Vrijheidsbeperkende coronapas alweer gedeeltelijk afgezwakt vanwege capaciteitsprobleem: ‘Eerst waarschuwing, daarna pas eventuele boete’

  Ondernemers en bedrijven die de omstreden coronapas niet actief handhaven kunnen opgelucht adem halen. Gemeenten hebben amper capaciteit om controles uit te voeren. Daarom zullen er eerst waarschuwingen worden uitgedeeld aan overtreders. Er worden in principe geen directe straffen en boetes uitgedeeld. Wel is er een kanttekening: Bij herhaaldelijke overtredingen kunnen de lokale driehoek (gemeente, politie en het OM) wel degelijk overgaan op het uitdelen van boetes.

  De som van een boete voor het niet handhaven van de coronapas liegt er niet om: 2500 euro. Dat bedrag kan -bij herhaaldelijke overtredingen- al snel oplopen tot 10.000 euro. Als hoogste straf geldt nog altijd (permanente) sluiting van een locatie.

  Het ministerie van Justitie en Veiligheid en de voorzitters van de Veiligheidsraad hebben gezamenlijk besloten dat de coronapas bijna niet te handhaven valt. Vanaf zaterdag zal deze van kracht zijn op duizenden plekken in Nederland. Het heeft dus weinig te maken met goodwill vanuit de overheid, maar des te meer met een gebrek aan handhaving. En dat laatste is in dit specifieke geval natuurlijk goed nieuws.

  Het afzwakken van de controle op de coronapas heeft ook een keerzijde. Het is namelijk niet zo dat er helemaal niet zal worden gehandhaafd. Dat beleid zal per gemeente gaan verschillen. Eerder gaven burgemeesters van meerdere grote steden, waaronder Femke Halsema van Amsterdam, al aan niet actief te zullen handhaven. Maar je zal maar in een gemeente wonen waar uitgevreten types zoals Hubert Bruls (CDA) van Nijmegen burgemeester is…

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Gevaccineerd, getest of niet: We moeten geen nieuwe verschillen onder burgers willen hebben in Nederland. Het coronavirus zal nog jaren blijven etteren in de samenleving. We moeten er mee leren leven. Het is nu tijd om te accepteren dat we hier mee moeten leren leven. Een coronapas en alle andere maatregelen dragen daar weinig tot niets aan toe. Terug naar normaal, dat het is devies.

  Update: De gemeenten zijn geschrokken van de berichtgeving dat de coronapas niet actief zal worden gehandhaafd. Kort na publicaties hierover, waaronder De Dagelijkse Standaard, geeft de overheid een signaal uit dat er wel degelijk zal worden gehandhaafd. Wie snapt het steeds veranderende beleid inmiddels nog?!

  Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. vlekkenoplosser

  halalsema heeft haar grote woorden alweer ingetrokken

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/513029116/halsema-krabbelt-terug-over-coronapas

  Dit gaat de horeca heel veel geld kosten. Veel plezier met handhaven.

  Het corona fascisme gaat onverstoord verdr. U zult zich onderwerpen !!

  NOU ECHT NIET VACCINATIEWAPPIES

  1. Van der Scheur

   Fascisme ? onderwerpen? Ben jij je nog steeds zo aan het aanstellen?
   Je hoeft je niet te laten vaccineren, maar dan ben je op sommige plekken even niet welkom. Niets bijzonders. Je kan gewoon met mensen een biertje drinken prive, niets aan de hand. En over een tijdje is die onhandige pas ook weer verdwenen. Dacht je nou echt dat je als een melaatse buiten de poorten van de stad wordt gezet? Je hebt recent veel meer vrijheid gekregen dan dat er in afgelopen anderhalf jaar was. Hou op met mensen opjutten alsof je midden in een oorlog zit. Je bent je totale realiteitszin kwijt en met jou nog enkele tienduizenden mensen. Realiseer je dat je behoort tot de debiele minderheid. Het leeuwendeel van de mensen haalt het beste uit de situatie en leeft gewoon vrolijk door. Ik lees je stukjes zo af en toe en ik zie een manisch gestoord persoon. Ga er wat aan doen want je vreet op dit moment jezelf op.

   1. Mr.blauw.sky

    Hou op met mensen opjutten alsof je midden in een oorlog zit. Je bent je totale realiteitszin kwijt en met jou nog enkele tienduizenden”

    Je zou er inderdaad bijna aan gewend raken wat het poepmormel dagelijks aan haatbagger neerplempt, maar nu hij inmiddels zover doorgeradicaliseerd is dat hij zonder een zweem van schaamte Rutte en/of de Jonge met Hítler vergelijkt, mag je ervan uitgaan dat het hek van de dam is en en dat de vergelijking van vaccineren met deporteren niet ver weg meer is.

 2. leukeditter

  imbeciele wereld..ze doen maar ik kom waar ik wil , laat ze maar komen

  1. Jack Flash

   Uitstel van executie…

   1. Vanduinen

    Wie wordt er geexecuteerd?

    1. vlekkenoplosser

     de ongevaccineerde als het aan sommige idioten legt !

    2. usb3.0

     vemdjunene is een echte vrijheidwappie

 3. usb3.0

  Nee hoor er wordt helemaal niets afgezwakt, sterker nog, het medisch discrimineren kent inmiddels geen grenzen meer…

 4. GewoonJohan

  Ik hoop dat mensen in opstand komen en deze dictators terug naar de hel sturen.

 5. ikweetwatikwil

  Als we naar de media luisteren worden we straks geleefd door virussen. Verdorie mensen , doe eens normaal.

  Een goede raad? Haal de mensheid niet door elkaar. Laat ze daar waar ze thuis horen en dan blijven de virussen ook op hun plek.

 6. J. Punt

  Een groot ziekenhuis, centraal gelegen, in totaal 1 cojona lijer op de IC, waarvan 1 gevaccineerd maar toch ziek, 1 op een verpleegafdeling en 1 twijfel geval.
  Gaat nergens over.

  1. Albert Egberts

   Er liggen op dit moment 186 mensen op de IC.

   1. Xyz1234

    Hij heeft het over 1 bepaald ziekenhuis Engbert. Ook lezen is niet uw sterkste kant.

   2. vlekkenoplosser

    183 strónt vlé®k en zakkende

    gemiddeld aantal overledene per7 dagen 6 strónt vlé®k

    corona is een hoax strónt vlé®k

 7. Mar

  “We moeten geen nieuwe verschillen onder burgers willen hebben in Nederland.”

  Je kunt er een heel drama van maken, maar met de gratis! coronapas kan iedereen overal naar binnen. Sommigen moeten alleen wat extra’s doen, een test.
  Voor wie niet handig is met de computer of geen mobieltje heeft, ontstaan al overal initiatieven waar ze geholpen worden met het aanmaken van de coronapas, op het telefoontje of in geprinte versie. Kinderen kunnen hun ouders even een handje helpen.

  Oude verschillen blijven bestaan. Zat mensen die heel wat meer moeten organiseren dan alleen de coronapas om uit eten te gaan of naar de kroeg voor een biertje.

 8. dumbfarmer

  oplossing is toch simpel zat…..
  iedereen als een gek op zo kort mogelijke tijd elke dag qr codes scannen.
  Ik wed dat we dan binnen de kortste keren gejank horen dat die troep niet werkt omdat zoals gewoonlijk en net als vorige keer de hele IT kerstboom die ze in elkaar geprutst hebben in elkaar dondert door capaciteit problemen.. daarbovenop alle bewezen lekken die er in zitten (niet op rood bij positief testen als je een spuit gehad hebt.. medewerkers die gewoon data er in rossen.. of jatten… enz..) voorspeld dan een snel eind aan die hele discriminerende onderneming.

 9. vlekkenoplosser

  kent u deze al ?
  h**ps://onderzoekvaccins.nl/ernstige-bijwerkingen-covid–19-vaccins-bij-0-17-jarigen/

  19 doden inmiddels bij de groep 0 tot 17 jarigen

  MOORDENAARS !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.