engie engel

Twitterfittie voor de rechter: Willem Engel versus Marc van Ranst

Geen categorieaug 11 2021, 12:00
Vandaag vindt er een merkwaardige rechtszaak plaats. Het gaat namelijk tussen twee Twitterkemphanen: Willem Engel en Marc van Ranst. De eerste is Neerlands bekendste coronacriticus terwijl de laatste juist weer de bekendste Bélgische viroloog is.
Engel is woedend op Van Ranst omdat die hem heeft weggezet als extreemrechts en als een virusontkenner. Wat de Viruswaarheid-oprichter betreft heeft Van Ranst zich daarmee schuldig gemaakt aan laster en ‘eerroof’ (smaad).
Van Ranst ontkent dat. En trouwens, zegt hij, Engel is zelf ook de liefst niet in het debat. Zo zou hij Van Ranst op zijn beurt een communist, schorriemorrie (LOL) en extremist genoemd hebben.
Deze twee coronakemphanen nemen het op Twitter regelmatig tegen elkaar op. Daarbij schuwen ze harde woorden niet.
Eén van de meest gepassioneerde ruzies tussen de twee kwam toen Engel liet weten dat, als de bekende Belgische militair het op hem gemunt had, hij dat ook een beetje aan zichzelf te danken had. Daarop reageerde Van Ranst onder meer door Engel een man van "de wappiekermis" te noemen en "een mafkees."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En nu zien we wel hoe dit zich uitspeelt in een rechtszaak. Puur vermaak!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten