Voorzitters politiebonden reageren fel op ‘ondermijning’ door GL-burgemeester: “Tot zover dus het vertrouwen in uw politie Femke Halsema?”

Het nieuws dat de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema op zoek is naar burgers die als waarnemer willen functioneren bij wapencontroles door politieagenten is in het verkeerde keelgat geschoten van enkele voorzitters van politiebonden. Zij zijn van mening dat de actie van Halsema het functioneren en de betrouwbaarheid van Amsterdamse agenten ondermijnt. 

Met veel tegenzin heeft Halsema een zwaar afgezwakte vorm van preventief fouilleren ingevoerd in de Nederlandse hoofdstad. Vanwege ideologisch geblèr van GroenLinks en D66 heeft ze er voor gekozen om politieagenten te laten controleren door waarnemers. Deze waarnemers zijn Amsterdammers die zich hier voor willen opgeven – hoogstwaarschijnlijk zullen dit veelal zelfverklaarde antiracisten zijn. Halsema wil met behulp van deze waarnemers voorkomen dat agenten etnisch profileren.

Op sociale media spreken Maarten Brink (voorzitter politievakbond ACP Zeeland-West) en Gerrit van de Kamp (voorzitter Politiebond) schande over de oproep van burgmeester Femke Halsema. Terecht stellen zij dat dit de betrouwbaarheid én het functioneren van het Amsterdamse politiekorps zwaar ondermijnt. Immers, als Halsema volledig op haar eigen politiedienst vertrouwde, dan zijn burgerwaarnemers simpelweg niet nodig. De oproep laat zien dat Halsema oprecht gelooft, wellicht door beïnvloeding van antiracistische drammers uit haar achterban, dat het Amsterdamse korps aan etnisch profileren doet.

Het is goed dat hoge functionarissen van de politie zich over deze actie uitspreken. Te lang heeft de top van de politie de indruk gegeven te makkelijk over zich heen te laten lopen in de kwestie rondom etnisch profileren. Deze bondsvoorzitters laten duidelijk merken dat Halsema te ver is gegaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het ideologische geneuzel over antiracisme en andere kwesties is allemaal leuk en aardig, en moet ook zeker kunnen in de politieke arena, alleen nu wordt een gehele politiekorps te kakken gezet door nota bene hun eigen burgemeester. En ook nog eens zonder goede reden, het preventief fouilleren heeft zijn vruchten afgeworpen in Rotterdam, dat progressieve Amsterdamse partijen dat nog steeds niet willen erkennen is gewoon een schande. En het is nog erger dat ze Amsterdamse agenten door het slijk halen om hun eigen ideologische blinde vlekken maar niet te hoeven erkennen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Zeg het vertrouwen dan op in dat mensch.

  Ze heeft al tevel geblunderd, wapen in huis, zoontje die inbreekt, BLM protest, corona blunders, opzouten met die linkse tról !

  Volgens haar boek ambieerde ze geen publieke functie meer dus gewoon oprotten naar links fantasialand !

  1. Jack Flash

   Valsema wordt platgevaren & vermalen door de linkswoke verpletterende stoomwals die zij zelf medegecreëerd heeft.
   Meestal verdwijnen dit soort linkse hufters met een stoot wachtgeld naar een baantje elders.
   Voorbeelden hiervan hebben wij afgelopen decennia meer dan genoeg kunnen ervaren.

  2. dumbfarmer

   dat zei ze inderdaad bij vertrek al uit de tweede kamer (geen publieke functie meer). Iedereen zei meteen toen al: tuuuurlijk… iemand die totaal niks anders kan dan met de huidige wind meedraaien, geen visie heeft of gehinderd wordt door elke vorm van kennis of kunde.. waar gaat die terecht komen behalve in die baantjescarousel?
   Ze is in ieder geval absoluut geen waardige opvolger van Cohen, evenals die andere interims die hem op hebben gevolgd omdat het leuk op hun cv staat.

 2. Heras

  Misschien gaat de politiebond eindelijk eens inzien, dat ze als eersten de pineut worden. Ook als alles in elkaar klapt

 3. dumbfarmer

  Als ik politie was in amsterdam nu had ik ’t wel gehad er mee en onstlag genomen.
  Andere alternatieven zijn: collectieve staking van minstens een week, dat die boa’s en waarnemers ’t maar oplossen dan.
  Of cordon om amsterdam, alle blauw terug trekken en als je Halsema in je paspoort hebt staan kom je een maand lang de stad niet uit.
  Kijken wat ze dan zelf vind van die idioterij

 4. Lefty

  Ik lach me dood als ik lees welk middeleeuws beeld mensen op deze site hebben omtrent de functie van een burgemeester ed. Halsema wordt op de DDS neergezet als een dictator. Alsof een burgemeester alles alleen beslist. Totaal wereldvreemd. Maar tja, dat is de DDS: riool-journalistiek.

  1. Wally

   Nee dan groenslinks en d66…. das wel betrouwbaar. En de Volkskrant en de npo ook. Zeer betrouwbaar en totaaaaaaaal niet linksgestuurd hoor.

 5. Duckday

  Wat een vertrouwen heeft deze Burgemeester .Hoe kan de Politie nu nog samen werken met zo,n Burgemeester er is geen enkel vertrouwen in de Politie.Zou zij de benoemming gekregen hebben omdat Rutte de Stemmetjes van Groenlinks nodig had.Dit schept geen enkel vertrouwen door deze Burgemeester Maar ja vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen.Zo help je het land dat al kapot is nog verder naar de klote

 6. Cootje

  Haar zoontje werd toen met een wapen gepakt , zijn opleiding had hij genoten op een zwarte school , en wat blijkt je steek er altijd wat van op.

  1. Flengan

   Dan kent de schlemiel het ventje toch ook? De vette speklap is altijd te vinden bij de hekken van basisscholen.

   1. Emile Takma

    Dr. Flengan is niet de enige hier die is geobsedeerd door seks met kinderen. Misschien is dat een troost voor hem.

    1. Flengan

     Het enige feit dat de sneeuwvlok en vette speklap reageert zegt meer dan genoeg. Het is inmiddels al jaren bekend dat de schlemiel warme gevoelens heeft voor kleine kinderen.

     1. Emile Takma

      Het is alleen bekend in het hoofd van Elvin. Zijn laster heeft geen enkele feitelijke basis. Zijn hoofd zit vol van gefantaseer over seks met kinderen en die zieke gedachten projecteert hij op anderen.
      Het wordt tijd hem te ontmaskeren.

     2. vlekkenoplosser

      zegt de huispédó de strónt vlé®k die kleine kinderen aandoenlijk vindt

      vies ventje die strónt vlé®k

     3. usb3.0

      tamil vindt pedöfilie legaal deze ziekte noemt tamil geaardheid zodat hij zijn pedöseksuele zieke gedachtegangen kan rechtvaardigen.

      Immer begint tamil zelf wéér over sëks met kinderen, niemand anders..

     4. Flengan

      Psychopathische narcisten draaien alles om waardoor hun voorkeuren altijd glashelder zijn. De smeerlap is van de kinderliefde en geeft dat gewoon toe. Hij staat te kwijlen bij de hekken van basis- en kleuterscholen want hij heeft warme gevoelens voor kleine kinderen.

  2. Mistgabel

   Tja en die hypocriete heks haalde haar kinderen van de zwarte school af om op een wittere school te plaatsen.

   h*tps://www.bing.com/search?q=halsaema+haalt+kinderen+van+zwarte+school&cvid=9d0a59d52da94a1a807621eaea15af9c&aqs=edge..69i57.18053j0j1&pglt=299&FORM=ANNTA1&PC=HCTS

 7. Cootje

  Je kan als burgemeesters van ALLE Amsterdammers niet met een button 1873 te voorschijn komen ook al ben je niet officieel in functie , omdat moment zet je misschien alle PPVers stemmers bij het grofvuil en anders denkende schop je tegen hun schenen , maar deze dame geeft daar geen moer om. Die denkt de wijsheid in pacht te hebben en dramt maar door zonder moreel overleg, hoe deze malloot ooit burgemeester van Amsterdam heeft kunnen worden is als zoveel andere burgemeesters het old boys netwerk die een perfect banen carroussel in stand houd , een bananen republiek waardig. En dit kan alleen in een kutland

  1. Emile Takma

   “omdat moment zet je misschien alle PPVers stemmers bij het grofvuil en anders denkende schop je tegen hun schenen”

   Escaped from the language lab.

   1. usb3.0

    Hey tamil, vuile smerige pedöfiele flïkker rot jij eens op met je taalgezuig!

    1. Antihedo

     Dan ook niet drammen als een asielzoeker de Nederlandse taal niet helemaal machtig is.

     1. Nikita

      Dan ook niet drammen als een asielzoeker de Nederlandse taal niet helemaal machtig is.

      Het staat er echt … ppprrrrrttttt

  2. Jack Flash

   Cootje+++

 8. usb3.0

  Halalsema zal terugkomen op haar uitspraken en haar diepe, diepe, diepe verontschuldigen aanbieden..

 9. Response

  Een bekend spreekwoord luidt: “Zoals de waard is vertrouwt hij z’n gasten”. Zegt dus alles over deze radicaal linkse bestuurder.
  Kennelijk zijn steekpartijen met doden als gevolg ondergeschikt aan preventief fouilleren/links beleid. Triest.

  1. Arbeider65

   ++++++++++++++

 10. right

  Bart, u verwijderde mijn fatsoenlijke reactie!
  U bent links georienteerd?
  Klaarblijkelijk!

 11. Wally

  Als ik de commandant was, kan niet want ben blanke man, maar als.. stel..
  Zou ik alle agenten opdragen eerst de gemeente te bellen voordat we iemand aanhouden, arresteren, vrijlaten enz. En dat volhouden tot en met.
  En dan uiteraard wel gesprekjes beginnen met ‘hallo mens’, want abcdefg-gemeenschapje is anders weer beledigd.

 12. GewoonJohan

  Even een wraakactie voor zoonlief omdat hij door de mangel werd gehaald voor wapenbezit.
  “Vrijwilligers” zullen moedwillig worden geselecteerd na een uitgebreide analyse waaruit zal blijken of iemand geschikt is.
  Ruikt naar co**uptie.

 13. macsjang

  Was een anarchist, is een anarchist en blijft een anarchist. Wat een ondermijnend onderkruipsel. 020 is reddeloos verloren. En de deugmensch ziet dat ’t goed is. Zum kotsen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.