Held Viktor Orban staat op tegen EU klimaatgekte: ‘Een utopische fantasie’

De Hongaarse premier Viktor Orban noemt Europese plannen om ‘klimaatverandering’ te bestrijden ‘een Utopische fantasie.’ Ook stelt hij dat dit soort wanbeleid er verantwoordelijk voor is dat energieprijzen in heel Europa de pan uitrijzen. 

EU-klimaatmaatregelen zorgen ervoor dat het beleid van de EU (en eurofiele regeringen) ervoor zorgen dat energieprijzen “als een raket de hemel inschieten” en daarbij “de middenklasse vernietigen,” aldus de Hongaarse leider. Hijzelf staat voor gezond verstand, maar de EU wordt geregeerd door lieden die in de ban zijn van één of andere vreselijke “fantasie. En een Utopische fantasie vermoordt ons,” zei Orban. “Dat is het probleem ook met de energieprijzen.”

De EU-stikstofgekte is verantwoordelijk voor in ieder geval een deel van de idiote prijsstijgingen. Volgens sommige analisten is het aandeel daarin zelfs 20%. Brussel komt nu met een nieuw pakket “klimaatmaatregelen” die de kosten natuurlijk nog veel verder gaan opdrijven.

Orban de held

In Hongarije mogen ze God op hun blote knieën danken dat ze daar een man als Viktor Orban hebben. Want hij is één van de weinige Europese leiders met de moed om harde waarheden uit te spreken én zich te verzetten tegen de linkse klimaatgekken van Brussel.

Vergelijk dit eens met onze eigen Mark Rutte. Die is werkelijk precies het tegengestelde van Orban. Non-binair qua gender (min of meer). Doet precies wat Brussel wil. Loopt voorop in de klimaatgekte. Heeft een hekel aan begrippen als “nationale soevereiniteit.” En heeft nog letterlijk geen enkele belangrijke belofte ingelost.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Europa kan wel wat meer types als Viktor Orban gebruiken. En Nederland al helemaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. StemPzeweg

  Hahahahaha haha jaja

  1. Jack Flash

   Orban is een fraaie contraversie voor de EU woke & klimaatgekte.
   Prachtig.

  2. RvdBe

   De krankzinnige lach van de dwaas die zijn luchtkasteel ziet leeglopen.

 2. KippiX

  Drie dagen geleden al die persconferentie met die groep eu parlementariërs die van alle coronamaatregelen af willen en onze vrijheden weer terug willen geven.
  Engeland eruit.
  En nu een politiek leider als Orban die wij nooit gehad hebben en ook nooit zullen krijgen.
  Hoe zit het eigenlijk met Orban en Polen? Hebben die de handen al ineen geslagen? Mag het toch hopen. Blijft mooi om te zien hoe dat ongekozen eu-zooitje steeds verder afbrokkelt. We zijn op de goede weg!

 3. J. Punt

  Merendeel van de bevolking daar staan als een blok achter de plannen van de EU. Liever bittere armoede dan geen schone planeet. Daarom wordt zelfgestookte drank ook gewoon in willekeurige gebruikte flacons gegoten ongeacht inhoud. Recycling Zoals het bedoeld is..

 4. Duckday

  NL moet snel uit de EU en Euro gaan.Wat voor voordeel heeft dit MONSTERVERBOND ons nu gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland wat zijn we er op vooruitgegaan.
  We zijn een afvalbak van Europa geworden prijzen reizen de pan uit.Zorgkosten zijn bijna niet meer op te brengen.In die tien jaar zijn we volledig berg afgaans gegaan .De regering dat niks meer alles gaat naar de gemeente zodat de ministers geen verantwoording meer hoeven te nemen.We willen nieuwe verkiezing

 5. Pieter48

  Alweer een premier die niet bukt voor de dictatortjes uit Brussel. Onze premier die bukt en het braafste jongetje van de Brusselse klas is gaat de Polen vertellen dat ze dat geen baas meer mogen zijn in eigen land. Onze premier die er in eigen land een puinhoop van maakt denkt nu de Polen te moeten corrigeren. De Polen schijnen ook geen tsunami aan vluchtelingen op te vangen en van onderdak te voorzien. Wij als gekke henkie wel. Wie doet het goed.?

 6. J. Punt

  Poolse samenleving dreunt nog na van de donderpreek gebulderd door die gelouterde staatsman. Bevolking ziet nu dat er geen andere mogelijkheden zijn dan Pro EU. Hebben sleutelposities in handen die gasten. Weg uit NL is direct faillissementen van honderden gerenommeerde bedrijven. Platgooien en zonnecelletjes op de ontstane ruimte!

 7. J. Punt

  Tegenover 1 hard werkende Poolse arbeidsmigrant staan 30 werkeloze jankneuzen met dure maar nutteloze studies in hun corduroy loose fit 24/7 pants.

 8. CZ

  Mensen als Orban hebben inhoudelijk keihard gelijk…

  1. Mikwa

   Drijfzand. Het neemt je op en je verdwijnt geruisloos.

   1. CZ

    Tja

 9. Albert Egberts

  “Ook stelt hij dat dit soort wanbeleid er verantwoordelijk voor is dat energieprijzen in heel Europa de pan uitrijzen.”

  Michel weet dat dit onzin is.

  1. CZ

   Npo wappie albert maakt zichzelf nu wel heel erg belachelijk, de npo indoctrinatie zit wel heel diep in je zieke hersentjes

   1. palko

    Tsja CZ, omdat dommie/dummie Egberts zich lang geleden bij het uitdelen van de hersencellen verslapen had, kun je moeilijk een intelligente en verstandige reactie van deze non-valeur verwachten. Hongarije is, zoals elke Hongaars sprekende burger exact weet, op energiegebied heel goede maatjes met Rusland. En dat legt het hardwerkende en uiterst beschaafde land bepaald geen windeieren. Waarbij ze zowel gas als olie voor een vriendenprijs kunnen aanschaffen in het land van Vladimir Poetin. Onze stem heeft Orban alvast bij de parlementsverkiezingen van begin 2022. Wat een held!

  2. halo1

   Hij extrapoleert natuurlijk enigszins.. maar feit blijft dat het “”groene levensgevoel” dat zo optimistisch leek.. een geduchte knauw heeft gekregen.. zo zeer zelfs dat nu kernenergie weer actueel wordt.. wie had dat ooit gedacht! Orban heeft natuurlijk echt wel een paar voordelen…

   1. Albert Egberts

    Dat klopt wel. In natuur- en milieukringen en linkse politieke partijen was kernenergie altijd taboe. Op dat punt is er sprake van voortschrijdend inzicht, enerzijds omdat de techniek van deze vorm van energie-opwekking veel veiliger is geworden en anderzijds omdat de noodzaak van CO2-vrije energiebronnen pregnant is geworden en we kernenergie mogelijk nodig hebben om de overgang naar duurzame energie te kunnen maken.

    Het probleem is op dit moment veeleer het kostenplaatje
    en de tijd die het kost een nieuwe kernenergiecentrale te bouwen. De kosten van wind- en zonne-energie dalen rap en liggen nu al onder die van kolen- en gascentrales. Kernenergie in de huidige vorm zal, zeker in de toekomst, waarschijnlijk economisch niet concurrerend kunnen zijn. Dat is wel spijtig.

    1. dumbfarmer

     we kunnen ook weer fietsen met dynamo’s terug in de woonkamer zetten voor als het donker is en de wind niet waait.

    2. Fax uit Darmstad

     Een gebied van 4000 km², het oppervlak dat nodig is voor de windmolens op land volgens het klimaatakkoord.
     Een flinke kerncentrale levert per jaar even veel energie als alle geplande windmolens op land, op een oppervlak van minder dan 1 km².
     h**ps://www.regionale-energiestrategie.nl/default.aspx
     Als het waar is dat de hoeveelheid CO₂ de belangrijkste oorzaak is van de opwarming, dan zou dat moeten blijken uit temperatuurveranderingen in het verleden. Dat is niet het geval. In het verleden waren er periodes met hoge temperaturen en lage concentraties CO₂ en omgekeerd; de CO₂-concentratie blijkt geen goede graadmeter voor de temperatuur op aarde.
     h**ps://cp.copernicus.org/articles/9/447/2013/cp-9-447-2013.pdf

    3. september

     Je hebt wel gelijk maar 1 nieuwe kerncentrale heb je pas over 10 jaar.En trek je verder niets van iedereen hier aan.En vooral CZ Met zijn idiote beweringen over jou

  3. ElGuapo

   Kwakma weet dat het onzin aan het verkondigen is.

   1. CZ

    Klopt, npo wappie en klimaat terrorist albert is niet voor schone kernenergie integendeel de npo wap is voorstander van de smerige wind en zonne-energie het is een verdienmodel waar miljarden in omgaan…

 10. Mikwa

  Wij hebben niets op met een politieke leider. Voor ons gaat het om de Tenach. Victor is onbeduidend .

  1. ElGuapo

   Net als de Thora.

   1. Mikse

    Dit is het : “De Thora, ook gespeld als Tora of Torah, zijn de eerste vijf boeken van de Tenach, die de grondslag van het joodse geloof vormen en daarmee als de voornaamste heilige boeken van deze monotheïstische godsdienst gelden. Met de term wordt ook wel de joodse godsdienstige literatuur als geheel aangeduid.”

    1. CZ

     Is mikse een Messiaanse belijdende Jood?

     1. Mr.blauw.sky

      Is Homefrontje een jehova getuige?

     2. CZ

      Jehova’s zijn geen getuige…

    2. Harry Haller2

     Nikse is geen Jood, hij doet alleen alsof: hij is een aandachtsho*er en hoort eigenlijk op Instagram thuis.

  2. CZ

   “We”

   Npo wappie mikwa

 11. dumbfarmer

  types als dat hebben we.. maar zodra die voet aan de grond krijgen in de tweede kamer worden die uitgerangeerd door de kartel partijen, die zodra blijkt dat zo’n partij het gaat winnen ineens allerlei kunstige coalities kunnen smeden die voorheen absoluut niet mogelijk waren (zie laatste provinciale staten verkiezingen…)
  En daarnaast heb je een hele vloot aan `journalisten` en `journalistische programma’s` die geen mogelijkheid onbenut laten om moord en brand te schreeuwen zodra er iets gezegd wordt dat ze niet bevalt (vaak zie je zelfs dat later de kartelpartijen hetzelfde roepen, maar dan heet dat ‘moedig’, ‘vernieuwend’ of andere dergelijke onzin).

 12. J. Punt

  Kijken wat de npo ervan vindt.

  Gelukkig barsten we echt veel van de ‘experts’ weliswaar vaak zelfbenoemd aangezien ze altijd over hetzelfde zeuren ontwaren ze dat als ‘feitelijke kennis’

 13. J. Punt

  Opmerking over ‘ons’ buitenlandbeleid in de telegraaf;

  “”Maar nee, tegen het buitenland schopt Den Haag met stalen neuzen in de schoen, terwijl ze voor onze eigen problemen op geitenwollen sokken lopen.””

  100 punten..

  1. J. Punt

   Voor de rest in deze wakkere krant hoofdzakelijk oekaze’s over ongefaxten en hun misdadige gedrag… Kinderachtig kleutergdrag

 14. ET007

  Je kunt zeggen wat je wilt van mensen uit het Oostblok, maar ze staan met beide benen in het leven. Iemand uit het Westen weet tegenwoordig niet meer met 12 jaar of het een jongen, meisje of genderneutraal iemand is.

  1. Krasvast

   Klopt, dat heeft alles te maken met het opdringen van de SDG’s. Nummer 5 in dit geval.

 15. JFU

  Heerlijk om een tegengeluid te horen tussen al die politieke slaafse Eurofielen.

 16. september

  Gelukkig wonen we hier niet in Pólen en Hongarije Met die regeringen.En ze willen ook in de E.U blijven En trouwens waar zou Albert Liegt zijn dus niet Egberts,een tijd niet gezien,weer een andere naam

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.