Hans Teeuwen verzet zich tegen coronapas: “Zonder QR-code kom je de zaal niet binnen en dat zit me niet lekker”

Hans Teeuwen heeft bekend gemaakt zijn tournee van dit najaar te verplaatsen naar het voorjaar van 2022 vanwege de invoering van de coronapas. Het zit de cabaretier namelijk niet lekker dat mensen zonder QR-code de zaal niet binnen kunnen komen. “Ik vond en vind het niet oké dat mensen een gehoorzaamheidscode moeten laten zien om binnen te komen en door niet akkoord te gaan, hoop ik dat dit wat minder vanzelfsprekend wordt”, aldus Teeuwen.

Het is inmiddels bekend geworden dat Teeuwen zijn tournee met een half jaar uitstelt. Het zint de cabaretier namelijk niet dat mensen een coronatoegangsbewijs nodig hebben om naar zijn shows te komen, aldus het NRC.

Teeuwen dacht dat we, met een groeiende vaccinatiegraad, op een gegeven moment gewoon weer teruggingen naar de open samenleving. In plaats daarvan kregen we ineens een coronapas. Teeuwen snapt de logica niet achter de invoering van dit systeem:

“Ik dacht namelijk dat je het virus ook door kunt geven als je gevaccineerd bent. Dus dat het in die zin helemaal niet uitmaakt. Dat de mensen die gevaccineerd zijn, beschermd zijn en dat de mensen die niet gevaccineerd zijn zelf een risico lopen.”

De cabaretier is niet tegen vaccineren zelf, maar wel tegen de immense druk vanuit de overheid. Dezelfde overheid die nu de samenleving ook in tweeën splitst door ongevaccineerden hard buiten te sluiten. Teeuwen snapt dit niet goed, want uiteindelijk gaan, ook zonder hard overheidsingrijpen, mensen zich toch wel laten prikken:

“Wil je een avondje lachen, een avondje cultuur snuiven, dan moet je je laten vaccineren. En ik vind dat mensen dat zelf moeten weten. De meeste mensen doen het wel en we komen er toch wel, dus we hebben deze maatregelen helemaal niet nodig.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hans Teeuwen laat zien, net als sommige horecaondernemers, principieel tegen de QR-samenleving te zijn. De cabaretier weigert mee te doen en verplaatst hiermee zijn aangekondigde tournee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. por favor no borres

  ” Het is inmiddels bekend geworden dat Teeuwen zijn tournee met een half jaar uitstelt. Het zint de cabaretier namelijk niet dat mensen een coronatoegangsbewijs nodig hebben om naar zijn shows te komen,”

  Een half jaar niet werken, dat kunnen slechts weinigen veroorloven.

  1. ElGuapo

   De nutteloze bijdrage van de gepensioneerde discodel expert vanuit casa de la perra.

  2. Joko

   Hans wel. Jij ook, of moet je gewoon blijven voortploeteren? Hans is blijkbaar slimmer dan jij bent.

   1. por favor no borres

    Dank voor uw bezorgdheid, maar van het werkzame leven heb ik reeds jaren geleden afscheid genomen.
    Nu geniet ik van de mooie zaken in het leven onder een strakblauwe hemel en 27 graden.

    1. Nostradamus

     Het land ontvlucht? Hou je dan lekker bezig met het land daar!

     1. Oepsie

      Welnee joh! Die schoonmaker, zit gewoon ergens in een ”Prachtwijk” drie hoog achter. Dag in dag uit. Hij doet interessant, maar is het absoluut niet. Een man met een mini cockje.

     2. Albert Egbert

      Mogelijk kunt u deze kritische noot wat vaker kraken, ook jegens de andere in het buitenland woonachtige reageerders.

    2. ElGuapo

     Met genieten van de mooie zaken bedoelde de gepensioneerde gehaktbalkietelaar dus het afzeiken van de redactie, kleding van politici en het verspreiden van z’n domheid.

     1. Nostradamus

      Vooral dat laatste. Net Joke Biden.

  3. usb3.0

   Hans kan dat en Hans heeft ook een stem in vergelijking met de coronapas fetisjist poervafoer…

  4. vlekkenoplosser

   de frikandellen zijn wat in ban geraakt sinds de vergelijking van de minister van propaganda met een vaccinatie micro zwetscockje

   1. Albert Egbert

    wat probeert de bevlekker te communiceren

    1. vlekkenoplosser

     quote

     de frikandellen zijn wat in ban geraakt sinds de vergelijking van de minister van propaganda met een vaccinatie micro zwetscockje

     end
     wat begrijpt de strónt vlé®k niet ? het is geen hogere wiskunde strónt vlé®k.

     Zoek de uitspraken van de minister van propaganda even op strónt vlé®k even op

     1. Albert Egberts

      Op strónt kan beter niet worden gereageerd.

     2. vlekkenoplosser

      toch reageert de strónt vlé®k de domme jongen

      quote Albert Egbert 2 uur geleden Beantwoorden
      wat probeert de bevlekker te communiceren end

      game set match strónt vlé®k

      je bent een domme uitgesmeerde t@rrél , een walgelijke strónt vlé®k

     3. Albert Egberts

      Dat bedoel ik, strónt roept bij Vlekkenoplosser slechts meer strónt op.

      Coprofilie is een nare afwijking.

     4. vlekkenoplosser

      inderdaad strónt vlé®k , je bent een nare afwijking

 2. dumbfarmer

  ik geloof niks van de rondvliegende complot theorieen dat we eenzelfde systeem gaan krijgen als in china..
  daar heeft die clown in den haag domweg de mentale capaciteit niet voor om dat door te voeren.
  Waar het gewoon het meest op lijkt is een herhaling van dat hele achterlijke plan van testen voor toegang: hij heeft een brainfart, al dan niet ingegeven door een of ander ‘advies orgaan’ (kpmg… ), adopteert dat vervolgens als ‘zijn plan’, steekt die veer in zijn kont en gaat er mee aan de haal, ongehinderd door elke vorm van realiteitszin.
  Daar komt bij dat er een obscene bak geld op gegooid wordt, die dan toch verantwoord moet worden.
  Dus is het gewoon “Die with the lie” en wordt het doorgevoerd, ook al zou hij zelf weten dat wat ie verkoopt gewoon rotte vis is.
  Zo ook nu met die qr code.. iedereen die een beetje logisch de zaak bekijkt weet dat het je reinste onzin is.. maar meneer (samen met rivm) heeft bakken met geld, tijd en menskracht er aan verprutst en kan nu niet meer terug en toegeven dat het onzin is..
  Gaat zoals normaal weer om het naratief en de beeldvorming.

  1. Nostradamus

   Clowntje Clusterf*ck is een sokpop van Pinokkio (en de WEF). Hij heeft zijn ziel verkocht en dat is duidelijk te zien. In korte tijd is hij vele jaren ouder geworden. Zijn motto zal zoiets zijn als ‘get rich or die trying’.

  2. usb3.0

   Nee dumbfarner het is niet op z’n Chinees maar op z’n Nederlands maar dat begrijpen sufkütten als dumb & dumber dumbfarmer nooit

 3. RvdBe

  Off topic: in sportkantines mag je zonder QR code naar binnen, maar enkel om iets op te halen, daarna moet je weer naar buiten, als je gehoorzaamd hebt mag je zitten en kijken naar de (waarschijnlijk) zeer langzaam heen en weer lopende paria,s👍😁 weer een toppertje dit!

 4. Mistgabel

  Voor de schapen die overal intrappen…

  h*tps://www.theguardian.com/world/2021/sep/17/long-covid-in-children-and-adolescents-is-less-common-than-previously-feared

  1. Albert Egberts

   Long Covid is ook niet een probleem dat overwegend bij kinderen voorkomt.

   1. vlekkenoplosser

    hoe long is long covid strónt vlé®k !

    je domme gewauwel is tenen krommend.

   2. ElGuapo

    Maar toch wil kwakma alle kinderen laten vaccineren.

 5. Mistgabel

  Ook Kroatië is klaar met de CoronaHoax; is CNN gek geworden?
  De Kroatische President is er klaar mee. Genoeg gevaccineerd. Je kunt op duizenden manieren ziek worden en nu al een jaar lang enkel Covid?

  Hij kijkt ’s ochtends naar CNN en vergelijkbare kanalen en vraagt zich af of hij gek geworden is of CNN, zoveel paniekzaaierij.

  h*tps://twitter.com/GillianMcKeith/status/1440216658245603336

  1. vlekkenoplosser

   corona is een hoax !

   mortaliteit wereldwijd 0,05% . Gelukkig hebben ze influenza genezen anders hadden we nogmaals minimaal 15.000 doden moeten bijtellen in Nederland

   1. JeroenG

    Met jouw statistiek is de mortaliteit wereldwijd van verkeersongelukken is slechts 0.015%. Zullen we autogordels, helmen en airbags ook afschaffen?

 6. JeroenG

  En ik ga niet naar een optreden van Hans Teeuwen als ik daar grote kans loop met corona besmet te raken. Maar gelukkig kan dat ook niet, omdat Hans weigert op te treden. Opmerkelijk hoe oproerkraaier Hans Teeuwen het coronabeleid van de regering juist ondersteunt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.