shutterstock 371533795

Demissionaire kabinetspartijen D66, CDA en CU willen (uitgeprocedeerde) Afghaanse asielzoekers in Nederland houden

Geen categorieaug 11 2021, 14:12
Het demissionaire kabinet Rutte III hoopt dat (uitgeprocedeerde) Afghaanse asielzoekers in Nederland mogen blijven. De partijen D66, CDA en CU dringen er op aan dat Afghaanse migranten niet meer gedwongen kunnen worden uitgezet naar Afghanistan, aldus De Telegraaf.
Na jarenlange militaire (vredes)missies in Afghanistan, waarbij onze soldaten ook dienden, is de Taliban weer terug van nooit weggeweest, dus zouden (illegale) Afghanen die nu in Nederland verblijven volgens D66, CDA en CU een uitzonderingspositie moeten krijgen.
”Het CDA vindt dat we uitgeprocedeerde asielzoekers niet terug zouden moeten sturen naar landen waar de situatie onveilig is”, aldus Tweede Kamerlid Anne Kuik in De Telegraaf.
Of de (uitgeprocedeerde en dus illegale) Afghanen ook daadwerkelijk in Nederland mogen blijven valt nog te bezien. Ministers en staatssecretarissen uit onder meer Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België willen dat uitzetting mogelijk blijft. In een brief hebben ze daar toe opgeroepen en diezelfde brief is ondertekend door VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten