Geert Wilders is woest: ‘Linkse elite wil PVV verbieden!’

Geert Wilders is woedend. En dat is dit keer niet zo gek ook. Want linkse academici pleiten ervoor om zijn partij, de PVV, te verbieden. Nee, dat is geen grap. Ze menen het serieus. Wat nou vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging, en ‘democratie’? De PVV heeft een ideologie deze mensen niet aanstaat en dus moet de partij eraan geloven.

Emeritus hoogleraar recht Ulli d’Oliveira meent in linkse krant het Parool dat er gegronde redenen zijn om de PVV te verbieden. Het is natuurlijk een gotspe dat een voormalige verzetskrant zoiets publiceert, maar zo diep zijn ze daar dus gevallen. Oproepen op de democratie te ondermijnen, de rechtsstaat af te schaffen, en een democratisch gekozen partij VERBOTEN te verklaren is daar nu volkomen acceptabel.

3 redenen

Volgens deze hooggeëerde academicus (zucht) kan de PVV verboden worden omdat “het doen en laten van Wilders en zijn PVV in strijd is met de openbare orde.”

En trouwens, gaat hij verder, “[d]e interne organisatie van de partij als stichting is op zichzelf al ondemocratisch. Ook onder die bepaling kan het OM de rechtbank dus met een redelijke kans van slagen verzoeken om de eenmanspartij van Wilders te ontbinden.”

En dan is er nog een derde argument in zijn ogen, te weten dat Wilders veroordeeld is “wegens strijd met de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat.”

Reactie Geert Wilders op oproep PVV te verbieden

Het zal niemand verbazen dat Wilders hier zelf buitengewoon fel op gereageerd heeft. Neem het hem eens kwalijk. Het is immers duidelijk dat dit soort linkse figuren het letterlijk onmogelijk willen maken voor hem om nog langer politicus te zijn, en dus meer dan 1 miljoen Nederlanders te vertegenwoordigen in het parlement.

“Linkse elite wil PVV verbieden,” vat hij de positie van de hoogleraar juist samen. “Puur totalitair gedrag. Zoals ook communisten, islamisten en fascisten het tegengeluid altijd willen smoren en verbieden.”

Dat is natuurlijk “schandalig,” schrijft Wilders, maar het is bovendien ook nog eens “ineffectief… de PVV zal alleen maar sterker worden. Veel sterker!”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het goede nieuws voor Wilders? De kans dat zijn PVV verboden wordt is natuurlijk minimaal. De andere partijen willen het niet riskeren dat 1 miljoen kiezers in opstand komen. Niet zo gek, want dat kúnnen ze zich niet permitteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Jack Flash

  Totalitaire gekte tot in de hoogste kwadrant.
  Dat belooft wat.

 2. por favor no borres

  Ik denk dat Emeritus hoogleraar recht Ulli d’Oliveira, welke zeker niet de linkse elite vertegenwoordigd, juridisch gezien, een punt heeft.
  Alle drie zijn beweringen zijn juist.
  Maar de PVV meer transparante en democratische regels opleggen lijkt mij verstandiger dan opheffen.

  1. vlekkenoplosser

   het micro zwetcockje vindt ook dat Wilders de openbare orde geweld aandoet. Nou leg uit micro zwetscockje

  2. ElGuapo

   Weer een bijdrage van de gepensioneerde bereklauwspecialist welke aantoont dat hij beter is met de frituur dan met politieke onderwerpen.

   Maak gelijk even wat vlammetjes!

 3. vlekkenoplosser

  je mag van de linkse elite geen kritiek hebben op ,

  * de massa immigratie
  * de klimaat waanzin
  * de energie transitie
  * de corona idioterie
  * woningbeleid
  * uitkeringen misbruik naar het buitenland
  * de wekelijkse schenking van 200 miljoen aan brussel enz

  Korea aan de Noordzee
  Ze hebben Fortuyn niet voor niets laten afmaken dat linkse schorem. Heers en verdeel !

 4. Branzino

  Natuurlijk moet de PVV niet verboden worden en zal ook nooit geburen. Wilders krijgt een kans voor open doel om de schitteren en dat doet hij dan natuurlijk meteen. Gelijk heeft’ie.
  Maar ik begrijp niet zo goed, dat Wilders zelf vindt, dat hij van alles mag roepen over verbieden en wegsturen en zo, en dan mag een emeritus hoogleraar dat niet? Moet hij dan eerst aan Wilders om toestemming vragen?
  Gelukkig mag je in Nederland van alles roepen en uiteindelijk beslist de rechter of het wel of niet kon. Wilders weet daar alles van en die rechter zou bij zo’n boosheid dan ook de volgende stap moeten zijn. Maar ik vraag me af of hij dat aandurft.

  En verder zou Wilders wensen dat hij gelijk heeft met zijn uitspraak dat de linkse elite de PVV wil verbieden. Het was één enkele zeer erkende en gewaardeerde, maar ook zeer bejaarde (98 jaar!) emeritus hoogleraar en verder niemand en zeker niet de linkse elite, als die al bestaat. Het stelt allemaal niets voor en de ophef komt alleen maar omdat Wilders dat er zelf heel bewust van maakt.

  1. ElGuapo

   Complimentje….twijfel…vraag….afzeiken…aanname… rinse and repeat

   1. Branzino

    @ElGuapo
    Goed gelezen. Zo kun je inderdaad een artikel opzetten dat altijd aandacht en bijna altijd reacties krijgt. Het bewijs lever je nu zelf. Dat woeste geschrijf van velen hier draagt helemaal niets bij.
    Mensen laten zich gemakkelijk verleiden als de vorm passend is, dus ook van teksten zoals hier. Niet alle stappen hoeven trouwens altijd gezet te worden, de volgorde kan ook anders en er zijn meer stapjes denkbaar. Het hangt eigenlijk helemaal af van het onderwerp, je eigen voorkeur en de verwachte voorkeur bij de lezers. Doe er je voordeel mee.

    1. vlekkenoplosser

     blabla bladieblabla , natte scheet van malle pietje zodat ie een strónt vlé®k wordt.

    2. ElGuapo

     ZzZzzz

   2. usb3.0

    @ElGuapo BOEM, BAM, KLETS,BATS

  2. Aborifa

   Ulli is niet oud. Pas 88.
   Altijd een aandachtstrekkertje geweest.
   Wel een slimme vent en een redelijke volleyballer.
   Hij is van de generatie waarin links moest zijn om mee te kunnen doen. Tegen het groot-kapitaal. Nu laten ze zich betalen door dat zelfde groot-kapitaal.
   Ulli doet geen vlieg kwaad.

  3. Albert Egberts

   Helder betoog.

  4. Nostradamus

   Laten we het dan ook even hebben over het verbieden dan GL.
   Gaan we gelijk door met het berechten van Pinokkio, Pinokkia, Clowntje Clusterf*ck, etc. etc. etc.. Anders dan Wilders, allemaal verantwoordelijk voor vele doden.

  5. Branzino

   @Aborifa
   Dank voor de correctie, inderdaad 88 jaar oud. Alleen dat vind ik eigenlijk ook wel erg oud. Maar het belangrijkste vind ik, dat hij niet de linkse elite vormt, maar een eenling met de kenmerken die je schetst. Wilders maakt e.e.a. veel te belangrijk.

   1. ElGuapo

    Albinopinootje is meer van het over je heen laten lopen als het iemand betreft die hij niet hoog heeft zitten. Als het daarentegen iemand is die hij als uitermate interessant ziet is dat natuurlijk niet ok en wel heel belangrijk.

   2. Aborifa

    Dat is de tijdgeest. Elke slak wordt aangegrepen om er karrevrachten zout op te strooien.

  6. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla , geblaat van postbus 51

 5. RvdBe

  Ze zouden wel gek zijn om de PVV te verbieden, de PVV zit strak in het cordon sanitair en slaagt er niet in de grootste van Nederland te worden.
  Verbied de PVV en een ander springt in dat gat.
  Dom links zou zichzelf in de voet schieten.

  1. halo1

   Inderdaad.. de PVV zou er wel slim aan doen zich te reformeren.. en het cordon sanitaire op een of andere manier te omzeilen. We/ze zijn in de minderheid: 20% ..dat erkennen we.. maar we/ze moeten wel gehoord worden en deel uitmaken van de gezagsorganen in NL.

  2. september

   De P.V.V verbieden gaat inderdaad nooit gebeuren.Men blijven er maar kennis van nemen.

   1. vlekkenoplosser

    je wordt met dag dyslectischervriend van de t@rrél

 6. JFU

  Met het merendeel ‘linkse’ rechters en de daaraan verbonden ‘rechtspraak’ , is alles mogelijk. Een democratie hebben we allang niet meer.

 7. HD

  Dan gaan we toch de plunjezakken van zolder halen.

  1. Abdul is Lam

   Kan ik in mijn geval na 47 jaar niet meer vinden.
   Trouwens 74-3 is wel erg antieke kleding, mooi Amerikaans groen.
   Beter aan de jongere generaties en jong veteranen overlaten

 8. ikweetwatikwil

  Toch vreemd dat een 88 jarige wel zijn zegje mag doen in het Parool.
  Zouden de mensen denken ,Ach het is maar een 88 jarige.

  Trouwens was er niet een hoogleraar of zo, in ieder geval een stuk jonger die ook zo iets beweerde in zijn klas.

  Zet hem op Wilders.

 9. JoopvdJoop

  Wat voor nut heeft dit om dat zo te vertellen.
  Een hoogleraar??!!
  Meer een dombo die een knuppel in het hoenderhok gooit.

 10. por favor no borres

  Waarom wordt nieuws, vermeld in volgens populair rechts nepnieuwsmedia, toch hier altijd aangehaald en zo serieus op gereageerd?
  Is het dan toch waar wat zij publiceren

  1. ElGuapo

   Daar is de gepensioneerde kipkornkluiver weer met een nutteloze bijdrage.
   Wellicht kan de frituurpan aka hetspijtme ergens anders terecht waar het hem/haar/het beter zal bevallen.

  2. vlekkenoplosser

   💩

 11. LifeBuddy

  HaHaHaHa, de arische sLinkse voelen de Hete adem in de nek van het Volk. Uiteraard willen criminele partijen met bloedbroeders en taliban, dat ze vrij spel op de rijkdom en de vrijheid van het Volk hebben. Daar hoef je geen domme sLinkse econoom voor te zijn.

 12. Vrijedenkert

  Het is weer bingo, reactie wordt niet geplaatst…

  1. usb3.0

   Voordat je iets plaatst even ctrl a ctrl c, is het dan weg doe je ctrl v kan je in alle rust even kijken voorbeeld als je bv sla a p aan elkaar typt zijn de laatste letters al aanleiding dat het niet wordt geplaatst

 13. Duckday

  DE linkse ELITE vrrijken zich met allelei manieren Ze zijn een GROOT gevaar voor de vrijheid in Nederland .Ook zij halen teroristen binnen en hebben lak aan de bevolking.

 14. 56RdK

  Tja, de PVV komt op voor het eigen volk en niet voor de totalitaire Brusselse éénrijkgedachte van VVD, D66, PvdA, CDA en al die andere kartelpartijen die volkomen schijt aan het eigen volk hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.