Viroloog Marc Van Ranst geeft ‘wappiekermis’ van Willem Engel van katoen: “Je bent een mafkees”

De vermaarde Belgische viroloog Marc Van Ranst heeft het op sociale media aan de stok gekregen met Willem Engel, de voorman van de complotdenkersgroep Viruswaarheid. De club grossiert in onwaarheden over Covid-19 en dagdroomt over het opstarten van een parallelle samenleving in Oost-Europa. Van Ranst noemt Engel een “mafkees” van een “wappiekermis.”

Van Ranst is lid van het RAG, het Belgische OMT, en spreekt in die hoedanigheid vaak over het coronavirus. Dat nemen virusontkenners hem kwalijk, en daarom moet de Belgische hoogleraar sinds afgelopen week zelfs onderduiken. Willem Engel toont begrip voor de lui, veelal van rechts-extremistische snit, die de viroloog bedreigen en beschimpen: “Ik ben niet voor het bedreigen van wie dan ook,” luidt Engel zijn mening in met een disclaimer: “Maar Van Ranst heeft het zo bont gemaakt dat hij nu extreem gehaat is. Natuurlijk is hij niet alleen verantwoordelijk, maar hij heeft zeker een aandeel in de angstpandemie.”

De Vlaming was niet van plan dat over zijn kant te laten gaan, en slaat hard terug naar “mafkees” Engel: “Laten we een kat een kat noemen, Willem: je bent een mafkees. Je kan al je kennis van virologie, immunologie en epidemiologie op de achterkant van een postzegeltje schrijven en zelfs nog plaats over hebben,” schampert Van Ranst: “Maar op de wappiekermis sta je wel met een heel groot en opzichtig kraam.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Van Ranst is ongetwijfeld een expert op zijn vakgebied.
  Echter, net als Osterhaus, omgekocht als je het mij vraagt.
  Op zijn wiki pagina staat oa dit:
  “In 2009-2010 was hij verantwoordelijk als interministerieel commissaris voor crisismanagement tijdens de Mexicaanse grieppandemie”
  Dit is een rode vlag, want welke pandemie?
  Er is, trouwens, nu ook geen pandemie.
  Anders zou iedereen wel familieleden hebben die zijn overleden.
  De covid van nu is gewoon de seizoensgriep van 2 jaar geleden.

  1. rutte leugenaar

   ook bij sars was dit “kopstuk ” aanwezig !
   in 2019 zijn inderdaad weinig mensen overleden aan influenza

   de doden van de hoax corona doorgeteld over 2 jaar zijn derhalve niet uitzonderlijk.

   0,04% over 2 jaar !

 2. polleke67

  “De club grossiert in onwaarheden over Covid-19″…. Tim, wat een slechte onderbouwing…. Wat zeiden de “wappies” (kritische denkers, doctoren, etc) ook alweer? Mondkapjes werken niet, de avondklok werkt niet, goede ventilatie is belangrijk, besmetting vindt plaats via aerosolen, sociaal distancing werkt niet, het vaccinatiepaspoort komt er aan, we krijgen een testsamenleving, corona heeft een IFR zoals de reguliere griep, het vaccin is niet getest, het vaccin gebruikt een nieuwe techniek mRNA, de great reset, big pharma maakt grote winsten, er wordt angst gecreeerd, de overheid neemt langzaam de verworven rechten weg, etc.
  Hoe ver zaten de wappies van de waarheid????

 3. Mistgabel

  polleke67

  De echte gehersenspoelde wappies zijn degene die de NPO geloven.

 4. Emma Louise

  Beeldende taal van professor Van Ranst dat ons direct duidelijkheid en zekerheid geeft.

  Uit onzekerheid, onwetendheid en machteloosheid zijn kwetsbare mensen op zoek naar vastigheid en zijn daarom vatbaar voor uiterst bedenkelijke en manipulatieve creaturen als Willem Engel.

  1. CZ

   Aldus Emma Van Velenamen.

 5. Rieks

  Onderduiken voor wie of wat? Laat hem die bedreiging eens tonen dan zien we waar het om gaat. Vaak hoor je van een bedreiging nooit iets meer omdat het gaat om een randdebiel of een boze burger die de frustratie – lekker anoniem – van zich af mailt. Zo ging het ook hier met al die bedreigde wethouders en burgemeesters, je hoort er niks meer van na een paar weken. Omdat het waarschijnlijk gaat om wat scheldpartijen, beledigingen door de wethouder gepromoveerd tot bedreiging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.