Deugende Kamerleden uiten kritiek op Ankie Broekers-Knol die asielstroom affakkelde: “Kwaadaardig”

Het deugen van Nederlandse Kamerleden gaat onverstoorbaar verder. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol zou “kwaadaardig” zijn door te stellen dat Nederland de opvang van tienduizenden asielzoekers niet aankan. Broekers-Knol bood een dag na de gedane uitspraken al haar excuses aan, maar de Tweede Kamer moet alsnog even de gespeelde verontwaardiging uiten. 

Zodra iemand een kritische noot kraakt op het Nederlandse asielbeleid, dan kan diegene een stormvloed aan kritiek ontvangen. Zo ook demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol. Afgelopen zaterdag uitte ze haar zorgen over de Nederlandse opvang. Ons land zit propvol, nu al moet er gekeken worden naar alternatieve opvangplekken.

Broekers-Knol vreesde voor de toekomst als er nog méér asielzoekers deze kant op komen. Een nieuwe vluchtelingenstroom zoals in 2015 kan ons land niet aan op dit moment. De PVV was blij om te horen dat de staatssecretaris een keer de realiteit onder ogen zag. In de Tweede Kamer noemde PVV’er Markuszower de demissionair bestuurder een angsthaas omdat ze haar woorden uiteindelijk terugnam, dat laat de NOS weten.

“Zegt ze eens wat goeds, in een zeldzaam helder moment, dan laat ze zich terugfluiten.”, aldus Markuszower.

Andere Kamerleden waren juist woedend op de VVD-staatssecretaris omdat ze “kwaadaardige” dingen zei of omdat ze goochelde met cijfers. Ondertussen heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers vandaag gemeld dat zij hotels en vakantieparken hebben benaderd om te helpen bij de opvang.

De kritische boodschap van Broekers-Knol was dus zeker niet ongegrond. Maar men lijkt geen oog te hebben voor de groeiende problemen bij het COA. Liever willen zij (deug) punten scoren door flink uit te halen naar de VVD’er.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terwijl de problematiek in de Nederlandse asielopvang groeit, maken deugende Kamerleden zich meer druk om de uitspraken van een staatssecretaris.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Mistgabel

  Hoe komen dat soort blinde deugneuzen toch in de politiek terecht.

 2. Ritter

  De feiten laten het gelijk zien van Ankie Broekers-Knol over de asielstroom………….maar deze feiten mogen niet benoemd worden op straffe van verkettering.

  Het is bizar om te zien hoe “blind” de politiek blijft voor de asielprobleemethiek.

  Het kan anders. Dat laat o.a Australië en Denemarken zien. Maar dan moet er wel de politieke wil voor zijn. En die wil ontbreekt bij de politiek.
  =========================

  Wat Nederland van Deens asiel- en migratiebeleid kan leren

  ht*ps://www.ewmagazine.nl/opinie/achtergrond/2021/09/wat-nederland-van-deens-asiel-en-migratiebeleid-kan-leren-846423/

 3. Cootje

  De taliban is uiterst zorgvuldig voor haar bevolking , en het scheelt ons belasting centen , broeders knol heeft gewoon gelijk . Elke individu uit een land is het beste op zijn plek in eigen land , en broeders knol zorgt daar serieus voor

  1. Albert Egberts

   “broeders knol”

   😎

   1. Cootje

    Geweldig broeders knol verder nog iets inhoudelijk de melden of is de taliban een serieuze partij voor onze Afghaanse broeders . Die met 100000 zitten te wachten op de geluk pot .

    1. Cootje

     Broeders knol is de familie naam voor deze ranzige dame . Broekers knol is van vvd huizen een van de zakkenvullers familie , de zogenaamde fatsoenlijke onder jou gehandicapte gesternte .

 4. Mistgabel

  Als dit soort mensen op de universiteiten hebben gezeten, ben ik bang voor de volgende generaties.

 5. halo1

  Het is natuurlijk logisch dat je onsympathiek moet doen om mensen die op je af komen tegen te houden, gelijk als bij een muizenplaag. Als je dat “‘zielig”‘ (en dat vindt helaas 80 %) vindt, moet je de gevolgen accepteren: overbevolking, uit de pan gelopen kosten, chaotisering.. maarja : de mensen stemmen het. Het zou toch een reden kunnen zijn om tegen de(ze) democratie te zijn..want je gaat eraan.. met je democratie.

 6. Albert Egberts

  “Het deugen van Nederlandse Kamerleden gaat onverstoorbaar verder.”

  Prettig om te horen.

  1. halo1

   Het was ironisch bedoeld hoor….wacht maar tot je zelf ook in de rottigheid komt door deze grenzeloze naiviteit..

  2. Fouwels

   Goed te weten dat het niemand een flikker interesseert wat de lekkende etterpuist prettig vindt om te horen.

 7. Rieks

  Maar waarom gaan VVD en CDA, SGP, CU dan niet achter haar staan? Ze zijn gewoon bang om door de zelfbenoemde deugelite te worden aangepakt. Maar laat men dat maar doen dan zien kiezers wie waar voor staat. Daar is toch het parlement voor.

 8. Meriadoc Brandebok

  De Nederlandse politiek verkeert helaas in een chronische afrekencultuur, waarbij elke minister om de haverklap wordt afgefakkeld, beschadigd en dat alles op een voortdurende staat van idiote massa-hysterie.

  De jongste kwesties zijn het geval rondom Wopke Hoekstra – die een rendement van 4500 euri had gedoneerd aan een goed doel van een belegging 12 jaar geleden op de Maagdeneilanden – en de volkomen redelijke uitspraken van Broekers-Knol, waarin zij terecht stelt dat Nederland geen grote groepen Afghanen aankan. Dat laatste is een feit, kijk naar 2015, toen Nederland de Syrische migrantenstroom niet kon behappen. Beide ministers werden het slachtoffer van een zieke hetze.

  Het feit dat de Kamer in een vrijwel permanente staat van hysterie verkeert is een zorgwekkend gegeven. Zo’n heksenjacht behoorde vroeger uitsluitend tot het koor der ontevredenen op Twitter. Alle redelijkheid is zoek; bewindslieden zijn constant het slachtoffer van een heksenjacht. En wat mij betreft mogen de ministers strenger tegen dit soort hysterie gaan optreden.

 9. tata

  Er lopen teveel deugkneuzen rond in de huidige politiek. Ze zullen oogsten wat ze hebben gezaaid. In ieder geval hun kleinkinderen zijn de klos.

 10. vlekkenoplosser

  de is-lam is ook kwaadaardig. Ook zeer gewelddadig en ook zeer uit de tijd.

  Past niet in het westen en zal enkel problemen geven.

  rutte wil nog ruim 2miljoen van deze idioten erbij in Nederland

  1. Mikse

   Op de Goeverneurlaan 664 kwam ik een Moslima tegen. Later op de Oudemansstraat 227 ook één. En dat betreft Den Haag. Hoe zal het dan zijn in Teuge. Dan ben ik trots op mijn wijk waar alle mannen baarden dragen, platte hoeden, hoge hoeden, pijpekrullen en lange zwarte jassen. Gewoon Antwerpen. Gewoon op de fiets. Bij het station. Dat moet toch kunnen? Wij zijn wereldburgers.

   1. vlekkenoplosser

    tuurlijk zuigertje , doe de groeten aan je broer

    1. Vanduinen

     Ga slapen maak je niet zo sappel, Gabber.

     1. vlekkenoplosser

      wil je een appel ? sneeuwwitje heeft er nog wel 1 voor je !

   2. halo1

    Geklets..je bent geen “wereldburger””… dat zeg je alleen maar om jezelf te flatteren…een lege huls-begrip. Je spreekt alleen maar Nederlands waarschijnlijk… niet alle “wereld’-talen En sta je er ook bij stil wat al die mannen met baarden kosten?…woningen bezet houden, gezondheidszorgkosten opjagen, milieu belasten, onduidelijke zaakjes uitvoeren. Felicitaties met je naiviteit..

   3. usb3.0

    Nee mikse jij vindt dat je een wereldburger, de rest is Nederlander en vindt dat Nederland Nederland moet blijven.

   4. Fouwels

    “Wij zijn wereldburgers.”

    Tot zover de Dood66 mondiaalpropaganda.

  2. Albert Egberts

   “rutte wil nog ruim 2miljoen van deze idioten erbij in Nederland”

   Staat dat in het partijprogramma van de VVD of heeft Vlek een andere link waaruit dit kan blijken?

   1. usb3.0

    Is tamil echt zo achterlijk? weet tamil niet dat de rutte Nederland aan de eu heeft verkocht voor weinig?

    1. Albert Egberts

     Nee, usb, dat is een fabeltje dat populair is onder ongevaccineerde wappies en andere zwakbegaafden.

     Ik kan me goed voorstellen dat jij dit echt gelooft.

     1. Fouwels

      Aldus de etterpuist.

     2. usb3.0

      tamil is inderdaad achterlijk fijn dat tamil dit zelf even bevestigt.

     3. Albert Egberts

      En Elvin geleuft het ook.

      😂

     4. Albert Egberts

      Je bent vermakelijk onnozel, usb.

      Ga vooral door op dit blog.

      🤓

     5. usb3.0

      tamil’s zielige lege leventje bestaat slechts uit het ontkennen van de waarheid en dat op alle vlakken

     6. Fouwels

      Aldus de lekkende steenpuist.

     7. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k heeft nog steeds moeite met het WEF , klaus schwab , the great reset , agenda 2030

      best wel triest als je hier met veel dedain hoog van de toren blaast maar inhoudelijk en actueel nog leeft in 1990

      de strónt vlé®k is een decadente hypocriete onwetende tról !

      de tról spreekt vaak over zwak begaafden terwijl de tról onbegaafd is en ontoerekeningsvatbaar is volgens zijn verzorgers.

     8. usb3.0

      “Lekkende steenpuist” is eigenlijk ook de enige juiste benaming voor deze geesteszieke randdebiel

 11. Mistgabel

  *ttps://www.geenstijl.nl/5161432/doodeng-nederlandse-labs-doen-dna-onderzoek-samen-met-politie-onderzoekers-uit-china/#comments

 12. JFU

  Velen van ‘onze’ politici hebben hebben een onuitroeibare drang naar vernietiging van onze cultuur, vrijheden en democratie. En ..dat moet gezegd..ze doen dat prima!

  1. Eppo123

   klopt over een paar jaar ga ik mede om die reden immigreren.

 13. Eppo123

  Wat een rare fetish hebben linkse mensen.

 14. allid

  Waarom zich verontschuldigen indien er géén schuld waarneembaar is.

  Mevrouw Ankie Broekers-Knol had waarschijnljik een momentum van moraal/moreel besef van réaliteit.

  Dat deze stuurt naar het gedachtegoed van Wilders/Baudet’s volgelingen is dan ook een doorn in het oog voor deze hufterige corrupte onrechtmatige en onrechtvaardige roverheid.

  Zo ziet men wéér dat het “excuse” niets betekend indien het niet vrijwillig wordt geuit,
  wordt geimposeerd.
  Jammer dat ze niet vasthield aan haar juiste annalise.

  Daarom zal Mevrouw Ankie Broekers-Knol, door het kartel, worden weggepest.
  Ook al speelde ze braaf ‘het poedeltje’ van Rutte/.

 15. right

  SVP niet reageren op Egberts, hij leeft van alle respons, het is voor hem als zuurstof!
  Op den duur stikt hij vanzelf in zijn dwarse reacties, als reaguurders hem/haar volkomen links laten liggen!
  Zijn onsmakelijke aanwezigheid op dit blog is niet meer te tolereren!

  1. AIbert Egberts

   Dat is juist, beste right. Overigens ben ik al meerdere malen gestikt in mijn dwarse reacties. Maar ik ga dapper door. Zo’n trieste loser ben ik dan ook wel weer.

  2. sonny

   right,
   Een andere nickname zal hem niet helpen, zijn negatieve inbreng is direct herkenbaar!
   De beschaafde eerlijke reaguurders moeten dan echter wel consistent en consequent blijven mbt het NIET reageren!

   1. Ab Infinitum

    Tijden veranderen @sonny, je kunt je niet vast blijven houden aan het oude. Mensen waren bang voor de eerste stoomtrein. Het vee in de wei ging op de loop en de snelheid was niet goed voor de mens. Mensen verstaan elkaar niet meer. Meegaan in de tijd is het beste. En beleefd blijven.

   2. Fouwels

    Flikker toch op slijmprop!

 16. Adriaen van Bergen

  Kwaadaardig?
  Wat ze zeggen zijn ze zelf.

 17. Bes Tolen

  M.i. horen ze allemaal in de gevangenis maar ik denk, dat zelfs een lijst met gediskwalificeerde Kamerleden niet eens mag. De lijst zou als we de oude jaren meenemen wel erg lang worden. Blijkbaar weten scorende Kamerleden van de oude partijen niet dat er ook nog de autochtone bevolking is, die dreigt om zeep te worden geholpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.