NRC speelt Nederlanders tegen elkaar uit: ‘Gevaccineerden zijn kláár met ongevaccineerden’

Het NRC Handelsblad heeft vandaag een knettergek, ronduit fascistisch artikel gepubliceerd waarvan het doel overduidelijk is om gevaccineerden op te zetten tegen ongevaccineerden. De krant heeft “gesproken” met “gevaccineerden.” De conclusie die de nepjournalisten trekken? Gevaccineerden hebben hun buik vol van ongevaccineerden. Want zíj́ zijn schuldig.

Het is echt bizar dat we dit soort artikelen lezen in Nederlandse kranten tegenwoordig. De titel alleen al: “Het genadeloze oordeel van de gevaccineerde Nederlander.” En dan die eerste paragraaf: “Wat vindt de zwijgende meerderheid die wél geprikt is van de stijgende coronacijfers ? Het geduld met vaccinweigeraars begint op te raken, zo blijkt uit gesprekken in vier gemeenten met een hoge vaccinatiegraad.”

Wat? Het geduld met ze begint op te raken? Waar haal je de euvele moed vandaan om dat te zeggen over mensen die het récht gewoon hebben om te besluiten wat ze wel en niet in hun lichaam willen laten spuiten?

Haat

Maar ja, dit is natuurlijk het logische gevolg van de haatcampagne die Hugo de Jonge voert tegen ongevaccineerden. Die halve fascist zet vol in op tot untermensch verklaren van de ongevaccineerde Nederlander. Kranten pikken dat op en pushen het. En vervolgens zijn er dus hele volksstammen ingeënte Nederlanders die deze gedachtegang overnemen en zich vol laten spuiten met háát voor mensen die er een andere mening op nahouden.

Klaverjassers chanteren een ‘vriend’

Een heel veelzeggend citaat is dit. Dit is echt… misselijk makend:

“Het heeft gewerkt,” zegt deze gestoorde gek trots. Ze hebben iemand gechanteerd in het nemen van het vaccin. Terwijl die persoon dat niet wilde. En ze hebben dit gedaan op een manier die eigenlijk gewoon illegaal was, want het recht op privacy. Vervolgens vertellen ze heel trots aan een journalist dat dit op deze manier gebeurd is. HAHA! Actie geslaagd!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En de NRC? Die vindt dat zo mogelijk nóg mooier. Want onze ‘journalisten’ zijn verworden tot weinig meer dan coronapropagandisten met fascistische eigenschappen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Jack Flash

  Aldus het nsb Handelsblad.

  1. Gerda2

   Laat de domoren en het NRC zich maar bij Hugo de Jonge melden en smeken om een vaccinatieplicht voor iedereen.
   Waarom maken de angsthazen zich zo druk. Ze hebben toch de fantastische “vaccins”?
   Over de druk op de zorg zullen we het maar helemaal niet hebben.
   Voor klachten melden bij de overheid die er wat personeel- en bedden een rommeltje van heeft gemaakt de laatste jaren.
   Zelfs draaitol Gommers wil nu verhaal halen bij de overheid.

   1. Gerda2

    Misschien is een volksgericht ook een goed idee?

 2. RvdBe

  Aldus de Neofascistische Reichs Courant.
  Hoe meer deze fascisten trachten te verdelen, des te dieper de hakken in het zand.

  1. september

   Aldus RvdBe met de grootste onzin van de dag

   1. Woordkunst

    Moet je niet eerst vragen aan Albert of je stukje zo wel goed is?
    Of kan je voort zelfstandig denken?

  2. Albert Egberts

   “Neofascistische Reichs Courant”

   Je blijft je verbazen hoe ver sommige reaguurders hier van het padje kunnen raken.

   1. RvdBe

    Ik volg dat padje dat tot een dictatoriale staat leid idd niet, blijf jij maar slaafs het padje volgen, welke uitgestippeld door onze coronadictators gevolgd dient te worden.

   2. Fax uit Darmstad

    Engnek,

    Dat zou u al helemaal niet moeten verbazen, kijk eens in de spiegel zou ik zeggen.

 3. Albert Egberts

  Nederlanders zijn het asociale gedrag van ongevaccineerden zat en uiteraard vind je die opinie terug in deze kwaliteitskrant.

  1. september

   En vandaag waren er weer 8000 positief getesten.En ongevaccineerden heb ik geen last van die zullen er wel altijd blijven,maar ik ken ze niet

   1. CZ

    September houdt zich krampachtig vast aan de onbetrouwbare pçr test gegevens waarvan we sws weten dat minstens 50% vals positief is, daarnaast zitten we in een griep maand en als je dan de onbetrouwbare pçr test doet zal dit natuurlijk een uitslag geven omdat men griep klachten heeft…
    Dommer als september zie je ze vaak niet..

    1. Woordkunst

     September houd zich krampachtig vast aan Albert’s rokken omdat het een inhoudsloze hielenlikker is.

  2. CZ

   albert is naargeestig zuiger die hier zijn zielige lege leventje vult met het leugenachtige npo riedeltje 18uur per dag en dat 7 dagen per week

  3. Krasvast

   @CZ: Negeren werkt véél beter, maximaal en gegarandeerd succes!

  4. Joko

   Drie leugens in e e n zin. Hoe krijg je het voor elkaar?

  5. Xyz1234

   Kwaliteitskrant? Je blijft lachen hier. Deze krant beweerde dat het tijdschrift Gezond Verstand wordt gefinacierd door de Russen. Maar intussen wel ageren tegen zogenaamde complottheorieën, die keer op keer uit komen. Deze bewering werd natuurlijk niet onderbouwd met feiten en op mijn vraag aan de redactie waar zij zich precies op baseren, bleef het oorverdovend stil.
   Maar als u dit soort pulp als kwaliteit bestempelt begrijp ik wel dat u geen toegang tot de waarheid heeft. Wat een grap zeg.

   1. Xyz1234

    Gefinancierd

 4. kattekop

  Het kabinet zinspeelt op het uitbreiden van het vaccinatie-paspoort maar zegt in hetzelfde bericht dat ze geen speciale maatregelen willen gaan nemen tegen ongevaccineerden.
  Hahahaha…even goed lezen mensen, laat het even doordringen.
  Dit is je reinste double-speak waar ze het in het boek 1984 van George Orwell ook altijd overhebben.
  Wie nou nog altijd niet ziet dat dit allemaal geplant is.

  1. Albert Egberts

   “Het kabinet zinspeelt op het uitbreiden van het vaccinatie-paspoort maar zegt in hetzelfde bericht dat ze geen speciale maatregelen willen gaan nemen tegen ongevaccineerden.”

   Dat is juist. Het Kabinet realiseert zich dat alleen de beperking van de bewegingsvrijheid en een hogere vaccinatiegraad van ongevaccineerden effectief helpt in het terugdringen van de pandemie. Men ontkomt er eenvoudig niet aan om maatregelen met die strekking te nemen.

   1. CZ

    albert ontwijkt de kern zoals altijd, zolang hij zijn leugenachtige npo riedeltje maar kan afdraaien

   2. Krasvast

    @CZ: Negeren werkt véél beter, maximaal en gegarandeerd succes.

    1. CZ

     Ik merk dat als je het hebt over het leugenachtige npo riedeltje hebt dit ook pijn doet

    2. Krasvast

     @CZ: Het maakt hem helemaal niet uit hoe je reageert of wat je schrijft, zolang je maar op hem reageert. Daarom is het des te mooier om hem te negeren, alleen dat zorgt ervoor dat hij gaat schreeuwen, smeken en bedelen om reacties.

     Probeer het maar eens… 🙂

     1. CZ

      Ja dat klopt, schreeuwend om aandacht dat heb ik gemerkt.

     2. Krasvast

      @CZ: En wat je aandacht geeft groeit.

 5. brabantman

  NRC = Belgisxche Media

 6. brabantman

  NRC is eigendom van Belgische Mediahuis. Deze op haar beurt ontvangt honderden miljoenen subsidie van de Belgische overheid en Europa. Wiens brood men eet…..

  1. Albert Egberts

   Voor deze opmerkelijke bewering zou ik wel eens een bron willen zien.

   Vooralsnog geloof ik er geen hout van.

   1. Mistgabel

    h*tps://lc.nl/friesland/Van-familiebedrijf-tot-miljardenconcern-wat-weten-we-van-het-Vlaamse-Mediahuis-25995890.html

    1. Gerda2

     Februari 2020
     De Belgische demissionaire regering heeft eind vorig jaar een omstreden distributiesubsidie voor kranten en tijdschriften voor een periode van twee jaar verlengd, ter waarde van 340 miljoen euro. Uitgeverijen als DPG Media en Mediahuis besparen daardoor elk jaar tientallen miljoenen euro aan distributiekosten.

     villamedia.nl/artikel/belgie-verlengt-staatssteun-voor-kranten-en-tijdschriften-340-miljoen-euro

     1. Albert Egberts

      De subsidie betreft een veel grotere groep dan het mediahuis dat eigenaar is van NRC.
      Dit is dus een nogal suggestieve bewering.

    2. Mistgabel

     Wel overal uw woordje klaar, maar lijkt meer op kip zonder kop.
     U weet eigenlijk maar bar weinig.

 7. Branzino

  Het lezenswaardige artikel van Van der Galien was boeiender geweest als er ook wat andere passages uit hetzelfde artikel waren opgenomen. Er werden een aantal gevaccineerden gevraagd naar hun mening over ongevaccineerden. Maar er stond ook de volgende tekst, die deze meningen in een wat ander perspectief plaatsen. Zie nrc.nl/nieuws/2021/10/29/het-genadeloze-oordeel-van-de-gevaccineerde-nederlander-a4063667

  Ondanks alle kritiek op vaccinweigeraars is er op straat in de vier gemeenten opvallend weinig animo voor maatregelen tegen ongevaccineerden. Het is „te makkelijk om alle problemen op de ongevaccineerden af te schuiven, vindt Antoinette Vissinga, wier zoon niet geprikt is. „Wij gevaccineerden kunnen het virus ook nog doorgeven.” Als er nieuwe maatregelen komen, zullen die ook voor gevaccineerden moeten gelden, daar heeft Vissinga begrip voor.

  Want, zeggen de gevaccineerden: anders komen de twee groepen alleen maar méér tegenover elkaar te staan. Ze vrezen tweedeling en polarisatie. „Dan kan niet”, zegt Nol van der Poel uit Zoeterwoude. „Dan krijg je een soort oorlog in Nederland.”

  De rolstoel van Riet Heeffer (85) uit Hilvarenbeek wordt voortgeduwd door haar vriend. Zij heeft zich laten vaccineren, zegt ze, mensen die dat niet hebben gedaan „moeten dat zelf weten”. Nieuwe maatregelen mogen van haar helemaal achterwege blijven. En als het ziekenhuis straks vol ligt met coronapatiënten en er dan geen plek meer voor haar is? „Dan heb ik pech”, zegt ze. Ze kijkt de verslaggever aan en vraagt: „Kunnen we nu gaan?”

  Conclusie: NRC probeert een tweezijdiger beeld te schetsen dan Van der Galien suggereert, dus zowel kritische als meelevende visies van gevaccineerden over ongevaccineerden. Ik zie geen 100% promotie van een tweedeling. Het is maar wat je wilt lezen en een handige interpretatie doet de rest.

  1. Gerda2

   Klinkt heel redelijk Branzino.
   Je kunt wel een link plaatsen, maar ik denk dat de meesten hier het artikel niet kunnen lezen.
   Mocht hetgeen jij schrijft, kloppen met het NRC artikel, dan is het te hopen dat Hugo de Jonge het leest. Fanatiek, naar ventje is het. Want hij is er wel op uit om tweedracht te zaaien.

   1. Mar

    Het lijstje van mensen die tweedracht willen zaaien is nog wel langer.
    Daar zit ook van alles bij, niet alleen politici.

    1. Gerda2

     Dat is zeker waar, Mar.
     Zelfs “gewone” burgers zoals ook mensen die reageren op dit artikel. Mensen, die niet gevaccineerden asociaal gedrag toedichten.

     Waarschijnlijk infecteren gevaccineerden veel meer mensen, dan andersom.
     Het gebruik van het corona paspoort (zoals nu gebeurt), is alleen geschikt om de boel te bedonderen.

     1. MireiIIe

      Of is het niet zoals ik het zie. Er worden meer ongelukken veroorzaakt door mensen met rijbewijs dan mensen zonder rijbewijs, als je het nader beschouwt.

     2. CZ

      BOEM

     3. Albert Egberts

      “ Waarschijnlijk infecteren gevaccineerden veel meer mensen, dan andersom”

      Nee, dat is niet waarschijnlijk. Dit slaat helemaal nergens op.

     4. CZ

      “Waarschijnlijk infecteren gevaccineerden veel meer mensen, dan andersom.”

      Waarschijnlijk? dat is niet waarschijnlijk elk normaal gezond en weldenkend mens weet dit wel zeker…

     5. Krasvast

      @CZ: Het maakt niet uit hoe je reageert, zolang je maar reageert. Zo heeft hij dat het liefst.

  2. Woordkunst

   Het zou nog veel beter zijn als er ook ongevaccineerden aan het woord werden gelaten.
   Bij hen zullen er ook voort genoeg zijn die klaar zijn met deze misselijke tweedeling.

   Maarja de media heeft er een handje van het verhaal eenzijdig te presenteren, lekker makkelijk toch?

 8. Tommy76

  Ierse Waterford heeft een vaccinatiestatus van 99,7% en tevens het hoogste aantal besmetting.

  h*tps://www.irishtimes.com/news/health/waterford-city-district-has-state-s-highest-rate-of-covid-19-infections-1.4707344

  We zien het overal gebeuren…

  1. Gerda2

   Ik heb in deze plaats wel eens mijn reispapieren voor de boot verloren.
   Toen ik me een paar uur later meldde bij de boot, kwam ik er achter.
   Ik had geluk, iemand had de papieren op het kantoor waar je je moest melden voor inscheping, afgeleverd.
   Eerlijke mensen in Waterford.

  2. Branzino

   @Tommy76
   “We zien het overal gebeuren…”

   Noem dan nog eens een plaats met hoge vaccinatiegraad en hoog aantal besmettingen. Ik ben er nog niet één tegengekomen.

  3. Branzino

   @Tommy76
   Ik ben natuurlijk ook wel benieuwd wat er aan de hand is in Waterford. Maar dat een van het algemene beeld afwijkend verschijnsel in een Iers provinciestadje heel het vaccinatiebeeld in de war zou schoppen kan er bij mij niet in. Er zal een logische verklaring zijn, alleen kennen we die nog niet. Ik heb, ook na gericht zoeken, geen verklaring kunnen vinden. Als het de grote uitzondering op het gemiddelde beeld blijkt te zijn, net als eerder het MUMC+ in Maastricht, is het de uitzondering die de regel bevestigt.

 9. janrama

  Je hept journalisten en nepjournalisten.
  Bij DDS hebben ze geen journalisten, fascistische stukjes schrijvers, dat dan weer wel.

  1. Amgedpha

   och, hij weet tenminste hoe je “hebt” schrijft 😉

 10. kattekop

  @ Albert Egberts.

  Ik had het over de double-speak die de regering hanteert en niet over de maatregelen zelf.
  Trouwens waarom al die maatregelen als er geen epidemie is en dat al sinds mei vorig jaar?

 11. Mar

  @Gerda2

  Of niet gevaccineerden (of mensen die doen alsof ze niet gevaccineerd zijn) die zich van hun charmanste kant laten horen hier. Er wordt lustig op losgehakt en iedereen over een kam geschoren.

  Daar wordt ook wel op aangestuurd. De kop van het artikel heeft een hoog pot en ketel gehalte.
  Maar ook dat is normaal tegenwoordig.

  1. Woordkunst

   Vreemd dat je de zgn “gevaccineerde” leden hier dan weer niet noemt.
   Inderdaad iets met een pot en een ketel…

 12. kattekop

  Niemand valt me hier aan als ik zeg dat er al sinds mei vorig jaar geen epidemie is.
  Kom op mensen reageer eens op mijn stelling en laat me horen dat ik fout zit.
  Natuurlijk sluimert dit virus net als andere virussen verder maar een epidemie is er niet
  Momenteel zijn de volgende virussen aanwezig: rhinovirus, enterovirus, RSV, influenza en ook nog een klein beetje covid-19.
  De situatie is gewoon zoals in andere jaren.
  Niks bijzonders aan de hand.

  1. CZ

   Het punt is dat je het juist hebt, er is geen pandemie, geen epidemie, er is wel een plandemie

 13. rafi

  Ik begrijp niet dat die voormalige ongeprikte zich heeft laten injecteren met die vloeistof om maar te kunnen klaverjassen (!) tussen al die moreel minderwaardige honden.

 14. Duckday

  De NSB ers zijn er nog steeds.Waarom Twee deling noem nu eens de WAARHEID of mag dat niet vermeld worden wat er opgenomen is .Stop die twee deling want dat is het begin
  de geschiedennis herhaald zich. Maar pak nu eens de leugenaars aan die in dit kabinet zitten die ook de boel kapot hebben gemaakt

 15. kattekop

  Het is gebleken dat het media-virus het gevaarlijkste virus is.
  Je kan het bijna vergelijken met ebola want velen worden er mee besmet en je komt er bijna niet meer vanaf.

  1. CZ

   Gevoerd door vaccinazislaven

 16. J. Punt

  Zolang er medeburgers zijn die vaccineren de enige “uitweg” vinden, hou je dit soort flauwe discussies tegen beter weten in. Het type dat verontwaardigd terug gaat naar de Chinees voor een gratis kalender.

 17. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Gevaccineerden zijn ansthazen eerste klas
  Gevaccineerden zijn bang voor de dood
  Gevaccineerden slikken alles wat de regering en het kolderieke duo Kuipers/Gommers beweren als zoete koek
  Gevaccineerden geloven niet in immuniteit
  Gevaccineerden geloven niet in de uitdrukking : er gaat geen 1 voor z’n tijd
  Gevaccineerden zijn voor stigmatiseren en discriminatie
  Gevaccineerden mogen graag -Johan Derksen voorop- wijzen naar ongevaccineerden : de ongevaccineerden zijn de oorzaak van deze maatregelen (mijn reactie: wat ze zeggen dat zijn ze zelf)
  Gevaccineerden geloven (geheel ten onrechte) bij een vaccinatiegraad van 100% lopen de besmettingen niet meer op en is er een einde aan Corona pandemie
  Gevaccineerden geloven dat iedereen evenveel kans heeft op Corona
  Gevaccineerden hebben nogal een eigen dunk en denken dan nadat zij zijn gevaccineerd er weer vol op los kunnen leven en wanen zich veilig (Mij kan niks gebeuren)
  Gevaccineerden willen een dwang staat
  En zo hebben we een kijkje in de wondere (fantasie) wereld van de gevaccineerden waaruit je kan opmaken dat velen al sky high zijn van de bijwerkingen. Bij de 3e booster shot zou ik het eens combineren met een LSD trip of een shot heroïne, immers we zijn toch aan het spuiten dan kan deze er ook nog wel bij. Geest verruimend mogelijk dat het ook verruimend is voor hun fantasie wereld.
  Liever een ongevaccineerde met een gemiddelde eigen dunk, dan als gevaccineerde
  het leven moeten lijden als een gedwongen junk.
  Zo is het toevallig ook nog eens een keer.

  1. september

   Blábláblá bladiebla nooit zoveel onzin bij Elkaar gelezen

   1. ElGuapo

    Aldus het hielenlikkertje van Kwakma….

    DaT iS nOu EeNmAaL zO eN zAl NiEt Zo GaUw VeRaNdErEn

    1. Woordkunst

     Uw stijl komt me bekend voor knapperd

     1. ElGuapo

      Ik vond em erg leuk woordkunst dus zeker voor herhaling vatbaar.

  2. Albert Egberts

   “Gevaccineerden geloven niet in immuniteit”

   Jawel hoor, daarom lieten ze zich vaccineren.

   1. CZ

    Op de rest gaat onze npo riedelaar natuurlijk niet in want dat zijn natuurlijk rake klappen

 18. Albert Egberts

  “Het Antonius Ziekenhuis in het Friese Sneek stroomt vol met coronapatiënten uit Urk. Dat meldt Omrop Fryslan. Meer dan de helft van alle coronapatiënten komt momenteel uit Urk. Op de verpleegafdelingen gaat het zelfs om 70 tot 80 procent van de patiënten. Er worden geen nieuwe patiënten meer opgenomen, omdat alle bedden in gebruik zijn. Ate van der Zee, voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Noord-Nederland, noemt de situatie ‘zorgelijk.’

  Het aantal besmettingen in de streng gereformeerde gemeente is al een paar weken flink aan het stijgen. Met minder dan 40 procent van de bevolking gevaccineerd, heeft Urk de laagste vaccinatiegraad van Nederland. Dat is voor huisartsen op Urk reden om een speciale voorlichtingscampagne op te zetten. Huisartsen zullen met ouderen en kwetsbaren tijdens het spreekuur in gesprek gaan over corona. Ook kunnen mensen op Urk zich laten inenten bij de huisarts.”
  ht*ps://www.ad.nl/binnenland/live-bruls-voer-1-5-meter-afstand-weer-in-antonius-ziekenhuis-sneek-stroomt-vol-met-patienten-uit-urk~af04d575/

  Uiteraard heeft deze problematiek niets te maken met de lage vaccinatiegraad op Urk.

  1. CZ

   albert houdt de allochtone islamitische gemeenschap flink uit de wind

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.