‘George Soros gebruikt zijn miljarden om radicaal links gedachtegoed mainstream te maken’

In Nederland mogen we het eigenlijk niet over spreken. “George Soros.” Het is een verboden naam. Zeg je toch iets over de ulstralinkse activistische miljardair, dan loop je het risico keihard besmeerd te worden met allerlei walgelijke aanvallen. Gelukkig zijn er mensen die daar lak aan hebben, en die gewoon naar de feiten kijken. En dan komt de conclusie van dat onderzoek: Soros doet zijn best om, met behulp van die miljarden, ook radicaal-linkse gedachtegoed mainstream te maken in Nederland.

Wouter Roorda legt uit voor Wynia’s Week dat de Open Society Foundations (OSF) van George Soros “steeds radicalere organisaties” steunen. “Radicale opvattingen worden als goede doelen voorgesteld en met gelijkgestemden van geld voorzien om zo als gangbaar te worden gepresenteerd.”

Stichting Clingendael, bijvoorbeeld, “ontving van OSF 320.000 dollar in 2019 voor het organiseren van twee bijeenkomsten. De eerste ging over het uitbreiden van de EU-Green Deal naar de Westelijke Balkanlanden; de tweede over de integratie van Kosovo in de EU. Daarmee voert het zich onafhankelijk noemende Clingendael in feite de uitbreidingsagenda uit van de Europese Commissie.”

Dat is een agenda die natuurlijk gedeeld wordt door Soros en zijn OSF.

Dan is Stichting Nederland Kennisland er ook nog. Deze stichting ontving in 2017 en 2018 maar liefst een half miljoen (!) dollar van Soros‘ hobbyproject. SNK houdt zich hoegenaamd bezig met projecten die ons land “slimmer, socialer en creatiever maken.” Het zal niemand verbazen dat daarbij vooral “woorden als sociaal, duurzaam en innovatie vallen.”

Ook gaat er via die stichting hoegenaamd geld naar “het bestrijden van moslimdiscriminatie. at is een belangrijk speerpunt voor OSF, dat op dit terrein in Nederland eveneens samenwerkt met de Stichting Democratie en Media en in dat kader al een bedrag van 400.000 euro ter beschikking stelde voor diverse initiatieven.”

Via Proeftuinen Melden Moslimdiscriminatie zouden moslims melding moeten maken van discriminatie op basis van hun religie en achtergrond. Want, stelt de Nederlandhatende stichting, dat soort discriminatie komt in ons land te pas en te onpas voor.

“Met andere projecten profileert Nederland Kennisland zich als lakei van de macht. Zo laat het haar innovatieve kracht los op het aardgasvrij maken van woningen. Voormalig Tweede Kamerlid voor [GroenLinks] Tofik Dibi zit in de raad van toezicht,” stelt Roorda ook nog even over dit linkse initiatief.

Het valt ook op dat stichtingen en organisaties die geld ontvangen van OSF projecten moeten organiseren die het OSF nauw aan het hart gaan. Dat wil zeggen, die de “duurzame,” “genderneutrale,” BLM-Woke-agenda steunen. ” Het platform International Debate Education Association (IDEA) kreeg 542.000 dollar, maar dan moest het debat wel over racisme gaan,” stelt Roorda bijvoorbeeld.

Als je denkt dat dit allemaal puur theoretisch is, en politiek geen effect heeft kom je bedrogen uit. Want het OSF steunt klimaatinitiatieven ook van harte. Daarbij wordt frontaal de aanval ingezet op mensen, organisaties en partijen die er een andere mening op nahouden. “De European Climate Foundation ontving 3,3 miljoen dollar in 2019. Dat geld wordt breed ingezet: Stichting De Goede Zaak kreeg een bedrag om een campagne te starten tegen de aanwezigheid van FvD en PVV in de provinciale besturen van Brabant en Limburg.”

Ja, dat lees je goed. Bij FVD zijn ze uitgesproken klimaatsceptisch. En dus moeten ze het van het OSF ontgelden. Er wordt daadwerkelijk, via-via natuurlijk, een spel gespeeld in de politiek. Een partij met andere denkbeelden mag zelfs op provinciaal niveau niet meedoen volgens deze, ahem, verlichte geesten.

En dan zijn we er nóg niet. Oh nee. “OSF steunt ook een aantal initiatieven dat opkomt voor internetvrijheid. Organisaties die geld krijgen zijn onder andere Bits of Freedom en (samen met o.a. Stichting Democratie en Media) het Digital Freedom Fund. Daar doen zich soms interessante kruisbestuivingen voor: het Digital Freedom Fund ontving 75.000 dollar voor ‘dekolonisatie van digitale rechten in Europa’. Ook algoracisme en digital welfare zijn belangrijke activiteiten, die volledig worden gefinancierd met bijdragen van andere non-profitorganisaties.”

Kortom, we mogen het ongetwijfeld weer niet hardop zeggen, maar “[d]e gemeenschappelijke noemer uit deze en voorgaande bijdragen van de fondsen van Soros is, dat allerlei radicale opvattingen en hun organisaties geld krijgen om hun verhaal als mainstream te promoten, terwijl daar vaak weinig steun voor is onder het grote publiek.” Aldus Roorda. En daarin heeft hij ongetwijfeld helemaal gelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

George Soros en zijn stichting die zich inzetten om een radicaal-linkse agenda door onze strot te duwen? Zeg dat het niet waar is!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. vlekkenoplosser

  H ïtlër in de dop levensgevaarlijk die man

  1. Mistgabel

   Ah Soros, die hond die zelfs in Nederland de kieswijzers ProDemos en KiesKompas sponsort.
   Zelfs bij het Oekraine referendum sponsorde hij de ja-kamp
   Over buitenlandse inmenging gesproken.

   Oja, hij is ook grote sponsor van in beginne dat zogenaamde eenzame mannetje op dat zolderkamertje Bellingcat.

   U weet wel dat liegende zooitje van de MH17.

  2. hans-e-pans

   Misschien is het verstandig om openbaar, dan ook echt openbaar, te maken wie er in dit Kabinet maar ook Kamerleden van de 2e en 1e en ook bestuurders op provinciaal en gemeentelijk niveau er afhankelijk is, direct of indirect afhankelijk, is via geldelijke stortingen of via andere wegen van deze meneer Soros.

   Kan ook zijn dat zij Nederland lobbyen voor een van de vele instellingen van deze meneer Soros.

 2. vlekkenoplosser

  H ïtlër in de dop levensgevaarlijk die man

 3. Ongevaccineerde

  George Soros en zijn stichting die zich inzetten om een radicaal-linkse agenda door onze strot te duwen? Zeg dat het niet waar is!

  Dat is niet waar!

  Dat Trump en zijn Organisation zich hebben ingezet voor radicaal-rechtse agenda/bestormingen/corruptie en intimidatie is natuurlijk wel waar!

  1. Stanly2000

   Lees het artikel nog eens! Misschien kunt u de feiten weerleggen.

   1. Ongevaccineerde

    Ik lees geen feiten, slechts DDS interpretaties.
    Wat vind jij van de Trump zijn intimidatie en bestormings-feiten?

    1. Stanly2000

     Het gaat hier over Soros en niet over Trump. Ik zie grote bedragen naar z.g. instellingen gaan die eenzijdige belangen dienen, waardoor de publieke opinie kan worden beïnvloed. Maar ja wat u niet wilt zien gebeurt niet zullen we maar zeggen.

     1. Ongevaccineerde

      Al naar je handen of voeten gekeken?
      Of een vreemd gevoel ervaren?

     2. Ongevaccineerde

      Bij zijn linker kleine teen begon Stanly een druppel water te ontwaren.
      Heel erg langzaam begon hij enige nattigheid te voelen.
      Was hij toch niet zo slim als hij zelf dacht.

    2. Stanly2000

     Helaas, ik ben inderdaad niet zo slim om deze bijzondere humor? te snappen. Ligt geheel aan mij en niet aan de stompzinnige humor.

  2. Xyz1234

   Mooi dit sarcasme. Dat kan ik wel waarderen.

  3. Jack Flash

   Ongevaccineerde@
   Humor babe.

  4. Mistgabel

   Hij sponsort de pro-Europese studentenvereniging AEGEE, die in vrijwel alle Nederlandse studentensteden aanwezig is. 

 4. Monty

  Mensen hebben zelf de keuze wie of wat ze geloven af waar ze hun informatie vandaan halen.

  Met het zelfde gemak kunnen we informatie verkrijgen bij het renaissance instituut of YouTube.

  1. Stanly2000

   Of bij Wilders, toch?

 5. roodkapjelusttaart

  H ïtlër was ook jaren bezig om de massa te hersenspoelen zodat ze mekaar op een gegeven moment uitroeide, en de elite keek op afstand lachend toe.

 6. GewoonJohan

  Ik vind het toch altijd een interessante vraag in hoeverre het koninklijk huis is betrokken bij de operaties van George Soros, gezien het feit dat Mabel Wisse Smit de directeur was van OSF in de jaren 90.
  Ik begrijp best dat Mabel de lieveling van Beatrix was omdat ze de hongaarse connecties had via OSF, waardoor haar zoon Friso betrokken kon raken bij dat hongaarse vliegmaatschappijtje.

  Ik weet niet of iemand anders die link zag, maar uhm… just saying.

 7. Appelstroop

  40 jaar oud filmpje, griezelig accuraat.
  ht*ps://9gag.com/gag/a1rgOQ2#comment

 8. Brenda Welsh

  Geniale man, weldoener, visionair…strateeg enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.