Hugo de Jonge heeft jongeren misleid: ‘Dansen met Janssen niet tot stand gekomen door OMT-advies, maar kapotte koelkast’

Hugo de Jonge heeft ten onrechte geclaimd dat het ‘Dansen met Janssen’-advies in samenspraak was met het OMT. Het tv-programma Propaganda stelt dat de vaccins voor jongeren zijn vrijgekomen vanwege een defecte koeling, niet omdat experts ineens een andere mening hadden. Vanuit de politiek wordt nu gedreigd met een motie tot wantrouwen. 

In eerste instantie mochten jongeren niet gevaccineerd worden met het Janssen-vaccin, er was namelijk een kleine kans op bijwerking bij jonge mensen. Maar toen op 7 juni een koeling defect raakte bij de GGD Utrecht werd plotseling groen licht gegeven om de vaccins ook aan jongeren te geven – men was bang dat anders de vaccins massaal de prullenbak in moesten, dat meldt het AD.

Epidemioloog Amrish Baidjoe zegt tegen het programma Propaganda dat jongeren hierdoor massaal misleid zijn. Jongeren kregen op deze manier namelijk een vrijbrief om weer te gaan stappen, of ze nu al beschermd waren of niet. Uiteindelijk is de overheid teruggekomen op de claim ‘Dansen met Janssen’.

Jongeren werden misleid met het Janssen-vaccin in het vooruitzicht dat zij diezelfde avond weer konden stappen. Dit werd uiteindelijk snel teruggedraaid, maar veel jongeren hadden vanwege die ‘Dansen met Janssen’-belofte zich laten vaccineren.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga heeft zojuist kenbaar gemaakt dat zijn partij een motie van wantrouwen heeft ingediend tegen demissionair minister Hugo de Jonge.

Hugo de Jonge heeft mensen misleid met ‘Dansen met Janssen’-belofte

Het is natuurlijk volstrekt absurd dat we een minister hadden die onder valse beloftes – beloftes die niet werden goedgekeurd of gesteund door OMT-experts – jongeren probeert te overtuigen zich te laten vaccineren. De Jonge moet zich hier dan ook zo snel mogelijk voor verantwoorden in de Tweede Kamer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En met het oog op het Afghanistan-debacle zou het goed kunnen dat een motie tegen De Jonge wordt aangenomen. De Jonge heeft al genoeg blunders gemaakt gedurende deze crisis, maar nu blijkt ook nog eens dat hij mensen heeft misleid. Het wordt tijd dat de Tweede Kamer ook deze minister naar huis stuurt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. StemPzeweg

  Geen fan van deze politicus maar hoe erg ik het vind om te zeggen heeft hij hier een punt. Hugo de Jonge heeft vaker laten zien een totaal incompetent te zijn maar dit sloeg echt alles. Pure misleiding!

  1. Mistgabel

   Als je denkt dat ie alleen hiermee heeft gelogen en bedrogen ben je wel erg gehersenspoeld.

   1. Nostradamus

    Clowntje Clusterf*ck weet niet eens dat hij gelogen heeft. Hij is een sokpop van Pinokkio. En die liegt bewust en daar is Pinokkio de beste in.

 2. RvdBe

  Nee,
  Het zal toch geen waar zijn, hij zal toch niet gelogen hebben?
  De enige samen met Rutte waar ik het volste vertrouwen in had valt nu ook al af.
  Neppie en Jokkie vallen wederom door de mand en zullen de schuld wel bij de ongevaccineerden ofzo neerleggen.

 3. Vrijedenkert

  Om vaccins te redden een misleidend vaccinatieprogramma opstarten waarbij ernstige fouten gemaakt zijn en waarschijnlijk veel mensen onnodig besmet en versoepelingen weer moesten worden teruggedraaid.

  Ik kan maar een ding bedenken en dat is wegsturen of aftreden…

 4. Mistgabel

  Vieze hond is het.
  Tijd om de quillotines weer uit het vet te halen.

 5. leukeditter

  heb er naast gewoont, valt op zich wel mee maar van mij mag i naar siberie

  1. september

   We moeten het maar meedoen zolang er geen nieuw kabinet is en dat gaat nog Lang duren.Die voorspelling komt wel uit I.t.v de gene waarvan zijn voorspellingen nooit uitkomen

 6. kees cup

  Hugo begint steeds meer op Mark te lijken.

  -Het na-kakelen in de kamer van Rutte’s uitspraak “triple B” direct nadat Rutte deze gedaan had, viel toen al op.

  -De manier van het op”dreunen” van zijn tekstjes als hij aan het woord is (zeg maar: rappen zonder muziek), dat begint hij ook al van Rutte over te nemen.

  -En nu blijkt hij ook al een jokkebrok te zijn.

  Als hij gewoon de waarheid over die koeling had verteld, waren er evengoed genoeg vrijwilligers voor dit vaccin geweest, liegen was helemaal niet nodig geweest.

  Maar ja … Mark kan jokken, dus probeert Hugo het ook.

 7. vlekkenoplosser

  4 doden in de groep jongeren heeft de minister van propaganda reeds op zijn naam staan. Zie de lijst met bijwerkingen.

 8. GewoonJohan

  CDA….Christen Democratisch Appél.
  Christen….Christendom….Zaligheid…Liefde….God is liefde…
  Doctrine…Hemel….Hel…Messias….
  …Wees beter voor uw buur dan voor uzelf…
  —-
  Ik zie de vakantiekiekjes van Hugo de Jonge op internet van de afgelopen zomer.
  En dan speelt er plotseling die verlichtende vraag door mijn hoofd.
  Wat zou Jezus nou vinden van het beleid van Hugo de Jonge, en hoe zou Hugo beloont moeten worden voor zijn bijdrage aan de mensheid ?

  1. Albert Egberts

   beloond

   1. usb3.0

    Je bent echt een kansloos figuur tamil

   2. GewoonJohan

    Wat goed van je.
    Zolang je maar niet op de inhoud hoeft in te gaan.
    Anders zou je verbaal vernietigd worden met feiten, waardoor je zolderkamer door het dak ontploft.

 9. Albert Egberts

  Een motie van wantrouwen tegen de Jonge, dat gaat ons helpen!

  🤪

  1. september

   En Jezus zal ook nooit terugkeren ondanks dat de gelovigen dat verwachten

 10. Albert Egberts

  Bbbb

  1. Albert Egberts

   Foutje, excuses.

   1. vlekkenoplosser

    wat is dit allemaal voor gewauwel strónt vlé®k , je overtreft jezelf eencellige

  2. ElGuapo

   Aldus schlemieltje rechtstreeks vanuit de an*s van Hugo.

 11. kattekop

  De Jonge is niet incompetent.
  Hij voert enkel de orders uit van zijn bazen.
  Doet hij dat niet dan……

  1. vlekkenoplosser

   correct ,

   U zult zich onderwerpen !

 12. J. Punt

  De achterdocht, scepsis en wantrouwen van veel ON-gevaccineerden over het gevoerde beleid van de staat uit begint nu toch wel enige relevantie en waarheid te bevatten.

  Of is dit ook weer een COMPLOT. Omdat WAPPIES niets geloven maar wel gelijk hebben.

 13. J. Punt

  Zonder koeling. Als er een stuk ongekoeld vlees of vis in lag kan dat direct weg zonder vragen. Als een voorverpakt stuk delicaat voedsel of produkt over de datum: ‘WEG”ermee..

  Een vrij onbekend vaccin waarvan men de stabiliteit niet weet als het buiten de spec’s wordt bewaard, worden uit verkeerde zuinigheid niet vernietigd maar bij jonge mensen ingespoten.

  Beleidje hoor….

  1. Echtepleb

   Na een half jaar ervaring vind ik vrij onbekend nog een te positieve omschrijving. Zeker nu blijkt dat deze sowieso slecht werkt (tegen corona i.i.g.). Maar ook de jongeren die ineens overstag gingen terwijl het daarvoor afgeraden werd hadden zelf beter moeten nadenken. Dat moeten we overigens allemaal doen. Zelf blijven nadenken, niet het wenselijke geluid napraten.

 14. Albert Egberts

  Dit is een sterk statement van De Jonge:

  ht.ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5256015/de-jonge-draaide-rug-naar-baudet-debat-wat-hij-zei-buitengewoon-ranzig

  1. Harry Haller2

   Hahah… Hugo de Jonge zat gewoon stiekem naar Baudet te kijken op zijn laptop. ht*ps://www.geenstijl.nl/5161240/bewijs-hugo-keek-wel-naar-speech-thierry/

   Dacht je dat die mislukte onderwijzer een woord van Baudet wilde missen? Alles voor de Bühne en verder houdt het op.

   Dorpsclown Egberts wordt ook nooit wijzer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.