Pieter Omtzigt over Rutte die relatie met media wil verbeteren: ‘Doe minder aan beeldvorming en meer aan inhoud’

Demissionair minister-president Mark Rutte wil de relaties met de media herstellen als er een nieuw kabinet komt. Deze opmerking schoot Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt in het verkeerde keelgat. Liever ziet de parlementaire waakhond dat Rutte minder tijd investeert in beeldvorming, en meer tijd besteedt aan inhoud. Dit zou namelijk leiden tot beter beleid.

Demissionair premier Mark Rutte wil het “goedmaken” met de media door met ‘grote flessen wijn en eten’ te komen. De VVD-leider meent dat de relatie tussen zijn demissionaire kabinet en de media ernstig verslechterd is. Hij wil er in de toekomst, met de komst een nieuw kabinet, alles aan doen om de relatie te verbeteren.

Pieter Omtzigt hekelt zich aan het feit dat Rutte liever werkt aan het herstel van de relaties met de media dan de relaties met de normale bevolking. Het Twentse Kamerlid geeft de VVD-leider een tip mee: het werken aan het herstel van de gedupeerde in Groningen en in de toeslagenschandaal zou het vertrouwen al flink herstellen.

Omtzigt kaart hier een pijnlijk punt: Rutte lijkt nog steeds vrij weinig te hebben geleerd van de afgelopen jaren. Het kan in Nederland vrij weinig weinig mensen schelen hoe de relaties tussen Rutte en de media zijn. Liever zien mensen dat grote gedupeerde groepen eindelijk eens gehoord worden én vervolgens adequaat worden geholpen.

Opnieuw laat Rutte zien dat hij beeldvorming belangrijker acht dan echt resultaat boeken. De VVD’er is meer bezig om zich opnieuw te laten uitnodigen voor de Nederlandse praatprogramma’s, dan dat hij mensen die door de Staat in verdrukking zijn gekomen helpt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ook vandaag tijdens de Algemene Beschouwingen kunnen we een om de pijnpunten heen draaiende Mark Rutte verwachten. Hij zal absoluut geen verantwoordelijkheid nemen, dat zal de Kamer toch echt zelf moeten afdwingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Omtzigt is natuurlijk een autist tot en met. Rutte maakte een grap in verband met het feit dat hij de media niets over de formatie kon zeggen. Hij verzuchtte dat hij het goed zou maken met de media als er eenmaal een nieuw kabinet zat.

  Omtzigt heeft geen humor.

  1. Mr.blauw.sky

   Het is zijn zwakte én zijn kracht. Promoveren op een econometrisch onderwerp.. daar kan menig reageerder hier alleen maar jaloers op zijn.

  2. Xyz1234

   En u lag rollend op de vloer van het lachen?

 2. Monty

  ”Demissionair minister-president Mark Rutte wil de relaties met de media herstellen ”

  Maar Rutte heeft de M S M toch gewoon in de tas.

 3. Paardenmiddel

  Rutte en de media hebben toch verkering??? of is het uit.
  Met de bevolking heeft hij niets dus….
  En door die hele coron#leugen is het nu helemaal gedaan met onze beeldvorming van dit demissionaire kabinet.

  1. Mr.blauw.sky

   Het is zijn zwakte én zijn kracht. Promoveren op een econometrisch onderwerp.. daar kan menig reageerder hier alleen maar jaloers op zijn.

 4. Brenda Welsh

  Behoort DSS ook tot de media? Daar moeten wij het van hebben, de rest is onbetrouwbaar. Hier valt met een nieuw kabinet veel te winnen denk ik.