Ticketmaster doet aan vaccinatie-discriminatie op de werkvloer: alleen gevaccineerde werknemers mogen naar kantoor komen

Het bedrijf Ticketmaster heeft zijn werknemers via de mail laten weten dat alleen werknemers die volledig gevaccineerd zijn mogen werken op kantoor. Met deze eis overtreedt het bedrijf, die de mail naar alle werknemers over de wereld stuurde, de Nederlandse wet. De eerste werkgerelateerde stappen naar vaccinatie-discriminatie op de werkvloer zijn gezet. 

In Nederland is het zo – gelukkig maar – dat bedrijven je niet mogen verplichten om een vaccinatiebewijs te laten zien om aan het werk te gaan. Toch heeft Ticketmaster aan al zijn werknemers laten weten, dus ook de werknemers in ons land, dat als ze op kantoor willen werken, zij gevaccineerd moeten zijn. NU.nl heeft de desbetreffende mail in handen gekregen.

“We verwachten dat iedereen die in onze kantoren werkt gevaccineerd is. Uitzonderingen onder speciale omstandigheden, zoals een negatieve test, moeten afgesproken worden met je leidinggevende.”

Een woordvoerder van het bedrijf heeft laten dat het zou gaan om een actie die het vaccineren aanmoedigt, maar een anonieme werknemer heeft aan NU.nl laten weten dat de zaken toch echt anders liggen. Werknemers van wie men wist dat ze niet gevaccineerd zijn konden rekenen op een telefoontje met de boodschap dat ze thuis moesten gaan werken.

De grote vraag is nu natuurlijk wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren. Bij de vorige persconferentie maakte coronaminister Hugo de Jonge bekend dat men gaat kijken of een coronaregistratie voor sommige sectoren een optie is.

Zulke opmerkingen, en het nieuwe beleid van Ticketmaster, laten zien we steeds meer afglijden naar een totaal in tweeën gespleten maatschappij. Dit is niet simpelweg meer het aanmoedigen van het vaccinatieprogramma, dit is gewoon het hard buitensluiten van mensen die niet gevaccineerd zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Nederlandse vakbonden hebben gelukkig eerder al laten weten dat het buitensluiten van ongevaccineerde mensen onacceptabel is. Het is te hopen dat zij een vuist maken tegen zulk soort acties als dat van Ticketmaster.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. LifeBuddy

  De Nederlandse vakbonden hebben allemaal arische sLinkse georiënteerde kronkels in het bestuur zitten. En allemaal hangen ze aan de miljarden steun van pinokkio. Ontsla die hele rijke cultuur en zet de PVVers op die positie. Dan pas kan je een vuist maken tegen onrecht en discriminatie.

 2. vlekkenoplosser

  op de vraag bent u gevaccineerd is het enige juiste antwoord :

  daar wens ik geen antwoord op te geven

  1. hans-e-pans

   Vlekkenoplosser.

   “Daar wens ik geen antwoord op te geven”, daarmee geef je de vragensteller dus al een duidelijk antwoord. Mocht men dat aan mij vragen dan geef ik niet eens antwoord, persoonlijk stel ik die vraag ook niet.

   Volgens het RIVM heeft ongeveer 70% a 80% van de mensen een injectie gekregen, echt Nederlands als iets gratis is willen ze het wel.

   Een kennis van mij werd ongeveer 2 maanden geleden s’morgensvroeg wakker met een vreselijke hoofdpijn, waar hij volgens anderen letterlijk scheel van keek en heeft een aantal dagen op de IC gelegen in een Utrechts ziekenhuis.

   Heb hem, nu hij weer op de been is maar niet gevraagd of hij geïnjecteerd is, maar denk van wel gezien het werk dat hij doet, als volwassene moet hij overigens zelf weten.

   1. vlekkenoplosser

    quote “Daar wens ik geen antwoord op te geven”, daarmee geef je de vragensteller dus al een duidelijk antwoord. Mocht men dat aan mij vragen dan geef ik niet eens antwoord, persoonlijk stel ik die vraag ook niet. end

    voorkom dat je in de situatie wordt gedrukt van ,

    * waarom antwoord je niet
    * waarom zeg je niets enz

    kijkend naar de rijen bij de teststraten , het gedaalde bioscoopbezoek met 40% enz durf ik volmondig te beweren dat het RIVM liegt over het aantal prikken gezet.

    Je kan en mag natuurlijk ook geloven dat slechts ongevaccineerde naar de kroeg en de bios gingen . Echter de daling van 40 % geeft het beeld voor mij goed weer

 3. Brenda Welsh

  Van onrecht is geen sprake, men wil de ongevaccineerde niet blootstellen aan besmetting door een gevaccineerde.

  1. vlekkenoplosser

   domme strónt vlé®k toch,
   nogmaals speciaal voor jou t@rrél

   h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517
   h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gevaccineerde-soms-net-zo-besmettelijk-als-ongevaccineerde-blijkt-uit-onderzoek~b7eb2e94/

  2. Nostradamus

   Ik als ongevaccineede wil juist besmet worden. Wellicht ben ik al veel vaker besmet geweest en genezen zonder klachten. Daarom wil ik een serologische test die dezelfde status heeft als ‘iemand die genezen heeft’.

   Leg eens uit. Waarom stelt Clowntje Clusterf*ck niet zo’n test beschikbaar maar moet iedereen aan een experimenteel vaccin?
   Mijn gok, kan je niet…

  3. LifeBuddy

   brenda ENGberts ”besmetting door een gevaccineerde.” Je bent weer eindeloos aan het discrimineren naar de Inlanders toe. Als je een beetje slim[lomp] bent, dan weet je dat zij degenen zijn die Niet gevaccineerd zijn. Wat doe je hier nog ,waarom ga je niet voor altijd op vakantie naar een ander land. Toe dan, Ga dan!!!

 4. Nostradamus

  Ondertussen gniffelt Clowntje Clusterf*ck in zijn knuistjes.

 5. Albert Egberts

  Ondernemers hebben een zorgplicht jegens hun personeel en wensen te voorkomen dat ze onnodig besmet worden door het virus. Dit is zowel logisch als verstandig.

  1. Nostradamus

   Je geeft dus toe dat een vaccinatie geen bescherming biedt. Duidelijk!

   1. Albert Egberts

    Waar maak je dat uit op? Uiteraard biedt een vaccinatie bescherming.

    1. vlekkenoplosser

     Als vaccinatie bescherming biedt waarom maakt de strónt vlé®k zich dan zo druk om ongevaccineerde die slechts een gevaar zijn voor zichzelf dan wel anderen ongevaccineerde.

     strónt vlé®k is een decadente hypocriete leugenaar

    2. Nostradamus

     Waarom dan zorgplicht?
     Wanneer je gevaccineerd bent dan ben je veilig, toch?
     Wanneer je niet gevaccineerd bent, dan is dat toch je eigen (zeer kleine) risico?
     Het gaat tenslotte over maar 1 of 2 op 10 die zogenaamd risico lopen om voornamelijk door een gevaccineerde persoon besmet te worden. Ach, dan blijf je even een paar dagen ziek thuis. Niets aan de hand. Wat een paranoide weer!

     1. Albert Egberts

      “Wanneer je gevaccineerd bent dan ben je veilig, toch?
      Wanneer je niet gevaccineerd bent, dan is dat toch je eigen (zeer kleine) risico?”

      Het ligt iets minder eenvoudig. Gevaccineerde kunnen, ondermeer door onderliggend lijden, kampen met een verzwakt immuunsysteem. Daardoor kunnen ze nog steeds ernstig ziek worden. Gevaccineerden kunnen überhaupt nog ziek worden van corona. Weliswaar zelden zoo ernstig dat ziekenhuisopname aan de orde is maar toch voldoende een ziekteverzuim en daardoor een schadepost voor de werkgever te veroorzaken.

      Het grootste probleem dat ongevaccineerden veroorzaken is echter dat ze het virus mogelijkheden bieden om te blijven rondgaan waardoor ook een gedeeltelijke groepsimmuniteit buiten bereik blijft. Daardoor veroorzaken ook de noodzakelijke maatregelen.

     2. Nostradamus

      “Gevaccineerde kunnen, ondermeer door onderliggend lijden, kampen met een verzwakt immuunsysteem”
      Fijn dat je het toegeeft!

      En dan kunnen ze lekker besmet worden door andere gevaccineerden en dan heb je hetzelfde effect.

      “het virus mogelijkheden bieden om te blijven rondgaan”
      Het blijft rondgaan. Deal with it!
      Het experimentele vaccin maakt het probleem alleen maar groter.

     3. vlekkenoplosser

      de strónt vlé®k zet zich zelf weer muurvast met zijn gewauwel

      Vaccinatie 3 hebben we inmiddels gehad om de verzwakte gevaccineerde te versterken. In Israël – land met de hoogste vaccinatie graad volgens de kenners – gaat men al naar spuit 4.

      Wanner is er voldoende gespoten met het experimentele genvaccin strónt vlé®k
      Wanneer gaan we immuniteit van het eigen lichaam erkennen strónt vlé®k

      Je gewauwel is ziekelijk dom strónt vlé®k. Elke dag dezelfde herhaling van zetten zonder te luistern of te kijken wat anderen zeggen en wat de dagelijkse actualiteit brengt.

      Hoe kom je toch aan de onzin dat ongevaccineerde een fabriek zijn voor mutaties ? vaccins zijn de aanleiding van virussen om te muteren. Overigens maakt het geen donder uit wie de aanleiding is maar virussen muteren dat is een gegeven strónt vlé®k.

      feit blijft strónt vlé®k

      gevaccineerde kunnen ,
      * drager zijn
      * overdrager zijn
      * gevaccineerde besmetten
      * ongevaccineerde besmetten
      * ziek worden
      * een ziekenhuisbed bezetten
      * een I.C bed bezetten
      * sterven aan corona of de bijwerkingen

      Van de bijwerkingen heb ik geen last, nu niet en in de toekomst niet.
      Neem jij maar prikje 3 en in februari bij de voorjaarsgriep prikje 4 en 5.

  2. vlekkenoplosser

   domme strónt vlé®k toch,
   nogmaals speciaal voor jou t@rrél

   h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/30/ongevaccineerd-is-niet-per-se-onveiliger-dan-gevaccineerd-a4056517
   h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gevaccineerde-soms-net-zo-besmettelijk-als-ongevaccineerde-blijkt-uit-onderzoek~b7eb2e94/

   1. Albert Egberts

    Uit de bron van Vlekkenoplosser: “Dat vaccins de meeste besmettingen tegengaan, en ernstige ziekte haast in alle gevallen voorkomen, staat als een paal boven water, benadrukken de onderzoekers. “

    1. vlekkenoplosser

     strónt vlé®k moet niet selectief quoten ,

     gevaccineerde kunnen ,
     * drager zijn
     * overdrager zijn
     * gevaccineerde besmetten
     * ongevaccineerde besmetten
     * ziek worden
     * een ziekenhuisbed bezetten
     * een I.C bed bezetten
     * sterven aan corona of de bijwerkingen

     Alleen ongevaccineerde testen is derhalve een ongelijke behandeling van gelijke gevallen strónt vlé®k !

    2. Nostradamus

     Haha, je reageert ‘soort van’ inhoudelijk op je mooie bijnaam 😂😂😂🤣🤣🤣😆

    3. J. Punt

     Dat het goedje niet doet waarvoor het geïnjecteerd is begint nu echt duidelijk te worden. Ondanks de zoete woordjes van de “wetenschappers”
     Dat moet zelfs u zijn opgevallen ondanks het oogklepperige ontkennen.

     Bijna schattig om te lezen, zoveel naïviteit!

     1. vlekkenoplosser

      geheel correct.

      h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/18941454/joe-biden-krijgt-derde-coronaprik

      op naar nummer 4 !

 6. Nederland is naar de kloten

  Ik hoop dat het proces tegen de staat aangespannen door Bart Maes en Elke Lenting. vanmiddag gewonnen gaat worden ook al heb ik hier mijn twijfels over.

  De belangen van de bestrijding van dat oooooooooooooooooooooooooo zo gevaarlijke griep virus heeft grotere belangen.

  Ik blijf hopen dat ze het winnen.

  1. Albert Egberts

   De kans is erg groot dat Maes deze rechtszaak gaat verkiezen en dat is dan goed nieuws voor de Jonge, het betekent een versteviging van de legitimiteit van de Corona-pas.

   1. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k verkiest weer nonsens te schrijven

  2. Monty

   Het is te hopen dat Wilders het proces tegen Rutte wint welke hij tegen hem heeft aangespannen.
   Hij heeft dit nu toch wel rond mag ik hopen.

   Zijn we eindelijk van pinokio af.

  3. vlekkenoplosser

   Als de rechter zuiver is en kijkt naar de grondwet is er al aanleiding voldoende om de QR-code te verbiden.

   mocht de rechter aanvullende info willen ?

   gevaccineerde kunnen ,
   * drager zijn
   * overdrager zijn
   * gevaccineerde besmetten
   * ongevaccineerde besmetten
   * ziek worden
   * een ziekenhuisbed bezetten
   * een I.C bed bezetten
   * sterven aan corona of de bijwerkingen

   Alleen ongevaccineerde testen is derhalve een ongelijke behandeling van gelijke gevallen onderling ! Ofwel discriminatie van groepen onderling en strafbaar volgens de grondwet. De overheid handelt dus onrechtmatig !

   Vooronderzoek van de aanklagers heeft geleid tot wonderlijke ontdekkingen. De rechter is niet zo onafhankelijk als gewenst en deze zaak kon wel eens beginnen met een wraking ivm verstrengelde belangen.

   Ik wens ze veel succes vanmiddag , de basis van onze democratie staat immers op het spel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.