Teruggekeerde Pieter Omtzigt laat meteen van zich horen: ‘Ze kunnen honderd keer proberen me te sensibiliseren, maar dat gaat niet lukken’

Vandaag heeft Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt zijn rentree gemaakt na zijn verlofperiode. De afgelopen maanden worstelde het Twentse Kamerlid met een burn-out. Zélf zonder een actieve Omtzigt in de Kamer ging het veelal over hem en/of wat hij heeft losgemaakt in de Haagse slangenkuil. Vandaag sprak hij met ferme taal: het kabinet kan nogmaals proberen hem te sensibiliseren, maar dat gaat nimmer lukken. 

Veel Nederlanders zaten met smart te wachten op de terugkeer van Pieter Omtzigt en vandaag was het dan zo ver. Qua timing kon het niet beter: het overheidsoptreden in Afghanistan heeft flink wat emoties losgemaakt in Nederland. Vandaag stond er een debat over op de agenda. Bij zijn terugkeer liet Omtzigt direct van zich horen, hij had meerdere Kamervragen ingediend én had een boodschap voor het demissionaire kabinet:

‘Ze kunnen honderd keer proberen me te sensibiliseren, maar dat gaat niet lukken’

Wat het Twentse Kamerlid vooral beschamend vond, was het feit dat het kabinet er alles aan deed om de beeldvorming rondom de toeslagenaffaire te beïnvloeden. En dit is tegen het zere been van Omtzigt.
Jarenlang heeft hij zich vastgebeten op dit dossier samen met de andere parlementaire waakhond, Renske Leijten. Jarenlang is hij tegengewerkt door mensen uit het kabinet én uit zijn eigen partij. En al die tijd was het kabinet meer bezig met de beeldvorming dan met opruimen van de gemaakte rotzooi. Terecht zegt Omtzigt dat dit beschamend is.

Omtzigt richt pijlen op kabinet

Voorafgaand aan het debat heeft Omtzigt verzocht naar openheid van bepaalde stukken, helaas, zoals te verwachten viel, heeft hij nog niks ontvangen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Direct bij zijn terugkeer laat Omtzigt zien waarom hij een van de beste Kamerleden van het land is. De politicus prikt dwars door alle halve waarheden en kulargumenten heen van het kabinet. Omtzigt zal ook vandaag niet stoppen tot de onderste steen boven is, het kabinet kan zijn borst nat maken voor de terugkeerde Pieter Omtzigt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ritter

  Omtzigt wil ook , net als veel andere Kamerleden, Afghanen massaal naar Nederland halen. En dat is niet in het belang van Nederland.

  Omtzigt noemt zichzelf sociaal links ( dat heeft hij in een interview gezegd) wat o.a betekend veel EU en veel immigratie.

  Kennelijk begrijpen veel mensen dit niet en lopen achter de media hype aan.
  ===========

  Immigratie is nog steeds de olifant in de kamer

  Politiek blijft wegkijken van massale instroom

  Het doodgezwegen rapport van de demograaf Jan van de Beek c.s. over de kosten van migratie laat zien dat migratie de Nederlandse schatkist alleen maar geld kost.

  Bij ongewijzigd beleid lopen deze kosten verder op, terwijl velen de omvang van de migratie en de matige integratie al jaren de grootste problemen van ons land vinden. De politiek moet eindelijk eens gaan handelen in overeenstemming met de wensen van de meerderheid van de bevolking.

  De studie van Van de Beek c.s. laat zien, dat verreweg de meeste migranten die hier naartoe komen economisch niets toevoegen. Sterker nog, ze kosten de schatkist alleen maar geld. De groep die het meeste kost zijn de asielmigranten. Daarvan lopen de kosten op tot 625.000 euro per persoon voor mensen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

  ht*ps://opiniez.com/2021/05/29/immigratie-is-nog-steeds-de-olifant-in-de-kamer/wouter-roorda/

  1. palko

   Dat is één van de redenen waarom ik nooit en te nimmer op Pieter Omtzigt zal stemmen.
   Deze politicus is het blijkbaar ontgaan dat het merendeel van de zgn. slachtoffers van de toeslagenaffaire de staatskas via malafide tussenpersonen hebben geprobeerd te plunderen.

  2. Vrijedenkert

   Omtzigt is geen lid meer politieke richting is gewoon linkerzijde CDA.

 2. Nostradamus

  Ik heb bewondering voor de inzet van Pieter Omzicht. Echter ben ik ook met een aantal punten niet mee eens waardoor hij mijn stem niet (snel) zal krijgen.
  Pieter, ga i.i.g. door met het aanpakken van Pinokkio met zijn corrupte bende en zijn D666 vriendinnetje Pinokkia. Sleep ze beiden voor het gerecht! 👍🏻✊🏻👍🏻👊🏻👍🏻

  1. dinaro

   goed gezegd Nostradamis!!

 3. Vrijedenkert

  Ook al is Omtzigt niet mijn voorkeur wat betreft politieke richting toch heb ik veel respect voor hem als kamerlid door zijn gedrevenheid en inzet.

  1. Albert Egberts

   Omtzigt is behoorlijk links en zal in zijn dissidente rol het CDA naar links trekken. Dat is bevorderlijk voor een kabinet met GL/PvdA.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.