Lezen! Thierry Baudet (FVD) veegt de vloer aan met censuur plegend YouTube in rechtszaak

Vandaag dient de rechtszaak die Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie hebben aangespannen tegen YouTube. Dit omdat de Amerikaanse Big Tech-reus systematische censuur pleegt. Lees hier de verklaring die Baudet zelf zal afgeven!

Hierbij verklaar ik, Thierry Baudet, fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie voor Forum voor Democratie, als volgt:

De inhoud van onze video´s en berichten op YouTube en andere platforms dient zowel het democratisch proces als de volksgezondheid. Onderbouwde kritiek op – en scherpe controle van – het regeringsbeleid en de adviezen vanuit WHO en RIVM is hard nodig en wezenlijk onderdeel van een vrije, gezonde samenleving. Door het voeren van een scherp debat, met ruimte voor afwijkende meningen en stellingen, komen we tot betere resultaten.

Daarom is de verwijdering door YouTube van de video-opname van mijn speech van 3 juni in de Tweede Kamer zo ernstig – en schadelijk voor zowel democratie als volksgezondheid.

Want ten eerste hebben wij er als fractie voor moeten kiezen om (delen van) video´s van bepaalde speeches en Kamerdebatten niet meer op YouTube en andere online platforms te delen. De reden hiervoor is dat de platforms, waaronder YouTube, kennelijk content verwijderen op basis van beleid dat onvoldoende duidelijk is; beleid dat bovendien continu gewijzigd kan worden. Om te voorkomen dat we in de toekomst opnieuw een strike krijgen en straks mogelijk onze accounts worden geblokkeerd, moeten we dus overmatig voorzichtig zijn in het delen van video´s. Dit betekent dat een zeer grote groep volgers op online media – op YouTube hebben we alleen al 123.000 abonnees (en nog veel meer kijkers) – niet volledig kan worden geïnformeerd over onze standpunten.

Voorgaande is natuurlijk onbestaanbaar en een grove inbreuk op onze vrije meningsuiting en op ons recht om niet te worden gediscrimineerd – een grondrecht dat horizontale werking heeft, zoals iedere werkgever of uitbater van cafés of discotheken weet. Je mag mensen niet weren op grond van afkomst, geslacht of politieke overtuiging. Daarnaast vormt het een inbreuk op het grondrecht van het publiek om informatie te ontvangen.

Maar ten tweede, en zo mogelijk nog ernstiger dan het voorgaande, kan nu de schijn ontstaan dat wij bepaalde standpunten wellicht niet innemen in een Kamerdebat, vanwege het risico dat we de video dan niet kunnen delen op YouTube. Dit effect werkt vanzelfsprekend ook door naar andere partijen en andere parlementariërs. Het enkele bestaan van de schijn dat wij er als Tweede Kamerleden mogelijk rekening mee zouden houden, al was het maar onbewust, is een zeer zware aantasting van de parlementaire vrijheid en het functioneren van het parlement als zodanig.

YouTube heeft een bijzondere positie en een belangrijke rol in de samenleving. Daar hoort een bepaalde verantwoordelijkheid bij en het wordt tijd dat YouTube die verantwoordelijkheid gaat nemen. Niet voor niets noemt zij haar werkzaamheden ´contentmoderatie´. Modereren betekent dat een gespreksleider een discussie in goede banen leidt, niet dat hij de microfoon van één van de deelnemers wegneemt.

Aldus naar waarheid verklaard en ondertekend.

___________________________

Thierry Baudet

Amsterdam, 31 augustus 2021

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Monty

  ”kan nu de schijn ontstaan dat wij bepaalde standpunten wellicht niet innemen in een Kamerdebat, vanwege het risico dat we de video dan niet kunnen delen op YouTube.”

  Je gaat je standpunten niet in nemen omdat je de video van een Kamerdebat dan niet op YouTube kunt plaatsen.
  Dan maak je jezelf wel erg afhankelijk van YouTube.

  Misschien zou je het land in kunnen gaan met bijvoorbeeld een karavaan. Kan je ook meteen in debat met toehoorders.

  1. Nostradamus

   Goh, zowaar een keer een beetje met je eens m.b.t. ‘Dan maak je jezelf wel erg afhankelijk van YouTube’. 🌺🌻🌼🌷🌞

   Maar dan nog is het een gotspe dat ‘JijBuis’, uit de VS, gaat bepalen welke standpunten van politieke partijen er uitgezonden worden.

   1. Monty

    htt-s://www.fvd.nl/
    Waarvoor heeft hij YouTube nodig als je een eigen site hebt.

    Door op YouTube te gaan sponsor je ze ook nog eens.

   2. Poemien Noegien

    Waarvoor heb jij DDS nodig als je ook een eigen site hebt?

    joop.nl

  2. Stopperspil

   Stel een video van een kamerlid van PvdA, GroenLinks, D’66 of de dierenpartij met overdreven bangmakerij inzake het klimaat wordt van YouTube geweerd, iedereen zou moord en brand schreeuwen. Nu het over Baudet en Forum voor Democratie gaat is censuur kennelijk normaal.

 2. halo1

  Een discussie ‘in goede banen ” leiden is natuurlijk sowieso al voor meerlerlei uitleg vatbaar..het blijft altijd delicaat en subjectief. Vind je Baudet een zak dan ben je het met Youtube eens, vice versa…

 3. Monty

  ‘GETTR’ is natuurlijk ook een mooi alternatief voor YouTube.

  1. Nostradamus

   En dan verprutsje het weer hier Mindy. GETTR is een alternatief voor Twatter!

   Terug naar school jij!

   1. Monty

    En,
    Daar kan iedereen toch ook ‘zijn’
    waarheid verkondigde wees creatief.

 4. DubbelZout

  Thierry veegt hier zo vaak de vloer aan dat ie beter een schoonmaakbedrijf kan beginnen
  Dan doet ie tenminste nog iets nuttigs voor de maatschappij aangezien hij politiek gezien niets meer voorstelt

  1. Aborifa

   Er wordt ook veel gefileerd.

 5. Mar

  FvD heeft toch een eigen website. Daar kunnen ze alles opzetten wat ze willen.
  Of gaat dat geld kosten?

 6. Brenda Welsh

  Ik zie alleen maar zijn rug. Geen bezem!

 7. Harry Haller3

  Hierbij verklaar ik, Thierry Baudet:
  De inhoud van onze video´s en berichten op YouTube en andere platforms dient zowel het democratisch proces als de volksgezondheid.
  Aldus naar mijn waarheid verklaard en ondertekend.
  Thierry Baudet, Amsterdam, 31 augustus 2021

  Indien een hoofdredacteur de overduidelijk labiele Baudet onvoorwaardelijk blijft steunen en verdedigen, mensen als Poemien Noegien, usb3.0, ElGuapo en vlekkenoplosser gedoogd, mag men ook aan zijn geestelijke vermogens twijfelen.

  1. Albert Egberts

   gedoogt

   Voorts: hear, hear!

  2. Poemien Noegien

   Aldus de zolderrukker en zijn rugridder de kelderkleuter.

  3. ElGuapo

   Wat zijn de klachten Harry Haller3….misschien kan ik je helpen om het allemaal wat beter voor je te maken.

 8. Mistgabel

  Niet alleen Thierry wordt van Youtube gegooid, alle corona commentaar gooien ze eraf.
  Als je met censureren eens bent, zit er ook een steekje bij je los.

  Maar ze kunnen censureren wat ze willen, het houdt geen stand. “We” gaan winnen.
  Iemand die een beetje kan rekenen weet dat, 0,1% is geen pandemie is, punt uit.

  En dan kunnen jullie eigenwijs zitten zeiken en vol blijven houden, maar jullie zijn gewoon in de shit genomen.

  Is moeilijk om toe te geven, maar zelfs jullie prikkie heeft gefaald.

  1. Antihedo

   “Is moeilijk om toe te geven, maar zelfs jullie prikkie heeft gefaald.” Hmm, het zou ook zo kunnen zijn dat het overgrote deel in de ziekenhuizen ongevaccineerde mensen betreft. Het zou ook zo kunnen zijn dat de deltavariant veel besmettelijker is dan voorgaande varianten. Stel dat als van de gevaccineerden hetzelfde percentage in het ziekenhuis was beland als van de ongevaccineerden we een enorm probleem hadden gehad. Het zou zo maar kunnen. Ga daar maar eens leuk aan rekenen en trek dan je conclusie.

   1. Mistgabel

    Je moet niet zo naar die nepnieuwsfabrieken kijken of luisteren.
    Liggen amper mensen in ziekenhuizen. Overlijdens al helemaal niet in vergelijking aantal torenhoge besmettingen afgelopen tijd.
    En dat milde moeten we ook nog maar afwachten.
    Kijk ook ff naar Israël, een van het meest gevaccineerde land, maar men moet toch bij die fiasco een derde prikkie bij, wat hier natuurlijk ook gaat gebeuren.

    h*tps://preview-demorgen.persgroep.net/nieuws/zeven-gevaccineerde-bewoners-in-woon-zorgcentrum-overleden-na-uitbraak-nieuwe-coronavariant~b59e4021/

    h*tps://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/weer-besmettingen-en-overlijdens-door-coronavirus-in-verzorgingshuizen~ae6103b9/

    h*tps://www.nu.nl/coronavirus/6115186/15-ouderen-na-vaccinatie-overleden-waarschijnlijk-door-bestaande-problemen.html

    h*tps://systeembug.wordpress.com/2021/03/25/veel-overlijdens-in-verpleeghuizen-na-het-vaccin/

    En kan nog wel ff doorgaan.
    Maar je zal het wel over ouderen met onderliggende ziektes hebben, maar bescherming zouden bij de eerste prikkies ook beloofd zijn.
    Buiten het feit dat ondanks je gevaccineerd bent, toch Delta kan krijgen en doorgeven.

    En hup ga nou maar rekenen.
    Hoeveel procent is 17000 van 17 miljoen in anderhalf jaar tijd?
    Is dat een pandemie of niet?

    1. Antihedo

     En nu nog een antwoord op de vraag.

     1. Mistgabel

      Ondanks de vele besmettingen lagen er amper ongevaccineerde in het ziekenhuis.

      h*tps://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/sterfte

      Heb je de berekening en je conclusie of het een pandemie is nou?

     2. Mistgabel

      Neem deze ook ff mee…

      h*tps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/recordaantal-besmettingen-in-isra%C3%ABl-wat-gaat-er-mis/ar-AANYdqU?ocid=msedgntp

      Kun je niet zo goed rekenen? Antwoord duurt wel lang zeg.

     3. Mistgabel

      die variant is volgens de immunoloog het tweede probleem: ”De vaccins zijn ontwikkeld voor het oorspronkelijke virus en niet voor varianten daarop. We mogen in onze handjes knijpen dat de antistoffen van de huidige vaccins nog redelijk goed werken tegen de deltavariant. Maar die bescherming is minder dan tegen het oorspronkelijke virus.”

      Antistoffen nemen af
      Bovendien neemt de hoeveelheid antistoffen die je van een vaccin krijgt, na verloop van tijd ook weer af. “Dat geldt voor elk vaccin dat ooit is gemaakt, dus dat is heel normaal”, zegt Rijkers. ”En in Israël waren ze supervroeg met het vaccineren. De meeste mensen hebben hun tweede prik al ruim een half jaar geleden gekregen.”

      Bij elkaar opgeteld betekent het dus dat de bescherming van het coronavaccin na twee prikken niet optimaal is.

      Om die redenen heeft Israël besloten de bevolking een derde prik aan te bieden. Eerder kwamen alleen ouderen en kwetsbaren daarvoor in aanmerking. Maar sinds afgelopen zondag mag iedereen vanaf 12 jaar een zogenoemde boosterprik halen.

      Daar gaan jullie dan…

     4. Mistgabel

      ”Daarmee gaan de hoeveelheid antistoffen tien keer omhoog”, zegt Rijkers. ”Dat is een flinke verbetering. En die werken ook tegen de deltavariant.” Of een derde prik beduidend meer bescherming geeft tegen het coronavirus, is nog niet duidelijk. Dat zou onderzoek in de loop van de tijd moeten uitwijzen.

      Haha, ik weet het vervolg al.
      4e prik.

     5. Antihedo

      @Mistgabel

      “Ondanks de vele besmettingen lagen er amper ongevaccineerde in het ziekenhuis.

      h*tps://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/sterfte”

      De pagina gaat over sterfte, niet over ongevaccineerden in het ziekenhuis. Het gaat om vooral druk in de zorg.

 9. Antihedo

  “Dit betekent dat een zeer grote groep volgers op online media – op YouTube hebben we alleen al 123.000 abonnees (en nog veel meer kijkers) – niet volledig kan worden geïnformeerd over onze standpunten.”

  Je bent als politicus wel erg dom bezig als je youtube als hart van de democratie ziet. Het is zijn taak om zijn kiezers te vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Daar wordt hij dik voor betaald. Er een beetje bij vloggen is prima maar moet wel een hobby blijven. Als zijn kiezers te dom zijn om naar de FvD site te gaan, zegt dat wel wat over zijn kiezers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.