Schaamteloze Rutte weigert te reageren op vragen verval Nederland: ‘Ik heb nu vakantie’

Demissionair premier Mark Rutte had tijdens de persconferentie weinig zin om vragen die niet over corona gingen te beantwoorden. Rutte zei namelijk dat ook hij op vakantie was en dat non-corona thema’s weer worden besproken als hij terug is van zijn vakantie. Een schaamteloos antwoord om pijnlijke vragen omtrent de veiligheid in Nederland niet te hoeven beantwoorden. 

Vorige week maakte voetbalanalist Johan Derksen bekend bedreigd te worden maar dat hij geen beveiliging kan krijgen omdat het OM simpelweg te weinig mensen heeft. Al gauw ontstond de #kutland op sociale media. Hart van Nederland-journalist wilde aan de demissionair premier vragen hoe hij keek naar de kwestie, immers 70% van de opiniepanel van HvN is óók van mening dat Nederland snel achteruit holt. Mark Rutte had weinig behoefte aan het beantwoorden van deze pijnlijke vraag. Het leek er sterk op dat hij zo snel mogelijk weer terug wilde naar zijn vakantiebestemming.

Een ruime meerderheid (70%) van de panel deelt de mening van Derksen dat Nederland ‘een kutland’ is geworden. Respondenten maken zich vooral zorgen om de veiligheid, criminaliteit en migratie. Drie procent ziet klimaat als grootste probleem, waarmee het thema klimaat het ‘slechtst’ scoort.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het was een terechte vraag van Hagens tijdens de persconferentie, veel Nederlanders maken zich zorgen om de groei van criminaliteit in Nederland, en na wat er de afgelopen weken is gebeurd met onder andere Peter R. de Vries is het niet meer dan logisch dat ze gewoon antwoorden willen horen van de premier.

Helaas heeft de VVD-leider hier geen trek in, hij is op vakantie en zijn spindoctors mogelijk ook. We kunnen dezer dagen dus niet rekenen op een kant en klaar antwoord van de premier. Wat onze veiligheid betreft moeten we dus maar enkele weken wachten totdat de vakantie ‘over’ is. Het laat zien dat men in Den Haag veelal de verkeerde prioriteiten stelt. Er is altijd wel tijd voor een thema als klimaat, maar onze veiligheid is het ondergeschoven kindje geworden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Appelstroop

  Who cares, mensen blijven toch op hem stemmen zolang er geen fatsoenlijk alternatief is op rechts, en dat weet hij. De man is nagenoeg onaantastbaar.

  1. Appelstroop

   Maar snap het wel een beetje, het was een gotcha vraag en hij had geen zin om de hysterische twitterkudde van repliek te bedienen met hun hashtags. Ondanks alles zou ik zo snel (nog) geen ander land weten waar ik liever zou willen wonen.

   1. Harry Haller2

    “Ondanks alles zou ik zo snel (nog) geen ander land weten waar ik liever zou willen wonen.”

    Echt niet?

    Dan heb je een wel heel beperkte blik op de wereld.

    1. Appelstroop

     Nee echt niet, zou best op een tropisch eiland willen wonen hoor, maar heb helaas soms een ziekenhuis nodig en denk dat ze op zo’n eiland ook niet zitten te springen om IT’ers. Neem aan dat ik daar ook gewoon moet werken, zie mezelf nog geen cocosdrankjes inschenken voor toeristen (met alle respect). En internet zal vast ook geen glasvezel zijn, familie woont dan duizenden km verderop, nieuwe taal leren etc.

     Maar in het geval waar ik de loterij win en van de rente kan leven, dan zou ik wellicht wel een paar andere plekken dan Nederland weten waar ik liever zou willen vertoeven. Tot die tijd blijft Nederland m’n favoriete landje.

    2. Emile Takma

     Haller woont al jaren in Duitsland en probeert hier tegen beter weten in steeds maar weer duidelijk te maken dat dit een enorm goede beslissing was.

     Hij kan niet meer terug maar gelukkig kan hij hier elke dag komen uitleggen dat Nederland een kutland. Dan lijkt het toch nog een goede beslissing.

     1. usb3.0

      Haller heeft 100% gelijk

     2. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k ziet ook graag zelfstandige mondige Nederlanders vertrekken zodat ze vervangen kunnen worden door kansloze gelukszoekers die de rest van hun leven in een uitkering blijven hangen.

      Wat rest in Nederland zijn derhalve kansloze gelukszoekers en ambtenarren. Het beloofde land voor de strónt vlé®k !

     3. Joko

      Met jou papegaai-opvattingen (en van het deugvolk in jouw marxistischen kerk) hoe het allemaal moet, gaan mensen weg uit Nederland, en dan neem jij ze kwalijk dat ze afnokken. Daar is het hele leger aan deugende minkukels debet aan. Haller heeft zo gelijk!

     4. Emile Takma

      jouw

     5. Janna47

      Helemaal eens met Haller….Takkenbos

     6. Flengan

      Aldus taalnazi, forummongooltje en microsnikkeltje.

  2. arnoud

   een paar opmerkingen. Mensen blijven toch op hem stemmen, geloof jij dat nou zelf, Appelstroop, er is gewoon verkiezingsfraude gepleegd, dan het tweede: hoe zo geen fatsoenlijk alternatief is op rechts, er zijn genoeg goede alternatieve, FVD PVV Ja21 BBB.
   ten derde, is die man helemaal niet onaantastbaar, zo gauw hij uit zijn beschermende cocon is, moet je maar is op letten, hoe gauw hij bij zijn kladde gepakt word.

 2. Harry Haller2

  Nederland is inderdaad een kutland. Al decennia lang trouwens. Toch zijn er zat debielen op dit forum, die wapperend met de Happiness-index, volhouden dat Nederland een prachtig land is.

  70% vindt Nederland een kutland. Zul je dat nu eindelijk eens onthouden?

  1. Monty

   ”70% vindt Nederland een kutland.”

   Tuurlijk.
   Waar lees je dit?

   1. Harry Haller2

    Het is wel handig als je eerst het artikel goed leest, voordat je met je debiele vragen komt Monty Mongool.

    1. Monty

     Als werkelijk 70% van de Nederlanders ons land een ‘kutland’ zouden vinden.
     Zouden demonstraties massaler zijn en veel Nederlanders zich bij Harry op zijn Duitse bergtop voegen.

     1. Emile Takma

      Nederlanders zijn wel enorm gelukkig in dit kutland.

      ht.ps://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5062256/waarom-zijn-wij-nederlanders-zo-ontzettend-gelukkig-provinciale

      😎

     2. usb3.0

      Heeft monty nog gezien hoe er met het demonstratierecht van de opstandige Nederlanders word omgegaan? ik denk het niet of monty is zeer content met het feit dat deze mensen volledig onschuldig in elkaar gemept worden.

     3. Emile Takma

      wordt

     4. usb3.0

      Nee tamieltje dat zijn Nederlanders niet, Nederlanders zijn niet scheutig met het zeggen dat ze niet gelukkig zijn domoor, een peilinkje komt niet in de buurt van de werkelijkheid/realiteit.
      Want wat is de vraagstelling?, wie wordt het gevraagd? hoe wordt het gevraagd? door wie wordt het gevraagd, het is suggestief en subjectief als maar kan.

     5. usb3.0

      tamil begint nu al, door ernstig gebrek aan argumenten, van de inhoudt naar vorm te gaan, tamil wordt nu al om z’n pedöfiele oortjes gemept

     6. Monty

      @usb3.0
      ”Heeft monty nog gezien hoe er met het demonstratierecht”

      Usb3.000 wil zich netjes aan de regels houd.
      Als 70% van de Nederlanders de straat op gaan hebben ze geen demonstratierecht meer nodig maar een sterke leider die hen voor gaat.

      En als werkelijk 70% van de bevolking ons land een ‘kutland’ vinden dan is het nu tijd voor verkiezingen.
      De oppositiepartijen zullen dan zeker 70% van de zetels kunnen opeisen en een kabinet vormen.

      Maar gelooft usb3.00000 dat dit zal gebeuren bij de volgende verkiezingen?

   2. Xyz1234

    Meteen naar de comment section gescrolled zonder het artikel te lezen zeker?

   3. nexit_nooit

    Waar lees je dit?

    Brilletje nodig?
    Harry Haller2 beweert :70% vindt Nederland een kutland.

    1. Xyz1234

     Staat in het artikel.

     1. nexit_nooit

      In het artikel staat: Een ruime meerderheid (70%) van de panel deelt de mening van Derksen dat Nederland ‘een kutland’ is geworden.

      Ook brilletje nodig ?

    2. usb3.0

     Ik denk echt dat 70% aan de lage kant is

  2. Meriadoc Brandebok

   De feiten zijn natuurlijk niet van belang als je je louter toelegt op schelden. De meerderheid van de Nederlanders vindt dit land geweldig en dat is het ook. Op vrijwel alle terreinen lopen wij voorop.

   1. Antihedo

    En dan hebben wij het nog goed ten opzichte van veel andere landen. Kunnen we vluchtelingen ook geen gelukszoekers meer noemen als dit een kutland is.

    1. Harry Haller2

     Dan noemen we ze kutvluchtelingen.

   2. AidemediA

    Meneer of mevrouw brandebok, u heeft gelijk. Nederland loopt zeker voorop op minstens één terrein, dat betreft de criminaliteitscijfers m.b.t. onze import medelanders. Zozeer voorop zelfs, dat deze groep wekelijks, een eigen tv programma vol krijgt. Namelijk opsporing verzocht.

    1. Meriadoc Brandebok

     Welnee, in andere landen is het veel onveiliger.

   3. usb3.0

    De meerderheid vindt dit helemaal niet, het klopt dat Nederland ten koste van alles het braafste jongetje van de klas wil zijn.

 3. Eppo123

  Zeuren over Hongarije is makkelijker dan het tuig uit Noord Afrika aanpakken. Aan dat laatste heeft ons land dringend behoefte. Denk eens terug aan 30 jaar geleden, toen hadden we dat niet. Vroeger was bijna alles beter.

 4. Ongevacineerde

  Waarom is deze peiling niet onder het opiniepanel van DDS gehouden.?
  Dan was de uitslag nog duidelijker geweest.

 5. nexit_nooit

  Gelukkig is het grootste k*tvolk verhuisd naar Duitsland, België, Spanje, Portugal, Hongarije of Turkije.
  Opgeruimd staat netjes.

  1. Harry Haller2

   Wat een rancune spreekt er uit je reactie, Nexit. Vind je het zo erg om in dat kutland te moeten blijven wonen en geen enkele kans te zien om er aan te ontsnappen?

   Dat begrijp ik ook wel een beetje, Sterkte meid!

   1. Emile Takma

    Harry vindt Nederland ook een kutland en komt dat hier elke dag uitleggen.

    1. Harry Haller2

     Niet uitleggen, inwrijven.

    2. usb3.0

     Haller heeft groot gelijk

  2. Xyz1234

   Er is een kleine groep mensen, zeer slim en sluw, die het in dit land verziekt voor anderen. Dat doet dat groepje door mensen op slinkse wijze tegen elkaar op te zetten door elke keer weer een nieuwe tweedeling onder de bevolking aan te brengen. Door middel van manipulatie, gladde en quasi intellectuele praatjes weten ze iedere groep aan zich te binden en uit te spelen op het moment dat het hen uitkomt. Je moet het ze nageven: wat ze doen is geen sinecure. Maar het wordt gedreven door een psychologie die veel raakvlakken vertoont met de psychopathie. Ik denk ook niet dat het snel beter wordt overigens. Er is geen enkele reden om dat aan te nemen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt. Dit is met name gebeurd nadat Baudet radicaliseerde. Hij veroorzaakte een tweedeling onder een bevolking door een paralelle samenleving te organiseren. Met sluwe en misdadige manipulatie weet hij zijn volgelingen mee te lokken en hen op te zetten tegen de samenleving.

    1. Harry Haller2

     Je raaskalt Meriadoc: die tweedeling is er al vanaf Fortuyn.

     1. Emile Takma

      Die tweedeling is er al vanaf de middeleeuwen.

      Een merkwaardig verschijnsel.

      🤓

     2. vlekkenoplosser

      je bent inderdaad een merkwaardig verschijnsel strónt vlé®k !

     3. Meriadoc Brandebok

      Nee, al sinds de verzuiling.

    2. usb3.0

     Nee occulte, je lúlt echt de grootste onzin die je maar kunt bedenken, types als jij zijn de aanstichters die verzieken het voor anderen, ik noem die types de nieuwe hïtlertjes

    3. Nikita

     Eerlijk het wordt tijd dat jij je eens fatsoenlijk na laat kijken. Dommer dan dit gewauwel kom je niet snel tegen.

  3. vlekkenoplosser

   linkse idioten promoten het wegtrekken van Nederlanders die financieel onafhankelijk zijn om ze te vervangen door kansloze luie gelukszoekers die de rest van hun leven in een uitkering blijven hangen.

   Wat rest is inderdaad een kútland met kanslozen en anbtenarren

  4. Nikita

   Hahahahahahaha beetje boos omdat jij Nederland niet kunt ontvluchten???

   1. usb3.0

    Oh nikita you Will never know anythin’ about my home….

 6. Meriadoc Brandebok

  De peilingen van HvN geven in de regel onbetrouwbare resultaten. Op vrijwel alle onderwerpen zijn die peilingen outliers ten opzichte van de peilingen van Maurice de Hond, Ipsos, het CBS, EenVandaag, enzovoorts. Het is daarom ook van de gekken dat men zich in de media om deze peiling bekommert. Rutte kan rustig op vakantie.

  Het is ook de vraag of SBS is niet moet stoppen met zulke flutpeilingen.

  1. Xyz1234

   Ja, stoppen met peilingen die niet het gedroomde resultaat geven. U bent vast ook voorstander van de afschaffing van het referendum.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, stoppen met peilingen die een dusdanig onbetrouwbare methodiek hanteren dat zij niet betrouwbaar zijn.

    1. Forlan

     Ik geloof dat je lijkt te willen zeggen; elke uitkomst die niet in het politiek-correcte woke, globalistische, extreem-zuur-linkse straatje past

     1. Meriadoc Brandebok

      Zeker niet, peilingen zijn een ideale manier om beleid op aan te passen. Onbetrouwbare peilers veroorzaken echter desinformatie.

   2. Harry Haller2

    Ja Xyz1234: Meriadoc is ook een groot voorstander van het afschaffen van het referendum. Directe inspraak van burgers vindt hij maar niks – je loopt er alleen maar de beroepspolitici mee voor de voeren, het volk is slecht geinformeerd en stemt dus per definitie verkeerd en de uitslag is manipuleerbaar.

    Exact de motivatie die je bij iedere links-geindoctrineerde aantreft.

    1. Antihedo

     Het referendum is misschien toepasbaar op ééndimensionale kwesties als het invoeren van de doodstraf. Als het gaat over meerdimensionale kwesties zijn er ook vele variaties mogelijk en weet je eigenlijk niet waarvoor je uiteindelijk kiest. Kijk naar de Brexit. Naïevelingen dachten dat er maar 1 soort Brexit was maar er waren vele varianten waarbij geen enkele variant op de meerderheid kon rekenen.

  2. Emile Takma

   Inderdaad, de peilingen van HvN slaan helemaal nergens op. Alleen de vraagstelling deugt al niet.

   1. vlekkenoplosser

    lijkt wel een links onderzoek strónt vlé®k

    lekker manipulatief zodat de suggestieve vraagstelling je altijd naar het gewenste antwoord brengt. linkse struisvogels zijn daar erg bekwaam in !

   2. usb3.0

    De peilingen van HvN slaan juist overal op, het laat precies zien wie de staatsmongolen tamil en occulte zijn, politiek correcte woke-mongolen

    1. vlekkenoplosser

     laat die mongolen nu eens met rust !!

     De volidioot de strónt vlé®k kan nog niet in de schaduw lopen van een mongool.

     1. usb3.0

      Sorry voor het beledigen van staatsmongolen, inderdaad tamil mag hun veters nog niet strikken, dit soort is het minste van het minste

   3. Meriadoc Brandebok

    Klopt Emile.

 7. P. Puk

  Maakt toch niet uit; hij liegt overal over!

  1. usb3.0

   Dat is 100% waar