vliegen duur gezin

Emigratie-explosie: Nederlanders vluchten massaal voor belastingdictatuur

Binnenlandapr 26, 16:00
Nederlanders zetten steeds vaker koers naar het buitenland, op de vlucht voor de verstikkende belasting- en regeldruk die ons land kenmerkt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) brengt de cijfers, wij brengen het verhaal achter deze exodus: de Nederlandse staat drijft zijn burgers het land uit.
In het afgelopen kwartaal verlieten maar liefst 47.700 mensen Nederland, een stijging van 32,9 procent vergeleken met twee jaar geleden. Dat zijn geen kleine aantallen; dat is een duidelijk signaal aan het adres van een overheid die liever ziet dat haar burgers vertrekken dan dat ze hen faciliteiten biedt om te ondernemen en te bloeien. Het aantal mensen dat Nederland achter zich laat groeit explosief. De rode loper wordt elders wel uitgelegd, terwijl onze eigen overheid liever rode tape uitrolt.
Onder de emigranten bevinden zich talloze ondernemers, hoogopgeleiden en jonge professionals – kortom, de toekomst van Nederland. Zij zoeken hun heil in landen als België, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Landen die wél begrijpen hoe je een klimaat schept waarin talent en hard werk beloond worden, in plaats van bestraft met torenhoge belastingen en een doolhof aan regels.
De reden voor deze massale uittocht is niet ver te zoeken. Het is een logische reactie op het verstikkende fiscale beleid en de bureaucratische benadering van het ondernemerschap in Nederland. Terwijl de demissionaire regering in Den Haag zich bezighoudt met het verzwaren van de belastingdruk en het bedenken van nog meer regels, rollen andere landen de rode loper uit voor onze landgenoten.
Deze trend is een alarmbel voor het Nederlandse beleid. Het is een duidelijke boodschap dat ons huidige systeem niet werkt. Het jaagt de drijvende krachten van onze economie weg, naar plaatsen waar ze wel gewaardeerd worden. En wie blijft er dan over? Een vergrijzende bevolking en een overheid die maar niet lijkt te begrijpen waarom haar jongeren en ondernemers vertrekken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het wordt tijd dat de Nederlandse overheid gaat luisteren naar deze duidelijke signalen en een omgeving creëert waar ondernemerschap en innovatie kunnen floreren, zonder dat men bang hoeft te zijn voor een aanslag van de belastingdienst. Het wordt tijd voor een koerswijziging, voordat er niemand meer over is om te belasten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten