Van der Plas (BBB) zet Volkskrant-columnist op zijn plaats: ‘Verwijt anderen ‘makke mediaschapen’ te zijn, loopt zelf mee in de kudde’

Volkskrant-columnist Jean-Pierre Geelen zit zich groen en geel te ergeren aan de media-aandacht voor wat hij noemt ‘splinterpartijtjes’. Volgens hem zijn vele journalisten ‘makke mediaschapen’ omdat ze een kleine partij zoals de BoerBurgerBeweging veel aandacht geven en overige Kamerleden soms vier jaar lang niet door de media worden gezien. BBB-leider Van der Plas kon het niet laten om Geelen op zijn plaats te zetten. Hij zou namelijk zélf ook gewoon een makke mediaschaap zijn door een hele column aan BBB te wijten. 

Van der Plas weet op ludieke wijze de zeurkous van de Volkskrant op zijn plaats te zetten. Geelen ergert zich aan de vele media-aandacht die sommige (kleine) partijen of politici krijgen. Er zijn afgelopen verkiezingen 69 nieuwe Kamerleden in de Tweede Kamer gekomen, maar sommigen van hen krijgen meer aandacht dan anderen.

Hij vindt het jammer dat sommige journalisten ‘makke mediaschapen’ zijn door bepaalde politici continu maar in de spotlights te zetten. Ondertussen zegt Van der Plas scherp dat Geelen, met zijn felle retoriek, ook gewoon een makke mediaschaap is doordat hij óók heel veel aandacht geeft aan een kleine partij.

Het stuk van Geelen slaat trouwens de plank helemaal mis. Het is vrij logisch dat veel nieuwe Kamerleden, met name degene die lid zijn van een grote partij, vrij onzichtbaar blijven. Daar zijn de partijen namelijk zélf schuldig aan. Neem nu eens de VVD, bij afstand de grootste partij van Nederland. De partij staat bekend om haar beklemmende fractiediscipline, het dualisme is allang verdwenen uit de partij. Niet heel verwonderlijk dat mensen laag op de kieslijst bijna geen ruimte krijgen om zich te profileren binnen de Kamer, ze worden geacht gedwee mee te stemmen met de koers die is bepaald door de partijtop.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Niet gek dat journalisten dan maar meer aandacht besteden aan politici die zich wel afscheiden van de grijze meute in de Tweede Kamer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Emma Louise

  De foto boven dit artikel toont een Caroline die opkijkt naar de Grote Verbinder van Nederland, Mariëtte Hamer.
  Caroline zal de skills en behendigheid van Hamer keihard nodig hebben om iets van haar standpunten te verwezenlijken.

  1. Nikita

   Nee hoor vent.

  2. vlekkenoplosser

   Dat de strönt vlërk niet begrijpend kon lezen wisten we al maar dat de domme tröl ook geen foto kan beoordelen is wel erg stuitend. Iemand passeert in de rug en de strönt vlëk weet dat te vertalen als tegen iemand opkijken ! De tröl wordt met het uur triester.

   Gewauwel weer strönt vlëk !

  3. Janna47

   Nou….laat Caroline maar lopen hoor, die kan dat prima alleen….daar heeft ze zeker die Hamer niet voor nodig…

  4. usb3.0

   Emma poept wat en verdwijnt weer

 2. Xyz1234

  De Volkskrant die vindt dat de media het overheidsgeluid moeten steunen en verspreiden. De heer Klok zei dat letterlijk in een interview vorig jaar. En dan die gefrustreerde columnisten die op kinderachtige wijze hun complexen van zich af proberen te schrijven door anderen aan te vallen. Parool, zelfde laken een pak. Vreselijk clubje elitairen is het.

 3. waterman

  De Nederlandse burger is het zat. Nederland “KUT” land werd er door een journalist gezegd. Rutte wilde het niet horen en vindt Nederland geen KUT land. Weet Rutte wel wat er leeft in ons land?? Is hij nog wel serieus te nemen? Moet deze onbenul ons land nog langer blijven besturen? Hij heeft Nederland tot een bananenrepubliek gemaakt. Maar dat heeft deze vrijgezel zelf niet in de gaten. Deze premier leeft in zijn eigen hele vreemde onrealistische enge bubbel.

  1. Human Beast

   +++++++++++

   1. halo1

    Noem eens 5 namen b.v. die je geschikter lijken….doen hoor!

    1. Cootje

     Gewoon een zaken kabinet , de rest komt uit het zelfde nest als Pinokkio , trouwen geen beleid is een uitstekend beleid .m

    2. Nikita

     Piet, Klaas, Evert, Rene, Martin

     Angelika, Inge, Annette, Maribel, Ursela

     Vat je hem knul ???

     1. EvertB

      Ik werd genoemd en ik ben gevraagd en CNN heeft al belangstelling!

  2. DubbelZout

   Oh gut, daar heb je weer zo’n “De Nederlandse burger is het zat” roeper
   Spreek voor u zelf aub

   1. Flengan

    Aldus DubbelDebieltje…

    1. DubbelZout

     Aldus Fleganus

    2. DubbelZout

     Aldus Fleganus

     1. Harry Haller2

      DubbelZout heeft de domme gewoonte om bijdragen twee keer te plaatsen. Leest zij zichzelf zo graag? Is zij motorisch gestoord?

      Kan iemand een tipje van de sluier oplichten?

   2. Mistgabel

    Nederland is toch ook een kutland geworden.

    Linkse gekkies, woke gedoe, lhbtgxyz dwang, vol gepompt met immigranten en noem maar op.

    Rutte heeft er in 10 jaar een kutland van gemaakt.

    1. Flengan

     “Rutte heeft er in 10 jaar een kutland van gemaakt.”

     100%

   3. usb3.0

    Ja er zijn mensen die Nederland echt een kwalitatief uitermate teleurstellend land vinden

    1. Flengan

     Ik vind het een prima land, alleen moeten Rutte en zijn piraten afgezet worden op de Razende Bol en moeten direct alle maatregelen opgeheven worden.

     1. usb3.0

      Per direct natuurlijk

  3. Emile Takma

   Nederland is zeker geen kutland maar als je een kutleven hebt kan ik me goed voorstellen dat je dat zo ziet.

   1. usb3.0

    tamil heeft ervaring met een kutleven das iig duidelijk

   2. Mistgabel

    Slaat alweer nergens op, maar ja.

    Nederland wordt geleid door land/volksverraders.

    1. Mistgabel

     Met hun leugenachtige media.

    2. Emile Takma

     Mistgabel is waarschijnlijk een gelukkig en tevreden mens maar vindt Nederland een kutland.

     🤪

     1. ElGuapo

      Ik ben ook gelukkig en tevreden maar Nederland is gewoon een kutland geworden.

  4. Meriadoc Brandebok

   Nederland is een prachtig land en staat in vrijwel alle lijstjes bovenaan. Mensen die een rechtspopulistische ideologie aanhangen zien dat niet omdat zij het niet willen zien. Binnen hun ideologische denkraam past louter een land dat erdoorheen zit. Maar Nederland is een vitaal land dat het op vrijwel alle sectoren goed doet.

   Wellicht is het daarom ook dat rechtspopulisten niet willen begrijpen waarom zij niet in de meerderheid zijn.

   1. Harry Haller2

    Linkse gehersenspoelden geloven in lijstjes en rankings, omdat die hen constant worden voorgehouden door alle mainstreammedia. Dat ga je natuurlijk vanzelf geloven na verloop van tijd. De roze wolk is comfortabel en het negeren van de realiteit -het voorbinden van de linkse blinddoek- haast een gebod.

    Feit is dat Nederland het meest vervuilde land van Europa is met een gigantische woningnood, exorbitante huizenprijzen, hoge belastingen, peperduur in alle opzichten, overbevolkt met te weinig recreatieruimte en geregeerd door een kongsi van kartelpartijen en multinationals. Een kutland zoals 70% van het panel terecht opmerkt.

    Dus: krijg toch eens de tyfus met je kutlijstjes die niets zeggen, Meriadoc, alleen voor halfdebiele meelopers zonder eigen mening.

 4. Mistgabel

  Volksverlakkerijkrant.

  Nepnieuwsfabriek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.