Geert Wilders haalt ongenadig hard uit naar “leugenaars en wegkijkers uit het kabinet”: ‘Ze vinden al die asielzoekers prima’

PVV-leider Geert Wilders heeft zojuist in felle bewoording kenbaar gemaakt wat hij vindt van de reactie van het kabinet op de asielcrisis in Nederland. De PVV-voorman is van mening dat het kabinet vol zit met “leugenaars en wegkijkers”. Het kan ze namelijk niks schelen dat Nederland wekelijks meer dan 1000 asielzoekers ons land binnen komen. 

Het o zo mooie Nederland heeft flink wat binnenlandse problemen; de afgelopen jaren is het tekort aan woningen tot ongekende hoogte gestegen. We bouwen veel te weinig en in een te langzaam tempo in dit land. Ondertussen staan onze grenzen wagenwijd open en neemt de massa-immigratie nu niet bepaald af. De laatste maanden is er weer een flinke stijging zichtbaar.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft al de aan de bel getrokken: ze moeten nu al asielzoekers opvangen op noodlocaties want alle reguliere locaties zitten propvol. In Ter Apel verblijven mensen al in tentjes en op veldbedden. Het kabinet zegt dat het er alles aan doet om het in betere banen te leiden, maar volgens PVV-leider Geert Wilders is dit gewoon niet waar. In een video haalt hij hard uit naar het kabinet.

“De leugenaars en wegkijkers uit kabinet en Tweede Kamer vinden het prima dat er iedere week meer dan 1000 asielzoekers ons land binnenkomen. Hoe meer toekomstig stemvee en profiteurs ons land binnenkomen, hoe beter ze het vinden. Maar ik vind het niet ok. Ik vind het schandalig. Ik vind dat Nederlanders worden verraden. Asielzoekers pikken onze woningen in. Ze profiteren van onze uitkeringen. Ze krijgen gratis zorg. En Nederlanders mogen dat allemaal betalen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wilders haalt hard uit naar het huidige kabinetsbeleid. Het kabinet belooft bijna dagelijks problemen zoals de groeiende energie-armoede en de woningnood aan te pakken, maar het zijn allemaal loze beloftes. In de kern verandert er helemaal niets, maar ondertussen wordt alles wel duurder in het leven. Het kabinet moet eens de daad bij het woord voegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. albertliegt

  rutte heeft toch letterlijk gezegd , 20.000.000 inwoners in Nederland in 2030.

  gelukkig zijn het allemaal artsen en bouwkundigen alleen jammer dat ze blijven hangen in de bijstand !

  1. Vanduinen

   Welneen kwast! Ze zullen u bijstaan tot in uw laatste dagen wanneer uw tijd gekomen is. Zielig die nick, maar zoo herkenbaar.

   1. Word lid

    “Ze zullen u bijstaan tot in uw laatste dagen”

    vanduinen gelooft in sprookjes

    1. albertliegt

     ze staan ons zeker bij om de bijstand leeg te vreten !!

     1. ElGuapo

      Dat zal niet lang duren met dit tempo.

   2. ElGuapo

    Al lang die oogkleppen op?

 2. leukeditter

  en mn kinders maar zoeken naar een woning..nee zitten hier 12 syriers in 2 huizen die gvd voor gingen!!! bahhhhhhhh

  1. Brenda Welsh

   Help je ze dan niet met zoeken? Mijn moeder deed dat wel als ik iets zoek was. Da’s niet leuk, @Ditter

   1. leukeditter

    ik snap dat jij dat niet begrijpt Brenda steunbeer

   2. albertliegt

    Je kan zoeken zoveel je wilt als elke Syriër , Afghaan of Ethiopiër voor je gaat met zijn status urgent !

    p.s wat staat hier nu ? quote
    Mijn moeder deed dat wel als ik iets zoek was.
    end

   3. ElGuapo

    Kooi sok/trekpoppetje…

 3. Response

  De boodschap is in de kern helder maar mag m.i. iets genuanceerder. Als Geert wat meer nuance aanbrengt komt zijn boodschap beter over en trekt daarmee meer kiezers dan nu over de streep.
  Als met de helft van het huidige asielbudget ‘vluchtelingen’ in hun regio worden opgevangen en ondersteunt is dat voor zowel Nederland als de vluchtelingen’ een winwin-situatie.

  1. Word lid

   Nuance? onzin, Wilders is duidelijk..

   1. Brenda Welsh

    Toch is hij te fel, het kan vriendelijker.

 4. Winfrida

  Iedereen snapt dat Nederland klein en vol is met veel Co2 uitstoot. Alleen links en elite snappen het weer eens niet.

  1. Word lid

   Het probleem? ze snappen het wel degelijk..

   1. Winfrida

    Word lid, zij willen het gewoon niet snappen!

    1. Word lid

     Bewust niet willen snappen..

 5. Augustus

  Ze hebben het niet prima te vinden, ze volgen gewoon de orders van Schwab en de EU top. Het omvormen en omvolken van Europa gaat hard verder en de VN definitie van genocide is in de prullenbak gegooid.

 6. Xenon

  Hou maar op,protesteren heeft geen zin meer.
  Het tij is niet meer te keren.
  Wen maar aan het idee dat de jeugd tot hun
  30e thuis moet wonen.
  Hou er maar rekening mee dat rond 2075 de
  moslims in de meerderheid zijn.
  Zij krijgen gemiddeld 3 kinderen,wij maar 1.
  Plus wat er allemaal nog binnen gaat komen.
  Het is een simpele rekensom.
  Nederlanders zullen nooit massaal Wilders gaan
  stemmen….dus Nederland is verloren…tenminste
  voor de westerse blanke nederlander.

  1. Marija

   En ze zijn steeds meer in de minderheid met al die zielige mensen die hier komen.

 7. 56RdK

  “Asielzoekers pikken onze woningen in. Ze profiteren van onze uitkeringen. Ze krijgen gratis zorg. En Nederlanders mogen dat allemaal betalen.”

  Inderdaad Geert, en ze gaan o o k nog op vakantie naar het land dat ze zogenaamd moesten ontvluchten! Ondanks de adviezen dat niet te doen!

  En als ze dan toch gaan en daadwerkelijk in gevaar komen is dit land, althans het merendeel van de ingezetenen van de Tweede (slaap)Kamer met hun uitermate naieve en domme deug- c.q. stemveeaanhang, diep geschokt dat er niet door onze regering op tijd is gehandeld!

 8. 56RdK

  “Asielzoekers pikken onze woningen in. Ze profiteren van onze uitkeringen. Ze krijgen gratis zorg. En Nederlanders mogen dat allemaal betalen.”

  Inderdaad Geert, en daarnaast gaan ze ook weken of maanden op vakantie naar het land dat ze zogenaamd moesten ontvluchten. Zelfs tegen de reisadviezen in en als ze dan ter plaatse gevaar lopen mag Nederland weer alles uit de kast trekken om ze weg te halen. En is het naïeve deugvolk in dit land diep geschokt en radeloos als dat niet snel gebeurt.