EU-geliefden Angela Merkel en Mark Rutte na tien jaar uit elkaar: Laatste dag samen keuvelen is definitief een feit

Het einde is aangebroken voor de politieke EU-tortelduifjes Angela Merkel (CDU) en Mark Rutte (VVD). Na tien jaar innige samenwerking tussen Merkel en Rutte moeten ze nu dan toch echt zonder elkaar verder. Rutte zag Merkel als “zijn kompas” en Merkel zag Rutte weer als haar trouwe schootmaatje. Tijdens de Duitse verkiezingen op 26 september zal Merkel niet meer verkiesbaar zijn, dus namen de twee donderdag afscheid van elkaar.

Om het afscheid tussen de ambtgenoten in stijl te beklinken spraken ze vandaag in de Duitse stad Dresden nog eenmalig met elkaar af tijdens een tentoonstelling over de Delftse kunstschilder Johannes Vermeer. De NOS kijkt alvast met weemoed terug op de relatie tussen Merkel en Rutte en komt met een stuk over twee geliefden die voortaan op afstand van elkaar zullen verblijven.

Om de lofzang van staatsomroep NOS over de ‘relatie tussen Merkel en Rutte nog even te citeren:

“De samenwerking tussen de beide regeringschefs was intensief. Rutte leerde Merkel in de herfst van 2010 kennen tijdens de Europese Raad in Brussel. Hij was toen net minister-president. Rutte was, zoals meer Europese ambtgenoten, diep onder de indruk van de dossierkennis van de Duitse bondskanselier.”

Wat Rutte in al die jaren precies heeft gedaan me “de dossierkennis van Merkel” is en blijft tot op de dag van vandaag een Haags-raadsel. Economisch gezien gaat het misschien vooralsnog (!) ‘aardig‘ in Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Op alle andere punten (immigratie, woningbouw, vrijheid, etc.) is ons land er de afgelopen tien jaar alleen nog maar verder op achteruit gegaan. ‘Dossierland Duitsland‘ -bekend van de Nazi én de Stasi-documentaties- idem dito. Bij deze dus ook meteen een antwoord op die vraag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Poemien Noegien

  Op een oude fiets moet je het leren… De twee blijven elkaar achter de coulisse wel bevredigen. Het zijn Schwab-slaven.

  1. vlekkenoplosser

   mooi gesproken !

   rutte heeft een mutti fetish .

   1. Jack Flash

    “Schwab slaven”
    Leuk.
    Ik zeg altijd WEF ho*ren.

 2. halo1

  Merkel wordt grotelijks overschat… afgerekend op haar “vrouw-zijn”.. Duitsland achtergelaten met mega-schulden, duizenden criminelen, armoede :linkse “politiek”

 3. Jack Flash

  Beetje offtopic@ Zag net bij OP1 een stijfgespoten Lee Towers met die vieze crimineel van ranzig met asshole “journalist” charles van groenhuisen.
  Man man.. wat een doorzichtige lachshow.

 4. Joko

  Wat kan afscheid nemen toch lang duren. Ik kan niet wachten….

 5. Paardenmiddel

  Nou, ze zien elkaar vast weer bij het klaus schwab clubje. Of anders in Brussel.

 6. Meriadoc Brandebok

  Wat gezegd kan worden van Merkel-Duitsland is dat Merkel zaken verkeerd heeft gedaan. Het migratuebeid werd een complete puinhoop en de EU-politiek was zwk, aarzelend en te Frankrijkgericht. Maar tegelijkertijd moeten we stellen dat Merkel Duitsland als het mooiste *grote* land in Europa heeft achtergelaten.

  Vergelijk Duitsland met haar 80 miljoen inwoners, bloeiende autoindustrie, uitstekende sociale voorzienngen en bekwame wetenschappers eens met het afgepeigerde en door seperatistische bewegingen geplaagd Groot-Brittannië, dat qua overheidsfinanciën Italië achterna gaat en het minst effectieve vaccin ontwikkelde. Of het vermoeide, starre Frankrijk, dat haar economie niet kan hervormen en met een permanent minderwaardigheidscomplex begiftigd is.

  Nee, ik denk dat wij naar Merkel-Duitsland met tevredenheid kunnen kijken als een land dat zich in een moeilijke tijd staande hield, terwijl Frankrijk en het VK in een veel slechtere staat zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.