screen shot 2024 02 27 at 161913jpg

LOL! NPO Nieuwsuur valt door de mand bij grachtengordel elite door kritisch interview met Frans Timmermans

Mediaapr 25, 10:00
Het moet niet gekker worden bij de NPO! Uitgerekend bij Nieuwsuur, dat bolwerk van linkse zelfgenoegzaamheid, werd de groenrode held van de grachtengordel, Frans Timmermans, zowaar kritisch ondervraagd door journalist Arjan Noorlander. Dit gebeurde nota bene vlak voor het belangrijke GroenLinks-PvdA congres. Kunnen we dit zien als een late opleving van journalistieke integriteit, of is het een teken aan de wand dat zelfs de NPO de groene illusies van Timmermans begint door te prikken?
De Groene Amsterdammer, nooit verlegen om een linkse kruistocht, kwam natuurlijk met een beklag over hoe schandalig het was dat Timmermans werd aangepakt. Hun redactie schijnt vergeten te zijn dat journalistiek gaat om kritische vragen stellen, niet om het verdedigen van groene kasteelheren die nooit verantwoordelijk worden gehouden.
Arjan Noorlander gaf met een sturende voice-over en confronterende vragen een ongemakkelijk beeld van de politieke werkelijkheid. Hij liet zien hoe de eens zo machtige linkse verhalen geen antwoord meer hebben op de zorgen van gewone Nederlanders over migratie, economie en identiteit. Timmermans, jarenlang Eurocommissaris, leek meer bezig met Brusselse bureaucratie dan met de problemen van mensen in eigen land.
Volgens Noorlander is Timmermans 'keihard om de oren geslagen met zijn eigen standpunten.' Dit zou bij de verkiezingen vooral door rechtse partijen zijn gedaan, die hem verweet niet op te komen voor 'mensen aan de onderkant van de samenleving.' Een pijnlijke conclusie die toont dat het linkse blok zijn wortels met de arbeidersklasse verloren heeft.

Schitterend dit. Ze weten niet wat ze overkómt, in de Gordel. Een links kopstuk kritisch bevragen? Duiding geven van zijn eigen falen? Bij.. de NPO? Gaan ze daar nou Ons Soort Mensen gewoon zomaar net zo interviewen als dE pOpULiStEn?!

De Groene Amsterdammer
De Groene Amsterdammer
@DeGroene

Het recente Nieuwsuur-interview met Frans Timmermans was openlijk vijandig, een veeg teken voor de toekomst van de NPO. buff.ly/44g5XP8

795
Reply
Het is ronduit hilarisch dat dit soort kritische journalistiek nu als een schok komt voor de linkse elite. JA21-senator Annabel Nanninga kon haar pret niet op: "Schitterend dit. Ze weten niet wat ze overkómt, in de Gordel. Een links kopstuk kritisch bevragen? Duiding geven van zijn eigen falen? Bij.. de NPO? Gaan ze daar nou Ons Soort Mensen gewoon zomaar net zo interviewen als dE pOpULiStEn?!''
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Deze situatie laat zien dat zelfs de NPO niet meer blind kan zijn voor de realiteiten die de gewone Nederlander elke dag ervaart. De Groene Amsterdammer mag dan klagen, maar dit is precies de soort journalistiek die we nodig hebben: kritisch en zonder genade voor politieke kleur. Of dit een eenmalige uitglijder was of het begin van een echte verandering bij de NPO, de tijd zal het leren. Maar één ding is duidelijk: als zelfs de Groene Amsterdammer begint te klagen, dan moet Nieuwsuur iets goed doen. Natuurlijk weten wij ook bij DDS dat één zwaluw het nog geen zomer maakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten