Geert Wilders furieus op kabinet dat 2000 Afghanen wil ophalen: ‘Ik zeg nul, nada, niets en niemand. Vang maar op in de regio’

Het kabinet is de puinhoop van Sigrid Kaag en Ank Bijleveld nog steeds aan het opruimen. Het wil zich namelijk actief inspannen om zo’n 2100 Afghanen alsnog naar Nederland te halen. PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over dit nieuws. Hij pleit juist voor opvang in de regio. Ondertussen trekt de gemeente Ter Apel aan de bel omdat het aanmeldcentrum voor asielzoekers de druk bij lange na niet aankan. 

Voor de PVV-voorman is het onbegrijpelijk dat het kabinet opnieuw een grote groep Afghanen naar Nederland wil halen. ‘Ons land zit al vol’, aldus Geert Wilders. En zijn kritiek is niet ongegrond, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft de afgelopen weken al meerdere keren aan de bel getrokken.

De opvang in Nederland kan het niet meer bolwerken, het zit letterlijk aan zijn taks. Op verscheidene locaties werkt het COA al met noodlocaties, in de noodlocatie van het aanmeldcentrum in Ter Apel slapen mensen zelfs al in tenten en veldbedjes, aldus de NOS. Terwijl ons kabinet nieuwe asielzoekers niet meer fatsoenlijk een dak boven het hoofd kan bieden roept datzelfde kabinet dat ze nog meer mensen deze kant gaan ophalen.

Dit is natuurlijk een garantie voor problemen. Op azc’s door het land heen heerst er al een gespannen sfeer, veel asielzoekers zijn ontevreden over de verblijfplekken én ondertussen kunnen we de nieuwe migranten niks bieden. Het is op deze manier dweilen met de kraan open.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is daarom ook zo belachelijk dat het voorstel van Wilders, voor opvang in de regio, vrijwel nergens wordt genoemd of geopperd. Want wat gaat het kabinet doen met al die mensen die hier naartoe worden gehaald? Blijven we die in tentenkampen onderbrengen om ze vervolgens nul toekomstperspectief te kunnen bieden? De woningnood in Nederland wordt almaar erger en ondertussen kampen we ook nog met energie-armoede. Urgente interne problemen die zich niet vanzelf oplossen, zeker niet als we de grenzen wagenwijd open blijven zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Elke dag rellen in ter Apel met die gelukszoekers !

  Trap dat vuilnis er toch uit en haal zeker geen nieuwe hier naar toe.
  Stop het domme gewauwel over tolken en andere mensen die gewerkt hebben voor nederland.

  MINDER MINDER MINDER
  Eigenlijk
  NIETS MEER, NIETS MEER, NIETS MEER

 2. usb3.0

  Én Wilders heeft natuurlijk groot gelijk… ook omdat de desbetreffende beleidsbepalers geen van al die migranten in huis neemt er zelfs niet naast wonen…

  1. Vanduinen

   Wilders heeft helemaal geen groot gelijk. Als hij regeringsverantwoordelijkheid had genomen, dan had hij mee kunnen bepalen i.p.v. furieus zijn. Want wat zegt dat nou?

   1. usb3.0

    Wilders,(lees: de PVV) wordt structureel buitengesloten door het partijkartle en nepparlement domoor en als jij nou nog steeds refereert aan 2010 ben je natuurlijk helemaal van de pot gerukt…

 3. Harry Haller2

  Het is een schande dat die mensen naar Nederland gehaald worden: er is geen plaats, geen woning en geen werk voor hen. Wij hebben geen enkele verplichting naar dit volk. Optiefen en opvangen in de regio.

  1. Vanduinen

   De regio is geen verbetering. Daar zullen ze evenmin zitten te wachten op consumenten. Turkije is het voorbeeld.

   1. usb3.0

    Raar dat vendjunen het zo hartstochtelijk verdedigt… of zou vendjunen een d666-er zijn…. die niets goeds voor heeft met Nederland, voorstander is van het omvolken.

  2. trutje

   Harry Haller2 klopt maar ook de culturen passen totaal niet met elkaar. Waarom hebben ze een oude vrouw van bijna 75 jaar op Asielzaken gezet omdat Rutte en Co weten dat ze niks voor mekaar krijgt en dit betekent dus dat het hun niet interesseert hoeveel asielzoekers binnen komen. Lees net op de Telegraaf propvolle asielopvang moet voor 1 november worden uitgebreid met 3000 plekken. Er moet echt iets aangedaan worden dus eerst die vrouw weg en een persoon met ballen erop zetten.

 4. halo1

  Het trieste is dat de bevolking zo wordt gemanipuleerd, dat het dit allemaal slikt(e): sinds Rutte: 1 miljoen binnendringers, verantwoordelijk voor alle problemen met huisvesting, ruimtenood, criminaliteit, volksgezondheid.

  1. usb3.0

   Ik kan mij heel goed indenken dat leugenclown rutte moet worden beveiligd en het is mij een raadsel dat er nog niets is gebeurt… want het moet toch een x stoppen met die ongein…

   1. Albert Egberts

    gebeurd

 5. Ritter

  Duizenden Afghanen die nu in Turkije zitten willen ook naar Nederland komen.

  Niet omdat ze onveilig zijn in Turkije maar vanwege de economische/financiële voordelen die er zijn in Nederland. ( ons sociaal stelsel waaronder een levenslange uitkering)

  Enkelen zijn al vanuit Turkije op weg naar Nederland en wachtten dus niet af omdat ze weten dat Nederland hun niet zal weigeren.

  En zo is het dus dweilen met de kraan open.

  Want de volgende groep illegale migranten uit verschillende landen staat al klaar om naar Noord/West Europa af te reizen.

  Zo gaat het maar door.

  1. Marija

   Omvorming is in volle gang!!
   Laat je maar niets wijs maken, dit is een plan in uitvoering.

   1. Vanduinen

    De Aliëns zijn druk doende.

 6. ikweetwatikwil

  En weer heeft Wilders gelijk. Opvangen in de regio.
  Nederland wordt er niet beter van.

 7. LifeBuddy

  HaHaHaHa, Engberts zal wel met een Woeste reactie komen?

  1. Cootje

   Onze gehandicapte mongool is aan het rolstoel trainen , die is dadelijk buiten adem om nog te reageren dat Wilders woest is , de taliban zorgt uitstekend voor zijn onderdanen ze houden ze op haar plek . Dus Wilders hoeft niet woest te wezen

 8. Monty

  ”PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over dit nieuws”

  Aan de ene kant was hij niet te spreken over het kabinet dat verantwoordelijken zo traag waren met evacueren en nu men alsnog de mensen die geëvacueerd hadden moeten worden toch nog wil laten evacueren is hij weer furieus op het kabinet.

 9. Loes

  Hoe lang accepteren wij dit nog?opvangen in de regio ,onze moeders die hun zonen hebben begraven ten tijde vd oorlog wat krijgen die?wij hielpen hun en hun hielpen ons voor wat hoort wat,maar nu moeten we ze hier aan het vreten houden en volstoppen met huizen en toeslagen, het gaat maar door,opstappen met dat tuig,ze accepteren onze cultuur niet maar wel ons geld

 10. Cootje

  Puin weer in Griekenland . Maar de taliban zorgt goed voor zijn onderdanen. Dus zo hard zal het niet lopen dat ze hier naar toekomen en er zitten geen potentiële atlete bij . Dus ze blijven voor ons op de goede plek in de eigen regio. Wilders hoeft zich niet druk te maken komen het land niet uit . Steun voor de bühne

 11. por favor no borres

  Wilders verwacht dat Defensie op dezelfde wijze met hun medewerkers omgaat als Wilders zelf met zijn medewerkers omgaat.
  Best bedenkelijk.

  1. Cootje

   Volgens mij zijn alle kapiteins op het zinkende schip tot de grond gelijk gemaakt , zijn voor rotte vis uitgemaakt , hebben persoonlijke beledigingen moeten slikken , maar hebben wel een bord voor hun kop dus als er een de leiding heeft is het meer dan zat , hoef je het in de achterkamertjes ook niet te hebben over sensibiliseren van personen . En je houd de kippen in het hok . Medewerkers in de ambtelijke bestuur kringen moeten bruine arme hebben om hoger op te komen , dus zo hoge pet van leden partijen vraag het maar aan omtzigt

  2. Nikita

   Doe geen moeite… doet ook weer even een duit in het zakje, grote vent hoor

  3. LifeBuddy

   HaHaHaHa, porfavor grande borrels, Geen een partij zit zolang in de kamer als Geert Wilders met de PVV. Zekere weten dat je veel grande borrels op heb. Het is zeer bedenkelijk, dat je daar onopgeloste Vlekke van krijgt.

 12. HD

  Dit is exclusief ooms en tantes en opa en oma’s, en andere familieleden.
  En weer worden 5000 woningen ons ontnomen.

 13. RvdBe

  Dus je gaat als Nederland naar Afghanistan om daar te helpen, vervolgens hebben degene die je daar helpt recht op woning en uitkering omdat zij Nederland geholpen hebben met zichzelf te helpen.
  Maw je moet niet naar dat soort landen gaan om.te helpen, want er volgt onmiddellijk een claim op huis en uitkering wanneer de geholpen er alsnog niks van bakken.

 14. Bes Tolen

  Het mooie dorp Ter Apel, zo 25 km2 oppervlak, ligt in de gemeente Westerwolde (eerder in de gemeente Vlagtwedde) en telt zo’n 10000 inwoners waarin het aantal asielzoekers kan zijn meegenomen. Er is een grote Rooms katholieke minderheid, vanouds veelal afkomstig uit naburig Eemsland, dat onder geweld van de bisschop van Munsterland opnieuw Rooms katholiek moest worden. Dat levert jaarlijks het grootste carnavalsfeest van het Noorden op maar mogelijk mee het asielzoekerscentrum. De vrij geïsoleerde ligging van het dorp zal meespelen. Van Rooms katholieken wordt eerder instemming met asielzoekers en illegalen verwacht. Wat andere autochtone Nederlanders in de gemeente wel denken. Er is dus sprake van een splijtzwam. Overigens mogelijk ook in de gemeente Stadskanaal. Protestanten zouden ook wel illegalen zouden helpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.