CDA-prominent en LTO-voorzitter Sjaak van der Tak over ondergang eigen partij: ‘Caroline van der Plas verwoordt goed wat de boeren bezighoudt’

CDA-prominent en LTO-voorzitter Sjaak van der Tak heeft zich vandaag uitgesproken over het flinke zetelverlies van zijn partij in de peilingen. Nog maar 4 procent van de boeren zou stemmen op het CDA, wat een dieptepunt is voor de partij. Tot zijn grote verdriet ziet hij zijn partij afglijden, terwijl BBB-leider Caroline van der Plas juist het nieuwe steunpunt voor de boeren is geworden. 

Van der Tak was vandaag te gast bij Buitenhof om te praten over de boerenkwestie. De kiezers lopen massaal weg bij het CDA, wat van oorsprong dé boerenpartij van Nederland was. Het doet hem zichtbaar veel om te zien dat zijn partij de boer niet meer weet aan te spreken.

Terwijl de boer zich niet meer herkent in het CDA vervult een andere partij, de BoerBurgerBeweging, deze rol wel goed.

“Dat raakt mij echt in mijn ziel. Weet dat Caroline van der Plas goed verwoordt wat de boer bezighoudt. Dat doet ze keurig. Er is ook een andere kant: ik zie dat gelukkig dat het CDA weer in beweging is, want die is eigenlijk al heel lang ontstaan want het CDA is wat afgedreven van de boer. Eigenlijk al in 2012 toen het ging om de VVD en de PvdA. Toen hebben heel van onze CDA-boeren VVD gestemd. De laatste twee verkiezingsprogramma’s zie je niet meer dat die aandacht er is vanuit het CDA voor het boerenfamiliebedrijf.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van der Tak uit terechte zorgen en kritiek op zijn partij. Al een paar jaar is het CDA niet meer de boerenpartij van Nederland en nu er eindelijk weer een boerenpartij in de Tweede Kamer zit snoept die partij de boerenkiezers weg. Het is duidelijk dat Caroline van der Plas succesvol de nieuwe boerenpolitica van Nederland is geworden, haar partij groeit haast maandelijks in de peilingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. ElGuapo

  Goed bezig die Carolien!
  Jammer dat bepaalde mensen een sterke, slimme vrouw zoals Carolien niet kunnen waarderen.

  1. Antihedo

   Het is niet haar werk om de boeren naar de mond te praten maar met oplossingen te komen. Met oplossingen komen is tot nu toe niet haar sterke kant gebleken.

 2. RvdBe

  Het cda presenteerde zich altijd als DE boerenpartij maar waren altijd de meeloop partij linksom of rechtsom, waardeloze niets toevoegende partij, die nu in 1 keer na al die jaren er “achterkomen” wat de boeren bezighouden🤮.

 3. Albert Egberts

  Carolien verwoordt het mogelijk goed maar bereikt geen donder voor de boeren.

  1. ElGuapo

   Meer bereikt dan kwakma en het cda maar kwakma stoort zich stukken meer aan sterke, slimme vrouwen zoals Carolien dan het cda.

  2. Piepertje

   Je kan het echt niet hebben hè speklapje. Een sterke vrouw die op je moeder zaliger lijkt. Jeugdtrauma misschien?

   1. Albert Egberts

    Mijn moeder zaliger was een verstandige vrouw.

  3. Docm

   De EU Habitat Richtlijn is bindend, en op een grasland kun je of huizen bouwen of er een boerenbedrijf op zetten, allebei tegelijk gaat niet, dat breekt het CDA nu op, de oude machtspolitiek werkt niet meer, en dat was te verwachten. Caroline negeert gewoon het EU recht om de boeren te kunnen paaien. Dat is dus de kluit belazeren.

   1. ElGuapo

    Carolien is er voor de boeren zoals het hoort.
    De kluit belazeren…hmm…wie doen dat dan nog meer?

    1. Piepertje

     Niet op reageren lena! Dat zegt mijn moeder altijd, als men iets doms schrijft of zegt.

     1. ElGuapo

      Is wel erg moeilijk bij sommige reacties.

    2. Docm

     Er voor de boeren zijn door het EU recht te negeren; dat gaat dus niet lukken.

     1. ElGuapo

      Het lukt al zo te zien.

 4. leukeditter

  carolien stel je harder op tegen die rotte vaccinaties

  Gisteren in het nieuws in België: “De vierde golf spaart ook de gevaccineerden niet”. 55% van de corona-patiënten was volledig gevaccineerd.
  Hoe kan het dat in NL volgens het RIVM “4 op de 5” van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet zijn gevaccineerd, terwijl in België de meerderheid wél gevaccineerd is? Er is iets vreemds aan de hand.

  1. Jack Flash

   Omdat de media hier liegen dat het gedrukt staat leukeditter.

 5. por favor no borres

  Volgens Maurice is 78% van de BBB stemmers gevaccineerd.
  volgens DDS en veel reageerders zijn BBB stemmers verstandige, weldenkende mensen.
  maurice.nl/peilingen/2021/10/24/onderzoek-onder-gevaccineerden-en-ongevaccineerden/

  1. ElGuapo

   De frituurdampen tasten je denkvermogen aan.

   1. por favor no borres

    ElGruppo 2 dagen geleden
    Mensen gelijk als dwazen beschrijven als ze niet meehuilen doe je alleen als je een compleet stuk str*nt bent zoals ElGuapo zelf. Het is een belediging en respectloos voor iedereen die om wat voor reden dan ook een andere mening hebben..

    1. Krasvast

     Koekoek!

 6. Uwehetgeweten

  Ja CDA ,zo gaat dat, eindelijk wordt arogantisme flink afgestraft.
  De volgende party wordt VVD want ook daar zitten flink wat boeren.
  Die het anti boer beleid zat zijn.

 7. Pieter48

  Mevrouw van der Plas en Mijnheer Omtzigt samen een sterk team . Echte volksvertegenwoordigers. Echte volksvertegenwoordigers worden zeldzaam.

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, Hoe zou het met mona keizer zijn. dat is [was] ook een zeldzame [sterke] volksvertegenwoordigster.

 8. J. Punt

  Wie vergoed al die vrije dagen die je bang thuis zit af te wachten achter de geraniums rillend van angst op uitslag van het zoveelste testje ondanks tig- vaccinaties?

 9. por favor no borres

  “Je woonkamer inrichten? Dat kun je het best doen in deze volgorde”
  Door Michael van der Galien

  Mooi, informatief artikel Michael.
  Heb je nog meer tips om ons leven te veraangenamen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.