Halsema gooit eigen politiekorps voor de bus: zoekt burgerwaarnemers die moeten voorkomen dat agenten ‘etnisch profileren’

Via sociale media heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema een dringende oproep geplaatst. Ze is op zoek naar Amsterdammers die als ‘waarnemers’ willen functioneren tijdens wapencontroles. Zo wil ze voorkomen dat, haar eigen, politieagenten aan ‘etnisch profileren’ gaan doen. De oproep is niks meer dan een klap in het gezicht van de Amsterdamse politiekorps, die dus op nul vertrouwen kan rekenen van nota bene hun eigen burgemeester.

Binnenkort gaat Amsterdam – eindelijk – beginnen met fouilleeracties, al jarenlang wordt de stad geteisterd door excessief wapengeweld. Jarenlang werden oproepen van rechtse partijen om net als in Rotterdam aan preventief fouilleren te doen genegeerd, maar nu gaat het dan eindelijk gebeuren.

Althans, een soort van. In dusdanig afgezwakte vorm gaat de politie aan preventief fouilleren doen, echter vertrouwt de GL-burgemeester haar eigen politiekorps voor geen meter, want ze moet zo nodig burgers aanstellen tot ‘waarnemers’ om te kijken of agenten niet aan etnisch profileren doen. Wat een vertrouwen heb je dan in je eigen politieagenten…

De linkse partijen in de Amsterdamse raad waren altijd al fel tegenstander van preventief fouilleren, het zou namelijk ‘stigmatiserend’ zijn – dat het de veiligheid bevorderd kan ze klaarblijkelijk niet zo veel schelen. Met de oproep van Halsema lijkt het er sterk op dat ze een knieval doet voor het gedram van met name haar eigen partij GroenLinks en D66.

Een oud-politiewoordvoerder laat aan de Telegraaf weten woedend te zijn op Halsema, haar oproep laat namelijk doorschemeren dat ze geen vertrouwen heeft in haar eigen agenten: “Het is absurd. Een regelrechte schande. Het betekent dat de politie dus niet wordt vertrouwd. De korpsleiding had zich hier met hand en tand tegen moeten verzetten. Ik kan me er boos over maken. Omdat ik weet dat we goede politie hebben. Natuurlijk gaat er wel eens wat fout. Maar dit is een klap in het gezicht van agenten die dagelijks voor ons vechten.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Halsema heeft met behulp van het jarenlange gedram van GL en D66 het voor elkaar gekregen om het preventief fouilleren uitgekleed en wel in te voeren in de stad én tegelijkertijd het gehele politiekorps te beledigen. Een vrij unieke prestatie.

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. HD

  Intrigante Halsema heeft in haar eigen gezin ook figuren met ervaring op het gebied van wapenbezit.

  1. Jack Flash

   Valsema houdt liever criminele kanspareltjes de hand boven de kop en verraadt de politie hiermee.
   Ze deinst er echter niet voor terug om mensen die vreedzaam voor vrijheid demonstreren door de politie te laten nat spuiten en in mekaar te laten slaan.
   Hypocriet tot op het bot.

 2. halo1

  Het gaat om het midden tussen stigmatiseren.. en de feiten blijven benoemen ..allochtonen uit de (criminele) wind houden is natuurlijk links contra-productief..

  1. usb3.0

   Precies, er mogen niet teveel niet westerse allochtonen worden aangesproken

 3. usb3.0

  Een nieuw soort DDR

 4. Paardenmiddel

  Typisch een reactie van een telegraafmannetje (dat Halsema gaat fouilleren). Hij maakt er nog net geen discriminatie onzin van

  Je zult maar slachtoffer zijn van een overval of vergismoord.

 5. dumbfarmer

  Dus we hebben in amsterdam dan een ‘burgerwatch’ zoals in amerika gebeurd met die WOKE gekken..
  Wat krijgen we dan:
  Politie, die niks meer doet omdat ze geen zin hebben in gedonderjaag wegens ‘profileren’ en zich niet gedekt voelen door hun achterban
  BOA’s die janken om hun wapenstok, omdat ze door hun eigen gedrag een enorme irritatie opwekken omdat ze zich politie wanen en zichzelf bevoegdheden toe-eigenen die ze eigenlijk niet hebben
  Burgerwacht die dan ‘profileren’ roept zodra er maar gewezen wordt…
  Dus die criminelen hebben een geweldige tijd daar..kunnen compleet hun gang gaan en vervolgens ook ‘profileren’ roepen als ze aangepakt worden.

  Geweldig dat “uithangbord” als toerisme pleister voor nederland zo…

  1. Stopperspil

   Halsema zei toen ze vertrok uit de Tweede Kamer – ze schreef dat ook zwart op wit in een boek over haar carrière – dat ze nooit in de politiek zou terugkeren, ook niet als burgemeester of zo. Toen een mooi salaris en een puike ambtswoning op haar weg kwamen was ze haar belofte ineens vergeten. Ze is dus niet alleen onbekwaam maar ook ongeloofwaardig. Een waardig uithangbord voor GroenLinks.

 6. RvdBe

  Wat is het toch een stuk ellende.

 7. vlekkenoplosser

  De slang vindt de corona maatregelen niet ver genoeg gaan en wil ook preventief in uw boodschappentas kijken.

 8. Response

  Een bekend spreekwoord luidt: “Zoals de waard is vertrouwt hij z’n gasten”. Zegt dus alles over deze radicaal linkse bestuurder.

 9. Flengan

  Interessant, politiemensen overgeleverd aan de willekeur van woke-burgers.

  1. usb3.0

   Ik zou gelijk ontslag nemen als politieman

 10. Adriaen van Bergen

  Het zou je werkgever maar zijn.
  De agenten kunnen beter ontslag nemen en als waarnemer gaan werken. Dikke kans dat ze dan beter betaald krijgen.
  Alhoewel, als waarnemer zal je wel een kleurtje moeten hebben anders kan je dat natuurlijk niet.

 11. Wally

  Fantastisch! Dit zal ALLE problemen in de lieve stad oplossen. Ik zeg meer meer meer…. whahahaaa…. je zult er wonen…

 12. Wally

  En als aanvulling….
  Ik vermoed dat deze ‘toezichthouders’ (proest….) vooral worden geworven binnen een bepaalde linkse en multiculturele kringen. (geen blank want die zijn allemaal slecht en racist).
  Les 1 uit het boek: ‘hoe zet je je eigen landgenoten voor l×l’, door den gemeente.

 13. KippiX

  En die ‘burgerwaarnemers’ zijn vast en zeker geen lid van GL, UIT1, D66 en PvdA.
  Hoe corrupt wil je het hebben?

 14. plakband

  Het gaat Halsema niet om effectieve politie maar om politiek correcte politie.
  Daar is de Gestapo groot en belangrijk door geworden.
  Wie garandeert overigens dat de burgerwaarnemers niet etnisch profileren ?

  1. Wally

   Sssttt…. dat mag je niet zeggen. De wokepolitie leest mee… ssstttt

 15. Sjipke

  Het is ongehoord wat deze dame voorstelt! Een burgemeester die met de regelmaat van de klokregels en wetten aan haar laars lapt, een burgemeester die de ene groep protestanten rustig haar stad laat verruïneren en een andere groep doodleuk verbied zonder da daar een onderbouwing voor gegeven wordt. Een burgemeester die het presteert om zich in te dekken als ze weer eens iets stoms heeft gedaan door met de minister van Justitie te bellen en te kijken of hij haar stommiteit wil afdekken. Een Burgemeester ook die er niet voor terug deinst zoon en man uit de wind te zetten als ze met wapens lopen te zwaaien! Een Burgemeester ook die …………………..ach laten we maar stoppen, de lijst van bestuurlijke blunders is inmiddels veel te lang om hier op te noemen
  Die burgemeester heeft dus de euvele moed om aan de integriteit van de dienders in haar stad te twijfelen. O , begrijp me goed, natuurlijk worden er fouten gemaakt binnen de politie. Zij zijn immers deel van de maatschappij en zolang deze niet onvijlbaar is mag je ook niet verwachten dat welke organisatie dan ook onvijlbaar zal zijn.
  Maar de heb je het over excessen, dan heb je het over het maken van individuele fouten. Niet over systematisch dat doen wat er niet van je verwacht wordt.
  Daar loopt er op dit moment maar eentje van rond in de Hoofdstad, dan heb je het over mevrouw F.H. !!!
  Misschien een tip voor de gemeente raad: (Stel eens wat waarnemers aan de de dagelijkse handel en wandel van deze dame gaan volgen, gewoon mee kijken of zij haar taken wel naar behoren en zonder last of ruggespraak uitvoert! Wat zou daar uitkomen????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.