Willem Engel doet aangifte tegen Belgische topviroloog Marc Van Ranst: ‘Ik extremistisch? Persoonlijke belediging’

De verbale strijd tussen Viruswaarheid-voorman Willem Engel en de vermaarde Belgische topviroloog Marc Van Ranst verplaatst zich van social media naar de juridische arena. Engel doet namelijk aangifte van smaad en laster tegen de Belgische virusgeleerde, die al geruime tijd ondergedoken zit vanwege een gewapende militair die het op hem gemunt heeft.

Engel, van huis uit dansleraar, is het er namelijk niet mee eens dat de Vlaming hem wegzet als “extremistisch.” Dat is dermate beledigend, dat de Viruswaarheid-aanvoerder naar de politie is gestapt: “Er wordt gepoogd een beeld te scheppen waarmee ik als persoon en de beweging in het algemeen in een kwaad daglicht worden gezet,” aldus Engel: “Hij beschuldigt mij indirect dat ik extremistisch ben en een wapen zou trekken. Dit vat ik als een persoonlijke belediging op.”

Die kwalificatie is zeer onterecht, vindt hij. Hij is namelijk geen “ontkenner,” maar “scepticus,” zegt hij zelf.

Van Ranst laat weten niet onder de indruk te zijn van Engels melding bij de Nederlandse politie: “Ik heb hem mafkees genoemd, en daar neem ik geen letter van terug”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Rien E

  Van ranst met z’n op z’n minst dubieuze uitspraken (zie filmpje op internet). De man is sindsdien niet meer serieus te nemen.

 2. Rien E

  Ben overigens geen engel supporter, maar hij mag van mij wel z’n mening uiten.

 3. StemPzeweg

  Wat een lachertje die engel toch. Hij heeft geen poot om op te staan deze minkukel

  1. september

   Laat die Willem Engel maar ,neem Er maar kennis van ,Hij vertegenwordigt maar een minderheid

   1. arnoud

    oh nee, hij en zijn kompaan Jeroen Pols. hebben een spijker dicht verhaal hoor, daar is geen spelt tussen te krijgen, als je de rechtszittingen ziet, en je ziet dan de staat ( advocaten ) komen met een totaal onzinnig verhaal. dan is het een heel verschil.

   2. arnoud

    en dat dacht jij !!

 4. Gebande_5

  Willem gaat voor zijn 10e verloren rechtzaak.

 5. Emile Takma

  “Hij beschuldigt mij indirect dat ik extremistisch ben en een wapen zou trekken. Dit vat ik als een persoonlijke belediging op.”

  Deze formulering maakt helder duidelijk dat deze aangifte nergens op slaat en geen schijn van kans heeft. Het zou me zelfs verbazen als hij ontvankelijk wordt geacht.

  1. CZ

   Aldus Lapzwans Van Velenamen.

 6. Rien E

  Grappige site, ja mag geen linkje naar een filmpje door van ranst plaatsen. Censuur in optima forma zoek dan maar op
  “Marc Van Ranst klapt uit de school over propagada en angst zaaien in Belgie” de taalfout in de titel klopt, maar zo is de titel nou eenmaal. Veel plezier met je “big brother” acties

 7. Rieks

  Goed dat ie het doet. Vooral om te zien hoe justitie hiermee om gaat. Iemand lasteren is nog altijd strafbaar al is wel veel geoorloofd. Vrijheid van meningsuiting heet dat dan, maar die vrijheid is veel te ver opgerekt in NL.

 8. Rieks

  Maar de NL journalist wordt anderzijds vreselijk ingeperkt door de wet,regels. Ik kijk wel eens naar Rekord, uit Brazilië, nieuws. Je ziet dan dat arrestanten bij het politiebureau uit de politieauto stoppen, geboeid, op weg naar cel en ondervraging. Vaak zie je dan dat een verslaggever nog even wat vragen stelt aan de verdachte, de agent staat dat gedurende enkele minuten gewoon toe. Ik zou zeggen waarom niet, zo kan de verdachte ook zijn mening, direct na de arrestatie, geven. Boeiend om dat te zien en horen.

 9. maraton

  Hij is nog niet eens;
  Ziedend,
  Woedend,
  Pissig,
  Laaiend,
  Furieus,
  Razend .
  Zonder deze emoties tel je ,zelfs in zijn wappieland,niet meer mee.
  Therry kan teminste nog witheet worden als zijn onzin bestreden woedt.

 10. observer

  Even voor de mensen die niet zoveel met uitzoeken hebben, Engel is wel Drs. en heeft 10 jaar onderzoek gedaan in de bio farma. Is van interesse veranderd, vond dansleraar prettiger. Hoevelen van ons zijn wel niet van beroep veranderd?

  1. toetssteen

   @Observer
   Dat is volkomen correct.

 11. toetssteen

  Beetje dom DDS. Lees dit: h**ps://demediagids.nl/alles-over-willem-engel-zijn-achtergrond-zijn-gedachtengoed-en-zijn-priveleven/

  De man weet alzo erg goed waar hij over spreekt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.