Geert Wilders en Thierry Baudet over niet schrappen coronapas na 1 november: ‘Hou toch op met die vrijheidsbeperkende pas’

Het demissionaire kabinet durft begin november de coronapas nog niet af te schaffen als de druk op de zorg niet snel verandert. FVD-leider Thierry Baudet en PVV-leider Geert Wilders hebben allebei hun ongenoegen geuit over dit nieuws. Wilders vindt het schandalig dat men doorgaat met deze tweedeling en Baudet vreest ervoor dat de pas tot diep in het voorjaar ingevoerd blijft. 

Op sociale media laat de Forum-voorman weten dat hij dit al zag aankomen. Het moet niemand verrassen dat deze draconische maatregel wordt verlengd. Thierry Baudet is er zelfs van overtuigd dat de coronapas tot mei 2022 geldig blijft, dit onder het mom van ‘veiligheid’.

PVV-leider Geert Wilders uit zijn frustratie over dit nieuws: de tweedeling in de samenleving blijft voorlopig bestaan. Dit terwijl de coronacrisis al voorbij is, aldus de PVV-voorman.

Bronnen hebben aan de Telegraaf laten weten dat het kabinet voorlopig nog geen risico durft te nemen. Het ziekenhuisopnamecijfer ligt al vele malen lager dan maanden geleden, maar toch durft het kabinet het niet aan om de coronapas af te schaffen.

Het enige wat het kabinet mogelijk wel wil versoepelen is de sluitingstijd voor horecagelegenheden. Wat dus zou betekenen dat men wél naar een cafeetje kan na middernacht.

Het kabinet heeft vanaf de zomer geroepen dat de coronapas een tijdelijke maatregel zal zijn. Maar net als met de avondklok gedurende de tweede lockdown moet het begrip tijdelijk wel heel ruim worden genomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De grote vraag is nu wanneer het kabinet het dan wel verstandig acht om echt te gaan versoepelen. Want op deze manier kan je maatregelen blijven verlengen tot je een ons weegt. Het kabinet verschaft geen duidelijkheid en spreekt zichzelf continu tegen, waardoor het vertrouwen in de overheid alleen maar daalt. Niet heel verwonderlijk door dit soort fratsen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Albert Egberts

  “Het demissionaire kabinet durft begin november de coronapas nog niet af te schaffen als de druk op de zorg niet snel verandert.”

  Hiermee is bewezen dat de coronapas (veroorzaakt door de ongevaccineerden) slechts wordt gehandhaafd zolang de pandemie dat noodzakelijk maakt. Het kabinet zal het subiet afschaffen als de corona-cijfers dat mogelijk maken.

  Daarmee is het complotgewauwel van de wappies die leugenachtig beweren dat het kabinet er een verborgen ander doel mee nastreeft gefalsifieerd.

  1. Fouwels

   Tot zover de etterpuist en forumdebiel.

   1. Antihedo

    Gelukkig heeft het overgrote deel van Nederland geen enkel probleem met de coronapas. Alleen een kleine schreeuwende minderheid is er op tegen. Laat het maar beslist worden door de meerderheid.

    1. usb3.0

     Het mooie is dat steeds meer gevaccineerden tegen de QR, oftewel de onethische vraag naar medisch geheime gegevens, zijn..
     Alleen de extremisten als tamil voeren in dit geval een achterhoede gevecht..
     De leugen dat er een pandemie is schandalig natuurlijk, die is er immers niet meer

    2. vlekkenoplosser

     domme sukkel , een minderheid is voor de coronapas , slechts fascistisch optreden met hoge boetes en veel druk en een politie overmacht is in staat om de invoering te begeleiden

     de minderheid beslist dus weer voor de meerderheid

     5.000 b.o.a’s opleiden voor de comtróle in plaats van 5.000 zorgmedewerkers omdat iedereen voorstander is van het beleid. Je bent een leugenaar en randdebiel !

     1. Antihedo

      De meerderheid wordt overschreeuwd door de minderheid. Blijkbaar bepalen de ongevaccineerden wat de gevaccineerden mogen doen. De arrogantie!

     2. Harry Haller2

      Parbleu Antihedo, amice! Hoe haalt het ordinaire plebs, crapuul en janhagel het in hun bastaardhoofd om zich überhaupt te uiten tegenover heren van stand zoals wij. Fi donc!

     3. Albert Egberts

      “ De meerderheid wordt overschreeuwd door de minderheid”

      Ik vind dat wel meevallen. De overgrote meerderheid houdt zich keurig aan de coronaregels en de QR-pas wordt nagenoeg overal probleemloos toegepast.
      Het verzet neemt af. De demonstratie van vorig weekend was een mislukking en had geen enkel effect op het beleid.

     4. vlekkenoplosser

      wat jij vindt interesseert geen hond strónt vlé®k. Het gaat over cijfers en feiten dus jouw suggestieve gewauwel is van generlei waarde strónt vlé®k

    3. Fouwels

     De zuigende klojo heeft niet in de gaten dat die QR-code juist voor de gevaccineerden geldt. Geen derde prik, geen vinkje. Geen vierde én vijfde prik, geen vinkje. Maar er is meer! De check-app kan ook worden gebruikt voor hele andere dingen die de staat belangrijk vindt, de app is namelijk eigendom van het min v vws en wet weten dat er landen zijn waar zo’n app de hele bevolking onder contrôle houdt.

     O ja, een QR-code voor een virus met een ifr van <0,15%

     🙂

     1. Albert Egberts

      Als over een paar maand de Corona-pas wordt geschat staat Fouwels voor gek.

     2. Albert Egberts

      geschat = afgeschaft

     3. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k heeft kennelijk nog niet vernomen dat hedennacht het grootste protest tegen de corona idioterie heeft plaats gevonden in Italie waar zelfs de ambstwoning van Draghi werd bestormt. De Italianen accepteren de “green card ” – lees QR-code – ook niet.

      De italianen die zelfs niet naar hun werk mogen zonder vaccinatie zijn het gewauwel spuugzat en begrijpen dat als je ontslagen bent je ontslagen blijft en dat er niets tijdelijks aan is strónt vlé®k

      Strónt vlé®k weet toch dat de minister van propaganda druk bezig is de Nederlkandse wetgeving aan te passen zodat werkgevers de vrijheid krijgen niet gevaccineerd personeel te ontslaan !

      Al deze moeite voor een tijdelijke regeling strónt vlé®k ?
      strónt vlé®k moet zijn verwekker in de zeik nemen maar niet mij.

      strónt vlé®k is een minderwaardig dom mensch

    4. RvdBe

     Natuurlijk heb je geen enkel probleem met je pasje, want dan MAG je van de overheid naar een toilet in een horecagelegenheid, klinkt best wel dom eigenlijk.

  2. Romario Egberts

   Alleen jammer dat die uitspraak over de druk op de zorg ongefundeerd is. Heb je naar de recente cijfers gekeken? Als deze druk al te hoog is, zal er altijd die ‘noodzaak’ blijven. En misschien valt nu het kwartje.

   De coronapas wordt gebruikt om ongevaccineerden onder druk te zetten, want puur epidemiologisch gezien is de coronapas totaal overbodig.

  3. dumbfarmer

   Er zit alleen 1 adder onder het gras.. ok.. misschien 3 of nog meer (rutte, kaag, de jonge….)..
   Het probleem met die lui: de begrippen ‘tijdelijk’ en ‘noodzakelijk’ zijn rekbare begrippen, en de reden waarom iets ‘noodzakelijk’ is veranderd constant, waardoor er dus altijd wel een (onzin) reden te verzinnen is waarom iets ‘noodzakelijk’ is/blijft en dus iets dat ‘tijdelijk’ is nog even langer wordt opgelegd..
   waar hebben we dat eerder mee gezien…

  4. vlekkenoplosser

   vertel eens strónt vlé®k , 130 patienten op de I.C , waar is de druk op de zorg , welke pandemie wauwelt de strónt vlé®k over ,

   Er is geen enkele rechtvaardiging om mensen te beperken in hun bewegingsvrijheid of bedrijfsvoering door invoering van maatregelen.

   Er is geen enkele reden om de grondwet geweld aan te doen met corona maatregelen die voortkomen uit de vrijheden die dit demissionair gecreëerd hebben met een noodwet.

   Nu er twee zwaar wegende redenen zijn die aantonen dat invoering van de QR-code geen binding heeft met beheersing van de volksgezondheid moet er een andere reden zijn strónt vlé®k.

   Check de mogelijkheden van de QR -code en de wensen van de overheid !!

  5. Xyz1234

   Kunt u als fanatiek aanhanger van deze extreme maatregelen eens uitleggen waarom het gele boekje niet geldig is voor gevaccineerden om toegang te krijgen? Het boekje wat overigens door de WHO nog steeds als officiële manier wordt erkend om aan te tonen dat je gevaccineerd bent. Het ging toch allemaal om die vaccinatie?

 2. Fouwels

  Natuurlijk wordt die pas niet geschrapt. Sterker nog, Hugo de Jonge gaat er nog veel meer aanhangen. Zelfs de schapen hebben dat al door. De verlenging geldt namelijk voor de gevaccineerden, al zullen die dat in dit stadium nog geen bezwaar vinden. Het wordt pas lastig als de pas wordt gelinkt aan je ziektekosten- of autoverzekering. Je hebt immers niets te verbergen? En dat is mooi want dat kan straks ook niet meer.

  Mooi hè, die ceck-app van het ministerie van volksgezondheid.

  1. Albert Egberts

   “Natuurlijk wordt die pas niet geschrapt.”

   Elvin staat binnenkort voor gek.

   1. Romario Egberts

    De pas zal ongetwijfeld geschrapt worden, hopelijk zo snel mogelijk, maar een afschaffing kan natuurlijk net zo goed van tijdelijke aard zijn. Met als grote verschil dat er de volgende ronde alleen een code is voor de mensen met een 3e en/of 4e vaccinatie.

    Zo’n verregaande maatregel zou alleen te verantwoorden zijn bij een zeer ernstige situatie, en niet op basis van een ‘model’ vanuit het RIVM, waarvan de voorspellende waarde toch vrij laag is.

   2. Human Beast

    “Elvin staat binnenkort voor gek” : dat sta jij al je hele leven ströntvlieg 👿

   3. usb3.0

    tamil’s ongelofelijke domheid begint nog grotere vormen aan te nemen, maar speciaal voor tamil, “Hugo de Jonge gaat er nog veel meer aanhangen, de verlenging geldt namelijk voor de gevaccineerden, al zullen die dat in dit stadium nog geen bezwaar vinden”

    Te dom ben je om te poepen…

 3. Human Beast

  Gemeente Urk, al maanden lang nul besmettingen per dag , met heel af en een uitschieter naar 1 of hooguit 2.
  Volledige vaccinatie graad boven de 18 jaar is……….31% !!

 4. Human Beast

  “Elvin staat binnenkort voor gek” : dat sta jij al je hele leven ströntvlieg 👿

  1. Albert Egberts

   Rustig maar, simpele ziel.

 5. Tommy76

  Natuurlijk blijft de pas zolang het volk niet massaal in opstand komt…

  In Israël is/was de pas 6 maanden geldig na de tweede prik. Afgelopen zondag verliepen ruim 1 miljoen passen van dubbel gevacvineerden. Wanneer zij hun boostershot hebben ontvangen gaat de timer weer lopen dus over 6 maanden zijn ze toe aan hun vierde prik.

  Israël is de proeftuin van Pfizer en Israël loopt dus voor op ons. In Israël bleek dat na zo’n 3 maanden de gedeeltelijke (!) bescherming tegen besmetting verliep en na zo’n 6 maanden de gedeeltelijke beschermen tegen ziek worden…

  De eerste geïnjecteerde groep in Israël kwam dus massaal in het ziekenhuis terecht na 6 maanden. Uiteraard opnieuw de ouderen en de zwakkeren. Gezonde jongeren hebben nagenoeg niets te vrezen van het virus. Bij gezonde mensen is het vaccin gevaarlijker dan het virus.

  De regels gelden vanaf 12 jaar dus momenteel ontvangen 12 jarigen ook hun boostershot.

  Het vaccin biedt op zijn hoogst 75% bescherming tegen besmettelijkheid en dat voor 3 maanden.

  Uiteraard zijn er vaccinwappies die gaan roepen dat dat niet waar is maar probeer nou zelf na te denken: waarom wordt in de proeftuin van Pfizer (Israël) de boostershot verplicht na 6 maanden na het ontvangen van de tweede prik?

  Zet die hersenen aan het werk… succes!

 6. Docm

  Kunnen we ook niet wat gaan doen aan die vrijheidsbeperkende verkeersregels? Als ik links wil rijden waarom mag dat dan niet?

  1. Tommy76

   Als jij links gaat rijden dan breng je anderen in gevaar.
   Als jij je niet laat vaccineren als gezond persoon breng je niemand in gevaar.

   Het probleem is dat jij denkt dat ongevaccineerden gevaccineerden in gevaar brengen. Dat is erg raar…

   1. Albert Egberts

    Dat is een misverstand: als je je niet laat vaccineren breng je wel degelijk mensenlevens in gevaar. Je veroorzaakt dat het virus blijft rondgaan, kan muteren en door de overbelasting van de zorg (meer dan 90% van de coronapatiënten in ziekenhuizen betreft ongevaccineerden) worden IC-bedden, ten koste van hart- en kankerpatiënten langdurig bezet door ongevaccineerden.
    Ongevaccineerden zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor lijden en sterven van medemensen. Ik acht dat crimineel gedrag.

    1. leukeditter

     idd wat de jonge en rutte doen is crimineel gedrag , helemaal met je eens ..trouwens in steeds meer landen alleen gevaccineerden in zieknhuis , tja kan ook bijna niet anders als bijna iedereen is geprikt

    2. Tommy76

     @albert:

     Zie mijn eerdere reactie over de situatie in Israël hierboven. Hopelijk valt het muntje ooit…

     Ik heb eigenlijk geen zin om te reageren op jouw riedeltje maar ik ben toch nog benieuwd naar iets.

     Hugo de Jonge beweerde in zijn toespraak dat het vaccin 100% veilig is.
     Dat geloof jij zeker ook?

    3. ElGuapo

     Hoe meer je die fabeltjes blijft roepen hoe dommer je overkomt voor zover dat nog mogelijk is.

    4. usb3.0

     “als je je niet laat vaccineren breng je wel degelijk mensenlevens in gevaar.”

     Onzin, vaccinatie is voor de bühne tamil..

  2. vlekkenoplosser

   jij mag dat , geen probleem , mij auto is totaal 30 ton , je bent van harte welkom. Waar spreken we af ?

 7. Brenda Welsh

  Ik begrijp die ophef over die pas niet. Iedereen staat vrij om er een te bemachtigen. Waarom sta je de bezitters verwijten te maken terwijl zij er voor gezord hebben dat de teugels wat losser kunnen.

  1. ElGuapo

   Terug je hok in sok/trekpoppetje.

 8. Albert Egberts

  De besmettingscijfers voor corona vliegen omhoog. Op korte termijn zullen de hogere ziekenhuisopnames volgen.
  Zolang dat het geval is kanten onmogelijk van het kabinet verwachten dat ze de QR-code weer afschaft. Deze nare trend is alleen te stoppen met een hogere vaccinatiegraad.

  ht.ps://www.nu.nl/uitgelicht/6161317/de-coronacijfers-van-vandaag.html

  1. Tommy76

   Ooooohhhhh…

   😀

   Net zoals in Israël is gebeurd neemt de bescherming tegen besmetting af binnen 3 maanden. Van 75% maximaal tot 0%

   De gevaccineerden zitten opeengepakt in niet geventileerde ruimtes dus die zijn elkaar nu lekker aan het besmetten dankzij de coronapas.

  2. ElGuapo

   “Deze nare trend is alleen te stoppen met een hogere vaccinatiegraad.”

   Als de vaccinatiegraad 99% zou zijn ligt het aan die 1% niet gevaccineerden.
   Bij 100% ligt het aan de gevaccineerden die zich te laat gevaccineerd hebben toch Albertus smegmabaard?

   Nogmaals speciaal voor de oppermongool die maar fabeltjes blijft verkondigen…..zelfs bij 100% vaccinatiegraad ben je nog steeds besmettelijk, kan je nog steeds het virus krijgen en kunnen er nog steeds mutaties zijn.

   1. Albert Egberts

    Als de vaccinatiegraad 99% zou zijn zou er geen Corona in Nederland bestaan. Die bestaat vanwege de ongevaccineerden.

    1. ElGuapo

     Het is een toch best knap dat je elke keer als ik denk dat je niet dommer kan zijn toch als een tovenaar weer laat zien dat het dus wel kan.

    2. usb3.0

     Je liegt tamil, corona is er niet meer wel de griep, je bent natuurlijk in de war

     1. Vanduinen

      Vreemde opmerking u praat nu over Corona terwijl u het bestaan van Corona al die tijd heeft ontkend. “Corona is er niet meer” uw woorden.

     2. usb3.0

      Nee hoor vendjunen dat lieg jij

     3. vlekkenoplosser

      hoe tróllen proberen om je woorden in de mond te leggen. De zandberg heeft inhoudelijk weer niets te melden

    3. vlekkenoplosser

     quote

     Albert Egberts 2 uur geleden Beantwoorden
     Als de vaccinatiegraad 99% zou zijn zou er geen Corona in Nederland bestaan. Die bestaat vanwege de ongevaccineerden.
     end

     dommer en onwetender dan deze bestaan echt niet !
     strónt vlé®k deelt nog graag wat bijwerkingen uit met zijn gewauwel

     er is medicatie beschikbaar tegen corona strónt vlé®k
     het blijven vaccineren met een experimentele gentherapie is derhalve misdadig strónt vlé®k.

     1. usb3.0

      Het mooie is dat de onethische QR code volgend jaar niets meer voorstelt en al de gevaccineerden weer gevaccineerd moeten worden om de QR code weer actief te maken

    4. vlekkenoplosser

     quote

     Albert Egberts 2 uur geleden Beantwoorden
     Als de vaccinatiegraad 99% zou zijn zou er geen Corona in Nederland bestaan. Die bestaat vanwege de ongevaccineerden.
     end

     dommer en onwetender dan deze bestaan echt niet !
     strónt vlé®k deelt nog graag wat bijwerkingen uit met zijn gewauwel

     er is medicatie beschikbaar tegen corona strónt vlé®k
     het blijven vaccineren met een experimentele gentherapie is derhalve misdadig strónt vlé®k.

     1. Vanduinen

      ‘Ernstig zieke coronapatiënten in ziekenhuizen over de hele wereld krijgen in studieverband verschillende bestaande medicijnen die mogelijk werken tegen een corona infectie’ Dus Corona bestaat! Van milde zomergriep wordt niet gesproken. Er moet Corona bestaan om Corona behandelen. Er voordat het dreigt te bestaan dmv infectie wordt er gevaccineerd.

     2. vlekkenoplosser

      domme sukkel corona is gewoon influenza of dacht je nu echt dat de politiek influenza had genezen ?

      hoe je het verkoudheid virus noemt is ondergeschikt aan het virus domme jongen

      Overigens bestaat een milde zomergriep niet sukkel. Aan een milde zomergriep gaan gewoon mensen dood sukkel

      Overigens weten we niet waar tegen we vaccineren domme jongen . Het is een experimentele gentherapie sukkel. Prikje 1 &2 hebben ze gehad, booster prikje 3 wordt momenteel uitgedeeld en prikje 4 & 5 staan al in de rijksbegroting.

      corona is een hoax. Een vies en smerig politiek spel waar vele slachtoffer van geworden zijn.

      Laat jij je maar vol spuiten met dat gif !!

     3. usb3.0

      Er is geen corona pandemie, waar beleid op wordt uitgevoerd vendjunen, corona heeft een ifr kleiner dan de griep domoor.

      Sinds vorig jaar zijn er ruim 18.000 mensen overleden aan corona al dan niet met onderliggende aandoeningen.
      In Nederland zijn inmiddels 65.000 weerloze, recht op leven hebbende, ongeboren baby’s vermoord.

      Dat is pas een pandemie vendjunen, op jaar basis 50.000.000 baby’s die bewust worden vermoord, daar horen we jou niet over, hypocriete imbeciel dat je bent.

    5. Fouwels

     Tot zover de zuigende etterpuist.

 9. Monty

  Hoe kan deze pas nu afgeschaft worden. Deze pas is er toch voor om onze vrijheid te beperken en te contrõlereñ wat wij doen net als in China.

  De overheid zal deze pas daarom nooit meer afschaffen anders klopt het verhaal dat de overheid het volk wil volgen niet meer.

  Of hebben we allemaal dan toch een microchip ingespoten gekregen.

  1. usb3.0

   Je bent een dom figuur

   1. Monty

    Usbtje denk dat de corona pas er is om corona tegen te gaan.

    Deze pas hebben ze toch net als in China om de bevolking in de gaten te houden.
    Hoe zou de overheid dat kunnen doen zonder pas.

    Nee deze pas is een blijvertje usbtje.

    Alleen Wilders kan ons hier nog uit redden.
    Baudet niet want die is ‘Knettergek’ volgens Wilders.

    1. usb3.0

     Je blijft een dom figuur

     1. Monty

      Is usbtje vergeten dat deze pas er alleen maar is om tweedeling in de maatschappij te veroorzaken. Bijna iedereen op dit blog erkend dit.

      De overheid gaat dit natuurlijk nooit meer uit handen geven usbtje.
      De QR code moet straks door iedereen getoond worden anders volgt arrestatie.

      Of denkt usbtje dat Rutte de QR pas toch gaat afschaffen?

      Maar dan klopt het hele verhaal niet meer usbtje, geen tweedeling meer geen medische discriminatie.

      Nee dat zal Rutte toch nooit opgeven.

     2. usb3.0

      Jij bent en blijft een dom figuur

 10. Fouwels

  Opmerkelijk!

  Nog voordat er sprake was van een ‘pandemie’ had Hugo de website coronacheck.nl (25-2-2020) al geregistreerd. Hoe zit het eigenlijk met terugbetalingtoeslagenaffaire.nl?