Hans Teeuwen in openhartig interview: ‘We hebben het over de meest ingrijpende maatregel in de pandemie, ons was nadrukkelijk wat anders beloofd’

Cabaretier Hans Teeuwen had al tijden zijn nieuwe voorstelling af en was klaar om op tournee te gaan, totdat de overheid met het coronatoegangsbewijs kwam. Door de maatregel besloot hij zijn nieuwe tournee te annuleren. Het is volgens Teeuwen onbegrijpelijk dat er niet meer mensen in opstand komen. De overheid had namelijk beloofd om nooit naar zo’n heftige maatregel te grijpen. 

In een openhartig interview met de Telegraaf blikt cabaretier Hans Teeuwen terug op zijn besluit om zijn tournee te annuleren. De invoering van de coronapas vond hij een stap te ver gaan:

“Het is zo’n ingrijpende maatregel, zo’n machtsmiddel dat de Staat zich toe-eigent. Mijn besluit heeft kutconsequenties voor mij, maar ik doe het niet.”

Teeuwen snapt dat het vervelend voor zijn fans is, maar principieel als hij is vindt hij het niet kunnen om mensen buiten te sluiten van zijn shows. De cabaretier vindt het onbegrijpelijk dat er niet meer kritiek op de maatregel is te horen. Gedurende de crisis is ons beloofd dat men nooit naar zo’n maatregel zou grijpen, intussen is het gewoon de realiteit geworden, wat Teeuwen schandalig vindt:

“Nee, onder deze omstandigheden wil ik niet spelen. Ik snap ook niet dat niet meer mensen aan de bel trekken. We hebben het over misschien wel de meest ingrijpende maatregel uit de pandemie: de overheid bepaalt of jij naar een café, de bioscoop of het theater mag. Ons was nadrukkelijk beloofd: dat gaan we niet doen. Als zo’n essentiële belofte dan toch gebroken wordt, hoe moeten we diezelfde mensen dan dit machtsmiddel toevertrouwen?”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Teeuwen kaart een terecht punt aan: de overheid heeft het vertrouwen geschonden door deze maatregel te implementeren. Als Hugo de Jonge en consorten maandenlang roepen dat een coronapas nooit zal worden ingevoerd in Nederland en vervolgens keihard deze belofte breekt dan zorgt dat voor een grote vertrouwensbreuk. Als het kabinet deze belofte al zo makkelijk breekt, wie weet wat er dan te wachten staat voor de winter. Met het besmettingscijfer dat stijgt moet men niet raar opkijken als er opnieuw zware maatregelen in het verschiet liggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. por favor no borres

  Teeuwen snapt dat het vervelend voor zijn fans is, maar principieel als hij is vindt hij het niet kunnen om mensen buiten te sluiten van zijn shows.

  Worden minder draagkrachtige fans, welke een avondje schouwburg niet kunnen betalen, door Teeuwen voorzien van gratis toegangskaarten of een gratis voorstelling in een lokaal clubhuis?

  1. Harry Haller2

   Teeuwen heeft zijn hele tournee geannuleerd. Wat snap je daar niet aan?

   1. por favor no borres

    Het “niet snappen” ligt geheel bij u.

   2. LifeBuddy

    ”vervolgens keihard deze belofte breekt dan zorgt dat voor een grote vertrouwensbreuk” [vertrouwensbreuk] Dat is het Nieuwe motto voor de Carnaval van de VVD. Crimineler kunnen ze het niet maken!!!

  2. Adriaen van Bergen

   Wij leven hier, nog een klein beetje, in een vrije markt democratie.
   Iedereen is hier, nog wel, vrij om zijn geld uit te geven waaraan hij dat wilt.
   De overheid verzorgt hier iedereen, nog wel, tot aan bijstandsniveau.
   Wil je meer, dan moet je een list verzinnen, gaan werken enz.
   Als je, om de een of andere reden niet kán werken dan zijn er, nog wel en gelukkig, allerlei subsidiepotjes.
   De maatschappij die jij je voorstelt, lijkt veel op de Klaus Schwab voorstelt, maar is in feite dystopia.

 2. Monty

  ”Het is volgens Teeuwen onbegrijpelijk dat er niet meer mensen in opstand komen.”

  Niet meer? Twee maanden achterelkaar meer dan 100 duizenden demonstranten door de straten van Amsterdam en volgende maand weer.

  Noem dat ‘niet meer mensen’.

  1. september

   En er waren zeker geen 100 duizenden bij die demonstraties daar in heeft Hans Teeuwen wel gelijk

  2. CZ

   Was jij erbij monty? nee, dus shhhh je mondje dicht aub

 3. marcel_2011

  Goed dat zoveel mensen protesteren maar het zijn er nog veel te weinig. Kijk naar landen als Frankrijk en Italie. Wij Nederlanders zijn een laf volk, volgzame schapen. Als de overheid zou zeggen: ga vanavond allemaal in de ondergoed de straat op, zou de meerderheid dat ook nog doen. Kijk naar onze historie in WO 2. Wat is er met de joodse gemeenschap gebeurd. De meeste Nederlanders(de goede niet te na gesproken) keken weg van wat er gebeurde. Nu komen er weer veel te mensen in protest. Als dit zo doorgaat ontneem je onze kinderen en kleinkinderen hun toekomst. Kom op kom massal in opstand tegen dit satanische regime.

  1. por favor no borres

   Gaat u zelf iets ondernemen of wacht u op anderen om deze, vanachter uw toetsenbord, toe te juichen?

   1. Piepertje

    Je gaat steeds dommer schrijven ‘mijnheer’ de schoonmaker en onaantastbare. Pak eens een spiegel en kijk daar in. Je ziet dan een sukkel, die zijn gehele leven nog nooit iets gepresteerd heeft. Zelfs je familie kotst je uit. Maar hier ben je een ”dappere en koene ridder”! Tipje van mij; maak er een eind aan. Ga wat nuttigs doen.

    1. por favor no borres

     Piepertje, een juist gekozen nickname.

     1. Piepertje

      Oh wacht, je zit ook in de commissie ”Nickname beoordelen”. Prima! Dan doe eindelijk iets nuttigs in je armzalige leventje. Want dat liegen, over een vakantie in Spanje, wordt zo eentonig.

    2. Sando

     K heb wel iets voor jouw piepertjeben je binnen 2 minuten dood Gratis het is jou gegund!!

   2. ElGuapo

    De nutteloze bijdrage van de gepensioneerde sitostickmasseur vanuit casa de la perra.

  2. Monty

   ”Wij Nederlanders zijn een laf volk, volgzame schapen.”

   Ja weg met ons.

   1. LifeBuddy

    HaHaHaHa, Nee engberts, weg met arisch sLinkse Tirannie!!!

 4. ikweetwatikwil

  Worden minder draagkrachtige fans, welke een avondje schouwburg niet kunnen betalen, door Teeuwen voorzien van gratis toegangskaarten of een gratis voorstelling in een lokaal clubhuis?

  Zoveel onzin kan alleen por favor no borres bedenken. Hij/Zij begrijpt niet waar het om gaat. Wel sneu.

  1. por favor no borres

   maar principieel als hij is vindt hij het niet kunnen om mensen (arm of rijk )buiten te sluiten van zijn shows

   1. ikweetwatikwil

    Het gaat hier Niet om arm of rijk. Het gaat om een pasje. Duidelijk????

    1. por favor no borres

     maar principieel als hij is vindt hij het niet kunnen om mensen buiten te sluiten van zijn shows.

     Mensen, welke de toegangsprijs niet kunnen betalen, worden keihard principeloos buitengesloten van zijn shows.

     1. Chris Schoneveld

      Ja als je zo redeneert dan is ieder principieel persoon schuldig aan hypocrisie: van de deugende autoverkoper die geen dure auto’s verkoopt aan mensen in de bijstand tot linkse deugmensen die hun huis verkopen aan de hoogst biedende en niet aan dat arme studentenechtpaar.

 5. marcel_2011

  Bij protesten ben ik steeds van de partij. Ik roep anderen en ook jou hetzelfde te doen.

 6. ikweetwatikwil

  Zelf neem ik ook geen coronapas.

 7. StemPzeweg

  Meest ingrijpende maatregel van de pandemie? Wat een per pertinente onzin! Is hij de lockdown en avondklok al vergeten ?

 8. Mistgabel

  Net testje gedaan voor Ajax-PSV.
  Negatief, maar had niets anders verwacht.

  Zit ik dan straks als een van de weinige die zeker is zonder corona in het stadion met 50000 mensen. Die gevaccineerde kunnen het wel onder hun lede hebben, die zijn niet getest en zoals men weet kunnen die het krijgen en doorgeven.

  Brrr, enge mensen hoor. (cynisch)

  Ziet men niet hoe krom dit is?

  1. Albert Egberts

   “ Net testje gedaan voor Ajax-PSV.
   Negatief, maar had niets anders verwacht.”

   Als je slim was had je je laten vaccineren.

   1. Augustus

    Vaccinatie geeft geen uitsluiting om anderen te besmetten met COVID, een test wel. Een vaccinatie halen en dan jezelf nooit laten testen, dat is gewoon asociaal maar we verwachten niets anders van mensen die enkel doen wat de overheid voorschotelt.

 9. Mistgabel

  Spaanse regering moet 1 miljoen coronaboetes terugbetalen, eerste lockdown was ongrondwettig

  h**ps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/spaanse-regering-moet-1-miljoen-coronaboetes-terugbetalen-eerste-lockdown-was-ongrondwettig/

  h**ps://www.rtve.es/noticias/20210714/tribunal-constitucional-tumba-primer-estado-alarma/2127745.shtml

 10. Mistgabel

  Vandaag: CDC-directeur Walensky bevestigt dat boosters binnenkort verplicht kunnen zijn om als “volledig gevaccineerd” te worden beschouwd. “We hebben de definitie van volledig gevaccineerd nog niet veranderd. Daar zullen we naar blijven kijken. Mogelijk moeten we in de toekomst onze definitie van volledig gevaccineerd bijwerken.”

  h**ps://twitter.com/MichaelPSenger/status/1451586343222452225

  Wie neemt straks de 3e prik?
  De eerste 2 waren niet goed genoeg, dat blijkt wel..
  Niet nemen is dus straks: niet volledig gevaccineerd en vervalt u QR-code.

  1. Mistgabel

   uw.

  2. Mistgabel

   uw.

  3. Mistgabel

   Schapen, een stelletje schapen zijn de gevaccineerde.
   Helemaal gehersenspoeld, bang gemaakt door de media en die vaccinverkoper & co.

   Beh…

 11. Mistgabel

  De Duitse voetballer Joshua Kimmich van Bayern München heeft zich nog altijd niet laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij heeft “bedenkingen”, liet de international weten aan het Duitse Sky nadat zijn ploeg zaterdag met 4-0 had gewonnen van Hoffenheim. “Vooral omdat er nog maar weinig studies zijn over de gevolgen op lange termijn.”

  Kimmich kreeg de vraag voorgeschoteld omdat zijn trainer Julian Nagelsmann positief testte op corona en in quarantaine moest. De coach miste het duel met Hoffenheim. “Ik ben niet tegen inenten en gezien de toenemende aantallen besmettingen in Duitsland is het heel waarschijnlijk dat ik me binnenkort ook laat vaccineren. Ik heb eenvoudigweg nog wat zorgen”, aldus de middenvelder. “Ik ben me overigens wel degelijk bewust van mijn verantwoordelijkheid. Ik houd me strikt aan de hygiënemaatregelen en word om de twee of drie dagen getest.”

  Wat een verontwaardiging allemaal.

  Nu is mijn vraag bij zo’n drama stukkie, want ohhh zo errrrg, hij is niet gevaccineerd!
  Huil, jank.

  Is die coach met corona nou wel of niet gevaccineerd?
  Zo ja, de ongevaccineerde Kimmich is getest en heeft geen corona, maar de gevaccineerde trainer wel. Lekker prikkie dan.

  Helaas komt bij de schrijver de vraag niet op. (maar dat is bij de MSM te verwachten)

  1. CZ

   Er zijn heel veel gevaccineerden die corona hebben en dit ook bewust verspreiden

  2. Krasvast

   “( . . . ) heeft zich nog altijd niet laten vaccineren tegen het coronavirus.”

   Nog altijd niet? Nooit is beter!

 12. H.Vaes

  Als we met zn allen….NEE…zeggen zijn alle maatregelen van tafel….Maar helaas….probeer dat de slapende kudde maar een duidelijk te maken. Deze kudde vervolgt zonder op of omkijken gewillig en volledig gehersenspoeld door onze zogenaamde overheid de weg naar de slachtbank(Het opgeven van hun vrijheid.)

 13. H.Vaes

  Als we met zn allen….NEE…zeggen zijn alle maatregelen van tafel….Maar helaas….probeer dat de slapende kudde maar een duidelijk te maken. Deze kudde vervolgt zonder op of omkijken gewillig en volledig gehersenspoeld door onze zogenaamde overheid de weg naar de slachtbank(Het opgeven van hun vrijheid.)

 14. Mistgabel

  Haha, Gompie zegt net bij Humberto dat de vaccins steeds meer afloopt en niet goed werken.

  1. CZ

   Het is ook een experimentele vloeistof

  2. Mistgabel

   Humberto: Hoe op te lossen?
   Gompie: 3e prik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Haha, ik ben een wiewawappie, wappie wappie wappie, wiewawappie wappiewappiewap.

   1. Mistgabel

    Overigens verteld ie ook dat bij 610 mensen op de IC’s het vol is.
    Besmette gevaccineerde oplopend naar nu al 41% !!!!
    Weliswaar nog geen gevaccineerde op de IC, maar als het zo doorgaat kunnen we er op wachten !!!!

    610 mensen en het is vol op 17,5 miljoen mensen ???!!!

    En die Humberto vraagt maar niet door, wat een zak hooi.

   2. Echtepleb

    Zelfde maatregel, dus zelfde resultaat.

 15. J. Punt

  Daarom halen verstandige mensen GEEN prik. Omdat dat gelieg en gedraai vanuit de overheid wel erg opvallend en schaamteloos wordt. Probleem is dat de collaboratieve aard van veel hollanders naar boven komt. Daarom hadden we zoveel verraders en verklikkers hier rondlopen tijdens de bezetting. Maar dat noemen we handelsgeest.

 16. J. Punt

  Corona beleid lijkt nu op het plakken van een natte vieze binnenband. plakkertjes zitten er met 10 tallen op maar geen een dicht af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.