Laurens Dassen geeft trots toe: ‘Ja, Volt kregen duizenden euro’s van George Soros’

Dat George Soros zich graag met de interne aangelegenheden van andere landen bemoeit wisten we al. En ja, ook dat hij dit via allerlei clubjes doet die zijn progressieve plannen dan moeten realiseren. Maar dat Laurens Dassen ruiterlijk toegeeft dat George Soros Volt geld heeft gegeven, nou, daar kijk ik van op. Niet omdat ik dacht dat hij erover zou liegen, maar omdat hij het op een manier doet waarmee hij wil duidelijk maken dat hij er tróts op is. Tróts dat een Amerikaan een zogenaamde ‘Europese’ partij financiert. 

In de Tweede Kamer vond er een confrontatie plaats tussen Martin Bosma van de PVV en Laurens Dassen van Volt. Dat zijn zeg maar de mini-D66’ers uit adelijke families die zich niet thuis voelen bij de grote moederpartij omdat die toch niet blauwbloedig genoeg is. De confrontatie was buitengewoon interessant omdat Bosma Dassen erop aansprak dat Volt Europe volgens de eigen website tienduizenden euro’s had ontvangen van de radicaal-linkse miljardair George Soros.

Klopt dat, vroeg Bosma zich af?

Trots op George Soros’ geld

“Ik geloof, helemaal aan het begin van de oprichting van Volt Europa hebben wij inderdaad een bedrag gehad van dat Open State Foundation. En daarmee zijn de allereerste mensen die bij Volt betrokken zijn geraakt, die hebben daarmee een opleiding kunnen volgen aan Harvard. De opleiding Community Organizing, om juist te zorgen dat je van onderaf mensen zoveel mogelijk bij het maatschappelijke debat en de politiek betrekt,” reageerde Dassen vervolgens.

Let wel, Harvard is een enorm prestigieuze universiteit die tegenwoordig grotendeels in handen is van radicaal-linkse activisten. En “community organizing” is feitelijk wat Barack Obama deed voor hij politicus werd. Het houdt in: vanuit de samenleving radicaal-linkse plannen opleggen aan de rest van de bevolking. Daarbij maken ze gebruik van allemaal strategieën, zoals het bewust zwartmaken van det tegenstander, en het aanjagen van social discontent.

“Een bijzonder goede investering geweest,” ging Dassen door, “want het heeft er voor gezorgd dat we Volt in alle landen van de Europese Unie hebben kunnen opbouwen. Dus ook in Nederland.” En vervolgens nam hij Bosma de les omdat diens partij naar zijn mening niet open genoeg is over de eigen financiën.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het zegt alles over de ware aard van Volt. Dit is écht D66, maar dan blauwbloedig én voor jonge mensen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. LifeBuddy

  Niet alleen de taliban met zijn Crime bloedbroeders, maar ook de arische sLinkse BLM criminelen regeren hier Over het Volk. Ik hoef niet te raden, van welke partij de directeur van hetuvw is.

 2. Albert Egberts

  Soros steunt goede doelen. Dit is een goed doel.

  Mooi.

  1. vlekkenoplosser

   soros steunt geen goede doelen , nog nooit een cent ontvangen van die demente bejaarde

   1. hans-e-pans

    Het enige goede doel dat Soros steunt is zijn eigen goede doel, te weten “meer macht”.

    Of dat echt een goed doel is daar valt natuurlijk over te twisten.

    Persoonlijk denk ik dat als Soros geld steekt in allerlei instellingen/stichtingen enz. enz. om meer macht over dingen en mensen te verkrijgen dat kan je echt niet van goede doelen spreken.

 3. Albert Egberts

  Ik begrijp dat het om een bedrag van 20.000 euro ging. Dat is een fooi in vergelijking met de buitenlandse gelden die de PVV opstrijkt maar waarover geen openheid wordt geboden.

  1. Albert Egberts

   ht,ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/wilders-verzweeg-buitenlandse-financiering

   1. vlekkenoplosser

    gelukkig zijn de linkse regenten erg open over alle giften onder tafel door strónt vlé®k

    wederom game set match

    je gewauwel over de pvv mist elke fundering in dit draadje strónt vlé®k

    1. Albert Egberts

     “gelukkig zijn de linkse regenten erg open over alle giften”

     Ja, daar zouden Baudet en Wilders wat van kunnen leren.

     1. ElGuapo

      Je antwoord geeft alweer aan dat je luiertje vol zit.

     2. vlekkenoplosser

      pathologische leugenaar , zullen we beginnen met appartementje van de smerige hypocriet van demonen 666 strónt vlé®k

     3. vlekkenoplosser

      wou je beginnen met ander onderwerpje strónt vlé®k ? financiering van groen links ?

  2. Nostradamus

   Dus als Volt geld krijgt is het in één keer goed en toen Wilders geld krijgt niet. Hypocriet noemen we dat. Maar dat kennen we wel van jou. Vuile hypocriete pédô.

   1. Monty

    ”Dus als Volt geld krijgt is het in één keer goed en toen Wilders geld krijgt niet.”

    Dus als Volt geld krijgt is het in één keer niet goed en toen Wilders geld krijgt wel.

    Het is allebei niet goed, de Nederlandse politiek dient niet door buitenlanders gefinancierd te worden.

    Of denk Nostradamus daar anders over?

    1. Nostradamus

     Hoi Mindy,
     Ik denk daar anders over.
     Ik vind dat de politiek alleen publiek geld mag ontvangen. Iedere partij een even groot budget en spreektijd op de publieke buis waar iedereen even kritisch bevraagd wordt. Met het enige verschil dat partijleden en vrijwilligers mogen ‘flyeren’.
     Maar goed, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. I.i.g. niet het deel dat iedereen kritisch bevraagd wordt op de publieke buis die vrijwel geheel door D666 bestuurd wordt.

     1. Monty

      ”Ik vind dat de politiek alleen publiek geld mag ontvangen.”

      Mooi lang uitgebreid antwoord.

      Maar jij bent dus net als mij eens dat het verboden moet worden voor partijen als bijvoorbeeld VOLT en de PVV dat zij geld uit het buitenland ontvangen.

      De rest van je verhaal verhuld dit een beetje.

      Geen buitenlandse financieringen om Nederlandse politiek te bedrijven.

     2. usb3.0

      Het miljoen dat de d666 kreeg hoor je niemand over!!!!!!!!!!!!!

     3. Nostradamus

      Zolang het overige door mij gestelde niet geregeld is, om buitenlandse inmenging (ook via schimmige routes) onmogelijk te maken, dan ja.

      Tot die tijd vind ik de inmening van een Soros veel bezwaarlijker omdat hij bezig is om Marxisme door te voeren.
      Als hij niet weet wat hij met zijn geld moet en de wereld wil verbeteren, dan kan hij beter zorgen dat arme landen een pensioenstelsel inrichten waarbij het lucratiever is om minder i.p.v. meer kinderen te hebben. Maar dat doet hij dan weer niet dus zijn agenda is op z’n zachtst gezegd zeer bedenkelijk.

     4. Monty

      Nostradamus, hoe moeilijk is het om in één zin toe te geven dat het geld wat Wilders uit Amerika ontvangt om Nederlandse politiek te bedrijven net zo kwalijk is als dat VOLT geld ontvangt van Soros.

      Nederlandse politiek moet niet bedreven worden met buitenlands geld.

     5. Nostradamus

      Wanneer je buitenlands geld overheveld naar een Nederlandse organisatie om zo politieke invloed te kopen is het net zo fout. Er is dus geen gemakkelijk antwoord zoals jij mij graag hoort toegeven.
      Er is ook een verschil tussen de financiers van Wilders en Soros. Soros heeft een politieke agenda door te voeren en Wilders wordt gesteund in zijn plannen om Nederland een vrij en welvarend land te houden. Voor iedereen ongeacht kleur of geloof. Sektes zoals de salafistiche islam worden darom wel bestreden en dat is ook in het voordeel van de verlichte moslims.

     6. Albert Egberts

      “Soros heeft een politieke agenda door te voeren en Wilders wordt gesteund in zijn plannen om Nederland een vrij en welvarend land te houden.”

      Geestig.

     7. Monty

      ”Er is ook een verschil tussen de financiers van Wilders en Soros.
      Soros heeft een politieke agenda door te voeren en Wilders wordt gesteund in zijn plannen om Nederland een vrij en welvarend land te houden”

      Moeilijk hè Nostradamus om toe te gegeven dat het verwerpelijk is van beide partijen om buitenlands geld te gebruiken voor Nederlandse politiek.

      Je sleept er van alles bij om maar te ontwijken.

      Nederlandse politieke partijen dienen niet financieel gesteund te worden uit het buitenland.

      Een simpel ‘Ja dat klopt ‘ is toch voldoende.

     8. Nostradamus

      @Albert Mol. Weer inhoudelijk mee eens dus.

      @Mindy. Ben jij het er dan ook mee eens dat de NPO politiek onafhankelijk moet zijn en geen enkele politieke partij meer (indirect) geld van organisaties mogen ontvangen?
      En dat alle politieke partijen een gelijk speelveld krijgen?

     9. Monty

      ”de NPO politiek onafhankelijk moet ”

      Dat is een heel andere discussie.

      Ongeacht hoe onafhankelijk de NPO is.
      Politieke partijen dienen geen buitenlands geld te ontvangen.

     10. Monty

      “Soros heeft een politieke agenda door te voeren en Wilders wordt gesteund in zijn plannen om Nederland een vrij en welvarend land te houden.”

      Volgens Nostradamus bedrijft Wilders geen politiek.

     11. Nostradamus

      Mindy, nu begin je toch weer vervelend dom te lûllén.

     12. Monty

      ”nu begin je toch weer vervelend dom te lûllén.”

      Hoezo? VOLT gebruikt het geld van Soros om in Nederland politiek te bedrijven.

      Wat doet Wilders met het geld dat hij uit Amerika ontvangt?
      Hoe zorgt Wilders er voor om ‘Nederland een vrij en welvarend land te houden.’?

      Ook door zijn politieke agenda toch.

      Of gebruikt Wilders het geld uit Amerika in projecten om ‘Nederland een vrij en welvarend land te houden’.

  3. ElGuapo

   Luiertje weer laten wisselen en even gesport kwakma zodat je er weer fris tegenaan kan de komende 12+ uur?

  4. usb3.0

   Kijk! typisch tamil, de eurofiele klootzak heeft een enorme grote bek over Wilders maar maakt het heel erg klein als het dan volt betreft…

 4. Nostradamus

  Grappig. Wat door Albert Molletjes altijd ontkent werd blijkt toch waar te zijn. Maar dit rijkt natuurlijk veel verder dan Volt in NL. Dit gaat over de gehele wereld en is ook de manier hoe Biden aan de macht is gekomen. Zonder dit geld om de verkiezingen te manipuleren had Biden nooit gewonnen. Iedereen mens met verstand weet het maar de M S M ontkent het maar al te graag. Bedankt Laurens Dassen!

  1. Albert Egberts

   ht.ps://www.ftm.nl/tag/pvv

   1. Nostradamus

    Net als jij, niet interessant. Hypocriet!

  2. Albert Egberts

   reikt

   1. Nostradamus

    Je trapt er weer in. Je bent er inhoudelijk blijkbaar mee eens.

 5. Monty

  ”was buitengewoon interessant omdat Bosma Dassen erop aansprak dat Volt Europe volgens de eigen website tienduizenden euro’s had ontvangen van de radicaal-linkse miljardair George Soros.”

  Iets met pot ketel.
  Schijnbaar is Bosma niet door Wilders ingelicht hoe en waar de PVV zijn geld vandaan krijgt.

  1. usb3.0

   Over pot verwijt de ketel gesproken! óf heeft monty geen mening over volt?

   1. Monty

    Lees even meer reacties usbtje.

    Ik vind het net zo verwerpelijk van VOLT als van Wilders dat zij buitenlands geld gebruiken om Nederlandse politiek mee te bedrijven.

    Usbtje heeft hier natuurlijk weer een heel andere kijk op.

  2. Emma Louise

   Wilders heeft Bosma ook niet ingelicht over de souteneurspraktijken van Dion Graus.

   1. AS210854

    Ach daar hebben we spuit elf ook weer.

 6. Monty

  Kan mij niet voorstellen dat veel vaste reageerders hier over zullen vallen.
  Zij hebben er immers ook geen enkel probleem mee dat Wilders ook geld van wel gestelden.

  Ik ben van mening dat dit verboden moet worden.
  Waarom ligt bij deze partijen de loyaliteit?
  Wat beloven ze te doen voor al dat geld.

  1. Monty

   dat Wilders ook geld van wel gestelden Amerikanen ontvangt .

 7. Aborifa

  D’66 kreeg heel veel geld van een miljonair die met zijn fortuin geen raad weet.
  De persvoorlichter van Kaag is een Amerikaan die voor Bernie Sanders gewerkt heeft. Een man die zelfs voor de Democraten in de VS te links is.
  Tijd voor een onderzoek naar beïnvloeding van politieke partijen door derden.

 8. sonny

  Politiek is in de meeste gevallen een elitair verdienmodel geent op volksmennerij, heus geen volksliefde dan wel positief ideologische gedrevenheid!
  Universiteiten zijn de grootste ‘brainwashers’, en dus leveranciers voor de wereldpolitiek!

  1. right

   Een volksleider moet kennis, wijsheid bezitten, daarenboven vrij zijn van onbeheersbare driften, hebzucht en machtswellust
   Bron: Politica (Plato)

 9. Meriadoc Brandebok

  Volt is weer zo’n typisch nonclubje. Het zoveelste partijtje dat nooit iets constructiefs zal bijdragen, maar slechts zorgt voor politieke versplintering in het land. Waarom zou je Volt stemmen? Is hare hoogheid en de linkse dwergen niet goed genoeg?

  Ik blijf het zeggen: tijd voor invoering van het Duitse kiessysteem dan wel fusies van de gelijkgezinde partijen. Het systeem loopt volledig vast zo.

  1. Albert Egberts

   Volt is een starter in de politiek en zal de komende jaren verder doorgroeien omdat veel jongeren sterk pro-EU zijn. Volt geeft uitdrukking aan dat gegeven.

   1. Meriadoc Brandebok

    Volt zal hooguit aan 7 zetels komen. Daarna is de rek eruit en zitten we met de zoveelste nonclub.

    1. Albert Egberts

     In dat geval is Volt groter dan de CU, de SGP en DENK. Zijn dat ook allemaal non-clubs?

     Het belang van Volt is dat daarmee de toenemende oriëntatie van de Nederlander op de EU zichtbaar wordt. Dat maakt de partij relevant omdat ze een fundamentele trend en stroming in de Nederlandse bevolking uitdrukt.

     1. Meriadoc Brandebok

      De CU, SGP en DENK stoelen de politieke ideologie op een “origineel concept”; een ideologie die door geen andere partij wordt uitgerold (respectievelijk christen-socialisme, reformatorisch-gereformeerd en links-multicultureel). Er zijn geen andere partijen die eendezelfde ideologie aanhangen. Inherent aan die partijen zijn dan ook: geen weglopende kiezers en geen splitsingen. Waren alle partijen maar zo stabiel als SG-CU-DENK, want dan was er nooit politieke versplintering opgetredeb.

      Volt is overduidelijk een bijwagen van D66, net als Omtzigt, BoerBurgerbeweging en 50PLUS allen voortkomen uit het CDA. Laatstgenoemde zijn praktisch kleine CDA-tjes die allen van dezelfde electorale pannenkoek eten. En VOLT is overduidelijk een kleine D66.

      Al deze kleine partijen werken versippering in de hand.

   2. vlekkenoplosser

    gelúl strónt vlé®k

    jongeren krijgen steeds meer vat en begrip op de kosten van het grenswisselkatoor !

    Veel jongeren wisselen liever 1 of 2 keer per jaar voor de vakantie dan dat ze dagelijks bedonderd worden met de wisselkoersen strónt vlé®k

    je domme populistische gewauwel staat weer ver van de realiteit

 10. Branzino

  Een nogal suggestief bericht. Dat een partij geld uit het buitenland krijgt is niets bijzonders, zeker niet bij zulke bedragen als hier voor Volt. Ze zijn er heel open over, dus dat is het probleem ook niet. Ze zijn voor de EU, maar dat was nooit een geheim en kan dus ook het probleem niet zijn.
  Ik kan alleen bedenken, dat de schenker, Soros, het probleem is. En laat nou toevallig die man het recht hebben, net als iedereen, om iedereen geld te geven die hij het gunt.

  1. Monty

   Maar Nederlandse politiek dient niet gefinancierd te worden met buitenlands geld.

   1. Branzino

    @Monty
    Zou kunnen, maar zo’n conclusie gaat me iets te snel. Er zijn inmiddels zoveel verbanden tussen de politiek van verschillende landen, dat die beïnvloeding er gewoon is. Bijvoorbeeld via de media, samenwerkende groeperingen, politieke visies, etc. Ook met geld jou aansprekende politieke stromingen steunen kan daar wat mij betreft ook bij horen, mits goed gereguleerd met heldere en eerlijke regels.

    1. Monty

     ”mits goed gereguleerd met heldere en eerlijke regels”

     Je zegt het zelf al ‘mits’.
     Nog meer heldere en eerlijke regels.
     Wie gaat die bepalen en contröleren?

     Nee gewoon verbieden, helder en duidelijk.

  2. por favor no borres

   Indien Soros hier DDS maandelijks van een flinke donatie zou voorzien, zou MvdG principieel de dollars of Euro`s weigeren?
   Of was hij dan, net als Federatie van Donaties, een bovenste beste kerel?

   1. ElGuapo

    De nutteloze bijdrage van de gepensioneerde hombre puta sitostickmasseur vanuit hogar de las cucarachas.

  3. usb3.0

   Jullie klagen als het Wilders betreft maar houden jullie mondje als het de d666 betreft

 11. vlekkenoplosser

  belachelijk hoe de rijken der aarde politieke partijen kopen

  het beste is om ver weg te blijven van die corrupte clubjes. Immers als je te koop bent kan je beleid nogal zwabberen want met geld van de hoogste bieder is alles mogelijk

 12. Paardenmiddel

  Wat een kortzichtige mensen zijn dat toch. Snappen ze nu echt niet dat hun kinderen ook moeten leven in Neder-china??? Wat vinden zij ervan omrop te groeien in een puinzooi land, naar Chinees model.

 13. yellow thread street

  Het is slechts wat zakgeld.
  Vergeet niet de NPL in 2016 een donatie gedaan heeft van 25 miljoen aan Hillary Clinton wat ze volledig verbrast heeft aan haar verkiezingscampagne.
  Linksen zijn nu eenmaal zakkenvullers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.