empty classroom 2020

Tribale oorlogsvoering op As-Siddieqscholen: Stop de Islamitische onderwijschaos!

Binnenlandapr 26, 18:00
Het is een openlijke bestuurscrisis die al vier jaar de grootste islamitische onderwijsinstelling van Amsterdam teistert. As-Siddieq, met zijn drie basisscholen, staat op de rand van de afgrond. Financiële sancties, ruziënde kampen, en een dreigende sluiting door de overheid. De onderwijsinspectie zegt het klip en klaar: dat er nog behoorlijk onderwijs wordt gegeven is een wonder, geen verdienste van het bestuur. Waarom houden we vast aan deze mislukte experimenten met islamitisch onderwijs?
Deze situatie bewijst niets anders dan wat critici, waaronder FVD en JA21, al lang roepen: segregatie in het onderwijs werkt niet. Het schept enkel verdeeldheid en leidt af van wat werkelijk telt: kwaliteitsonderwijs voor onze kinderen. Terwijl de scholen verzuipen in intern gekibbel en externe druk, zijn het de leerlingen die de dupe worden van een falend systeem dat politiek en ideologie boven pedagogiek stelt.
De verhalen die nu naar buiten komen zijn alarmerend. Kleuterjuf Petri Kok-Sultan spreekt in het Parool van een grens die is bereikt, met intimidaties die zover gaan dat zij niet meer onder haar eigen naam durft te communiceren. Ouders en personeelsleden die kritische vragen stellen worden bedreigd of zwijgen uit angst. Dit is geen omgeving waarin kinderen zouden moeten leren. Het is een broeinest van conflicten en ideologische strijd, geen school.
Waarom zouden we dit soort onderwijsinstellingen blijven financieren met publiek geld, terwijl ze niet eens de basisveiligheid en -neutraliteit kunnen garanderen die van essentieel belang zijn voor effectief leren? Het is tijd dat we erkennen dat het islamitisch onderwijs in zijn huidige vorm meer problemen creëert dan oplost.
We moeten harde vragen stellen over de rol van religieus onderwijs in onze samenleving. Is het doel van onderwijs niet om jonge mensen voor te bereiden op een succesvolle en integratieve toekomst binnen de Nederlandse maatschappij? De situatie bij As-Siddieq laat zien dat segregatie op religieuze basis dit doel actief ondermijnt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Laten we deze instellingen hervormen of, indien nodig, sluiten. Het is tijd om onze kinderen te bevrijden van de ketens van segregatie en hen onderwijs te bieden dat echt bouwt aan hun toekomst, vrij van tribale strijd en ideologische waanzin. Geen enkel kind verdient het om op te groeien in een omgeving die meer weg heeft van een politiek slagveld dan van een klaslokaal. Nederland, het is tijd voor actie. Stop de financiering en zet in op een onderwijssysteem dat waarlijk verenigt en opvoedt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten