Geert Wilders fileert kabinet: ‘We worden verraden door het kabinet, nog meer Afghanen erbij terwijl we al bomvol zitten’

PVV-leider Geert Wilders is alles behalve blij om te horen dat het kabinet de plannen van minister Knapen gaat bespreken. De demissionair minister had namelijk het plan om nog meer Afghanen te evacueren en naar Nederland te halen. Wilders stelt dat Nederland hierdoor wordt verraden door het kabinet. Terwijl ons land al bomvol zit worden er nog meer mensen naar ons land toegehaald. 

Vandaag bespreekt het kabinet het plan van minister Knapen om nog zo’n 900 Afghanen te evacueren en naar Nederland te halen. De Volkskrant meldt dat daarnaast eenzelfde getal aan oud-medewerkers van Defensie ook nog moet worden geëvacueerd uit het land.

Wat dus betekent dat het kabinet nog steeds de eerder gemaakte blunders rondom het in veiligheid brengen van oud-medewerkers aan het fiksen is het. We zijn nu enkele maanden verder en nog steeds is men bezig met de problemen van enkele maanden geleden op te lossen.

PVV-voorman Geert Wilders is vooral boos op het feit dat er opnieuw mensen naar ons land worden gebracht. Dit terwijl Nederland genoeg eigen problemen kent. De energieprijzen schieten door het dak waardoor de energie-armoede een gigantisch probleem wordt voor de nabije toekomst. Daarnaast is de woningnood nog steeds niet opgelost én het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is nu al bezig met het zoeken naar noodlocaties voor asielzoekers. We hebben simpelweg niet de ruimte om nog meer mensen op te vangen en een toekomst in dit land te bieden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is dan ook niet gek dat Wilders pleit voor opvang in de regio. Want het heeft geen zin om onze binnenlandse problemen groter te maken door mensen op te vangen die we vervolgens helemaal niks te bieden hebben. Op papier mag dit beleid van het kabinet dan ‘solidair’ ogen, maar in werkelijkheid vangen we een groep om ze vervolgens ergens te laten verpieteren in een noodlocatie van het COA.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Patt

  En waar gaan ze wonen?

  1. yellow thread street

   Vrij simpel, in de woningen waar onze jongere generatie al jaren op wacht.
   Tevens hebben dit soort types ook een vrij grote kinderschare, en als die strak allemaal het huis uitgaan en ook een eigen woning opeisen.
   Berg je dan maar op.
   Wilders ziet het goed, het gaat t.z.t. finaal uit de klauwen lopen en ook wij zullen in een oorlog verwikkeld raken die nu in Afghanistan gaande is.
   Het is toch onze schuld niet wat daar gebeurd, laten ze het maar lekker zelf oplossen.

 2. Ritter

  Er word gesteld door het kabinet dat de Afghanen ons geholpen hebben ……………………………maar in werkelijkheid is het net andersom.

  Wij hebben de Afghanen geholpen door het sturen van militairen en ander personeel om daar de boel op te bouwen en de mensen daar te helpen. Ook zijn er voor miljoenen Nederlands belastinggeld in allerlei projecten gestopt in Afghanistan.

  Er hebben Afghanen gewerkt voor Nederland en daar goed salaris voor gekregen. Maar dat schept geen enkele verplichten om nu Afghanen massaal naar Nederland te halen.

  Nederland heeft dus geen enkele verplichting tegenover Afghanen.

  Dat de meeste Afghanen graag naar Nederland willen komen is begrijpelijk want hier hoeven ze niets te doen voor een levenslange uitkering en andere goodies en ze krijgen ook nog voorrang met een woning.

  Maar de Nederlandse regering hoeft hier niet op in te gaan.

  Waarom moet de Nederlandse belastingbetaler nu weer opdraaien voor een beleid van de regering en kamer die deze Afghanen naar Nederland wil halen. Want de rekening van dit beleid moet uiteindelijk worden betaald door de belastingbetaler.

  ==================

  Factcheck: “Een asielzoeker die asiel krijgt in Nederland, kost de schatkist één miljoen euro”

  ht*ps://svjmedia.nl/studiovrijdag/638/fact-check-een-asielzoeker-die-asiel-krijgt-in-nederland-kost-de-schatkist-een-miljoen-euro/

  1. Albert Egberts

   “Er hebben Afghanen gewerkt voor Nederland en daar goed salaris voor gekregen. Maar dat schept geen enkele verplichten om nu Afghanen massaal naar Nederland te halen.”

   Deze Afghanen hebben gecolaboreerd met het Nederlandse bezettingsleger dat daar een foute oorlog voerde. Daarvoor hebben we de consequenties te aanvaarden.

   1. Magyar

    Laat hen lekker sterven die landverraders, of we nog niet genoeg van die moslimvarkens binnen de grenzen hebben!

    1. Albert Egberts

     Het is dezelfde situatie als indertijd met de Molukkers. Mogelijk vindt Magyar dat we die ook hadden moeten laten barsten.

     1. Magyar

      Molukkers waren Nederlanders zwetsnek, Indonesië was destijds van Nederland! Wij hebben totaal geen plichten tegenover die Afghaanse moslimvarkens….

     2. Harry Haller2

      Het morele kompas van Egberts is volledig verkeerd afgesteld, waardoor zijn wereldbeeld zo vertroebeld is als een zwarte modderput. Hoewel hij zelf meent een verlichte, vooroplopende progressief te zijn.

      Je bent een patient Egberts, en een zware ook.

     3. Albert Egberts

      Mogelijk ziet Harry nog een mogelijkheid om zijn diskwalificerende opmerking te onderbouwen.
      Anders is het weinig meer dan schelden vanaf de zijlijn.

     4. Aborifa

      Die Molukkers hebben we inderdaad laten barsten op vaderlandse bodem.

     5. Brenda Welsh

      @Magyar, de Indonesiërs hadden zich te laat gerealiseerd dat ze Nederlanders waren en derhalve massaal hadden moeten vertrekken naar Nederland. Maar dat werd gedwarsboomd door een opstandelingenleger die voor vrijheid vocht. In feite werden wij bezet door Indonesië als je het zo beschouwt.

     6. JoopvdJoop

      U denkt dat we elke sterveling kunnen opvangen met een mooie woning.
      Het gaat zienderogen achteruit met de eens zo mooie maatschappij.
      Mensen zoals u zijn er teveel.
      Wij kunnen de kar niet meer trekken,snap dat nou es!

     7. vlekkenoplosser

      quote
      Albert Egberts 7 uur geleden Beantwoorden
      Het is dezelfde situatie als indertijd met de Molukkers. Mogelijk vindt Magyar dat we die ook hadden moeten laten barsten.
      end

      strónt vlé®k zijn gewauwel is weer tenen krommend en bezijden de waarheid. strónt vlé®k is een pathologisch leugenaar

      Molukkers konden met voorrang een woning krijgen echter molukkers verkozen te verblijven in de barakken omdat ze dan bij elkaar waren.

      strónt vlé®k doet weer aan geschied vervalsing

    2. Albert Egberts

     “Molukkers waren Nederlanders zwetsnek, Indonesië was destijds van Nederland!”

     Nee, we vochten daar een onwettige koloniale oorlog uit, zoals we dat ook deden in Afghanistan.
     De retoriek er omheen doet weinig af aan het feit dat we in beide gevallen veel mensen doodden in een land waar we niets hadden te zoeken. We kregen daarvoor de rekening gepresenteerd.

     1. Magyar

      Indonesië behoorde honderden jaren aan Nederland zwetsnek, we hielden daar politionele acties als antwoord op ‘de Bersiap’ wat volledig gerechtvaardigd was, er was geen sprake van een onwettige koloniale oorlog, dat hebben ruggengraatloze landverraders zoals jij bent ervan gemaakt.

     2. Albert Egberts

      We hebben ons daar schuldig gemaakt aan afschuwelijke oorlogsmisdaden waar we excuses voor moesten maken. Een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.

     3. leukeditter

      mooi en afghanen en marrokanen hebben hier niks te zoeken…weg met de rotzooi , verzuipen allemaal

   2. Cootje

    De taliban zorgt ook goed voor hun , en ze blijven achter de kamelen zitten . En ze moeten ons niet lastig vallen. Is gewoon bedrijfsrisico

   3. J. Punt

    Nederlanders hebben daar voor de luie afghanen hun leven en welzijn op het spel gezet. Dat deze helden door uitknijpers en comfortwatjes zoals albert in de hoek worden gezet is een gotspe. Daar hebben ze een uitdrukking voor; ‘Die hangen we apart”

   4. Cootje

    In Srebrenica lieten we ze toch ook aan hun lot over????

   5. vlekkenoplosser

    hebben we duizenden tolken in dienst gehad strónt vlé®k ?

    strónt vlé®k moet zijn leugens aan ze ouwe moer gaan verkopen
    strónt vlé®k is pathologische leugenaar

 3. Cootje

  Volgend jaar bij de gemeenteraad verkiezingen worden al die fatsoenlijke partijen gehalveerd , gemeente verkiezingen worden altijd landelijk afgerekend , tegen die tijd voelt elke nederlander ,de brandstof prijzen en de energie prijzen en daarvan de door berekeningen in hun portemonnee , de Fransen breken voor minder al hun land af, Nederland is de grootste exporteur narcotica met 60 miljard € , en nog eens 20 miljard in andere criminaliteiten , er is nog geen schuur te koop voor een fatsoenlijke prijs , en de totale sociale woningbouw moet beschikbaar zijn voor de honden uit Afghanistan , de afrekening komt in maart 2022 , en dan komt vanzelf de vuile was weer buiten te hangen ,

 4. tata

  Leave them to the Taliban.

 5. Xenon

  Het is toch schandalig…al die vrijgezellen in Nederland die een sociale
  huurwoning bezet houden. Alle vrijgezellen dienen per direct weer bij hun
  ouders te gaan wonen zodat alle afghanen,alle vluchtelingen op de griekse
  eilanden en alle vluchtelingen op de italiaanse eilanden direct naar Nederland
  kunnen worden gevlogen. Natuurlijk wordt er van de vrijgezellen verwacht dat
  zij hun meubilair,witgoed en andere spullen achterlaten want daar hebben de
  vluchtelingen gewoon recht op. En alles netjes en gepoetst achterlaten want
  we zouden toch niet willen dat deze zielige mensen direct alweer aan het werk
  moeten.

 6. Ritter

  Afghanen die in Turkije veilig zijn willen nu ook massaal naar Nederland. Allemaal in de uitkering op kosten van de belastingbetaler.

  De regering moet deze mensen duidelijk maken dat ze al veilig zijn in Turkije en dus niet naar Nederland moeten komen.

  1. Albert Egberts

   Heeft Ritter zich al verzoend met de verkiezingsnederlaag van Donald Trump of ontkent hij die nog steeds?

   1. Cootje

    Dat is de zelfde vraag stellen , ben je al twee maal verschoond vandaag . Je bent namelijk zwaar gehandicapt afhankelijk van derde , en een ongelofelijke dagtaak hier elke dag van 14/15 uur , of ontken je dat nog steeds , dat het onderstel bij jou zwaar verrot is

 7. Eppo123

  GEERT HEEFT GELIJK, ECHTER HELAAS KRIJGT HIJ DAT NIET.

  1. Albert Egberts

   Hij krijgt inderdaad geen gelijk maar gelukkig heeft hij dat ook niet.

   1. ElGuapo

    Hij heeft wel gelijk Albertus smegmabaard….VOL=VOL….wat snap je niet enorme droeftoeter. Jij als klaploper zal pas vinden dat dingen niet kunnen op het moment dat je uitkering gekort gaat worden….tot die tijd is alles ok.

    1. Albert Egberts

     “ smegmabaard”

     Iedereen kiest de woorden die hem vertrouwd zijn.

     Blij word je er niet van.

     1. ElGuapo

      Jij bent blij zolang je luiers gedaan worden, je kinderkelder vol is en je uitkering maar binnenkomt.

     2. vlekkenoplosser

      minder , minder , minder strónt vlé®kken

 8. ikweetwatikwil

  Steeds meer mensen zullen zich achter Wilders scharen. Steeds meer blinddoeken vallen af. De Nederlandse burger begint nattigheid te voelen. Dit kan zo ook niet langer.
  Wat bezield onze overheid. Ze hebben zich zo in de nesten gewerkt, dat ze niet meer weten waar ze het moeten zoeken. Nieuwe verkiezingen is het beste.

 9. ikweetwatikwil

  Steeds meer mensen zullen zich achter Wilders scharen. Steeds meer blinddoeken vallen af. De Nederlandse burger begint nattigheid te voelen. Dit kan zo ook niet langer.
  Wat bezield onze overheid. Ze hebben zich zo in de nesten gewerkt, dat ze niet meer weten waar ze het moeten zoeken. Nieuwe verkiezingen is het beste.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.