteerd , tot dat de Amerikanen ze beschuldigde van het helpen AL QAIDA , toen werden ze in eens hun vijand , is een land waar niets te halen is geen enkel strategischs belang , maar de Amerikanen zijn er nu twee keer op hun bek gegaan , en laat ze net als in de rest van het midden oosten ze zich maar de tent uit vechten , de zoon van UHM en zijn collega’s zijn nutteloos gestorven .

 11. rasecht wappie

  Krijg nou wat, de Pakistanen hebben recent een gigantisch hek gebouwd tegen vluchtelingen…..zie je wel het kan….zelgs pakies kunnen het.

 12. KippiX

  Kleuterschool, basisschool, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs, universitair onderwijs, media, politiek… Die grenzen gaan niet dicht.

 13. rasecht wappie

  Even Heras hekken bellen of zij genoeg meters hek hebben liggen.
  Even Wilders het telnr doorgeven.

 14. rasecht wappie

  Ja, 500 km hek hebben ze liggen en kan ze voor een prikkie overnemen.

  1. Monty

   En wat gaan we doen met de kust en de wadden eilanden??

   1. ElGuapo

    Daar dumpen we konty de spetterfabriek. Het domste afweersysteem van Nederland.

 15. Beukman

  Wilders stelt dat de Taliban, net als andere terreurorganisaties uit is op Westers bloed.

  Wilders vergelijkt appels met peren. De Taliban heeft helemaal geen internationale aspiraties. Die wil gewoon Afghanistan terug van de bezetter.

  Zoals het plaatselijke spreekwoord zegt: “De bezetter heeft horloges, maar wij hebben de tijd.”
  En inderdaad, men heeft geduldig afgewacht totdat een Americaanse president het lef zou hebben om een eind te maken aan deze volstrekt zinloze oorlog.

  Trump wilde het al, Biden heeft het gedaan. De machtsovername door de Taliban zal leiden tot meer stabiliteit. Want een prettig volkje voor met name vrouwen is het niet, maar ze zorgen wel voor orde en rust, en ze maken een einde aan de corruptie die juist zo welig tierde als gevolg van de westerse bezetting.

  1. ElGuapo

   Jeukman denkt dat de taliban geen internationale aspiraties heeft.
   Jeukman denkt dat de taliban voor stabiliteit zal zorgen.
   Jeukman denkt dat er geen corruptie meer zal zijn.

   Jeukman zuigt naast andere dingen ook regelmatig aan de waterpijp.

   1. usb3.0

    jeukman vergeet even dat het hier gaat om de islam…

   2. ElGuapo

    Meukman zijn haat voor Wilders is zo erg dat hij positieve dingen ziet bij de Taliban.

   3. Flengan

    Jeukman is een bejaarde en de schlemiele kontbonker van het forummongooltje en met dat gedrocht in gesprek gaan is zinloos.

  2. usb3.0

   Nee beukhoër, Wilders slaat de spijker regelrecht op zijn kop..

   1. Monty

    Gaaf hè usbtje een echte burgeroorlog.
    Wanneer ga jij los?

    1. usb3.0

     monty’s natte scheetjes worden ook steeds dunner!

     1. ElGuapo

      Konty spettert alleen maar.

     2. Monty

      Gaat usbtje ontkennen dat hij in ons land een burgeroorlog wenst.

      Geen ruggengraat dus.

     3. usb3.0

      Als het om vrijheden gaat zou het inderdaad mooi zijn als er in Nederland een goeie burgeroorlog uit zou breken en gezien de inperking en beperkingen, die jij zo enorm toejuicht voor mensen die hun vrijheid, dus ook hun keuze daarin verdedigen, zal ik daar zeker aan mee doen, jij, als vuile smerige fascistische NSB’er zal dan natuurlijk vooraan staan in het leger die de burger verraad, beperkingen op wil leggen, burgers wil beperken in hun vrijheden, als NSB’er moet je dat ook wel natuurlijk…

     4. Emile Takma

      verraadt

     5. Flengan

      Aldus de liegende schlemiel, zijn reacties zijn volstrekt belachelijk.

      🙂

     6. usb3.0

      Je bent gewoon een dom figuur tamil, en dat is natuurlijk een understatement

     7. Flengan

      “een dom figuur”

      Ik zou daar toch een paar kruiwagens opgooien als ik jou was @USB!
      Het is een psychotische narcist die zijn dagen vult met het afzeiken van mensen die mijlen boven hem uitsteken. Om zijn micropenìsme te verbergen spreekt hij zich uit in holle frasen die vooral kant noch wal raken.

      Het verheugt mij dagelijks te zien dat hij feitelijk nooit aan bod komt omdat hij is uitgekotst en alleen maar wordt beschimpt.

     8. Monty

      @usb3.0000000
      ”Als het om vrijheden gaat zou het inderdaad mooi zijn als er in Nederland een goeie burgeroorlog uit zou breken en gezien de inperking en beperkingen”

      Als het…….
      Maar het gaat bij jou toch om ‘vrijheden’ je bent toch al beperkte in je vrijheid.
      Komt ook nog eens bij dat we straks in een neocommunistische samenleving terechtkomen zoals Baudet beweert. Hebben we helemaal geen vrijheid meer.

      Maar wel eerlijk van je dat jij ook graag net als in Afghanistan hier een burgeroorlog wenst waar gevaccineerden en niet gevaccineerden elkaar afslachten net als in het voormalige Joegoslavië.

      Hopelijk houden België en Duitsland de grenzen open voor Nederlandse vluchtelingen die dit bloedbad willen ontvluchten.

      Maar is usbtje bereid om zijn leven te geven voor de vrijheden die hem nu zijn afgenomen.
      (_) Ja
      (_) Nee
      (_) laat ik aan anderen over.

    2. Emile Takma

     “afzeiken van mensen die mijlen boven hem uitsteken”

     Dat lijkt me toch een prestatie van formaat.

     😎

     1. september

      Je blijft altijd van die domme mensen houden die weten gewoon niet beter

  3. usb3.0

   Oh ja je bent natuurlijk volledig gestoord als je de taliban (lees: islam) ook maar op wat voor manier dan ook verdedigt…

   1. Beukman

    Ik verdedig de taliban niet buspoeier, ik noem de feiten.
    Overigens duidt jouw vereenzelviging van de taliban met de islam op een gebrek aan kennis, aan inzicht, of op een gebrek aan beiden.

    1. usb3.0

     Jawel dat doe jij natuurlijk wel, de taliban neerzetten als betrouwbaar is al erg zat en dan gaan ontkennen gaan ontkennen dat het geen islam is, over gebrek aan kennis en inzicht gesproken zeg, je bent gewoon dom op dit gebiedt

     1. Beukman

      Misschien moet jij je eens in deze materie verdiepen, Busje. Veel Afghanen verkozen 20 jaar terug de orde en de rust die de Taliban brachten boven de enorme corruptie die de door de Americaanse bezetter geïnstalleerde warlords brachten. De Taliban was een wreed volkje, maar je wist tenminste wat je aan ze had en je kon een bestaan opbouwen, iets dat onder die warlords zo goed als onmogelijk was.

      Dat sommige van die warlords er een harem van schandknaapjes op nahielden, zal hen ongetwijfeld voor jou doen innemen, maar wees eens eerlijk: het gaat hier niet om hun seksleven maar om hun ongebreidelde corruptie en roofzucht.

     2. Beukman

      Misschien moet jij je eens in deze materie verdiepen, Busje. Veel Afghanen verkozen 20 jaar terug de orde en de rust die de Taliban brachten boven de enorme cοrruptie die de door de Americaanse bezetter geïnstalleerde warlords brachten. De Taliban was een wreed volkje, maar je wist tenminste wat je aan ze had en je kon een bestaan opbouwen, iets dat onder die warlords zo goed als onmogelijk was.

      Dat sommige van die warlords er een harem van schandknааpjes op nahielden, zal hen ongetwijfeld voor jou doen innemen, maar wees eens eerlijk: het gaat hier niet om hun seksleven maar om hun ongebreidelde cοrruptie en roofzucht.

     3. usb3.0

      Je bent ziek beukhoër! JIJ verdedigt de taliban en probeert mij in mijn schoenen te schuiven dat ik op wat voor manier dan ook, het prima vind wat de bezetter deed, waar schrijf ik dit?
      Het gaat over de taliban en niet over de bezetter, je wilt de topic duidelijk een andere kant op sturen om zo mogelijk de taliban en daarmee dus de islam uit de wind houden…

     4. Beukman

      Je ijlt, Universele Oplaadman. Ik spreek geen oordeel uit, ik verdedig niemand, ik noem slechts de feiten.

      De feiten zijn dat vele Afghanen de Taliban nog verkiezen boven het “democratische” poppenkastregime dat door de Americanen werd geïnstalleerd, 20 jaar geleden. Redenen gegeven.

      Dat is triest, maar de landen die deze poppenkast steunden, de VS voorop, hadden kunnen en moeten weten dat het brengen van westerse democratie in Afghanistan op niets zou uitdraaien. Deskundigen hebben het voorspeld. Zij krijgen gelijk. Die deskundigen zijn dan ook een stuk minder verbaasd over de razendsnelle opgang van de Taliban. Had jij je al afgevraagd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen?
      Zoek het antwoord op die vraag, en deze dag zal jou dan toch nog iets hebben opgeleverd.

      Ga jij me nu maar eens vertellen wat jij vindt dat daar moet gebeuren, wijze Busman.

     5. usb3.0

      Jawel joh, je verlegt de aandacht en probeert de islam/taliban volledig uit de wind te houden..

     6. vlekkenoplosser

      quote
      De feiten zijn dat vele Afghanen de Taliban nog verkiezen boven het “democratische” poppenkastregime dat door de Americanen werd geïnstalleerd, 20 jaar geleden. Redenen gegeven. end

      en bukhol wil dit vuilnis binnen halen uit medeleven !

      hoe gestoord kan je zijn ? bukhol is ontoerekeningsvatbaar !

     7. Beukman

      en bukhol wil dit vuilnis binnen halen uit medeleven !

      Graag even een citaat waar ik dit zou beweren, Vlekkie.

     8. usb3.0

      Dat zegt beukhoër natuurlijk “nergens” maar beukhoër houdt de taliban echt wel even uit de wind

     9. Flengan

      Met de zure, bejaarde en de schlemiele kontbonker van het forummongooltje in gesprek gaan is zinloos.

    2. Emile Takma

     “Met de zure, bejaarde en de schlemiele kontbonker van het forummongooltje in gesprek gaan is zinloos.”

     Als ik op een debatblog niets meer dat dit zou kunnen ophoesten, Elvin, zou ik zelfmoord overwegen.

     1. Flengan

      Aldus de liegende schlemiel die prachtige tegenreacties krijgt die ervoor zorgen dat zijn reacties volstrekt belachelijk worden gemaakt!

      🙂

     2. usb3.0

      Zodra het over kontbonken gaat, zie je tamil wat nerveus reageren..

     3. Flengan

      Jij hebt ‘m in de gaten! De kindervriend heeft niet voor niets warme gevoelens voor kleine jongetjes.

     4. usb3.0

      Tuurlijk, sterker nog, tamil meent echt dat pedöfilie legaal is, deze geestesziekte noemt tamil geaardheid en zo rechtvaardigt tamil zijn geestesziekte

     5. Flengan

      @USB: Inderdaad, daarom moet hij alleen nog maar opgejaagd worden.

     6. Emile Takma

      Gerrit is erg dom en denkt dat pédofilie strafbaar is.

     7. Flengan

      Aldus de kindervriend met warme gevoelens voor kleine jongetjes.

     8. usb3.0

      tamil ís een smerige pedöfiel en doet er alles aan om zijn zieke geest hier te etaleren, deze smeerlap kan zijn geesteszieke pedöfiele gevoelens niet onderdrukken, en gaat zo ver dat hij zijn geesteszieke pedöfilie, geaardheid noemt en het vervolgens rechtvaardigt en het zelf als legaal bestempelt..

     9. Emile Takma

      Elvin en Gerrit zijn vermakelijk dom.

      Heel leuk, houdt dit vol!

     10. Flengan

      Tot zover de kindervriend met warme gevoelens voor kleine jongetjes.

  4. Harry Haller2

   Neukman: “Want een prettig volkje voor met name vrouwen is het niet, maar ze zorgen wel voor orde en rust, en ze maken een einde aan de corruptie…”

   Dat iedere dictator daar voor zorgt (bijvoorbeeld een Saddam Hussein) weet Neukman heel goed en hij beseft ook heel goed wat hij zegt – en dat is het erge: dat collaboreren met de zwarte regimes.

   Zo vindt hij bijvoorbeeld ook dat het Theo van Gogh’s eigen schuld is dat hij is vermoord door een islamist. En ook dat Geert Wilders beveiliging eigen schuld is. En in navolging van die smeerlap van Peter R. de Vries dat de redactie van Charlie Hebdo er ook om heeft gesmeekt om uitgemoord te worden. Moet je maar geen kritiek hebben op de islam is zijn walgelijke standpunt.

   Neukman is een vieze smeerlap die geen onderscheid kan maken tussen daders en slachtoffers. Sorry, ik bedoel: altijd de kant kiest van de daders.

   1. Emile Takma

    “Neukman is een vieze smeerlap”

    Haller is een deerniswekkende boze man.

    1. Flengan

     Aldus de psychopathische leugenaar.

     1. Vit

      @Flengan
      Kun je ook nog normaal discussiëren, nu kan het nog!

     2. Flengan

      @Vit: Uiteraard, zoals je weet.

     3. Vit

      Daarom!

 16. HD

  Angst is echt onterecht, wij hebben sterk kabinet van echte mannen en vrouwen 😂😂😂😂😂😂

  1. ikweetwatikwil

   Je laat me lachen HD

 17. J. Punt

  15 britten ( verbindingsmensen) in een vuurgevecht van 3 dagen na een hinderlaag
  Score; 153 tali’s de hoek om en een (1) lichtgewonde Brit. 2011-2012.
  Zo goed zijn ze of zo zwak is het leger daar. Britten slaan keihard terug. Die weten dat ze geen genade mogen verwachten of Geneefse shit bij overgave. Die hebben hun lesje geleerd afgelopen jaren!

  1. ikweetwatikwil

   Daar waar de islam verschijnt , is het de vrede die verdwijnt . Was het eerst alleen nog in hun eigen gebied, het voltrekt zich nu langzaam over de hele wereld.

   Wat zit hier achter.

   1. Vit

    Een ding is zeker, ik zal nooit wijken voor een achterlijke religie en met mij vele.

    Er is geen god, alleen de natuur.

    Ondertekend een sterk atheïst.

    Vit

    1. Harry Haller2

     Vit: op wat bewustzijn is, is nooit een helder antwoord gegeven. Dat het geen puur natuurlijk product is, daar zijn velen het over eens.

     1. Vit

      Zelfs dieren zoals Oran oetangs de dichtstbijzijnde qua dna van de mens hebben een bewustzijn wat is bewezen.

     2. Vit

      Bewustzijn kan je zien aan dieren die jou herkennen als zijnde ongevaarlijk, zoals mensapen en olifanten bijvoorbeeld maar vooral ook huisdieren.

     3. Vit

      Vroeger had ik een boxer (Saartje) met blijkbaar een ingebouwde klok want tegen 6 uur bleef zij voor het raam zitten wachten tot ik thuis kwam, de schat is helaas dood (sniff).

 18. Vit

  Het is werkelijk ongelofelijk dat er anno 21ste eeuw nog oorlogen gevoerd worden vanuit religieus standpunt en blijkbaar vind de verdediging het best, achterlijk volk met een IQ van hooguit 85 die nog denken dat een of andere god in dit geval Allah hen zal beschermen tegen het kwaad. De westerse inventie heeft er duidelijk 20 jaar voor Jan met de korte achternaam gezeten.

  Narigheid weer allemaal en waarvoor? Niks

  1. Beukman

   Tja, Bush moest daar zo nodig “democratie” gaan brengen, tegen de adviezen van deskundigen en historici in. Neokolonialisme in een nieuw jasje.
   De Russen, en lang voor hen de Britten, hebben zich stukgelopen op Afghanistan. Westerse landen hebben er helemaal niks te zoeken.
   Er zal de komende jaren heus wel wat (in onze ogen) ten goede veranderen, maar dat zullen de Afghanen dan zelf moeten doen. Vooralsnog heeft de Taliban buiten de steden veel aanhang. Daar zijn ook redenen voor die niets met religie te maken hebben.

   1. Vit

    @Beukman

    “Vooralsnog heeft de Taliban buiten de steden veel aanhang. Daar zijn ook redenen voor die niets met religie te maken hebben.

    Zoals?

    1. Beukman

     Ze brengen daar orde en recht, en ze maken een eind aan de corruptie die er juist door toedoen van de bezetter is binnengebracht. Men weet hierdoor weer waar men aan toe is.

    2. Emile Takma

     Ik denk dat de Taliban op het platteland ook veel aanhang heeft in verband met bestaande tribale verbanden waarin lokale krijgsheren loyaliteit afdwingen.

     1. Beukman

      Klopt. De Americanen hebben uit onkunde en onbegrip dit systeem gecorrumpeerd door zelf krijgsheren aan te stellen die hen (de Americanen) loyaal waren en vatbaar waren voor corruptie.

      Het trieste van de afgelopen 20 jaar is dat vrijwel het gehele bezettings/wederopbouwcircus tot doel had om de thuisbases van de diverse landen tevreden te stellen en te houden, maar dat de Afghanen er weinig mee opschoten, een paar uitzonderingen daargelaten.
      Herinner je ook onze eigen zgn Politiemissie, met hieraan de voorwaarde verbonden dat Nederlandse militairen geen schot mochten lossen, dit om GroenLinks mee te krijgen.

      Al dat wederopbouwgeld van het westen, het gaat om vele miljarden, is grotendeels terechtgekomen bij de elites in de grote steden. Wie kan het de plattelandsbevolking kwalijk nemen dat ze blij zijn dat nu iedereen weer is opgerot?

    3. vlekkenoplosser

     Als de taliban zo een goed beleid neerzet kunnen al die gelukszoekers direct terug. Dank je wel voor deze bevestiging idioten !

    4. Vit

     @beukman en takma

     We zullen zien of dit niet ook ook gepaard gaat met hoofdafhakkingen en wat al niet meer zijd bij vermeende vijanden zoals bij Isis wat ik verwacht.

     1. Emile Takma

      Ik geloof niet dat de Taliban zulke barbaren zijn als ISIS maar dat deze middeleeuwse extremisten een achterlijk dictatoriaal bestuur zullen vestigen lijkt me wel duidelijk.

     2. vlekkenoplosser

      hahahahahahaha strónt vlé®kje toch , quote Ik geloof niet dat de Taliban zulke barbaren zijn als ISIS maar dat deze middeleeuwse extremisten een achterlijk dictatoriaal bestuur zullen vestigen lijkt me wel duidelijk. end

      het staat er echt , ” Ik geloof niet dat de Taliban zulke barbaren zijn ” . De strónt vlé®k is nu helemaal krankzinnig geworden. De lijfstraffen van de taliban zijn humaan zegt de strónt vlé®k.

      Overigens 1 prettige aantekening , de taliban is geen gevaar voor de bevolking dus de rubberbootjes kunnen allemaal terug. Ga je land opbouwen luie zwijnen in plaats van je hand ophouden in het westen

     3. Vit

      Een vice president van Amerika (ben zijn naam vergeten) zei ooit in verband met het uitroeien van ISIS:
      Soms zegt men dat dit nooit was gebeurt als wij ons met onze eigen zaken hadden bemoeit en niets is verder bezijden de waarheid, we leven in een gevaarlijke wereld en hebben weinig goede opties maar de slechtste optie is niets doen, uiteindelijk zijn we het verschuldigd aan onze kinderen en hun kinderen om op te treden in de wereld.

     4. Vit

      @Emile Takma
      “Ik geloof niet dat de Taliban zulke barbaren zijn als ISIS”
      Vind je dit niet een tikje naïef?

     5. Beukman

      @Vit
      Die vicepresident had dan gelijk.
      Isis is het gevolg van de Americaanse bezetting van Irak, zoals de taliban er niet was geweest zonder de Russische bezetting van Afghanistan.

     6. Beukman

      @Vit
      Emile heeft gelijk hoor.
      Isis bestond uit een bende ongeregeld die er plezier in hadden om mensen op de meest vreselijke wijze dood te maken, gewoon voor de lol. Van de taliban kan dit niet worden gezegd, hoe je verder ook over hen denkt.
      Ze zijn redelijk strak georganiseerd, hebben een grote aanhang onder de bevolking die niet in de grote steden woont, en ze hebben geen internationale ambities.

      Geen fijne jongens verder, maar ze zoeken het maar lekker zelf uit.
      Hulde voor Biden, die een van de weinige goede besluiten van Trump heeft uitgevoerd.

     7. Flengan

      “Emile heeft gelijk hoor.”

      Uiteraard niet én nooit!

     8. Vit

      @Beukman
      Deze mensen hebben geen echt leven door dat achterlijke geloof en je kunt ook niet blijven toekijken, wat brengen zij nou voor positiefs toe aan onze wereld want zij kunnen nog geen fiets in elkaar zetten, het zal nog wel een generatie duren voordat ook hun ogen opengaan en hun verleden als iets beschamends zien.

     9. Emile Takma

      “Deze mensen hebben geen echt leven door dat achterlijke geloof en je kunt ook niet blijven toekijken”

      Ik snap deze reactie, Vit, en elk beschaafd mens zou graag willen dat deze primitieve figuren niet de leiding van dit land zouden overnemen. Een zinnige optie om dat feit te voorkomen bestaat echter niet. Die les zullen zowel de Russen als de Amerikanen nu wel hebben geleerd.

     10. Vit

      @Emile Takma
      Een zinnige optie om dat feit te voorkomen bestaat echter niet. Die les zullen zowel de Russen als de Amerikanen nu wel hebben geleerd”
      Mee eens want zoals ik al schreef zal dat nog een generatie duren en wellicht meerdere maar niets doen is absoluut geen optie, zoals die vicepresident al zei zijn wij het verschuldigd aan onze kinderen en hun kinderen, een nieuwe 11-9 zitten we niet op te wachten overigens.

     11. Vit

      Maar goed, ik ga weer wat voor mijzelf doen, prettige dag verder.

     12. Beukman

      Deze mensen hebben geen echt leven door dat achterlijke geloof en je kunt ook niet blijven toekijken, wat brengen zij nou voor positiefs toe aan onze wereld want zij kunnen nog geen fiets in elkaar zetten, het zal nog wel een generatie duren voordat ook hun ogen opengaan en hun verleden als iets beschamends zien.

      Fundamenteel niet mee eens, Vit.
      Overigens is het niet waar dat ze nog geen fiets in mekaar kunnen zetten, die lui zijn over het algemeen een stuk handiger dan wij.
      En wat voor positiefs ze aan de wereld toevoegen: laten we eerst eens kijken naar wat wij eigenlijk voor positiefs toevoegen.

     13. Beukman

      Emile heeft gelijk hoor.

      Inderdaad, Flensman.

     14. Vit

      @Beukman
      Nog even dan, deze volken kunnen echt nog geen fiets in elkaar zetten, om bijvoorbeeld olie uit de grond te halen hebben zij ook westerse technologie nodig.
      Wat voor positiefs krijgen we uit deze landen?
      Technologie? Nope
      Agrarische producten? Nope of miniem
      Wat wij voor positiefs brengen? Als ik voor mijzelf spreek heb ik er zowat mijn leven in gespendeerd dat drukpersen bleven werken.

      Groetjes

     15. Beukman

      Wat voor positiefs krijgen we uit deze landen?

      Waarom zouden we iets uit die landen moeten krijgen dat wij positief vinden en zij niet, @Vit? Laat die mensen lekker hun eigen boontjes doppen.
      En probeer de zogenaamde westerse verworvenheden eens te bekijken door de ogen van de gewone Afghaan. Alleen al voor onze bejaardenzorg zullen ze hun neus flink ophalen.

     16. Vit

      @Beukman

      Natuurlijk moeten deze mensen hun eigen boontjes doppen en dat gun ik hen ook van harte, zelfs dat zij geloven in een figuur die onder invloed van geestverruimende middelen een boodschap kreeg van een engel, wat hem er overigens niet van weerhield de p*dos*ksuele struikrover uit te hangen maar dit terzijde, maar ik gun hen ook de westerse verworvenheden zoals o.a mobieltjes hoewel zij die vast al zullen hebben en hun vervoermiddelen die niet op het woord zullen rijden.

      Geloof in denkbeeldige figuren is anno 21ste eeuw zo achterhaald en anderen daarvoor naar het leven te staan zeker!

     17. Beukman

      Geloof in denkbeeldige figuren is anno 21ste eeuw zo achterhaald.

      Dat dacht ik niet, Vit, zoals ook het geloof in complottheorieën van alle tijden is.
      Ik ben zelf overigens niet gelovig.

      Mijn punt is ook de Afghanen zich ook wel redden zonder ons, en dat zij waarschijnlijk scherper dan wij zelf zien wat er allemaal inferieur is aan onze eigen cultuur.

     18. vlekkenoplosser

      onzin bukhol ! klinkklare onzin bukhol !

 19. Jannes-46

  Bij elkaar drijven die Taliban + collaborateurs en meelopers, en vervolgens de paddenstoelenbehandeling geven. Kaboem, weg Kaboel.

  1. Emile Takma

   Ach, Johannes bepleit een genocide.

   1. vlekkenoplosser

    het was de strónt vlé®k nog niet opgevallen dat de taliban verantwoordelijk is voor genocide in afghanistan, daarom ook een vredesleger samen gesteld uit vele landen van over de hele wereld

    de strónt vlé®k geft weer duidelijk te kennen hoe wereld vreemd hij is.

    1. Flengan

     Het zijn z’n geloofsgenoten, de schlemiel is een Nedermoslim.

    2. Beukman

     Dat “vredesleger” is verantwoordelijk voor een paar honderdduizend onschuldige Afghaanse burgerslachtoffers, @Vlekkenman.
     Begin je al te begrijpen waarom de Taliban zo snel de macht heeft weten terug te grijpen?

     1. vlekkenoplosser

      ONZIN BUKHOL !

      bukhol wil beweren dat de wereldwijde vredesmacht verantwoordelijk is paar honderdduizend onschuldige Afghaanse burgerslachtoffers,

      het staat er echt , de waanzinnige probeert de vredsemacht te framen. bukhol , de linkse paria met leugens en fake nieuws. Wat een zielige tról

      even met bukhol zijn woorden spreken , collateral damage kwal !

 20. Vit

  FF een bericht tussendoor aan de redactie:
  Het zou fijn zijn om ingelogd te blijven na een reactie en niet pas na een paar uur verdomme!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.