Kroegeigenaar haalt uit naar Marion Koopmans in coronapas-discussie: ‘Ik laat me niet voor het karretje van de overheid spannen’

Horecaondernemer Khalid Oubaha heeft gisteren zijn ongenoegen over de invoering van de coronapas in de horeca kunnen ventileren bij Op1. Hij weigert het om zijn gasten in de toekomst te vragen naar een QR-code. Ook zette hij OMT-lid Marion Koopmans voor het blok. Want waarom is er een arbitraire lijn getrokken met verplichte sluiting om middernacht?

Kroegeigenaar Oubaha heeft meerdere horecaondernemingen in het land en kreeg gisteren de kans om zijn mening over de coronapas te uiten. Hij weigert ‘zich voor het karretje van het kabinet te laten spannen’ en al zijn klanten dag in dag uit te vragen naar hun QR-code. Volgens de horecaondernemer is hier geen beginnen aan.

Het zal een kostbare takenpost worden om dagelijks iedereen zijn of haar QR-code te checken. Wat natuurlijk bij grote en drukke cafés zal betekenen dat hier iemand, of zelfs meerdere werknemers, de hele dag mee bezig is. Wat klauwen vol met geld gaat kosten, aldus Oubaha.

Ook wilde Oubaha nu wel eens horen van Marion Koopmans waarom de QR-code ineens ná 12 uur niet meer geldig zou zijn. Als men gaat werken met een zogeheten coronapas, dan zou een sluitingstijd heel krom zijn aldus de ondernemer.

Kroegeigenaar zet Marion Koopmans voor het blok

Het is volgens Oubaha bizar dat de horeca de deuren om 12 uur moet sluiten terwijl de hele zaak vol staat met mensen die nota bene via die QR-code zijn binnen gekomen. Hij snapt, terecht, de arbitraire keuze niet om zo vroeg al de horeca te laten sluiten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Na de persconferentie werd direct duidelijk dat veel horecaondernemers uiterst kritisch zijn op de invoering van de coronapas. Verscheidene horecabazen hebben al laten weten niet te willen meewerken aan het ingevoerde systeem. Zij willen niet het kromme beleid van de overheid uitvoeren, dat mag men in Den Haag maar zelf gaan doen aldus vele ondernemers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. StemPzeweg

  Er zullen zeker bedrijven zijn die dit wel gaan handhaven. Laten we deze bedrijven steunen en de bedrijven die niet niet in meegaan mogen gesloten worden

  1. vlekkenoplosser

   Er zullen zeker bedrijven zijn die dit niet gaan handhaven. Laten we deze bedrijven steunen en de bedrijven die niet niet in meegaan mogen failliet gaan.

  2. vlekkenoplosser

   Er zullen zeker bedrijven zijn die dit niet gaan handhaven. Laten we deze bedrijven steunen en de bedrijven die niet niet in meegaan mogen failliet gaan.

  3. Nostradamus

   Noord Korea iets voor jou? (h**ps://www.prageru.com/video/ep-203-escaping-oppression-north-korean-defector-yeonmi-park)

   Of toch liever Afghanistan onder de Taliban?

  4. Janna47

   @StemPzeweg
   Doe je best maar…..loser..

  5. usb3.0

   De steun voor het niet handhaven groeit met het uur, het is namelijk te belachelijk voor woorden dat met name de gevaccineerde fascisten toejuichen dat er gehandhaafd moet worden

   1. Albert Egberts

    Ik zie het een streepje anders: het is de ongevaccineerde minderheid die Nederland met deze maatregelen opzadelt en nu ook nog eist dat de grote meerderheid van gevaccineerden niet veilig naar de horeca kunnen.

    Over fascisme gesproken.

    1. vlekkenoplosser

     Domme strónt vlé®k blijft zijn idioterie maar herhalen

     h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/gevaccineerden-kunnen-net-zo-besmettelijk-zijn-als-ongevaccineerden

     h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517

     GEVACCINEERDE kunnen ,
     *drager zijn
     *overdrager zijn
     *ziek worden
     * een I.C bed bezetten
     * doodgaan

     vaccineren is zinloos

     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/na-israel-gaan-ook-groot-brittannie-en-duitsland-aan-de-derde-prik-beginnen~b3e79f89/

    2. usb3.0

     Nee hoor tamil dat doet deze minderheid helemaal niet leugenaar, je bent een enorme domoor en stelt je jezelf volledig buiten elke gezonde discussie, typetjes als jij zijn een ernstige ziekte die ze zouden moeten uitroeien..

    3. Albert Egberts

     Mooi is overigens dat de invoering van de coronapas nu blijkt te leiden tot een flinke toename van het aantal vaccinaties.
     Dat is heel goed nieuws, vaccinatie is de enige route naar het opheffen van maatregelen.

     1. vlekkenoplosser

      wat een gewauwel strónt vlé®k , MOGELIJK zijn er wat meer afspraken gemaakt maar geprikt is er nog niets strónt vlé®k

      blij dat de strónt vlé®k eindelijk toegeeft voorstander te zijn van de verplichte vaccinatie .

      h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/gevaccineerden-kunnen-net-zo-besmettelijk-zijn-als-ongevaccineerden

    4. Jaegelmeister

     In Denemarken voelen de mensen zich voldoende beschermd om van de coronamaatregelen afscheid te nemen. De ongevaccineerden in NL willen juist alles open en voelen zich veilig genoeg. Dus aan wie ligt het nou?
     Aan mensen zoals jij die in hun broek poepen van een verkoudheidsvirus ondanks dat ze gevaccineerd zijn, onder het mom van “mijn vaccinatie werkt alleen als jij ook gevaccineerd bent.”

 2. vlekkenoplosser

  dansen met zijn allen in de supermarkt of winkelcentrum geen probleem maar als er kroeg of disco boven de deur hangt regent het aanvullende eisen

  men probeert op een smerige manier de druk op vaccineren op te voeren !!
  een indirecte vaccinatieplicht dus !

  val dood met je vaccinatie

  gevaccineerde kunnen ,
  * besmet zijn
  * overdragen
  * ziek worden
  * overlijden

  1. DubbelZout

   “val dood met je vaccinatie”

   Je valt juist dood ZONDER vaccinatie

   1. ElGuapo

    Domme praat tripledumb.

   2. vlekkenoplosser

    laat je maar volspuiten met die troep smaakloos

    1. vlekkenoplosser

     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/na-israel-gaan-ook-groot-brittannie-en-duitsland-aan-de-derde-prik-beginnen~b3e79f89/

   3. Mistgabel

    0,1% ouder dan 80 met onderliggende ziektes.

   4. Nostradamus

    Laat je maar lekker volspuiten door Mark💉 en Hugo💉!

   5. usb3.0

    Je liegt dubbelzoud! en niet zo’n beetje ook, je bent net als hugootje, die zegt ook dingen die niet waar zijn.

 3. Poemien Noegien

  De overheid draait doorrrr…

  Hebben ze gister even veranderd dat de werkgever ineens wel mag vragen of de werknemer is gevaccineerd.

  i.imgur.com/BAGZeR5.jpg

  1. Echtepleb

   Ja dat klopt. Ze mogen het al bijna vragen, maar moet je het dan ook bewijzen? Dat is toch echt weer een stap verder hoor. Ik kan gerust zeggen dat ik gevaccineerd ben, maar moet ik dat dan bewijzen? Ik heb wel covid gehad, maar in de tijd dat je eerst bijna dood moest zijn voor je een test kreeg. Ik kan wel zonder te liegen zeggen dat ik hesteld ben van covid, maar kan niet bewijzen dat ik nu op de best mogelijke manier beschermd ben. Mogen de werkgevers straks ook vragen naar een evt kinderwens bij de damens? Hoe dan ook, het gaat een stap te ver.

  2. vlekkenoplosser

   het volgende leugentje van rutte en de minister van vaccinatieprpopaganda

 4. Albert Egberts

  De maatregelen waar deze horecaondernemers nu last van hebben worden veroorzaakt door de 2 miljoen Nederlanders die het verdommen zich te laten vaccineren.

  Mooier kan ik het niet maken.

  1. vlekkenoplosser

   leugens strónt vlé®k
   quatsch strónt vlé®k

   gevaccineerde kunnen ,
   * besmet zijn
   * overdragen
   * ziek worden
   * overlijden

   1. Albert Egberts

    Als we in Nederland een vaccinatiegraad hadden bereikt van die in Denemarken hadden we alle maatregelen kunnen opheffen.

    1. vlekkenoplosser

     domme arrogante decadente strónt vlé®k blijft zijn fake nieuws spugen

     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/na-israel-gaan-ook-groot-brittannie-en-duitsland-aan-de-derde-prik-beginnen~b3e79f89/

     1. Harry Haller2

      Helaas vlekkenoplosser, Egberts heeft gelijk:

      “De Denen voelen zich voldoende beschermd tegen de pandemie. Van alle Denen boven de 12 jaar is namelijk 83 procent volledig gevaccineerd. In Nederland is dat 74 procent. Van de vijftigplussers, waar vooral de risicogroep zit, is in Denemarken zelfs 96 procent gevaccineerd.”

      (Bron: Volkskrant 10 september 2021)

     2. ElGuapo

      Denemarken 6 mln… Nederland 17 mln…

     3. Harry Haller2

      Het gaat over de vaccinatieGRAAD, ouwe transgender, en die is niet gerelateerd aan een aantal.

     4. ElGuapo

      En zal een vaccinatiegraad hoger liggen bij een land met minder inwoners of met meer inwoners in dezelfde tijdsperiode.

      Ik denk niet dat je vrouw blij zal zijn als je haar zo noemt.

     5. Albert Egberts

      Het goede nieuws is, Haller, dat de GGD vandaag een sterke toename van het aantal vaccinaties heeft ingeboekt. De invoering van een vaccinatietoegangsbewijs waartoe het Kabinet gisteren besloot heeft kennelijk een heel gunstig neveneffect. Mogelijk realiseren we toch nog een hogere vaccinatiegraad, de enige route die ons uit de maatregelen kan leiden.

     6. ElGuapo

      “de enige route die ons uit de maatregelen kan leiden.”

      Leugens!

     7. vlekkenoplosser

      dit geldt ook voor de Denen of zijn dat robots ?

      h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/gevaccineerden-kunnen-net-zo-besmettelijk-zijn-als-ongevaccineerden

    2. Mistgabel

     Er zijn vele landen met een laag percentage vaccinaties, maar daar gebeurt ook helemaal niks.
     Ze vallen niet met bosjes tegelijk neer.

     Dus hou op met die hoax.

    3. usb3.0

     Nee hoor tamil, je liegt dat je barst

  2. Bunky01

   Apart zetten dan maar in een kamp? Opsluiten? De ouderlijke macht ontnemen? U gaat wel met uw mening heel ver. Vaccinatiedwang, desnoods met geweld ligt bij u erg dichtbij.

  3. Echtepleb

   Lekker alles over een kam scheren, Als van die 2 miljoen nederlanders nu meer dan de helft allochtoon is, kunnen we dan stellen dat het komt door de zwarte Nederlanders? Ook een leuke beschuldiging niet dan? Het komt door de zwarten..

  4. september

   Die zich niet laten vaccineren zijn ook heel christelijk,die gaan dat zeker niet doen.En Zoals de vlekkenwasser,die liever Corona krijgt en vindt dat de gevaccineerden dood kunnen vallen.Hij wordt Met de dag idioter.

   1. vlekkenoplosser

    je idioterie wordt inderdaad met het uur belachelijker holtor

    h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/gevaccineerden-kunnen-net-zo-besmettelijk-zijn-als-ongevaccineerden

   2. usb3.0

    Sepbeftempert liegt, vaccineren heeft niets met het christendom te maken natuurlijk, maar een manier voor simpele sepbeftempert om het christendom te bashen

  5. ElGuapo

   “Mooier kan ik het niet maken.”

   Ook niet dommer want er klopt weer niks van.

  6. Mistgabel

   Tja, al die allochtonen toch.

  7. usb3.0

   Nee hoor tamil, en jij maakt helemaal niets

 5. Eertienator

  Dubbelzuur iedereen gaat uiteindelijk dood miss met een experimenteel gen therapie wat sneller dan normaal daarom zijn er ongeveer 2miljoen Nederlanders die zich niet laten vaccineren.

  1. Mistgabel

   Hebben we straks de ruimte😜