halsemlach

Onbetrouwbare Femke Halsema slikt eigen vrijheidskeutel alweer in: "Amsterdam gaat wel degelijk handhaven op coronapas!"

Politieksep 22 2021, 23:39
Femke Halsema heeft vanavond toegezegd wel degelijk te zullen handhaven op het hebben van een coronapas. De burgemeester van Amsterdam brengt daardoor haar eerdere uitspraken in diskrediet. Of en door wie ze is teruggefloten is niet bekend, maar het zou zomaar eens Frank Pauw, het hoofd van de Amsterdamse politie, kunnen zijn geweest.
Vorige week riep Halsema nog heel stoer dat Amsterdam de omstreden coronapas niet actief zou gaan handhaven. Slechts bij ernstig uit de hand gelopen excessen. Even leek het er zelfs op dat de meeste gemeenten in Nederland de mening van Halsema deelde. Niets blijkt minder waar: Halsema gaat gewoon handhaven. De rest van Nederland zal dat beleid vermoedelijk wel gaan volgen.
In een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad slaat de onberekenbare burgemeester woensdagavond opeens een heel andere toon aan:

"Het zorgen voor naleving van deze regels is een zaak van ons allemaal. In de eerste plaats voor de bezoekers van de horeca."

Ondanks het gebrek aan voldoende handhaving schat de Amsterdamse grachtencapitool zich capabel genoeg om bedrijven en burgers actief te gaan controleren op geldige coronapassen. Boetes daarvoor kunnen oplopen tot een slordige 10.000 euro.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten