Fleur Agema (PVV) snoert coronapas-fanaat Hugo de Jonge de mond: “Het is schijnveiligheid want gevaccineerde kan besmet zijn”

Coronaminister Hugo de Jonge gaat er niet vanuit dat de coronapas in de eerste week van november zal worden afgeschaft. De Jonge bereidt ons alvast voor op een nodeloos lange verlenging van deze maatregel. Net als met de avondklok eerder dit jaar zal zonder goede onderbouwing de maatregel nog langer voortkabbelen. Dit terwijl de pas de situatie niet veiliger maakt, aldus PVV-politica Fleur Agema. 

Als CDA-minister Hugo de Jonge openlijk vraagtekens gaat zetten bij de einddatum van een maatregel dan weet je dat de rapen gaar zijn. De coronapas zal naar alle waarschijnlijkheid niet worden afgeschaft begin volgende maand. ‘We moeten er vanaf zodra het kan’, aldus de CDA’er. Met net als ten tijde van de avondklok was het onduidelijk wat nu precies het moment is dat het kabinet het ‘verantwoord’ vindt om zo’n ingrijpende maatregel af te schaffen.

Keer op keer wordt er met datums of cijfers gegooid, maar bijna iedere week verandert de situatie waardoor er nog steeds geen zekerheid is. Dat is het standaard riedeltje geworden van De Jonge en consorten. Ondertussen zegt PVV-Kamerlid Fleur Agema dat een coronapas voor schijnveiligheid zorgt.

Mensen die gevaccineerd zijn kunnen alsnog besmet zijn, ondertussen hoeven zij zich niet te laten te testen. Zo’n coronapas zorgt dus alleen maar voor schijnveiligheid omdat het ongevaccineerde mensen buitensluit of belemmerd om eenvoudig deel te nemen aan, met strikte regels, het sociale leven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De afgelopen weken is De Jonge dagelijks de invoering van de coronapas aan het goedpraten. ‘Het is allemaal niet zo erg’ en wat nog meer. Waardoor het haast een zekerheidje wordt dat het coronatoegangsbewijs voorlopig nog niet verdwijnt. In november zal de pas niet verdwijnen en met het oog op Sinterklaas en Kerst in de laatste maand van het jaar is er een dikke kans dat we dan óók nog zitten opgescheept met deze vorm van schijnveiligheid..

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Albert Egberts

  Gevaccineerden kunnen in theorie het virus bij zich dragen maar veel minder en veel korter dan ongevaccineerden.
  Fleur verspreidt gevaarlijke desinformatie.

  1. dumbfarmer

   ze verspreid geen desinformatie: als je als haringen in een ton in een kroeg zit, dan verspreid je even goed corona, gevaccineerd of niet. Daar komt nog eens bij dat ondertussen bewezen is dat naarmate het langer geleden is dat je die vaccinatie hebt gehad, dat de werking minder wordt, waardoor we dus aan een derde prik gaan denken al.
   Het enige probleem is dat die informatie niet door het filter in de plaat voor hun kop komt en men gewoon standaard wijst naar andere oorzaken dan dat in plaats van eerst eens serieus naar feiten te kijken.. meer dan eens is die muppetshow gewaarschuwd en meer dan eens komen ze er achter: verrek.. daar zat wel een punt van waarheid in.

   1. Albert Egberts

    “Daar komt nog eens bij dat ondertussen bewezen is dat naarmate het langer geleden is dat je die vaccinatie hebt gehad, dat de werking minder wordt”

    Dat geldt voor elk vaccin, net zoals voor elke natuurlijke immuniteit. Voorlopig is dat echter nog niet of nauwelijks aan de orde.

    1. dumbfarmer

     dat geldt niet voor elk vaccin: onder andere de intenting voor bof, mazelen, rodehond, gele koorts, hepatitis B, tuberculose en nog een paar anderen geeft in principe levenslange bescherming, mits de inentingen juist zijn gedaan en opgevolgd.
     Datzelfde geldt voor sommige doorgemaakte ziektes.. denk bijvoorbeeld aan waterpokken.

    2. Word lid

     “ net zoals voor elke natuurlijke immuniteit.”

     Echt wat ben jij toch een domme jongen, het natuurlijke immuunsysteem wordt steeds sterker als het aan een virus wordt blootgesteld…

  2. RvdBe

   In theorie?
   Denk je nu werkelijk dat het virus het verschil kan zien tussen bv de handen van een ongevaccineerde en gevaccineerde en dat je vaccin dan door je huid naar buiten trekt om dan het virus te doden?

   1. Albert Egberts

    Nee, maar het virus kan zich wel vermenigvuldigen in een ongevaccineerde en die doodziek maken en dat geldt niet voor een gevaccineerde.

    1. dumbfarmer

     wie is hier nou bezig met desinformatie???
     Corona verspreid en vermenigvuldigd zich prima ook al ben je gevaccineerd. Het zal misschien minder ernstige gevolgen hebben en minder snel gaan, maar dat doet niks af aan het feit dat een gevaccineerde persoon even hard een verspreider kan zijn dan een niet gevaccineerde persoon.

    2. RvdBe

     Dan ga je er vanuit dat ongevaccineerden geen antistoffen hebben, een serologische test kan dit uitwijzen, maar Hugo wil dit niet want iedereen moet die spuit nodig of niet nodig.

    3. ElGuapo

     “Nee, maar het virus kan zich wel vermenigvuldigen in een ongevaccineerde en die doodziek maken en dat geldt niet voor een gevaccineerde.”

     Fabeltjes maar toch moeilijk om je voor te stellen dat iemand zo dom kan zijn.

    4. Word lid

     albert is een valse nicht die bewust valse informatie verspreid.
     Ongevaccineerden hebben hun eigen immuunsysteem en die werkt altijd

  3. Xyz1234

   En over welke percentages spreken we dan? Graag onderbouwd met een peer reviewed onderzoek in plaats van een of ander tendentieus stukje uit een twijfelachtig dagblad.

  4. mecoded

   Dus hier geeft u toe dat gevacinneerden inderdaad besmet(telijk) kunnen zijn. Verspreidt u daarmee desinformatie? Dit is toch precies wat Fleur Agema zegt?

  5. Mistgabel

   Ze schermen niet voor niets met de 3e prik, dit is omdat de eerste 2 prikkies niet helpen en zelfs in de loop der tijd verder afneemt.

   Durf gewoon toe te geven dat de prikkies waardeloos zijn gebleken en dat men het kan krijgen en doorgeven, zelfs in korte tijd.

  6. ElGuapo

   Je blijft het volhouden hé kwakma?
   Stop gewoon met voorlezen uit de fabeltjeskrant en mensen die je mening niet delen weg te zetten als idioten.

   1. albertliegt

    U vraagt om een wonder.

    1. ElGuapo

     Meer kans op de jackpot?

   2. Antihedo

    Wilders zelf noemde Agema dommer dan dom. Ook hier komt ze niet echt slim over. Ze moet wel aangeven dat de kansen en gevolgen veel kleiner zijn in het geval van een gevaccineerde en daar gaat het nu juist om.

 2. RvdBe

  Hugo heeft last van zijn ego, iedereen moet doen wat de schoolmeester zegt, Hugo snapt niet dat hoe meer hij probeert af te dwingen door dreigementen en beperkingen hoe dieper de hakken in het zand gaan.
  Hugo moet weer gaan kleien en hoedjes van papier vouwen in de onderbouw, dat kan Hugo vast heel goed.

 3. Xyz1234

  De QR code moet en zal blijven. Daar was het allemaal om te doen. Het virus is slechts gebruikt als excuus. Men hoopt nu dat mensen er over een half jaar aan gewend zijn zonder nog na te denken over de reden die werd gegeven voor de invoering van deze pas. Daarna kan men andere zaken in het systeem gaan integreren, zoals een persoonlijk CO2 budget. Heel doorzichtig allemaal, althans voor mensen die een klein beetje opletten. En dat blijken er nog steeds te weinig te zijn.

  1. Albert Egberts

   “De QR code moet en zal blijven. Daar was het allemaal om te doen.”

   Dit is een merkwaardige complottheorie zonder bewijs of logica. De Overheid zal de QR-code afschaffen op het moment dat de kans daartoe zich voordoet. Men heeft namelijk geen enkel belang bij het handhaven van dat vervelende ding zonder dat daartoe de noodzaak bestaat.

   Helaas is die noodzaak er nog wel door toedoen van de grote groep ongevaccineerden die handhaving van de Coronapas veroorzaken.

   1. leukeditter

    albertje sta je al in de rij met je koters voor een griepprikkie ?? want in hun glazen bol zien ze dat er een enorme griepgolf komt…hoe moet dat nou???

   2. Mistgabel

    Welke noodzaak?
    Voor die 0,14% in 22 maanden?

    De media heeft u echt te pakken, totaal gehersenspoeld.

   3. albertliegt

    de vlék van dds blijft zijn onzin scanderen. De QR-CODE heeft onbeperkte mogelijkheden en deze zullen enkel uitgebreid worden domme jongen.

    Net bij Ikea , restaurant twee tafeltjes bezet !
    Net bij Makro , restaurant 1 tafeltje bezet !

    Bijna iedereen wordt weggestuurd , of op woensdag lopen er uitsluitend ongevaccineerde rond of men liegt over de vaccinatiecijfers. Ik gok op het laatste.

   4. ElGuapo

    “Helaas is die noodzaak er nog wel door toedoen van de grote groep ongevaccineerden die handhaving van de Coronapas veroorzaken.”

    Fabeltjes!

   5. Word lid

    albert is verzonken in de complottheorie dat het aan de ongevaccineerden ligt..

    1. ElGuapo

     Ik denk eerder dat kwakma te dom is om het te snappen. Na zoveel keer uitleg het nog niet snappen zegt genoeg.

 4. Mistgabel

  h*tps://www.dailyveracity.com/2021/10/07/study-fully-vaccinated-are-more-likely-to-carry-more-resistant-and-more-infectious-variants/?__cf_chl_jschl_tk__=pmd_TWGoN7mFdf.GmR.mWm6Yz2Jg3NGnh_a54iZ62XLeEn4-1634136727-0-gqNtZGzNAlCjcnBszQj9

  1. Mistgabel

   Uit het onderzoek:

   “Volledig gevaccineerden hadden meer kans dan niet-gevaccineerde personen om besmet te worden door varianten met mutaties geassocieerd met verminderde antilichaamneutralisatie (L452R, L452Q, E484K en / of F490S) (78% versus 48%, p = 1,96e-08), maar niet door degenen die geassocieerd zijn met verhoogde infectiviteit (L452R en / of N501Y) (85% versus 77%, p = 0,092).”

   “Verschillen in virale ladingen waren niet significant tussen niet-gevaccineerde en volledig gevaccineerde personen in het algemeen (p = 0,99)”

   “… symptomatische vaccindoorbraakinfecties hadden vergelijkbare virale ladingen als niet-gevaccineerde infecties (p = 0,64).”

   Uit een preprint paper van de prestigieuze Oxford University Clinical Research Group, die op 10 augustus in The Lancet werd gepubliceerd, bleek dat volledig gevaccineerde personen 251 keer de virale lading van COVID-19 dragen.

   Meer dan de helft van de gevallen in Israël en meer dan 60%van de ziekenhuisopnames voor ernstige COVID-gevallen zijn bij volledig gevaccineerde mensen.

   In feite bleek uit de studie dat de meest volledig gevaccineerde landen het hoogste aantal nieuwe COVID-gevallen hadden, op basis van de analyse van de onderzoekers van opkomende gegevens gedurende een periode van zeven dagen in september.

   Een andere studie gepubliceerd in The Lancet toont aan dat de werkzaamheid voor het Pfizer-vaccin na slechts vijf maanden onder de 50% daalt.

   De studie die werd uitgevoerd tussen 14 december 2020 en 8 augustus 2021, omvatte 4.920.549 personen die werden beoordeeld op geschiktheid. De studie vond ook een lage werkzaamheid tegen ziekenhuisopnames na 6 maanden.

   1. albertliegt

    welk stukje gaat albert ontkennen

    dit is overigens in vele onderzoeken al bevestigd !

    quote
    “Verschillen in virale ladingen waren niet significant tussen niet-gevaccineerde en volledig gevaccineerde personen in het algemeen (p = 0,99)”
    end

    evenveel virus materiaal in het speeksel en daarmee even besmettelijk !

   2. Word lid

    De delta variant is vaccinatie schade

 5. albertliegt

  Met zijn allen door de Makro lopen geen probleem. Iets eten of drinken is een totaal ander verhaal. Lachen restaurant zo goed als leeg. Iedereen wordt weggestuurd, geen code

  Met zijn allen door de Ikea lopen geen probleem. Iets eten of drinken is een totaal ander verhaal. Lachen restaurant zo goed als leeg. Iedereen wordt weggestuurd, geen code

 6. Lampall

  Gevaccineerden kunnen zelfs ernstiger ziek worden , omdat hun immuunsysteem ontregeld is .
  Als gevaccineerden in aanraking komen met het rauwe virus kan er een overreactie opvolgen. het zogenaamde ADE.
  Aldus sommige Artsen.
  Bijwerkingen op lange termijn zijn nog onbekend , omdat deze “Vaccins” nog steeds in een proeffase zijn tot tenminste 2023.

  1. albertliegt

   gevaccineerde en ongevaccineerde hebben exact dezelfde hoeveelheid virusmateriaal in hun speeksel.

   U mag zelf afwegen of u denkt dat de een besmettelijker is dan de ander of dat beide groepen even besmettelijk zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.