Falend asielbeleid Nederland: COA kan toestroom asielzoekers niet meer aan, vraagt hotels en vakantieparken om hulp

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft opnieuw aan de bel getrokken. Door de grote stroom aan asielzoekers die ons land binnenkomt, en het nijpende tekort aan opvanglocaties, wil de organisatie de hulp inschakelen van hotels en vakantieparken. Ondertussen moest staatssecretaris Ankie Broekers-Knol in allerijl haar woorden terugnemen dat Nederland de migratiestromingen niet aankan. 

Afgelopen weekend ontstond er flink wat ophef nadat VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol in een openhartig interview aangaf dat Nederland de opvang van tienduizenden Afghanen niet aankan. Nu al moet de asielopvang uitwijken naar noodlocaties en zojuist is bekend geworden dat het COA zelfs kijkt naar andere opties: hotels en vakantieparken.

Sinds deze week benadert het COA hotels en vakantieparken in Nederland, dat meldt de Volkskrant. “Het is alle hens aan dek. Dat we dit nu doen, zegt veel over de krapte op dit moment.”, aldus een medewerker van het COA. In Nederland zijn er zo 30.000 opvangplekken voor asielzoekers en vrijwel alle plekken zitten vol. Met de huidige migratiestroom zit er dus maar één ding op voor het COA: alternatieve (tijdelijke) onderkomens zoeken.

Ondertussen blijft het Nederlandse asielbeleid hetzelfde; de grenzen blijven wagenwijd openstaan terwijl wij deze asielzoekers nauwelijks iets kunnen bieden. Broekers-Knol waarschuwde het land er al voor maar kreeg boze, deugende coalitiegenoten op haar dak. Een dag later bood ze haar excuses aan. Ondertussen is dit iets waar PVV-leider Geert Wilders al jaren voor waarschuwt. Maarja, zoals zo vaak wordt zijn kritiek niet gehoord.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondertussen verergert Den Haag de situatie alleen maar. De woningnood zal door dit ondoordachte beleid niet minder worden én ondertussen kunnen wij deze potentiële nieuwkomers ook niks bieden. Geen huis én ook geen al te rooskleurige toekomst. Het is niet bepaald iets om trots op te zijn als je de grenzen wagenwijd openzet in naam van ‘solidariteit’ en ‘medemenselijkheid’, om vervolgens deze mensen praktisch niks te kunnen bieden. Toch blijft het beleid voorlopig onveranderd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. leukeditter

  straks kom je gvd overal zo’n smerige woestijnrat tegen. haal ze maar binnen jongens we hebben plek zat (in de noordzee)

  1. Albert Egberts

   Deze schijterij heeft uiteraard niets met racisme te maken.

   🤢

   1. vlekkenoplosser

    nee klopt strónt vlé®k, klopt naadloos. Heeft niets met racisme te maken maar met grondoppervlakte, beschikbare woningen en belangrijker de torenhoge kosten

    wat moeten we verder uitdiepen strónt vlé®k !! Wat begrijp je niet hufter !

   2. ElGuapo

    Er is nog zat plek op de zolderkamer en in de kinderkelder van kwakma. Wel alleen jonge mannelijke immigranten graag.

    1. Albert Egberts

     Guppo geeft ons een inkijkje in zijn ranzige seksuele fantasiewereld.

     We hadden het liever niet geweten.

     1. ElGuapo

      Jij wilt dat soort dingen maar al te graag weten Albertus smegmabaard.

     2. usb3.0

      Wat juist opvalt is dat tamil het steeds heeft over een “seksuele fantasiewereld” en niemand die het daar over heeft!! behalve tamil

   3. usb3.0

    tamil ontwijkt natuurlijk de inhoudt

   4. Cootje

    Dinsdag avond eens naar opsporing verzocht kijken , lichtgetinten en negroïde spelen elke week de hoofdrol en elke week nieuwe artiesten , in ter Apel en omstreken eens gaan vragen bij de middenstand en het openbaar vervoer hoe heerlijk ze deze geweldige opvreters vinden , reizen gratis , stelen gratis en wonen gratis , fascisme als je deze kleur veroordeeld ? Die kleur staat in ieder geval niet bij mij meubeltjes , en ik heb ook geen palmbomen in mij tuin , wij vieren wel lk jaar met 40/50 man Sinterklaas met een echte zwarte Piet met van die mooie gouden , mensen die zwaar gehandicapt zijn leveren ook niets op voor onze maatschappij

 2. Vanduinen

  Met de Molukkers die hun leven gaven in het KNIL, met name in de onafhankelijksheid oorlog, hebben wij die fout ook gemaakt. Veel beloven, huisvesting in barakken en blijven voorliegen.
  Hebben we daar iets van geleerd?

  1. vlekkenoplosser

   wat hebben wij voor die islamitische gelukszoekers voor verplichten links adept ?

  2. usb3.0

   vendjunen vergeet er wel even bij te vermelden dat er hele Molukse wijken zijn in Nederland waar geen Nederlander tussen kan komen…

   1. Vanduinen

    Het is goed gekomen met de Molukkers, en daar ben ik blij om. Giovanni van Bronckhorst, Simon Tahamata, wij zijn allen Molukkers. En Nederlanders !

  3. siemoon

   die fout hebben wij niet gemaakt. maar de regering van die tijd.

   1. Vanduinen

    Dat is juist. En dat moet de regering van nu zien te voorkomen. Terecht dat u dit opmerkt.

    1. vlekkenoplosser

     opvang in de zandbak , wegwezen met die uitvreters

  4. GvdGvd

   Die Molukkers kregen mooie woningen in een nieuwbouw woonwijk, een woonwijk waar het toen iedere weekend bonje was. Agressief volkje, niet die ouders maar wel het kroost van hun. Opgefokt tot en met. Bij een treinkaping onschuldige mensen doodschieten en een schoolklas gijzelen met kleine kinderen. Die mensen hadden niets te maken met wat die regering toen fout heeft gedaan.

   1. Vanduinen

    Mooie woningen die zo lek bleken te zijn als een mandje. Ongeisoleerd, buitenshuis was het warmer dan binnen, @dubbele vloek. Coen Verbraak: de Molukkers.

   2. Brenda Welsh

    Op de Pasar Malan in Den Haag heb ik er altijd heerlijk gegeten. Vele Hollanders roemen de kookkunst.

    1. ElGuapo

     Terug in je hok sok/trekpop. Als het over cash betalingen gaat mag je misschien even uit je hok.

    2. vlekkenoplosser

     lekker belangrijk trut

 3. Heras

  Als bedrijf moet je gewoon weigeren. Zij (zg kabinet)hebben een probleem gecreëerd, dan moeten ze het zelf oplossen.
  Niet meer faciliteren.

 4. Winfrida

  Het wordt zo’n puinhoop in Nederland. Waar moeten deze asielzoekers naartoe? Zij gaan zwerven met alle gevolgen van dien. Beter is opvang in de regio, maar niet meer naar Nederland laten komen.

  1. vlekkenoplosser

   Ene Wilders bepleit dit al 15 jaar lang.

   Den Haag wil niet horen dat we 300.000 woningen tekort hebben zodat de paar beschikbaar met voorrang naar gelukszoekers gaan.

   De Haag wil niet horen dat 33.000 km2 land een beperkt aantal mensen kan herbergen.

   Den Haag weigert de werkelijke kosten van hun migratie hobby kenbaar te maken.

   hypocriete decadente regenten blijhven stapelen tot 20 miljoen mensen en het imbeciele electoraat blijft stemmen op die decadente regenten.

   eigen schuld dikke bult, u krijgt de overheid die u verdient !

 5. Ritter

  Zolang deze illegale migranten weten dat hier huizen , een levenslange uitkering, enzovoorts op hun wacht zullen ze blijven komen onder het mom van “vluchteling”.

  Ons sociaal systeem heeft een enorme aanzuigende werking.

  Niet alleen financieel is de asiel instroom hanteerbaar maar ook nemen deze illegale migranten hun gewoonten, waarden , normen en religie mee en houden daarom aan vast. Wat leid tot allerlei spanningen.

  Helaas negeert ( uitzonderingen daargelaten) de politiek deze enorme problematiek.
  =========

  Factcheck: “Een asielzoeker die asiel krijgt in Nederland, kost de schatkist één miljoen euro”

  h*tps://twitter.com/demo_demo_nl/status/1443931709398044676

  1. Ritter

   Correctie : “hanteerbaar moet zijn ” onhanteerbaar”.

  2. Albert Egberts

   leidt

   Hoe serieus kunnen we iemand nemen die het Nederlands beheerst op het niveau van een basisschoolkind?

   1. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k heeft het inhoudelijke debat weer verloren en gaat van de inhoud over op de grammatica .

    strónt vlé®k staat weer schaakmat de sukkel

    game – set – match , volle punt ritter, strónt vlé®k uitgelúld

   2. usb3.0

    tamil gaat niet in op de inhoudt, taalfascistje tamil wil het wel graag over de vorm hebben, de onnozele is bij deze af en mag niet meer meedoen…

   3. ElGuapo

    Taalnazi prutser….de de ….BergRijpt…studeer

   4. GvdGvd

    Ach u bent ook nog altijd hier aanwezig, dacht dat ze u toch allang verbannen hadden naar St.Helena waar geen internet voorhandig is.

 6. halo1

  Ook in Duitsland wordt het rood-groen-(liberaal: hebben niets te zeggen natuurlijk)..: meer “Flüchtlingspolitik” ,.. men spreekt van 400.000 “klanten” per jaar…dus de definitieve vernieling van het/ons land is nakende….

 7. GvdGvd

  Vraag me af als die hotels vol zitten en die vakantieparken, waar ze die lui dan gaan onderbrengen. En als straks die hotels en vakantieparken helemaal uitgeleefd zijn door die “gasten” wie daar weer voor mag opdraaien. Er zijn nog wel een paar paleizen die gebruikt kunnen worden voor opvang, en misschien die vakantiehuizen van die elite. Maar las vorige week weer 1000 nieuwe binnenkomers, week daarvoor 1200, en week daarvoor 1300, buiten die Afghanen die nu even gestald zijn in Pakistan en die hiernaartoe komen. Te bizar voor woorden, dat ze hier gewoon mee doorgaan.

 8. Mistgabel

  Gooi ze bij die linkse in huis.

 9. Bunky01

  Zou het soms de bedoeling zijn van de Haagse schijtlijsters en leugenaars dat de bevolking in opstand komt? Ik zou niet raar opkijken als dat zo maar een keer gaat gebeuren. U kent allen het spreekwoord van de kruik en het water. Ik zit niet op een opstand te wachten. Maar er ver vanaf zijn we niet meer er is niet veel meer nodig of de vlam slaat in de pan. Zeker als de kosten nog verder de pan uit rijzen om deze “hobby” in stand te houden en de gewone bevolking dit flink pijn gaat doen in de geldbuidel.

 10. 56RdK

  In Griekenland staat een structureel door ons gefinancierde zeer grote villa 11 maanden van het jaar leeg. Krijgt men ook nog de beschikking over een paar miljoen kostende speedboot.

  Wellicht is dat tot volgend jaar zomer een uitermate geschikte opvanglocatie voor een paar honderd lui.
  En met een enkele vlucht te bereiken (hoeven de gelukszoekers niet meer elders over te stappen).
  En de huidige bewoners, die nu toch hier vertoeven en de mond vol hebben over verbinding en solidairiteit, zullen zich zeker niet verzetten tegen dit idee …. eh,.. of?

 11. 56RdK

  Dit land gaat geheel ten onder aan achterbakse woke en deugmentaliteit.
  Dit opengrenzenbeleid is dus de verborgen agenda die steeds meer transparanter wordt.

  Straks worden wij als samenleving ook nog of zijn we al opgezadeld met het IS-vuilnis met addergebroed en is de ondergang dus compleet.
  Waarna de primair politiek verantwoordelijken van CDA, D66, CU, GL, PvdA, VVD hun handen in onschuld wassen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.