Lilian Helder (PVV) kritisch op advocaten Eindhovense terreurverdachten: “Ik schaam me voor mijn oude beroepsgroep”

Advocaten van de Eindhovense terreurverdachten noemen de dreigacties van hun cliënten “melige gesprekken” of “humor en sarcasme”. Zulke opmerkingen schieten in het verkeerde keelgat van PVV-Kamerlid Lilian Helder. Op sociale media geeft ze aan zich te schamen voor haar oude beroepsgroep. 

Bij RTL Nieuws verscheen een nogal opmerkelijk stuk. Negen Eindhovense jongeren zijn opgepakt voor het dreigen met doden en ontvoeren van politici. De advocaten van de verdachten proberen de afgeluisterde gesprekken af te zwakken. “Het zijn maar jongeren” of het was maar een ”melig gesprek”. PVV-Kamerlid Lilian Helder laat duidelijk merken dat zij zulke opmerkingen van advocaten niet pikt. Politici zijn met de dood bedreigd en advocaten hebben het over puberaal gebrabbel. Het is alsof zij in een andere wereld leven.

Terecht geeft Helder aan zich te schamen voor haar oude beroepsgroep. Iedereen heeft natuurlijk recht op verdediging in de rechtszaal, maar terroristische dreiging proberen af te zwakken tot “melige gesprekken” gaat toch echt wel een stap te ver.

Het lijkt haast traditie te worden in Nederland dat er groepen zijn die proberen de beweegredenen van mogelijke terroristen in ander daglicht te plaatsen. Ondertussen kan een politicus zoals Geert Wilders al sinds 2004 niet meer vrij over straat. De dagelijkse bedreigingen die hij ontvangt zijn niet simpelweg ‘melige gesprekken’ of ‘humor’. Het insinueren dat zulke gekken maar een lolletje maakten is gewoon kwalijk.

Heel Nederland zou verbaasd en boos moeten zijn dat drie Nederlandse politici bedreigd worden met de dood en ontvoering. In plaats van dat Nederlanders massaal een vuist maken tegen dit soort intolerantie gaat men op zoek naar slappe excuses.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Feit blijft dat op dit moment enkele politici gewoon niet meer veilig over straat kunnen. En dat is gewoon enorm tragisch en een schande dat dit gebeurt in Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. vlekkenoplosser

  QUOTE
  Advocaten van de Eindhovense terreurverdachten noemen de dreigacties van hun cliënten “melige gesprekken” of “humor en sarcasme”.
  END

  Uiteraard , dit soort gesprekken voert iedereen in een melige bui. cynisme off

  1. hans-e-pans

   Wat vergeten wordt, al dan niet expres, is dat onder de aankomende moslimextremisten hier in de westerse wereld de jonge jongens van “Humor en sarcasme” en “Melige gesprekken”, over vertegenwoordigd zijn.

   Dit mede omdat ze in hun eigen Islamitische wereldje zich moeten profileren en een daad stellen om een plaats in hun Islamitische wereldje te veroveren. Ze eisen niet voor niets “RESPECT”.

 2. Albert Egberts

  Advocaten hebben als essentiële functie inmonze rechtsstaat dat ze de belangen van verdachten zoveel mogelijk dienen. Dat mevrouw Helder het schaamteloos vindt als advocaten dat doen bewijst haar trieste onnozelheid.

  1. vlekkenoplosser

   de strónt vlé®k bewijst hoe dom hij is.

   De decadente hypocriete tról vindt gesprekken over moordaanslagen net zo onschuldig als gesprekken over seks met kinderen.

   De strónt vlé®k is dan ook geestesziek

   1. Albert Egberts

    Vlekkenoplosser praat graag over strónt en over seks met kinderen.

    Dat zal de hele dag zo doorgaan.

    1. vlekkenoplosser

     inderdaad , jouw verbale diarree is grenzeloos , aandoenlijk strónt vl®k !

  2. AS210854

   TAK, hierin kun je ook te ver gaan. In dit geval is die grens zeker overschreden.

   1. Albert Egberts

    Waarom vind je dit te ver gaan, AS, meen je niet dat misdadigers en terroristen geen verdediging van een advocaat verdienen?

    1. Albert Egberts

     Deze zin bevat een dubbele ontkenning, ‘geen’ of ‘niet’ moet vervallen.

     Excuses.

     1. ElGuapo

      Je excuses aanbieden voor een taalfoutje maar niet voor je belachelijk domme uitlatingen…..zo doen ze dat op planeet kwakma.

     2. Albert Egberts

      Wat klopt er niet aan mijn uitlating, Guppo?

     3. vlekkenoplosser

      we weten dat je faalt op alle fronten strónt vlé®k
      excuus is niet nodig , het dedain druipt overal af strónt vlé®k

      overigens moet je eens proberen om open vragen te stellen strónt vlé®k
      die suggestieve vragen worden strónt vervelend strónt vlé®k

     4. ElGuapo

      Je bent en zal altijd te dom om te po*pen blijven schlemieltje een minderwaardig stuk vuil dat niks bereikt heeft of zal bereiken.

     5. usb3.0

      Je zelfingenomen autistisch taalnazi gedrag tamil, klopt niet.

    2. Aborifa

     Advocaten bespelen wel vaak de publieke opinie terwijl ze voor de verdachten moeten pleiten bij de rechter.

     1. Albert Egberts

      @Aborifa,

      Zowel het OM als de advocatuur gebruiken de media in hun belang.

     2. Morgan4321

      Dat geldt voor het OM ook, die “lekken” ook geregeld zaken naar de pers die in hun straatje te pas komen. Uoteraard neemt de andere partij die tactiek dan over.

     3. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k vindt het lekken naar de media geen probleem
      domme decadente onnozele gans

    3. Docm

     Daarbij komt dat de beslissing wordt genomen door de rechtbank, niet door de advocaat. Een feitelijke dreiging is niet geuit. Aan de andere kant zijn de verdachten volgens de AIVD IS aanhangers, dan is het niet zo vreemd dat het OM er een zaak van maakt.

    4. usb3.0

     tamil meent dat misdadigers bij voorbaat vrijgesproken dienen te worden, tamil houdt in geen geval rekening met de slachtoffers, slachtoffers die iets overkomt door anderen waar men niets aan kan doen daarvan vindt tamil dat de daders veel publiciteit moeten krijgen zodat ze in het strafproces dit kunnen gebruiken om een lagere straf te krijgen

     1. Albert Egberts

      “ tamil meent dat misdadigers bij voorbaat vrijgesproken dienen te worden”

      Dat kan usb nergens uit afleiden en uiteraard vind ik dat ook niet. Ik gaf dat in de draad zelfs expliciet aan

     2. usb3.0

      Nee hoor tamil, je hebt het zelfs met pedöpartijtjes als martijn, uit moreel besef is het natuurlijk te achterlijk voor woorden dat zo’n partij bestaat maar jij vindt het ok dat deze partijtjes bestaan

     3. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k zijn kinderlijke gewauwel is zielig ! heel aandoenlijk

   2. AS210854

    TAK, natuurlijk wel, maar als advocaat moet je wel voor de WAARHEID gaan en niet voor het sprookjesboek.

  3. Cootje

   Trieste onnozelheid is met een uitkering in een rolstoel elke dag met verbale geweld 14/15 uur op een dag hier te verkondigen , als gehandicapte mongool die onderkend dat de rechtsstaat al lang verloren is door beleid 10 jaar Rutte probeert recht te praten wat krom is , 80 miljard gaat er om in de criminelen wereld daar vult de advocatuur zijn zakken mee , de banken betalen met zijn drieën 2 miljard aan boetes maar vullen in veelvoud hun zakken met witwassen , nummer 1 positie exporteur narcotica en aanverwanten producten , softe D66 rechters , mensen doen geen eens aangiften meer , en per ongelukkig niet doodgeschopt maar verkeerd gevallen , en bij de rechters klagen dat ze een slechte jeugd hebben gehad. Zijn bij de softe rechters een aanvaardbaar klankbord .

  4. ElGuapo

   Ongelooflijk dat je durft om het goed te praten schlemieltje. Je behoort echt tot de allerlaagste levensvormen en bent met zekerheid de domste op deze aardkloot. Hoe verknipt moet je wel niet zijn om zo te denken als jij denkt.

   1. Albert Egberts

    Ik praat geen terrorisme of welke smerige misdaad dan ook goed maar wijs slechts op het feit dat ook smerige misdadigers in onze rechtsstaat recht hebben op een advocaat die hen naar beste vermogen verdedigt.
    Dat Guppo dat niet snapt verbaast niet maar dat een Kamerlid dit niet lijkt te doorgronden is schokkend.

    1. ElGuapo

     Dat schlemieltje niet snapt dat ie het aan het goed aan het praten is laat zien hoe verknipt dit stuk vuil is.

  5. ikweetwatikwil

   Lilian Helder heeft gelijk. Waar zijn die advocaten mee bezig. Moeten we weer zielig doen ? Een kopje thee met ze drinken? Och natuurlijk , ze komen uit een andere cultuur en dan weten ze niet beter. 8 zijn hier geboren ,maar dat zegt niet veel. Ze blijven hun cultuur omarmen. Nederland helpt zich zelf de vernieling in door zwakte.

   1. Albert Egberts

    Heb jij enig idee wat de functie en de plicht van advocaten is?

    Dit is toch wel heel erg dom.

    1. vlekkenoplosser

     dom ben je zeker strónt vlé®k
     zo ook arrogant strónt vlé®k
     zo ook hypocriet strónt vlé®k
     zo ook decadent strónt vlé®k
     zo ook onwetend strónt vlé®k
     zo ook mindrwaardig strónt vlé®k

     je bent een vervelend strónt rest strónt vlé®k !

    2. ikweetwatikwil

     Albert Egbert. Ik weet dat een advocaat kan weigeren. Maar door dit soort figuren te verdedigen ,komt hun naam vaker in de krant.

     De zaak afdoen als een kwajongens streek, dan ben je als advocaat in mijn ogen diep gezakt.

 3. Monty

  Iedereen trapt er met open ogen in. Rutte heeft een mooie bliksemafleider gecreëerd.

  Niemand heeft het nog over de formatie of Mona Keijzer.

  Niemand gelooft toch dat Rutte bedreigt wordt door Jihadisten.

 4. LifeBuddy

  Ja Lilian, het wordt tijd dat die advocaten met namen komen, die in de krant gezet worden, anders is dat verhaal niet geloofwaardig meer.

 5. Morgan4321

  Tja, als politici zo makkelijk mensen grondrechten afnemen (en als ze teruggefloten worden door de rechter gauw de wet aanpassen) moeten ze niet raar opkijken als er op een minder legale manier verzet gepleegd gaat worden.

  Gezien de hoek waar het uit komt zal dit wel geen argument geweest zijn maar als het om Rutte of De Jonge zou gaan heel begrijpelijk.

 6. Ertho Mobrust

  Deze jongens met hun melige opmerkingen gaan wat verder dan de droge humor van een deel van de DDS aanhang. Ook niet altijd even positief.

  1. vlekkenoplosser

   Een melige opmerking is geen planning tot ontvoering of moord domme jongen !
   Indien het slechts een melige opmerking was komt dat ongetwijfeld op tafel bij de rechtbank
   D666 rechters zijn namelijk heel gevoelig voor dat soort argumentatie
   een slechte jeugd doet het ook altijd goed hoewel dat nu aardig uitgekauwd is.

   1. Ertho Mobrust

    Domme jongen is iets wat ik niet tegenover u zou willen gebruiken. Het zal zich ongetwijfeld uitkristalliseren hoe ver het strekt wat deze deugnieten bekokstoofden.

    1. vlekkenoplosser

     heeft de strónt vlé®k nog een nieuwe alias erbij !

     1. ElGuapo

      Als het 2 namen heeft, het dom l*lt, lijkt alsof het in een bubbel leeft en regelmatig een duur woordje gebruikt om slim over te komen is de kans erg groot.

     2. vlekkenoplosser

      👏👏👏👏👏👍👍👍👍👍

     3. vlekkenoplosser

      👏👏👏👏👏👍👍👍👍👍

 7. GewoonJohan

  De trieste waarheid is dat ik helemaal niet verbaasd of boos zou zijn wanneer er een aanslag op Rutte gepleegd zou worden.
  Dat betekent niet dat ik het goedkeur of aanmoedig, maar dat betekent wel dat ik er niet van opkijk na alle leugens en onderdrukking van deze man.
  Ontvoering geloof ik niet zoveel in tenzij de ontvoerders wappelijk zijn, want wie wil er nu nog losgeld betalen voor Rutte.

 8. A-BBa

  Ik vind dit een goede ontwikkeling. Zolang de verantwoordelijke deze dreiging niet zelf en persoonlijk in hun nek voelen zal er niets veranderen. De ‘ver van mijn bed’ show gaat niet meer op.

 9. Rieks

  Natuurlijk is het geen humor en zijn het geen melige gesprekken maar een advocaat doet werkelijk ALLES om zijn zaak te winnen. Dat weten we toch. Het is vervolgens aan het OM en de rechters om dit terzijde te schuiven. Als men dat niet doet is het pas verontrustend.

 10. siemoon

  wie betaald eigenlijk deze advocaten. roethof of een plasman. kan ik misschien ook nog gebruik van maken. mij ervaring is een voorschot betalen voor “”werkzaamheden”” en die voorschotten zijn niet mis .

  1. Albert Egberts

   betaalt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.