LOL! SP wil af van “zolderkamercommunist” Michel Eggermont maar die weigert: “Ik laat de partij niet kapotmaken!”

Michel Eggermont is een echte communist. Je weet wel, zo’n man die Marx en Engels leest, alsmede Mao, Lenin, en noem al die andere linkse extremisten maar op, en die dan denkt: ‘Weet je wat het probleem is? We hebben het communisme nooit écht uitgeprobeerd.’ Vroeger vonden ze dat bij de SP helemaal prima. Het is in de kern immers een communistische partij van oudsher. Maar tegenwoordig willen ze dat niet meer. En dus liggen Michel en zijn partij op ramkoers.

In het Algemeen Dagblad vandaag een buitengewoon interessant artikel over Michel Eggermont en zijn partij, de SP. Michel is 51 jaar oud, maar ziet er uit als een ouderwetse hippie-achtiger zolderkamercommunist. En dat is niet zo gek. Dat is namelijk precies wat hij ís.

Byebye

Maar dat is niet alles. Michel is ook het gezicht van de SP in Utrecht, zijn stad. Alleen is er een klein probleempje: zijn partij is eigenlijk wel klaar met hem. En dan bedoel ik dat ze écht klaar met hem zijn. Hij kreeg onlangs namelijk te horen van de partijsecretaris dat zijn lidmaatschap beëindigd was. De officiële reden is dat de SP jongerenbeweging Rood en de discussiegroep Marxistisch Forum als politieke partijen heeft aangemerkt. Bij de SP mag je niet lid zijn van méér partijen dan de SP. Het is of alleen de SP, of helemaal niet de SP.

Het is natuurlijk flauwekul als reden. Het Marxistisch Forum is een extreemlinkse club. Dat geldt ook voor Rood. Maar het zijn geen politieke partijen. De SP wil niets met ze te maken hebben omdat ze te extreem zijn. Eggermond is daar een geweldig voorbeeld van. De man is radicaler dan radicaal. Lees dat artikel van het AD maar. Serieus.

Eggermond accepteert het niet

Lokaal zegt Eggermond nog altijd steun te krijgen van de Utrechtse SP. Maar de landelijke partij heeft al laten weten dat ook Utrecht zich aan landelijke royementen moet houden. Die strijd verliest hij dus. Toch gaat hij het gevecht aan.

“Mijn prioriteit ligt nu bij het bijeenhouden van alle socialisten in Utrecht,” zegt hij tegen het AD. “Het landelijk bestuur stuurt aan op het kapotmaken van de afdeling. In de vierde stad van het land, laten ze de partij naar de kloten gaan. Dat is bizar. Dat ga ik niet toestaan.”

Ach ja. Grootheidswaan. Het is altijd hilarisch om te zien, maar zéker in een man die eigenlijk gewoon totaal irrelevant is in de wereld. Een man, dus, als Eggermond.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan dit soort communisten. Want ja, dit soort halve nihilisten moeten toch in iets geloven om het leven nog iets dragelijk te maken. Als niet in een hogere macht, dan maar in Marx én zichzelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Monty

  Zo’n PVV partij constructie is dan zo gek nog niet.
  Als je tenminste niks tegen dictatuur hebt.

  1. Mr.blauw.sky

   Het model van geen interne ruzies maar ook geen gezonde tegenspraak

  2. Duckday

   Wat heeft de PVV constructie er nu mee te maken? Waarom PVV

   1. LifeBuddy

    De PVV constructie is , dat er maar een kapitein op de boot kan zijn. Tot nu toe is het bewezen, dat de democratie daar beter mee gebaat is. GROTE mondy in the sky, zijn nog steeds WOEST dat zij in een dictatuur leven. Maar ja, BLO onderlegd. Dat zegt genoeg!!!

    1. Monty

     ”dat er maar een kapitein op de boot kan zijn.”

     Wilders is geen kapitein op een boot maar een stuurman op een roeisloep.

     Op een boot geef je leiding aan een bemanning bestaande uit officieren en equipage.
     Een goede kapitein vertrouwd op zijn bemanning.

     Nee Wilders is echt geen kapitein.
     Wilders vertrouwt alleen zichzelf.

     Anders had hij in de afgelopen 15 jaar wel een betrouwbare bemanning willen en durven samen te stellen.

     1. Yorg Monker

      Wilders is leider van de tweede partij van Nederland. Dat lijkt me voldoende te zeggen.

     2. Monty

      ”Wilders is leider van de tweede partij van Nederland.”

      Was leider van de tweede ‘partij’.
      Of neem jij de uitslagen van peilingen als waarheid?

    2. sonny

     Lifebuddy,
     “een kapitein op de boot”
     Juist, dat vond Adolf ook, het volk inclusief zijn interne clubleden adoreerden hem als een geliefde en succesvolle dictator, droegen hem meer dan 10 jaar op handen!
     Dat het spel mislukte is punt twee, en irrelevant mbt zijn eerdere succes!

   2. CZ

    monty is een PVV zuiger, monty is een nsb-er die enkel de PVV afzeikt

    1. Yorg Monker

     Daarin heb je volkomen gelijk, CZ.

    2. Monty

     Ik benoem alleen de feiten usbtje.

     1. Yorg Monker

      Je benoemt geen feiten Monty. Je spuit enkel de waanideeen die in je hoofd leven.

     2. CZ

      Nee monty dat doe jij helemaal niet, jij zuigt en irriteert, basht de PVV continue, je hebt een pesthekel aan het feit dat Wilders structureel de vingers op de zere plekken legt.
      Je doet niet anders en als je kan doe je FvD er ook nog even bij.

     3. Monty

      ”Je spuit enkel de waanideeen”

      ”Wilders is leider van de tweede partij van Nederland.”

      Hoezo waanideeën?

     4. Krasvast

      @CZ: Probeer het maar, het is kicken! 🙂

 2. halo1

  Het communisme heeft nooit ergens goed gewerkt: het miskent de wetten van de psychologie (eigen belang) en natuurkunde (zwaarte)kracht)..kortom : Eggermont is weliswaar een echte communist.. maar ook een totale wereldvreemde naieveling..überhaupt vaak een manco van links.

  1. Xyz1234

   Ik zou vooral de drang naar vrijheid en zelfontplooiing willen noemen als factoren die het communisme niet wil onderkennen.

 3. Xyz1234

  De SP is goed bezig om de rotte appels te verwijderen. Prima!

 4. Patt

  SP zouden grootste partij van Nederland zijn. Als ze hun standpunt over Asielzoekers zouden veranderen. Nederland is vol en er zijn geen huizen voor onze eigen mensen laat staan voor vreemdelingen. Maar dat geven ze niet toe. Ze zeggen dat dit niet de reden van de woningnood is. Deze mensen moeten in de regio opgevangen worden.

 5. PG

  Niet zo raar toch?
  Men wil doorgaans ook af van mensen die ‘Mein Kampf’ lezen en er positieve elementen inzien.
  Dit is niet veel anders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.