Pieter Omtzigt bij Nieuwsuur: ‘Ik ben niet optimistischer geworden over de politiek’

Pieter Omtzigt heeft gisteren een item gemaakt voor Nieuwsuur. Een belangrijk punt van de voormalige CDA’er die nu onafhankelijk door het leven gaat: hij is absoluut niet optimistischer geworden over de Nederlandse politiek, het afgelopen half jaar. Gelijk heeft ‘ie natuurlijk. Want het is één grote poppenkast van machtsgeile wannabe dictators die het volk ten koste van alles willen knechten. Daar word niemand blij van.

Pieter Omtzigt: lekker pessimistisch

“Ik ben niet optimistischer geworden over de Nederlandse politiek het afgelopen half jaar terwijl ik op de bank zat,” vertelde Pieter Omtzigt gisteravond bij Nieuwsuur. “Als ik zie hoe er met elkaar omgegaan wordt en hoe er vooral al zes maanden lang niet onderhandeld over de inhoud.”

En ja, hij heeft ook weinig fiducie in die nieuwe bestuurscultuur die ons beloofd wordt. “Hoe er grote beloftes gedaan worden over een nieuwe bestuurscultuur maar ik het gewoon nog totaal niet zie. En ook hoe hele grote vraagstukken zoals de ontzettend grote woningnood blijven liggen, dan is dat pijnlijk,” aldus Omtzigt onder meer.

To hell in a handbasket

Daarin heeft hij natuurlijk helemaal gelijk. Er is werkelijk geen enkele reden om ook maar een beetje positief te zijn over de politiek. Niet als je het beste voor hebt met Nederland, tenminste. Aan de andere kant, als je graag wilt dat de Great Reset van het wanstaltige World Economic Forum er komt, nou, dan gaat het in jouw ogen natuurlijk ge-wel-dig.

Maar ja, feit is dat Nederland razendsnel wordt afgebroken. De politiek is één grote bende in handen van politici-maffiosi. Deze mensen denken alleen aan hun eigen belangen en aan die van hun politieke bazen. De belangen van Nederland interesseren ze geen bal. En met concepten als “vrijheid” en “democratie” hebben ze al helemaal niets. Sterker, dat zien ze als obstakels.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nederland goes to hell in a handbasket, zoals ze in Amerika zouden zeggen. De politieke elites keken ernaar, en zagen dat het goed was.

Hier het hele interview van Nieuwsuur met Omtzigt:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Albert Egberts

  De totale morele verloedering in politiek Den Haag wordt belichaamd door de Christen Unie waarvan twee ministers een motie van afkeuring tegen het eigen kabinetsbeleid steunden en vervolgens blijven zitten. Dieper kan je politiek niet zakken maar we waren al wat gewend van draaiende Judas Segers.

  1. Harry Haller2

   Hahaha, de druiven zijn krijtzuur voor onze kleine Albert, wat is het kereltje boos.

   Pas op, er loopt kwijl uit je mondhoek.

   1. LifeBuddy

    HaHaHaHaHa, Engberts is Woest . Wegens een burnout komt Engberts 1,5 jaar niet meer op DDS.

    1. Albert Egberts

     Engberts is iemand anders, Buddy.

    2. september

     Engberts en al die andere namen zijn variaties op Albert Egberts.Hier zijn al die namen dan weer Albert Egbert,AIbert Egbert,AIbert Egberts,en niet te vergeten Albert Mol.dus opletten als je een van deze namen ziet

   2. Albert Egberts

    Harry stemt op de PVV, een partij die enorm veel succes heeft in Den Haag.

    😎

    1. vlekkenoplosser

     meer suc6 dan jouw d666 heks strónt vlé®k !

     1. Cootje

      Bij de gemeenteraad verkiezingen maart aanstaande vervloeken een hele pletter D66 bestuurders onze bezem specialiste , die zien hun baantje naar de haaien gaan omdat er met de gemeente verkiezingen wordt afgerekend op landelijke normen en krijgen we de KAAG syndroom de ondergang van wandelvereniging de gender&homo club en een paar dorps idioten

     2. DubbelZout

      Eeuwig langs de zijlijn en een strafblad wegens groepsbelediging
      Ja onze Geert heeft prima voor elkaar

     3. vlekkenoplosser

      tja , doe mij ook en strafblad smaakloos

      MINDER , MINDER , MINDER

      minder is-lam , minder kansloze islamitische import , minder islamitische invloeden

      Als dat een strafblad waardig is even het ip traceren , ze zijn welkom domme jongen

    2. LifeBuddy

     Harry en de PVV zijn TEGEN de Hotelcontainer’s in afvalputtjesland, dat kan alleen maar goed zijn voor de toekomst en veiligheid van onze kinderen.

  2. Cootje

   De mooie bezem is gebroken , het was wel een zwakke bezem . Segers heeft met Gods hulp de heks bedwongen , onder Gods leer zijn vele kinderen misbruikt , maar daar kan je onze bezemsteel houder niet onder rekenen , die is terecht van de bezem in de hel terecht gekomen

  3. sonny

   Ach, sinds het quotem geneuzel, zijn veel te veel vrouwen op de verkeerde plaats gesitueerd, vooral in de politiek is het een janboel, of beter gezegd ‘jeanetteboel’!
   Terug naar de oude mannenpolitiek is aan te bevelen, minder onderbuik emotie’s, misplaatste empathie etc!

 2. Fortiori

  Als je voor een beschermd leven bent, tegen abortus, tegen euthanasie, dan ben je automatisch voor het Corona paspoort. Je laat je toch niet vloeren door het Covid virus.

  1. september

   We moeten maar afwachten of ze vandaag blijven zitten.En alleen Carola Schouten is ook kamerlid en die heeft tegen het Corona paspoort gestemd.En die dus tegen abortus en euthanasie zijn,S,G.P en Christenunie en die waren tegen het Corona paspoort

   1. Cootje

    Egberts is de enige unieke persoon van de luier verschoning met een persoonsgebonden budget die zich heeft gespecialiseerd om dit forum elke dag elke minuut al ruim 11/15 jaar van zijn gekleurde commentaar te voorzien altijd met de zonnen bril op achter zijn laptop in een rolstoel waar hij s.morgens wordt gezet en twee x per dag worden zijn luiers professioneel verschoond , Egberts is een van zijn 30/40 creaties en eerdaags zal er een nieuwe naam het forum bezoeken , zijn eenzijdige inbreng is zeer verhelderend

 3. ikweetwatikwil

  Het bestuur van ONS land is zo dramatisch ,dat je er als weldenkend mens overspannen van kunt worden. Ik hoop voor Omtzigt dat hij het vol kan houden.

  CU heeft naar mijn inziens goed gehandeld.
  Als we het over judas hebben , er zitten hier op DDS een paar die verschillende namen gebruiken. Ze zouden Nederland maar wat graag het moeras in zien zinken en dan overleveren aan Brussel of er een moslimstaat van maken. NOOIT. Christenen hoeven we niet te vrezen de islam wel, dat is een cultuur die ons niet past.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.