Falend kabinet wordt gefileerd: 'Ze zijn 'overvallen' door de snelheid van val Afghanistan, hoe zag je dit niet aankomen?'

Falend kabinet wordt gefileerd: 'Ze zijn 'overvallen' door de snelheid van val Afghanistan, hoe zag je dit niet aankomen?'

Den Haag - Koolmees (D66) antwoordt namens het demissionair kabinet de Tweede Kamer tijdens het debat over het bericht dat het kabinet informatie over de toeslagenaffaire voor de Tweede Kamer achterhield.

De frustratie over de werkwijze en de houding van het demissionair kabinet is groot in Nederland. Op sociale media wordt het kabinet met de grond gelijk gemaakt. Ze hadden de val van Afghanistan moeten zien aankomen, dat ze zijn 'overvallen' is niks meer dan een politieke blunder van jewelste. Het kabinet is, opnieuw, door het ijs gezakt.

De journalistieke toeslagenaffaire-buldog Pieter Klein kon zijn frustratie niet langer voor zich houden. Het is voor hem onbegrijpelijk dat de Haagse bestuurders met de smoes aankomen dat ze 'overvallen' zijn door de snelheid van de Taliban. Voor Klein is het een groot raadsel hoe je hierdoor kan zijn 'overvallen'. Wie kritisch naar de geschiedenis kijkt, had de bui al zien hangen. Maar het immer incompetente kabinet niet.

De Dagelijkse Standaard

?ref_src=twsrc%5Etfw

In een brief aan de Tweede Kamer schrijven ministers Bijleveld en Kaag zich zorgen te maken over de situatie in Nederland. Maar als zij zich zo zorgen maken waarom heeft men dan niet eerder ingegrepen. Het is afgelopen weekend compleet geëscaleerd in Afghanistan, maar daags voor het oprukken van de Taliban naar Kabul werd al duidelijk dat men snel in actie moest komen. Men had veel sneller en kordaat moeten optreden.

Incompetent kabinet reageerde slecht op situatie Afghanistan

Al meer dan een week gaat het over Nederlanders en medewerkers van Nederland in Afghanistan. Iedereen in het land is er van overtuigd dat we hen direct in veiligheid hadden moeten brengen, toch heeft het kabinet opmerkelijk lang gewacht. Het is dan ook terecht dat Klein klaagt over het excuus dat men is overvallen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Afgaande op het excuus lijkt het kabinet gewoon extreem incompetent te zijn. Want al in juni waarschuwden enkele Kamerleden voor de ontwikkelingen in Afghanistan. 'Snelheid' zou geen excuus moeten zijn, de overheid had gewoon al enkele noodoplossingen paraat moeten hebben staan. Op de verschrikkelijke beelden die nu rondgaan op sociale media zien we duidelijk dat veel Westerse landen flink hebben gefaald.

De frustratie onder Nederlanders is goed te begrijpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties