Byebye Sigrid! ChristenUnie steunt motie van afkeuring tegen Kaag én Bijleveld

Het is vandaag een mooie dag in de politiek. Nou ja, niet helemaal natuurlijk want de Tweede Kamer gaat akkoord met de Apartheidspas. Maar op een ander vlak is er wel degelijk reden voor vreugde: de ChristenUnie heeft namelijk laten weten te stemmen voor de moties van afkeuring tegen Sigrid Kaag én Ank Bijleveld.

Toen Jasper van Dijk van de SP vannacht een motie van wantrouwen indiende tegen Sigrid Kaag lachte de D66’er hem keihard uit. Nou, het lachen zal haar nu vergaan zijn. Want de ChristenUnie heeft laten weten voor twee moties van afkeuring te zullen stemmen. De eerste tegen Bijleveld, en de tweede tegen Kaag. Daarmee halen de moties vrijwel zeker een meerderheid.

Dat is belangrijk, want eerder dit jaar zei de D66-heks nog dat zoals zij Rutte was toen er eenzelfde motie werd aangenomen maar dan tegen hem, ze opgestapt zou zijn. Als ze ook maar een beetje geloofwaardig wil overkomen moet dit dus het einde betekenen voor haar ministerschap.

Natuurlijk is het mogelijk dat ze blijft zitten. Als Kaag iets is, dan is het leugenachtig én hypocriet tot op het bot. Misschien dat ze er een flauwekulverhaal van maakt dat het bij haar anders is omdat bij Rutte élke partij behalve zijn eigen tegen zich had. Maar dat is natuurlijk allemaal onzin. Dan blijft ze zitten omdat ze net als hij eerloos is. Punt.

En dat betekent dat de ChristenUnie Kaag vandaag feitelijk keihard met een mes in de rug heeft gestoken. Het is heel moeilijk om dit anders te zien dan als pure wraak – wraak omdat Kaag de ChristenUnie uitsloot van Rutte IV.

Maar goed, wat de beweegredenen ook zijn, voor weldenkend Nederland is dit geweldig. Kaag moet nu verleden tijd zijn. Goddank.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Albert Egberts

  “ En dat betekent dat de ChristenUnie Kaag vandaag feitelijk keihard met een mes in de rug heeft gestoken. Het is heel moeilijk om dit anders te zien dan als pure wraak – “

  Dat lijkt mij ook. Het Judasgedrag van Segers komt behoorlijk kleingeestig over.

  1. Harry Haller2

   Segers was door Kaag afgewezen wegens ‘niet sporend met het door haar opgelegde ethische dictaat’. Was je dat vergeten?

   1. Nikita

    Albert herpes kan het slecht verkroppen he hahahaah heeeeeeee Herpes haal de foto maar van je muur afrukken op kaag hoef niet meer jong . hahahaah kun je je weer fijn bezig houden met stichting martijn vent.

   2. janrama

    Juist, met het “‘ethische dictaat” kom daar niet mee aan bij de g#dvrezende mannenbroeders.
    Onwrikbaar als de taliban.
    Geloven in de bijbel maakt meer kapot dan je lief is.

  2. Mistgabel

   Die heks sloot CU eerst uit, stak ze ook een mes in de rug, dus nu niet gaan janken.
   Maar goed ook.

   Sowieso hebben we niks aan leugenaars en terroristen sponsoren.
   Ze had allang op het schavot moeten staan.

   1. Albert Egberts

    “Ze had allang op het schavot moeten staan.”

    Vandaag noemde een boze man haar hier ‘Siegheil Kaag’.

    De demonisering neemt griezelige vormen aan.

    Laten we hopen dat de persoonsbeveiliging van Kaag goed is georganiseerd.

    1. ElGuapo

     Kan ze geen gebruik maken van je zolderkamer safehouse?

    2. Mistgabel

     Waarheid is hard.

    3. Mistgabel

     Maak je je maar is druk om PVV/FvD stemmers, die worden al jaren gedemoniseerd en voor alles uitgemaakt.
     Dan hoor ik je niet.

    4. Harry Haller2

     “Laten we hopen dat de persoonsbeveiliging van Kaag goed is georganiseerd.”

     Er is niemand hier die haar persoonlijk bedreigt, kletsmeijer.

     Egberts is helemaal van de kaart door de deconfiture van zijn heldin.

     1. Albert Egberts

      Fortuyn werd ook niet persoonlijk bedreigd maar al die mensen die hier Kaag op een hysterische wijze demoniseren wisten wel zeker dat de dood van Fortuyn het gevolg was van demonisering.

      De wijze waarop ‘Siegheil Kaag’ (hoe krijg je het uit je toetsenbord!) is veel ernstiger dan de scherpe kritiek op Fortuyn.

     2. Harry Haller2

      Is er misschien een dokter in de zaal? We hebben hier een hysterische patient met waanvoorstellingen en neigingen tot automutilatie.

  3. ElGuapo

   Ongeacht wat de reden is van de CU is het geheel terecht dat ze dit steunen.

  4. ElGuapo

   Ben je nog steeds aan het genieten kwakma?

  5. Aborifa

   Dat mes is niet in de rug. Gewoon van voren, recht in het verschrompelde hart.
   Bravo CU, hard maar consequent.

  6. Hardline

   ” Dat lijkt mij ook. Het Judasgedrag van Segers komt behoorlijk kleingeestig over. “,

   Hoe zal Kaag dan oordelen over haar tijdelijke lovers, PvdA en GLinks, zij stemmen waarschijnlijk ook voor.

   Dat is nog veel erger dan Judasgedrag…..

  7. Appelstroop

   Oh ze is echt weg, vervelend (voor jou). Dacht die wordt wel ff gered door een partij maar ze waren dus echt allemaal klaar met haar.

  8. hans-e-pans

   Sigrid Kaag, keihard met een mes in de rug heeft gestoken.

   Persoonlijk zou ik het eerder KARMA willen noemen.

 2. StemPzeweg

  De politiek zit vol afgunst en haat. De CU is daar geen uitzondering op. Ooit respect en waardering gehad voor die partij maar daar is niks meer van over

  1. ElGuapo

   StemPzeweg 5 uur geleden

   “Ik ben geen fan van D66 maar wel van Sigrid Kaag. Hier valt haar ook niets te verwijten”

   Toch wel schijnbaar!

 3. Meriadoc Brandebok

  Een motie van afkeuring hoeft niet per se tot aftreden te leiden. In de meeste gevallen is het zelfs de laatste reddingsboei van een minister die met de rug tegen de muur staat: de motie van wantrouwen heeft het niet gehaald (dankzij een ingetwijfeld loyale regeringscoalitie), dus ik hoef niet weg, maar de motie van afkeuring doet mij met de schrik vrijkomen.

  Cruciaal is echter dat Kaag op 1 april 2021 – toen zij een motie van afkeuring indiende tegen Rutte – nadrukkelijk heeft bevestigd een aangenomen motie van afkeuring te zien als een resigning matter, zoals de Britten zeggen. Een aanleiding tot het aftreden. Dit legt extra gewicht in de schaal. Zelfs een motie van afkeuring kon in theorie de val van Kaag betekenen.

  Gisteren zei ik al dat het spannend werd. De ChristenUnie was de sleutel: als zij haar handen van Kaag zou aftrekken, dan was Kaag praktisch een dode eend. En dat hebben ze nu gedaan. Extra pijnlijk is ook dat de PvdA en GL – partijen die met Kaag over links wilden – de motie steunen.

  Kaag vecht voor haar politieke leven. Er is een klein wondertje voor nodig om haar van de rand van de afgrond te redden. Om nog maar te zwijgen over de implicaties voor de formatie. Die zullen voor D66 beslist niet lekker zijn.

  Voorts moet Bijleveld ook met de plunjezak mee. Ze is nog incompetenter dan Kaag en had daar nooit moeten zitten,

  Ten laatste was Kaag zo dom om haarzelf voor te nemen dat een motie van afkeuring direct een motie van wntrouwen zou betekenen en dit zo openlijk te verklaren. Ze vernietigde hiermee een get out of jail free card die zij in de toekomst ongetwijfeld nog nodig zou hebben. Als ze deze joker nu had kunnen inzetten, was ze met de schrik vrijgekomen. Een joker die Rutte zo succesvol inzette op 1 april.

  1. ElGuapo

   Ik vraag me toch af hoe iemand die zijn eigen ruiten in heeft gegooid door die uitspraken zichzelf nog kan redden zonder alle geloofwaardigheid te verliezen.

   1. Bunky01

    Niet te vroeg juichen, dit misbaksel zal wel weer een escape uit haar toverhoed te voorschijn halen. Geloofwaardigheid is overigens iets waarmee de meeste politici niet behebt zijn. Ze zitten er voor eigen roem en gewin. Na hun verdwijning uit de politiek wordt men gepamperd door het old boys network, voorzien van een nieuwe goed betaalde baan elders. Ik ben van huis uit opgevoed met de instelling dat je respect moet hebben voor diegene die “boven” ons gesteld zijn. Maar dat is bij mij inmiddels sinds een hele lange tijd voltooid verleden tijd. Voor een stel boeven hoef ik niet te knipmessen met de pet de hand.

    1. Tommy76

     Bunky,

     ‘Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld…’

     Doelde je hier op?

     1. Bunky01

      Tommy 76; Dat heb je goed gezien

 4. Tommy76

  Mevrouw Kaag: ‘hier scheiden onze wegen’… 😂

  h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5223084/kaag-tegen-rutte-hier-scheiden-onze-wegen

 5. HD

  Simson sloeg met een ezelskaak duizend filistijnen dood, allemaal legaal.
  Segers met zijn woord één Palestijnse, en ook helemaal democratisch.
  Wat kan het leven toch mooie kanten hebben.

  1. Aborifa

   Kaag naar de filistijnen, goed gevonden!
   Klaver is gevaarlijk maar dom. Kaag is gevaarlijk en intelligent. Dat is veel erger.

 6. Nostradamus

  😁😂🤣🤣🤣🤣🤣 Is ze al opgevlogen? 👊🏻✈🪂🕌

 7. Aborifa

  Missie geslaagd. Deze faalvrouw is weg!

  1. september

   Ze heeft net haar aftreden aangekondigd .Dag Kaag

 8. Albert Egberts

  De grand dame Sigrid Kaag laat zien wat een verandering van bestuurscultuur betekent. Ze is het (terecht) niet eens met het oordeel van de Kamer maar trekt de enige juiste rechtsstatelijke consequentie.

  Groots!

  1. ElGuapo

   Albert Egberts 9 uur geleden

   “Het is heel vermakelijk hoe het rechts-populistische volkje schuimbekt over de superieure Kaag.
   De grand dame waagt het te glimlachen over een krachteloze poging haar af te zetten en de rechtse mannetjes verliezen zich in misogyne scheldpartijen.
   Ik kan hier enorm van genieten.”

   Nog aan het genieten?

 9. Harry Haller2

  Ze is weg!!! De champagne gaat open!!

  1. Albert Egberts

   Zieg Heil!, Haller.

   🤢

   1. Harry Haller2

    Dank je Egberts. Je mag mijn schoenen kussen.

    1. Human Beast

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

   2. Mistgabel

    Nou de NPO nog saneren.

   3. Mistgabel

    Nou Rutte nog, die andere leugenaar en terroristen sponsor.

    1. Mistgabel

     Doek meteen die volks/landverraders partij D66 op.

     1. Mistgabel

      Die Paternotte is ook een verschrikkelijk eng vies gluiperig smerig mannetje.

   4. Magyar

    Je staat weer mooi in je hemd Kwakma met je geblaat over de ‘staatsvrouw’ Kaag, die palezwijnentemeier is opgetiefd, wat een genot.

    1. Albert Egberts

     ‘ palezwijnentemeier’

     Magyar laat even zien op welk niveau hij zich bevindt.

     1. Magyar

      Zijn de druiven zuur trieste sloeber?

      😀

   5. Mistgabel

    Met een S.

    1. Harry Haller2

     Dat weet iedereen. Deed-ie expres.

  2. Mistgabel

   Proost.

 10. Appelstroop

  Prima gedaan van Kaag, waardig afscheid, kon ook beetje moeilijk anders met dat filmpje over Rutte. En prima gedaan van de kamer. Maak me weinig zorgen over haar, komt wel op haar VN pootjes terecht. Hoeft ze iig niet bij het algemeen overleg te zijn en kan Wilders z’n donderpreek herschrijven. Keek je ook mee Rutte?! Zo doe je dat.

  1. Appelstroop

   algemene politieke beschouwingen*

  2. Mistgabel

   Ja, in dat opzicht kan Rutte een voorbeeld nemen.
   Inpakken en oprotten.

   Komt eindelijk die corona kul boven tafel.

 11. Mistgabel

  Ze is van de tafel gepleurd.

 12. por favor no borres

  Tactisch gespeeld van Kaag.
  Hier herken je de doorgewinterde onderhandelaar aan.
  Zij heeft haar handen geheel vrij voor de kabinetsformatie, samenwerking met Segers is door Segers himself om zeep geholpen.

  1. ElGuapo

   “Hier herken je de doorgewinterde onderhandelaar aan.”

   Whahahaha 😂😂😂

   1. Magyar

    De patatbakker sloebert, met twee vingers aan de dakgoot hangend, doet een trieste poging tot nuanceren, de aandoenlijke mafkees…….

    😀

  2. Mistgabel

   Whahahaha 😂😂😂
   Je hebt toch humor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.