Marion Koopmans slaat wéér alarm: er komt een serieus coronaprobleem aan!

Het blijft maar doorgaan, aldus Marion Koopmans. Want ja, zegt deze hoge dame van de Covid-paniek nu, er komt in de winter vrijwel zeker weer een flinke coronagolf aan. Gek, aangezien meer dan 80% van de 12-plussers gevaccineerd is. Maar goed, dat geheel terzijde.

Marion Koopmans denkt dat de “kans aanzienlijk” is dat we in de winter weer een “serieus” coronaprobleem krijgen. Dat zei ze vandaag bij NPO Radio 1. En dit komt volgens haar voor een groot deel doordat er “inhaalbijeenkomsten” zullen komen en “inhaalfeesten.” Dus bijeenkomsten en feesten die functioneren als “inhaal” omdat het vorig jaar niet kon. Nou weet ik niet hoeveel mensen zij kent die in plaats van 1 naar 2 kerstfeest gaan dit jaar “om vorig jaar goed te maken,” maar blijkbaar denkt ze echt dat het zo werkt.

Het gevolg daarvan is volgens Koopmans dat “we” weer moeten gaan “kiezen” tussen wat we wel en niet willen doen. Dus welke zorg “we” wel willen geven, en welke zorg niet. En vooral ook welke zorg moet worden afgeschaald ten faveure van Covidzorg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En dan te bedenken dat het kabinet er letterlijk niets aan heeft gedaan om de zorg op te schalen. Gek he? Je zou bijna gaan denken dat het ze geen bal interesseert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

139 reacties

 1. Albert Egberts

  Mevrouw Koopmans is viroloog en zal vanuit haar deskundigheid dit niet voor de kat z’n staart roepen. Zij is van de wetenschappers overigens niet de enige. Algemeen wordt aangenomen dat, vanwege de te lage vaccinatiegraad, we deze herfst en winter weer met een forse opleving van de pandemie te maken zullen krijgen. We zien dat nu al gebeuren in de gebieden waar veel ongevaccineerden wonen. Wat de deskundigen alleen niet precies kunnen weten hoe groot die nieuwe uitbraak zal zijn.

  Alleen als meer mensen zich laten vaccineren zullen we dit probleem kunnen tackelen. Helaas zijn de wappies op dit punt nogal hardnekkig.

  1. StemPzeweg

   90-95% van de de ziekenhuisopnames zijn ongevaccineerden. De percentage ongevaccineerden die daaraan bezwijkt zal nog hoger zijn. Tja, denk dat we het gewoon zullen moeten accepteren dat door die hardnekkigheid oudere wappies vooral in de problemen zullen komen. Ik zou zeggen geef het reguliere zorg prioriteit en laat Darwin verder gewoon zijn werk doen

   1. Albert Egberts

    “Ik zou zeggen geef het reguliere zorg prioriteit en laat Darwin verder gewoon zijn werk doen”

    Dat is in strijd met onze grondrechten. Ongevaccineerde patiënten die naar adem happend het ziekenhuis worden binnengereden krijgen altijd voorrang omdat ze acute zorg nodig hebben. Het ergerlijke is wel dat ze gemiddeld 17 dagen een IC-bed blokkeren. Daardoor moeten hart- en kankerpatiënten wachten op hun operatie.

    Ik vroeg ongevaccineerde reageerders op dit blog al vaker of ze in geval van coronabesmetting ook bereid zijn af te zien van ziekenhuiszorg. Dat is helaas niet het geval.

    1. Antihedo

     De zorg wordt gegijzeld door de ongevaccineerden en alsof dat niet genoeg is proberen de ongevaccineerden de hele maatschappij te gijzelen. De coronapatienten van het ziekenhuis nabij de biblebelt worden verdeeld over de ziekenhuizen in de buurt. Het ziekenhuispersoneel begint zo langzamerhand stevig te balen. Het is dat ze iedereen moeten helpen maar op deze manier hebben ze er ook geen zin meer in.

     1. Albert Egberts

      Gijzeling is het goede woord. Ongevaccineerden oefenen een terreur uit met afschuwelijke gevolgen.

     2. albertliegt

      Wat een onzin , ongevaccineerde zijn niets meer of minder dan gevaccineerde. Beide kunnen het virus dragen en overdragen.

      Walgelijke mensen die deze tweedeling in de maatschappij aanwakkeren. Hopelijk krijgen ze een spontane hartstilstand van de schrik als ze beseffen dat ze de aanleiding hebben gegeven voor een herhaling van de jaren ’30

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=A9wavgI86Ec
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=PSvAyAj2yWc

     3. albertliegt

      h**ps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/oversterfte-in-europa-bij-75-minners-explosief-gestegen-in-vergelijking-met-coronajaar-2020-zorgelijk/

      Over de tekst hoeven het niet te hebben.
      Zullen we ons beperken tot de objectieve cijfers
      Of durven de gevaccineerde idioten de offieciele cijfers te ontkrachten?

    2. september

     Die reageerders willen liever Corona krijgen,zij liever dan Ik.En die veranderen nooit.Houdt er maar rekening mee.

     1. albertliegt

      domme jongen

      h**ps://www.gezondheidsnet.nl/coronavirus/ben-je-als-gevaccineerde-net-zo-besmettelijk-als-een-niet-gevaccineerde

      ook gevaccineerde kunnen besmettelijk zijn en besmetten
      helaas testen de gevaccineerde egoïsten niet

      We zijn toch gevaccineerd roeptoeteren de onwetenden.

     2. albertliegt

      hou er rekening mee dat jij ook gewoon corona kan krijgen gevaccineerde onwetende nitwit !!

     3. RvdBe

      Heb je je griepprik ook al gehaald?
      Weet niet of je weleens de berichtgeving hebt teruggelezen over de IC belasting tijdens de griepepidemieen de afgelopen jaren?
      Als je geen griepprik hebt gehaald stel je je a-sociaal op tov de zorg.

    3. StemPzeweg

     Er zijn ook genoeg andere situaties waar acute zorg nodig is, denk aan hartoperaties, bepaalde kankerpatiënten in een terminale fase of ook verkeersongelukken, en nee ik zie ook wel in dat je ongevaccineerden geen zorg kunt ontzeggen maar uiteindelijk mocht het toch de verkeerde kant op gaan moet je wel keuzes maken want vol is nou eenmaal vol. Zie het maar als een soort van triage. Tja wie wil je dan liever helpen iemand die een hartaanval heeft of een ongevaccineerde Corona patiënt?

     1. albertliegt

      Alle ruimte voor die gevallen domme jongen. We hebben 1650 I.C plekken beschikbaar en 38.500 ziekenhuisbedden vrij.

      Kunnen we al die gevaccineerde corona patienten naar huis sturen ? ze kunnen volgens jouw stupide bewering niet ziek worden.

     2. albertliegt

      Alle ruimte voor die gevallen domme jongen. We hebben 1650 I.C plekken beschikbaar en 38.500 ziekenhuisbedden vrij.

      Kunnen we al die gevaccineerde corona patienten naar huis sturen ? ze kunnen volgens jouw stupide bewering niet ziek worden.

     3. Albert Egberts

      “We hebben 1650 I.C plekken beschikbaar en 38.500 ziekenhuisbedden vrij.”

      Hopelijk hebben we die niet nodig. albertliegt erkent nu kennelijk wel dat we die IC-bedden beschikbaar moeten hebben voor corona. Dat lijkt op voortschrijdend inzicht.

     4. albertliegt

      je domme conclusie is weer tenen krommend SV !

      Blij dat ook jij erkent dat er feitelijk geen enkel probleem is gelet op cijfers.

     5. Albert Egberts

      Ik dacht dat je altijd dacht dat corona een hoax was?

     6. albertliegt

      nogmaals SV !

      jij moet niet denken SV, die kwaliteiten bezit jij niet SV !

     7. Ben van Zwol

      Je geeft ‘m te eten…

     8. albertliegt

      quote
      Ben van Zwol 4 uur geleden
      Je geeft ‘m te eten…
      end

      mixje met rattegif !

     9. Ben van Zwol

      @Vlek: Zeker, maar ook dat vind hij prima! Zoals je ziet blijft hij 7 dagen per week en 15 uur per dag zijn fascistensmurrie posten.

      Niet reageren is de enige optie, zodra hij het alleen nog tegen zichzelf heeft zijn we snel van hem af.

    4. Mistgabel

     h*tps://www.ad.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

     aastricht voelen ze dezelfde spanning. Zeker omdat het ziekenhuis deze week opeens weer veel opnames ziet. De afdeling waar chirurgische patiënten zijn opgenomen, is nu weer voor de helft ingericht als corona-afdeling. Tien mensen, bijna allemaal boven de 80 jaar, zijn hier opgenomen. Of ze zijn gevaccineerd? Twee vrouwen knikken ‘ja’. Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad. Ze hoeven niet naar de ic worden gebracht, maar zijn wel zo ziek dat ze de zorg van de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis nodig hebben. Aan hun bedden hangen zuurstofflessen, de patiënten staren naar de muur. Je hoort het geluid van de extra zuurstof die hen wordt toegediend.

     9 van 10 zijn gevaccineerd

    5. Marija

     Het ergerlijke is ook ondermeer, dat niet gevaccineerden zich vooral bevinden in de allochtone groepen.
     Ze willen niet en begrijpen het niet.

     1. albertliegt

      In alle groepen is er groot verzet tegen vaccinatie ! De gepresenteerde cijfers kloppen van geen kant als je kijkt in de horeca.

      Ikea restaurant 3 tafeltje gevuld. Normaal sta je in de rij.
      Makro restaurant 1 tafeltje gevuld. Normaal zit ie vol.

      Ergens klopt er iets niet met de gepresenteerde cijfers !

   2. leukeditter

    ja??? heb je nog meer fabeltjeskrant beweringen…mijn 3 nichten in de rotterdamse zieknhuizen zeggen dat ze dat noooit en te never mogen vragen dus bullshit

   3. Tommy76

    @stempzeweg

    Nee hoor: h*tps://www.ed.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

    Citaat: “Tien mensen, bijna allemaal boven de 80 jaar, zijn hier opgenomen. Of ze zijn gevaccineerd? Twee vrouwen knikken ‘ja’. Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad.”

    90 tot 95% klopt dus sowieso niet. Onlangs stond ook al in de Telegraaf dat het in Nederland al 80% was. Nu gaat het nog verder. Als ruim 90% in dit artikel al gevaccineerde ouderen zijn dan kun je jouw fabeltjes niet land vol blijven houden.

    Vaccinaties beginnen uit te werken en Hugo gooit alles open voor gevaccineerden die niet testen.
    De ouderen zijn dus opnieuw de dupe…

    In het UK is het niet anders: 13% van de ziekenhuisopnames zijn NIET gevaccineerd.

    h*tps://www-bbc-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.bbc.com/news/uk-wales-58680204.amp

    1. september

     Volgens het laatste coronadashbord is 83.2% boven de 18 jaar 2keer gevaccineerd.En 86.9% al 1 keer.En het aantal dat in een ziekenhuis ligt 610 ,waarvan 146 op de IC.En op de IC waren er 4 meer dan gisteren.Dus zullen we ooit van de Corona afkomen. En Albert liegt heb ik hier vandaag ook nog niet gezien. Hij is meestal als de eerste bij om iedereen tegen te spreken.Weer een andere naam?

     1. albertliegt

      146 mensen op de I.C en de randdebielen willen de wereld weer op slot hebben en iedereen verplicht vaccineren

      Helaas zijn het de egoïstische gevaccineerde idioten die het ziekenhuis vullen en massaal beginnen met hun derde prikje

   4. Word lid

    Tegenwoordig denken bekrompen zwakzinnige als spzw en albertje niet in mensen maar in wel of niet gevaccineerd…

  2. albertliegt

   welke deskundiheid bedoelt de SV ? Geen enkele voorspelling is uitgekomen van het clubje specialisten dat roverheid adviseert.

   Waar wil de SV het over hebben ? over influenza of over corona ? Angsthazen tellen alles bij elkaar op.

   90% op d I.C van Zwolle zijn gevaccineerd en de SV blijft wijzen naar de ongevaccineerde
   Dit is geen bedreiging ofzo maar ik zal het geen straf vinden als de ademhaling van de SV spontaan zou stoppen.

   1. Ben van Zwol

    Je treft hem het hardst als je niet op hem ingaat.

  3. LifeBuddy

   Wanneer komt Marion Koopmans met de boodschap bij de sLinkse discriminerende tv. zender humberto met de mededeling dat alle boodschappen in de supermarkt ontsmet moeten worden. Iedereen krijgt nu griep i.p.v. corona en gebieden waar veel ongevaccineerden wonen zijn moslim wijken. Dus je bent weer agressief aan het discrimineren.

  4. RvdBe

   Ik heb mij niet laten vaccineren met de boodschap om mijn doses aan Afrika te doneren daar er slechts 4% gevaccineerd is van de Afrikanen.
   De pandemie wordt in stand gehouden door de a-sociale dubbel of zelfs 3 keer gevaccineerden in oa Nederland, deze groep kijkt enkel naar zichzelf, denkende dat als zij zoveel mogelijk gevaccineerd zijn het probleem getackeld wordt.
   Triest als je zo weinig voor je medemens over hebt.

 2. Albert Egberts

  “Voor het eerst in een half jaar zijn er weer operaties afgelast vanwege de coronadrukte. Het Isala Ziekenhuis in Zwolle besloot dit weekeinde twintig operaties af te zeggen vanwege capaciteitsproblemen.

  Het ziekenhuis kampt met een groeiende stroom Covid-19-patiënten. In de regio van het ziekenhuis is de vaccinatiegraad relatief laag, zoals in de gemeente Staphorst waar 56 procent van de volwassen bewoners volledig gevaccineerd is tegen 83 procent landelijk. De groeiende stroom patiënten op de klinische afdeling en op de intensive care bestaat voor 80 procent uit ongevaccineerde mensen.”
  ht*ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/17/operaties-weer-uitgesteldvanwege-corona-a4062150

  1. Morgan4321

   Tot in Zwolle aan toe? Dat krijg je er nu van als je alles maar fuseert tot mega bedrijven / ziekenhuizen / scholen, er zit niks meer in de regio zelf.

   1. Albert Egberts

    Staphorst, een broeinest van christelijke wappies die zich dus niet laten vaccineren, ligt vlak bij Zwolle.

  2. Adriaen van Bergen

   Totaal niet waar.
   Voordat ik van Twitter werd gecensureerd las ik nog een response van iemand die in het Zwolse ziekenhuis werkt dat de IC zowat leeg is.

   1. Albert Egberts

    ht.ps://nos.nl/artikel/2402070-ziekenhuis-zwolle-moet-operaties-afbellen-vanwege-toestroom-coronapatienten

    1. leukeditter

     en je gelooft alles he van de npo media hahaha zwolle IC vrijwel leeg !!

    2. Ben van Zwol

     Je treft hem het hardst als je niet op hem ingaat.

     1. Nikita

      Laat maar Ben heeft geen nut hier reageren het linkse gepeupel en de rand idioten die ze blijven voeren water naar zee dragen hier.

    3. albertliegt

     slechts 140 I.C bedden bezet van de 1800

     leugenaars en angsthazen zaaien blinde paniek want de griep komt zeggen ze !
     Corona was zeker een ontstoken knieband ofzo ?

  3. albertliegt

   DOMME SV !!

   h**ps://www.destentor.nl/zutphen/personeel-ziekenhuis-zutphen-tast-in-duister-over-ontslagen-op-verloskunde-ik-wil-het-misschien-wel-niet-weten~af909600/

   Hier de ware reden van de drukte op Zwolle !!
   Wederom zorgmedewerkers ontslagen waardoor afdelingen dicht moeten !

 3. Albert Egberts

  twitter.com/Lovely__Wilma/status/1449749625846501377?s=20

 4. Adriaen van Bergen

  Covid kan je dus krijgen van iemand die er geen symptomen van heeft, terwijl je er zelf tegen gevaccineerd bent?
  Zucht.

  1. Albert Egberts

   Klopt, maar als je gevaccineerd bent beland je hoogstzelden nog op de IC en draag je minder virus korter bij je.

   Vaccineren helpt!

   1. dumbfarmer

    ik kan me herinneren dat je elders het tegendeel beweerde.. dat dus een gevaccineerde niet geinfecteerd of ziek kon worden van corona en ook niet dat die een ander kan infecteren.
    Betekend dat dus die mening herzien is, of dat bewust geprobeerd wordt de zaak op stang te jagen?

    1. Albert Egberts

     Met de komst van de Delta-variant is de situatie ontstaan dat gevaccineerden het virus bij zich kunnen dragen en men ook anderen kan besmetten. Besmette gevaccineerden dragen echter veel minder virus bij zich en ook een kortere periode dan ongevaccineerden. De kans dat ze anderen besmetten is dus veel kleiner dan bij ongevaccineerden.
     Belangrijker is dat gevaccineerden bij herbesmetting zelden nog ziek worden en de kans dat ze nog alleen om die reden de IC bereiken is nagenoeg nul.

     1. leukeditter

      van alles wordt er geprobeerd om de angst er in te houden

      Fact Check-CBC Edmonton news report featuring a mannequin was filmed at a training facility, not in a hospital Intensive Care Unit
      By Reuters Fact Check

      6 MIN READ

      A news report released by CBC Edmonton on how an Intensive Care Unit (ICU) operates which featured a mannequin and was later used for other stories aired on the channel was not filmed inside an ICU and is not evidence that the pandemic is a “scam” despite claims made online

     2. Ben van Zwol

      Je treft hem het hardst als je hem links laat liggen.

     3. dumbfarmer

      Dat is geen antwoord op mijn vraag, maar meer een politiek antwoord dat je ook in de tweede kamer ziet waar men om de hete brij probeert te kletsen door er allerlei zaken bij de halen die totaal niet slaan op de vraag maar proberen de aandacht af te leiden er van.

      Ik hou het dus maar op de tweede optie.

     4. Albert Egberts

      @dumbfarmer. Ik schets de feiten. Daar ga je niet op in.

     5. Word lid

      De deltavariant is vaccinatie schade albertje enorme domoor, overigens is albertje veel besmettelijker als wie dan ook, sterker nog omdat albertjew zich heeft laten injecteren met een experimentele vloeistof draagt albertje het de maatschappij in.. albertje is het probleem, jij albertje zorgt voor de verspreiding, je denkt immers dat jij het alleenrecht hebt op vrijheden, dat jij niet hoeft te laten testen…

   2. Adriaen van Bergen

    De vaccins zijn gevaarlijk. Zelfs zo gevaarlijk dat de producenten geen verantwoording wilden nemen.
    Er is een Europese database waar al 26000 doden zijn te betreuren door het vaccin en al meer dan 2 miljoen ernstige bijwerkingen.
    Vorig jaar, rond deze tijd was er bijna niemand gevaccineerd en waren er haast geen “covid” patiënten.
    Het enige verschil is het aantal gevaccineerden.
    En het griepseizoen moet nog beginnen…

    1. Word lid

     Precies Adriaen

 5. P. Puk

  90-95% van de de ziekenhuisopnames zijn ongevaccineerden. Dat is een leugen! In het buitenland – VS, UK en Israel – is het merendeel van de ziekenhuisopnames juist de gevaccineerden. Ra, ra, hoe kan dat? Het RIVM is voor geen cent te vertrouwen en speelt onder een hoedje met de pharmaceutische industrie.

  1. Albert Egberts

   “ In het buitenland – VS, UK en Israel – is het merendeel van de ziekenhuisopnames juist de gevaccineerden. ”

   Je hebt vast wel een bron.

   1. leukeditter

    Taiwan death from COVID-19 vaccination exceeds death from COVID-19!!! weer een land er bij en velen zullen volgen

   2. leukeditter

    (LifeSiteNews) – Nearly 60 percent of recent COVID-19 hospitalizations occurred in the “fully vaccinated,” according to new Medicare data.

    A presentation last week for Project Salus, an AI-based COVID program of the Department of Defense (DOD), reported the findings from among a sample of 5.6 million Medicare beneficiaries, 80 percent of whom were over 65 years old.

  2. dumbfarmer

   met wat getover met cijfers kun je alles procentueel uitdrukken zoals je wil.. daar zijn legio voorbeelden van online te vinden hoe je via gemiddelden en procenten je retultaten kunt vertekenen zoals je wil.
   RIVM gebruikt die truuks constant.

   1. Albert Egberts

    Voor het toepassen van een truc heb je motief nodig. Welk motief het RIVM hiervoor zou hebben blijft duister.

    1. dumbfarmer

     het simpele antwoord: die hebben zich nu op een plek gemanouvreerd waarop ze machtig interessant zijn en defacto het beleid bepalen dat uitgevoerd wordt, zonder er verantwoording voor te hoeven dragen. Wie zou dat niet willen!
     Als deze storm is overgewaaid, kunnen ze dat niet meer, en dat vinden ze niet leuk, dus proberen ze dat te rekken.
     Is gewoon een ego kwestie, meer niet.

     1. Albert Egberts

      Dit verhaal geloof je zelf niet, dumbfarmer. Denk je werkelijk dat RIVM besmettingscijfers zou vervalsen omdat ze het leuk vinden in de publiciteit te komen?

      Dit is een bizar ongeloofwaardig verhaal.

     2. dumbfarmer

      RIVM en vertekenen van cijfers? Dat is door diverse analytica al bewezen dat ze dat doen.
      True, ze zullen niet vervalsen, maar ze berekenen gewoon net hoe het hun uit komt.
      Een voorbeeld is: ohjee!!!! 7000 besmettingen! we gaan hard omhoog!!
      Maar er dan gewoon niet bij zeggen dat het aantal testen ook hard omhoog was gegaan wegens ‘dansen voor jansen’. Dus logisch dat daar meer uit komt.
      Als je in plaats daarvan als besmetting per 1000 bijvoorbeeld uitdrukt, kom je ineens heel anders uit, maar dat deed men niet, men zaaide liever angst.
      Zo zijn er wel meer momenten geweest waarop die data gewoon manipulatief gepresenteerd is.

     3. Albert Egberts

      “RIVM en vertekenen van cijfers? Dat is door diverse analytica al bewezen dat ze dat doen.”

      Ik zie graag een bron voor deze analytici.

     4. dumbfarmer

      ik neem aan dat je zelf google kunt gebruiken.

    2. Albert Egberts

     Dumpfarmer heeft geen bron.

     I rest my case.

     1. albertliegt

      Volgens mij is de SV op de hoogte maar blijft de tról zuigen.

      Mistgabel 6 uur geleden Beantwoorden
      h*tps://www.ad.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

      aastricht voelen ze dezelfde spanning. Zeker omdat het ziekenhuis deze week opeens weer veel opnames ziet. De afdeling waar chirurgische patiënten zijn opgenomen, is nu weer voor de helft ingericht als corona-afdeling. Tien mensen, bijna allemaal boven de 80 jaar, zijn hier opgenomen. Of ze zijn gevaccineerd? Twee vrouwen knikken ‘ja’. Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad. Ze hoeven niet naar de ic worden gebracht, maar zijn wel zo ziek dat ze de zorg van de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis nodig hebben. Aan hun bedden hangen zuurstofflessen, de patiënten staren naar de muur. Je hoort het geluid van de extra zuurstof die hen wordt toegediend.

      9 van 10 zijn gevaccineerd!

     2. Word lid

      Zodra albert over een bron gaat beginnen weet iedereen dat albert geen argumenten meer heeft en gewoon uit positie is gelült.

     3. Ben van Zwol

      Niet op hem reageren werkt dan weer wel.

      🙂

  3. kees cup

   “is het merendeel van de ziekenhuisopnames juist de gevaccineerden”

   Hèhè, komen er daar honderd mensen, met bijvoorbeeld een gebroken been, in een ziekenhuis terecht, dan is nu veel meer dan de helft van die patiënten daar al gevaccineerd.
   Dat betekent nog niet dat je door vaccinatie meer kans maakt op een gebroken been … of op corona …

 6. september

  Er zullen altijd wel ongevaccineerden blijven ,dat moeten we maar accepteren.100% gevaccineerden komen er gewoon nooit.

  1. leukeditter

   ja is dat nodig dan?? ik ken in de wijde omtrek niemand maar dan ook niemand die is gestorven aan corona … wel 2 aan griep maar daar moet iedereen straks ook een spuit voor…leveeee de big pharmaaaaa

   1. september

    Ik ken in mijn omgeving maar weinig die Corona hebben gehad,maar dat was voor de eerste vaccinatie.En Ik ken geen ongevaccineerden,voor zoveel Ik dat weet.En die 100% gevaccineerden die komen er toch niet,het zij zo

 7. dumbfarmer

  als je even nadenkt.. is dit meer toegeven dat die hele vaccinatie niet voldoende werkt!
  Want: al die genoemde bijeenkomsten (feestjes, concerten, enz) zijn nu dus alleen te bezoeken met een geldige QR code!
  Dus met andere woorden: gevaccineerd of getest!!
  De getestte personen zijn dus bewezen negatief getest binnen 48uur of korter.
  Maar… de gevaccineerde persoon krijgt die qr code standaard, en volgens berichten wordt die qr code niet ingetrokken, zelfs na een test!

  Dus.. vertel mij nou dan eens: hoe kan het dan een hogere besmettingsgraad afgeschoven worden op niet gevaccineerden precies als die volgens het huidige uitsluiting systeem niet mee mogen doen?

 8. marcel_2011

  Bronnen te over die melden dat in Israel en het VK de mensen die in het ziekenhuis belanden voor het merendeel “gevaccineerden” zijn. Ik hoef ze niet te noemen. De SV kan ze zelf heel eenvoudig vinden.

  1. Mikse

   @marcel_2011; Dat kunnen mensen zijn die een weekendje IC geboekt hebben in een 4* hospitaal, compleet met beademing en infuus. Even de gastenlijst raadplegen.

 9. marcel_2011

  Als de situatie zo nijpend wordt, waarom zijn er dan geen extra verpleegkundigen opgeleid? Bijna 2 jaar de tijd gehad. Er wordt wel geld uitgetrokken voor opleiding van BOA’s Denk daar eens logisch over na. Wat zit daar achter?

  1. dumbfarmer

   simpel: prestige projectjes zodat die clowns in Den Haag dat op hun CV kunnen schrijven + verdienmodellen + dat deze regering van begin af aan alleen symptoombestrijding doet in plaats van lange termijn planning/visie.

  2. Albert Egberts

   “Als de situatie zo nijpend wordt, waarom zijn er dan geen extra verpleegkundigen opgeleid?”

   Dat gaat moeizaam. Er zijn een onbeperkt aantal opleidingsplaatsen maar te weinig studenten. Bovendien is de uitstroom van IC-verpleegkundigen hoog.

  3. Mikse

   Soros, John de Mol, MGM, de Anbo en vele anderen.

 10. marcel_2011

  SV l*lt zichzelf keer op keer vast.

 11. NO8DO

  Aids blanke hetero mannen.
  Iemand?

 12. ElGuapo

  De fabeltjeskrant redacteur kwakma heeft de eerste uurtjes er alweer opzitten.

 13. Mistgabel

  Tien mensen, bijna allemaal boven de 80 jaar, zijn hier opgenomen. Of ze zijn gevaccineerd? Twee vrouwen knikken ‘ja’. Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad. 

  1. Mistgabel

   h*tps://www.ad.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

  2. Albert Egberts

   Nog maar even de feiten:

   ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/83-procent-van-ic-patienten-is-ongevaccineerd-bescherming-door-inenting-blijft-onverminderd-hoog~b21bc814/

   1. Mistgabel

    De feiten van het AD kloppen dan weer niet?

   2. Ben van Zwol

    Je treft hem het hardst als je niet op hem ingaat.

   3. leukeditter

    Vandaag in het AD: 9 van de 10 patienten in het Maastricht UMC op de verpleegafdeling is volledig gevaccineerd en 80+. Het zijn dus niet (meer) alleen ongevaccineerden die in het ziekenhuis terechtkomen. Ik denk dat het invoeren van de qr-code een grote boosdoener is. Hierdoor denken te veel mensen ten onrechte dat ze alles weer kunnen doen ‘want ik ben toch gevaccineerd en ik heb een geldige qr-code’.

 14. rafi

  Ik denk niet dat dit spook veel mensen in prive kent, daar is ze te alleenstaand voor. Dat over die inhaalfeesten is een spookbeeld in haar hoofd, iets waar ze vanuit haar eenzaamheid naar stiekem verlangt. Ze benijdt sociale mensen en wil hen daarom de feestmaand elk jaar ontzeggen. Gedeelde smart wordt dan halve smart voor haar.
  Er kan geen grote, de zorg ontwrichtende golf Corona meer komen omdat het absolute aantal ongevaccineerden daarvoor te klein is. Want gevaccineerden zijn toch veilig volgens hen? Als dat laatste niet zo is en er dus wel een golf Corona komt ook bij gevaccineerden, dan is dat niet alleen niet erg, omdat het geen Ebola is, maar wordt dat ook veroorzaakt door het vaccin, dat selectiedruk legt op dat virus en zo nieuwe varianten veroorzaakt. Hoe meer prikken en geprikten, hoe resistenter dus het virus wordt. Hoe dan ook is het ‘vaccin’ (gentherapeuticum) het probleem en oorzaak van veel ziekten van allerlei aard, niet het virus.

  1. Albert Egberts

   “Er kan geen grote, de zorg ontwrichtende golf Corona meer komen omdat het absolute aantal ongevaccineerden daarvoor te klein is.”

   Er zijn ca. 1.8 miljoen ongevaccineerden in Nederland. Als in die groep de pandemie weer de kop opsteekt kan het onze gezondheidszorg volledig platleggen.

   1. rafi

    Nee, dat is NIET zo. Rekenkundig absoluut onmogelijk. Vorig jaar lukte het de zorg ook, met 17 miljoen ongevaccineerden. Zonder inzet Corona-hospitaalschip in Rotterdam, met hooguit beetje hulp uit Duitsland. Er is wel kans op ontwrichting als geprikten het ook krijgen kunnen, wat inderdaad zo is. Naast alle ernstige bijwerkingen. Een tijdbom zal onder geprikten ontploffen, vrees ik echt (hopelijk zit ik ernaast).

    1. Albert Egberts

     Ik hoop dat je gelijk krijgt, rafi maar ik wijs er op dat we vorig jaar jaar nog niet met de Delta-variant hadden te maken.

    2. J. Punt

     Geheel goed Rafi,
     ook de Bombastische “verklaringen” van bijv. Albert Egbert bevatten standaard denkfouten die je zelf niet opmerkt als je niet exact ben ingesteld.

     Het niveau van dat water ook kookt bij 55 graden, als het vuur maar heet genoeg is….

     Dus geheel in de trend van domme schaapjes worden er allerlei theorieën en verklaringen uitgevaardigd. Echter zonder weerwoord of tegengeluid. Het kleinste exacte tegengeluidje doet de basis al wankelen. met al dat gelieg. Hoe goedkoop ben je als overheid om de burgers zo de kast op proberen te jagen met allerlei paniek praat en beelden van een opgevoerde snotneus.

 15. Tommy76

  Na 3 maanden neemt de bescherming tegen besmetting af van max 72% naar 0%

  Na 6 maanden neemt de bescherming tegen ernstig ziek worden zeer snel af.

  In Israël is dus de boosterprik verplicht, 3 maanden na de tweede prik.
  In Denemark wordt na 6 maanden ook weer iedereen uitgenodigt voor een derde prik.

  In Nederland stromen nu ook de ziekenhuizen vol met gevaccineerde ouderen (ruim 9 op de 10 zijn gevaccineerd).

  h*tps://www.ed.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7/

  h*tps://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.25.21262584v1.full

  h*tps://m.jpost.com/health-and-wellness/coronavirus/has-israel-become-the-over-inoculation-nation-on-covid-19-analysis-682027

  h*tps://www.joods.nl/2021/10/gevaccineerde-toeristen-kunnen-vanaf-november-israel-bezoeken/

  NOS: “Denen kunnen extra prik krijgen
  Denen kunnen een extra coronaprik krijgen. De Deense minister van Volksgezondheid zegt dat alle mensen die zijn gevaccineerd een half jaar na hun laatst prik een uitnodiging krijgen voor een ‘boosterprik’.
  “Het betekent dat volgende week de eerste brieven worden verstuurd”, zegt minister Magnus Heunicke. Het eerst zijn 65-plussers en zorgmedewerkers aan de beurt.
  Zeer kwetsbare bewoners in Deense verpleeghuizen kunnen sinds begin vorige maand al een nieuwe prik krijgen. “Maar nu komen dus ook alle andere mensen aan de beurt”, zegt de minister.”

  De gevaccineerden weten nu dat ze na 3 maanden iedereen in gevaar brengen door niet te testen.
  De niet-gevaccineerden zijn sociaal want die laten zich netjes testen.

  Besmettingen komt dus door de gevaccineerde aso’s die zich niet laten testen terwijl ze (kunnen) weten dat ze na 3 maanden weer volledig besmettelijk zijn.

  Wie de schoen past…

  1. Albert Egberts

   “Na 3 maanden neemt de bescherming tegen besmetting af van max 72% naar 0%”

   Dit is belachelijke onzin. Tommy zal er geen enkele betrouwbare bron voor kunnen leveren.

   1. leukeditter

    komtie weer met zn bronnen..ik geef geregeld bronnen maar die zijn niet goed zeker?? waait niet in je straatje ouwe rukker?

   2. Tommy76

    @Albert,

    Jammer dat je je oogkappen niet af wil zetten. Ik heb nou meerdere internationale bronnen vermeld en nog blijf je struisvogelgedrag vertonen. Waarom? Dit is echt kinderlijk gedrag door met je vingers in je oren blablabla te blijven roepen en niet te willen luisteren.

    Israël, Quatar en het UK lopen voor op ons. Door te kijken wat daar gebeurt weet je wat er op ons afkomt.

    1. Albert Egberts

     Je beweerde: “Na 3 maanden neemt de bescherming tegen besmetting af van max 72% naar 0%”

     Dat leek me onzin en je onderbouwt het ook niet.

     1. Tommy76

      @Albert,

      Ja hallo! Ik heb een link geplaatst naar de studie uit Quatar! Lees het dan… 🙁

      Hier dan nog een artikel van 23 JULI (!!!):

      h*tps://www.cnbc.com/2021/07/23/delta-variant-pfizer-covid-vaccine-39percent-effective-in-israel-prevents-severe-illness.html

      Dus op 23 JULI !!!

      “Pfizer and BioNTech’s Covid-19 vaccine is just 39% effective in Israel where the delta variant is the dominant strain, according to a new report from the country’s Health Ministry.”

      Dus op 23 JULI beschermde het nog maar 39% tegen besmettingen. Een paar maanden later was dat 0%

      h*tps://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.25.21262584v1.full

     2. albertliegt

      de SV heeft kennelijk geen idee naar het aantal gevaccineerde op de I.C in Zwolle

      90 % is gevaccineerd SV , volg de actualiteit SV

      Jij bent onzin SV in je volle omvang

     3. Albert Egberts

      Nog maar even de feiten:

      ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/83-procent-van-ic-patienten-is-ongevaccineerd-bescherming-door-inenting-blijft-onverminderd-hoog~b21bc814/

     4. albertliegt

      merkwaardige feiten presenteer je SV als een groot deel van de bevolking op mag lijnen voor prikje 3

      kennelijk liggen de feiten iets anders !

     5. Ab Infinitum

      @Tommy, :HEALTH AND SCIENCE

      Israel says Pfizer Covid vaccine is just 39% effective as delta spreads, but still prevents severe illness

      Het voorkomt ernstige ziekte maak ik er uit op, Tommy!

     6. albertliegt

      heeft ook hele nare bijwerkingen. Wat verkies jij ? Risico op nare bijwerkingen of een risico van 0,14 % op overlijden ?

      Ik verkies de laatste maar dat mag niet van die egoïstische gevaccineerde

   3. leukeditter

    Former world No. 25 Jeremy Chardy says he has a “series of problems” after taking the COVID-19 vaccine and his 2021 season is over. This summer, 34-year-old Chardy decided to get vaccinated and it didn’t work out well for him

 16. Bes Tolen

  Albert Egberts. Er is m.i. geen regering, die de grondrechten hier respecteert. Dat begint al met het onderwerp verdediging van het grondgebied, veiligheid van alles hier en bescherming van particulier bezit. Misbruik van de democratie schept een onmogelijke situatie voor de autochtone bevolking zich eerlijk en voldoende goed te kunnen verdedigen tegen aan de macht zijnde of door de macht gesteunde onverlaten.

  1. Albert Egberts

   “Dat begint al met het onderwerp verdediging van het grondgebied, veiligheid van alles hier en bescherming van particulier bezit.”

   Kan Bes Tolen toelichten in welke zin de overheid hier de grondrechten met voeten treedt?

 17. Mistgabel

  h**ps://nos.nl/artikel/2402143-amerikaanse-oud-minister-colin-powell-84-overleden

  Aan corona volkedig gevaccineerd.

  Dat milde kan ook naar het rijk der fabelen.

  1. leukeditter

   nee onmogelijk met dat supervaccin..gewoon gelieg in de rondte 🙂

 18. Joko

  Als je als kind bent ingeent tegen de bekende kinderziektes, kun je er vanuit gaan dat je beschermd bent. Als je tegen corona bent ingeent, ligt die zekerheid op beduidend lager niveau. Zouden we ons langzamerhand niet moeten gaan afvragen of de corona-entstoffen wel deugen? De autoriteiten en anderen die ervoor hebben doorgeleerd, waren er opvallend vlug bij met de vaccinatieactie en nu begint het getrek om een derde spuitje, een vierde, een vijfde…..Men was zo zeker van de werking dat ‘vrijheid’ werd beloofd. Vrijheid die beetje bij beetje weer wordt ingetrokken. Mijn vermoeden: Ze doen maar wat en hebben het eigenlijk niet ‘gewusst’..

  1. Branzino

   @Joko
   Niet alle vaccinaties beschermen levenslang. Tegen corona is er één van en dat maakt die corona-vaccinatie niet meteen waardeloos. Ook tegen tetanus moet je je laten hervaccineren wanneer je besmet zou kunnen zijn. Voor difterie en polio wordt soms ook een herhalingsprik geadviseerd voor 10 jaar bescherming. En tegen griep moet je, als je dat wenst, elk jaar gevaccineerd worden voor optimale, maar toch relatief beperkte bescherming. Ook de kinkhoestvaccinatie werkt maar 5 jaar. En zo zijn er meer.
   De corona-vaccinatie is ook wat deze herhalingen betreft te vergelijken met veel andere prikken. Maar daar hoor je vreemd genoeg ouders en anderen nooit over.

   1. Joko

    Daar heb je natuurlijk gelijk in Branzino, maar het verminderen van de kracht van een vaccin vindt dan toch niet plaats binnen enkele maanden? Daar komt bij dat de mensen werd beloofd dat ze met de prik hun vrijheid terug zouden krijgen. Zoiets kun je alleen maar beloven als een believer bent en geen zicht hebt op wat de mensen eigenlijk ingespoten krijgen,althans niet op de werking ervan.

    1. Word lid

     Men heeft geen idee wat ze ingespoten krijgen, het is niet voor niets een experimentele vloeistof voor sommige een gentherapie..

     1. Branzino

      @Word lid
      Corona-vaccinaties zijn zeker geen gentherapie. Er wordt alleen in het ontwikkelingsproces genetisch gemodificeerd virus gebruikt, maar niet in menselijke cellen. Bij gentherapie worden menselijke cellen gemodificeerd. Die beweringen over gentherapie, tot in de Tweede Kamer zelfs, is allemaal baarlijke nonsens van mensen die geen idee hebben waarover het gaat.

     2. Ben van Zwol

      Doe ons even een link van jouw beweringen.

    2. Mistgabel

     Je hoort ze niet, maar de prikjes zijn waardeloos.
     Dat ze niet boos worden en het gewoon slikken is verbijsterend.

     1. Branzino

      @Mistgabel
      De waarde van die prikjes is af te lezen aan de effecten ervan die in de grafieken van aantallen besmettingen, ziekenhuis- en IC-opnames zijn weergegeven. De momenten van vaccinatiestart per leeftijdsgroep zijn er bijna op de dag nauwkeurig uit af te leiden. De waarde van die prikjes zit precies hierin, in de daling van het aantal besmettingen.

    3. Branzino

     @Joko
     Je zou gelijk kunnen hebben, maar de deskundigen van het CBG en het RIVM weten het in ieder geval nog niet. Op de CBG-site is te lezen: “Op dit moment weten we dat de bescherming zo’n drie maanden na vaccinatie onverminderd hoog is, maar waarschijnlijk werken de vaccins nog veel langer goed. Op dit moment lopen er nog onderzoeken naar de duur van de werkzaamheid van de vaccins. Hierbij wordt bij de gevaccineerde testgroep na verschillende perioden bekeken hoeveel antistoffen zij nog hebben en of zij alsnog besmet raken met het coronavirus.” En bij het RIVM: “Op dit moment is onbekend hoe lang het vaccin bescherming zal geven.” Voor kwetsbare groepen is men wat voorzichtiger, want bij hen is de werking al minder.

     1. Mistgabel

      De daling heeft te maken met de zomertijd, nu het weer in de herfst/winter wat oplaait is net als de griep elk jaar
      vrij normaal.

   2. albertliegt

    blabla bladieblabla , onzin en fake nieuws van malle pietje 51

 19. Mistgabel

  Nog een keer, omdat Takma Egberts het bericht totaal negeert.

  h*tp://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/maastricht-umc-van-de-10-coronapatienten-op-de-afdeling-hebben-ten-minste-9-een-vaccin-gehad/

  1. albertliegt

   dat bericht komt de SV niet uit. In Apeldoorn begin dit jaar ook al. Compleet gevaccineerd verpleeghuis allen corona.

   De SV ziet dat als uitzonderingen 🤣😂😂🤣

  2. Branzino

   @Mistgabel
   Ik begrijp niet dat dit door niemand wordt begrepen. De meeste lezers hebben een leeftijd dat je minstens MULO verwacht, maar deze info ontgaat ze volledig. Het zijn een paar mechanismen die dit verschijnsel veroorzaken. Ik heb het vaker uitgelegd. De mensen in de ziekenhuizen zijn de zwakkere ouderen, extra gevoelig voor corona-complicaties. Dergelijke zwakke ouderen hebben ook een verzwakt immuunsysteem, waardoor het beschermende effect van het vaccin wat minder of trager is. Vandaar die derde vaccinatie. Maar die ouderengroep kent wel de hoogste vaccinatiegraad. Al deze factoren samen maken, dat ouderen vaker in het ziekenhuis belanden, ook als ze gevaccineerd zijn. En omdat de meeste ouderen gevaccineerd zijn, zullen er weinig ongevaccineerde ouderen opgenomen worden. Zo simpel is het helaas.

   Op de site waarnaar wordt verwezen, wordt het nog eens kort uitgelegd:

   Van de 10 coronapatiënten op de afdeling hebben ten minste negen een vaccin gehad. Ze hoeven niet naar de IC te worden gebracht, maar zijn wel zo ziek dat ze de zorg van de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis nodig hebben.

   “Ouderen reageren minder goed op het vaccin. En de afweer die ze opbouwen door vaccinatie verdwijnt sneller dan bij jonge mensen,” zei een internist-infectioloog van het MUMC tegen het AD.

   1. albertliegt

    blabla bladieblabla , onzin en fake nieuws van malle pietje 51

   2. Mistgabel

    Als je naar Israël kijkt hebben ze vanaf 12 jaar al de booster gekregen, dat deden ze niet voor niets, omdat de eerste 2 prikkies faalde.
    Let op mijn woorden, hier gaan ze eerdaags ook de booster voor iedereen vanaf 12 aansmeren.

   3. Mistgabel

    Jongeren zonder vaccin lagen ook amper in het ziekenhuis.
    De meeste sterfgevallen waren al boven de 80 jaar.
    Zelfs nu met vaccin belanden ze nog in het ziekenhuis.

    1. Mistgabel

     We hebben het over 0,14% in anderhalf jaar tijd.
     Dus 99,86% overleeft het gewoon.

    2. Ben van Zwol

     Juist!

 20. Winfrida

  Zou het gehele kabinet zich ook hebben laten vaccineren? Ik neem aan van wel.

  1. leukeditter

   nee…vd staaij zeker niet,, baudet niet de rest denk ik wel dus die zullen niet oud worden

 21. Ab Infinitum

  @Cootje, Niet de 1/2 vertellen: Het artikel spreekt over : KEY POINTS

  Pfizer and BioNTech’s Covid-19 vaccine is just 39% effective in Israel where the delta variant is the dominant strain, according to a new report from the country’s Health Ministry.The two-dose vaccine still works very well in preventing people from getting seriously sick, demonstrating 88% effectiveness against hospitalization and 91% effectiveness against severe illness, according to the Israeli data.

  Het gaat dus om het HELE verhaal en niet waar jij gebruik van maakt. Snap je?

  1. albertliegt

   nee snap het niet !!!! 9 % en 12% mogen vrij flaneren terwijl ze mogelijk ziek zijn en 100% kan drager zijn en dus overdragen.

   Testen die gevaccineerde idioten !!

  2. albertliegt

   nee snap het niet !!!! 9 % en 12% mogen vrij flaneren terwijl ze mogelijk ziek zijn en 100% kan drager zijn en dus overdragen.

   Testen die gevaccineerde idioten !!

 22. H.Vaes

  Wat een doos is die Koopmans. Zelfs de kleinste baby weet dat er zoals ieder jaar weer griepgolven aankomen….Wat een wijsheid.

  1. Albert Egberts

   Mogelijk kan de viroloog en epidemioloog Vaes in wetenschappelijke tijdschriften de vermeende onnozelheid van Koopmans aantonen.

  2. Ben van Zwol

   @Vaes: Weigeren met iemand te spreken, niet erkennen wat ze zeggen, doen alsof je hen niet hoort, afstand nemen of hun gezelschap ontwijken alsof ze besmettelijk zijn, de vragen en noden die ze uiten negeren. Eigenlijk hebben we het over elk gedrag waarmee je probeert om de ander het gevoel te geven dat hij onzichtbaar of onbekwaam is.

 23. H.Vaes

  Wat een doos is die Koopmans. Zelfs de kleinste baby weet dat er zoals ieder jaar weer griepgolven aankomen….Wat een wijsheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.