shutterstock 1046466325

Viktor Orbán haalt fel uit: 'Hongarije wordt eerste Europese land dat agressieve LGBTQ-propaganda stopt'

EUokt 24 2021, 9:30
Er waren gisteren tienduizenden Hongaren op de been om hun steun uit te spreken voor premier Viktor Orbán. Hongarije herdacht de Hongaarse Opstand van 1956 tegen de Sovjet-Unie. In een speech blikte Orbán terug op de verschrikkingen van het communisme en sprak hij zijn doelstellingen voor de komende tijd uit: het moet maar eens stoppen met de LGBTQ-propaganda in zijn land.
Volgend jaar zijn er nieuwe verkiezingen in Hongarije en de herdenkingsdag van gisteren was direct een krachtmeting voor Viktor Orbán met zijn grootste tegenstander: Peter Márky-Zay. Orbán beloonde zijn trouwe aanhang gisteren op een felle speech. Waarin hij hard uithaalde naar de EU én naar LGBTQ-propaganda die een enorm vlucht heeft genomen in Europa.
"Brussel behandelt ons en de Polen alsof we een vijand zijn... nou, het is tijd voor hen daar om te begrijpen dat zelfs de communisten ons niet konden verslaan"
https://twitter.com/zoltanspox/status/1451949519319535623?ref_src=twsrc%5Etfw
'Wij zijn de David die Goliath beter had kunnen vermijden', aldus een felle Orbán. De Hongaarse premier greep de herdenking duidelijk aan om zijn politieke boodschap over te brengen. Vroeger pikte de Hongaren de dwang van een ander land niet, en ook vandaag de dag zal het blijven vechten voor eigen soevereiniteit. De Brusselse politici werden min of meer gewaarschuwd, Orbán staat niet toe dat de EU zich nog meer gaat bemoeien met het land.
Verder maakte Orbán duidelijk dat het referendum over de LGBTQ-propagandawet er gewoon gaat komen. Ondanks de kritiek van buitenaf zal hij de strijd voortzetten: "Er zal een referendum komen en we zullen onze kinderen beschermen. Hongarije zal het eerste Europese land zijn dat de agressieve LGBTQ-propaganda op schoolmuren stopt."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Orbán lijkt klaar te zijn voor de politieke strijd die hem volgend jaar te wachten staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten