shutterstock 2356191799

Knettergek! Gemeente Amsterdam trekt geld uit voor geslachtsregistratie en negeert landelijk beleid

Binnenlandapr 25, 9:00
De gemeente Amsterdam gaat trans- en non-binaire personen die hun geslachtsregistratie in officiële documenten willen wijzigen financieel ondersteunen. Met andere woorden: de Amsterdamse belastingbetaler gaat meebetalen aan deze genderkwestie. De gemeente heeft vaker lak aan landelijk beleid en gaat nu - een dag nadat de Tweede Kamer een motie van NSC en SGP om de transgenderwet stop te zetten heeft verworpen - zelf beleid voeren.
De gemeente schrijft dat het belangrijk is "dat alle Amsterdammers een identiteitsbewijs hebben dat past bij hun eigen gender". Reden genoeg dus voor de gemeente om even 60.000 euro per jaar opzij te zetten voor deze kwestie en zo de administratiekosten te vergoeden, inclusief een nieuwe pasfoto! Maar niet alleen trans-personen komen in aanmerking; ook non-binaire personen kunnen een vergoeding krijgen wanneer zij een ‘X’ in hun paspoort willen.
NSC-kamerlid Nicolien van Vroonhoven heeft heel wat op haar hals gehaald toen ze afgelopen maandag in De Volkskrant schreef dat "de kans groot is" dat het aantal jongeren dat zich als trans identificeert het gevolg is van "sociale besmetting". Ondanks dat NSC niets meer is dan een verplinterd CDA-partijtje, zit er schijnbaar toch nog wat kundigheid in de partij van Omtzigt, waarbij Vroonhoven de spijker op zijn kop slaat!
De rebelse WOKE-gemeente Amsterdam veegt haar reet af met de hele situatie en laat middels een persbericht weten dat "de invoering van de landelijke Transgenderwet een belangrijke stap is, met name voor trans-, non-binaire en intersekse personen. Helaas is de behandeling van de wet opgeschort."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
In hetzelfde persbericht is te lezen dat de gemeente de kosten zal blijven vergoeden "totdat er een nieuwe Transgenderwet wordt ingevoerd". Met het oog op een kabinet met PVV, BBB, VVD en NSC lijkt de Amsterdamse belastingbetaler voorlopig dus nog wel even de portemonnee in aanslag te moeten houden.
D66-minister Frank Weerwind voor Rechtsbescherming schreeuwt moord en brand en heeft aangegeven de motie niet te gaan uitvoeren. Op Twitter/X schrijft hij: "Het wetsvoorstel en de transgender personen om wie het gaat verdienen een debat. Ik weiger de motie uit te voeren, omdat het een zorgvuldig wetgevingsproces ondermijnt en de kans ontneemt om over deze belangrijke wet een dialoog met de Kamer te voeren."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten